Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΑΟΖ και δημιουργία ιστορίας

Του Ν.Λυγερού 


Αν δεν αντιληφθούμε ότι με τη θέσπιση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης γράφουμε ιστορία, τότε πώς θα αλλάξουμε την πραγματικότητα που καταπιέζει την πατρίδα μας και δίνει την εντύπωση στο λαό μας ότι δεν έχει πια μέλλον; Όλες οι περίοδοι ανήκουν στην ιστορία, αλλά σπάνιες είναι αυτές που γράφουν ιστορία. Θέλουμε δεν θέλουμε ανήκουμε σε μία από αυτές τις σπάνιες περιόδους. Απλώς όταν είσαι μέσα, δεν βλέπεις πώς φαίνεσαι από έξω και δεν συνειδητοποιείς ούτε καν την αξία σου. Την ώρα της πράξης είναι σπανιότατοι οι άνθρωποι που ξέρουν τι κάνουν. Αυτοί ακριβώς είναι οι δημιουργοί της ιστορίας και κανένας άλλος. Οι άλλοι απλώς την ζουν, δίχως όμως να την εμπλουτίσουν με τη δική τους σκέψη.

Η αξία του ψηφοφόρου

Του Ν.Λυγερού

Σε φάση εκλογών, η αξία του ψηφοφόρου διαφοροποιείται από την αξία του πολίτη, διότι σε αυτή τη χρονική περίοδο όλη η πατρίδα βασίζεται μόνο στους πρώτους για να έχει κυβέρνηση. Αυτή και μόνο η παρατήρηση αφοπλίζει τον ψηφοφόρο του λευκού και τον μετατρέπει σε πολίτη. Το θέμα μας λοιπόν είναι ο ψηφοφόρος. Μόνο αυτός μπορεί ν’ αποφασίσει ότι θα παίξει ένα ρόλο στο δημοκρατικό πλαίσιο. Αν δεν το κάνει όμως είναι υπεύθυνος για τη ζωή του μόνο με ένα παθητικό τρόπο. Εδώ θα προσπεράσουμε βέβαια και τους ψηφοφόρους που έχουν τιμή με τη μίζερη σημασία της λέξης. Το υπόλοιπο των ψηφοφόρων, αν και δεν έχουν απαραίτητα επίγνωση όλων των επιπτώσεων της επιλογής τους, είναι δυναμικοί παίκτες ή τουλάχιστον έτσι προσδιορίζονται.

"Oυαί υμίν υποκριταί": Σφοδρή επίθεση κατά "δημοκρατών" από Αμβρόσιο για Χρυσή Αυγή

Ανοικτή επιστολή καταγγελίας της συμπεριφοράς του καθεστωτικού πολιτικού συστήματος, αλλά και τον "μεγάλων" ΜΜΕ κρατικών και ιδιωτικών έναντι του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, απηύθυνε προς τους πολίτες, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο ιστορικός διάδοχος του θρόνου του Παλαιών Πατρών Γερμανού. 
Η ανοικτή επιστολή τιτλοφορείται "Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ; ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗ!" και μέσα ο Αμβρόσιος είναι πραγματικά λαύρος, όπως συνηθίζει να είναι. Άλλωστε και η Αγία Λαύρα, όπου κηρύχθηκε η επανάσταση είναι στην Μητρόπολή του. Μάλιστα σημειώνει ότι "Δεν δύναμαι να κατανοήσω πως και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ;"!

Τι σκότωσε τον Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο;


Ρεπορτάζ: Καραμήτσου Ελένη από το real.gr

Έχουν περάσει 812 χρόνια από την ημέρα που ο πιο διάσημος Άγγλος βασιλιάς έπεσε στη μάχη. Σύμφωνα με την υπάρχουσα γνώση, ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος υπέκυψε σε μία μυστηριώδη μόλυνση ενώ δεχόταν θεραπευτική αγωγή για τραύμα από τόξο κατά τη διάρκεια πολιορκίας ενός κάστρου στη Γαλλία, στις 6 Απριλίου του 1199. Κανείς όμως ποτέ δεν μπόρεσε να διαγνώσει από ποιο μικρόβιο μολύνθηκε το αίμα του βασιλιά από το οποίο επήλθε και το τέλος του στα 42 του χρόνια.

Ιταλοί ακυρώνουν πληρωμές προς την Ελλάδα

Με κατάρρευση απειλούνται πολλά ξενοδοχεία της χώρας μετά την αυθαίρετη απόφαση του ιταλικού Tour Operetor  «VERATOUR», να διακόψει τις πληρωμές προς τους Έλληνες ξενοδόχους επικαλούμενη ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από ευρώ σύντομα.

Σύμφωνα με αρκετούς ξενοδόχους αυτή την στιγμή πολλοί ξένοι Tour Operetors βρίσκουν την ευκαιρία με το πρόσχημα της εξόδου της χώρας από το ευρώ να υπαναχωρήσουν από τα μακροχρόνια συμβόλαια που έχουν υπογράψει  με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με σκοπό να εξοικονομήσουν ρευστότητα.

Οι μεν σε ποσοστό 52%, οι δε κατά 60% Οι Γάλλοι μας θέλουν στο ευρώ, οι Γερμανοί στην έξοδο!

Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη απασχολεί δεόντως τους Γάλλους πολίτες, όπως και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρό τους.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop για λογαριασμό της Atlantico.fr , η πλειοψηφία των Γάλλων τάσσεται κατά της εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταφέρει να μειώσει το κρατικό έλλειμμα, αλλά και το χρέος της.

Το 52% των Γάλλων, επισημαίνει η δημοσκόπηση, ανττιτίθεται σ' ένα ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ, ενώ το 46% τάσσεται υπέρ.

«Αυταπάτη» η θριαμβευτική φάση της Ελλάδας, λέει ο Μόντι

«Όλα μπορούν να συμβούν, αλλά πιστεύω ότι πιθανότερο είναι η εξέλιξη να είναι θετική για την Ελλάδα και κατά συνέπεια για όλους μας», σημείωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι μιλώντας στην πολιτική εκπομπή «Piazza Pulita» του ιταλικού τηλεοπτικού σταθμού La7.

«Η Ελλάδα», πρόσθεσε, «υπόκειται στους όρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το να χάνεις την κυριαρχία σου διότι άλλοι σου λένε ότι σου δίνουν τα λεφτά αλλά αποφασίζουν αυτοί και όχι εσύ είναι μια φοβερή ταπείνωση».

Δείτε τις λύσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Οι απαντήσεις στα θέματα της φυσικής(Βίντεο)

Ποίημα του Κ. Καβάφη για το «γήρασμα του σώματος και της μορφής», υπό τον τίτλο «Μελαγχολία τοῦ Ἰάσωνος Κλεάνδρου», ήταν το θέμα του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στην οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι Θεωρητικής Κατεύθυνσης.

Όπως είπε στο protothema.gr  η φιλόλογος  Ρούλα Μακρή, μέλος του Συλλόγου Φροντιστών ,  το θέμα ήταν εντός της διδαχθείσας ύλης , τα ερωτήματα δεν έκρυβαν  παγίδες και ήταν κατανοητά.  Ο ποιητής  Κ.  Καβάφης, όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Μακρή θεωρείται από τους «αγαπημένους» ποιητές των φιλολόγων και κατ επέκταση και των μαθητών.

Γδύθηκε για να μπει στο κογκρέσο!!!(Βίντεο)

Σχόλιο από ALEXANDER

Μια καλή ιδέα και για τις δικές μας…
Φυσικά για τις Ράπτη και Καϊλή
Γιατί αν είναι για Κατσέλη και Πιπιλή…
 
Υποψήφια του κόμματος "Δημοκρατική Επανάσταση", η Natalia Juarez εμφανίστηκε ημίγυμνη στις αφίσες της καμπάνιας της για να πάρει περισσότερες ψήφους. Υποψήφια για το Κογκρέσο του Μεξικού, η 34χρονη καθηγήτρια φιλοσοφίας ευελπιστεί η κίνησή της αυτή να τη βοηθήσει να συγκεντρώσει ψήφους ανάμεσα στους νέους.
"Ήξερα πως δεν έκανα κάτι το οποίο θα είχε αποδοχή απ' όλους. Αλλά επίσης ξέρω πως υπάρχει ένα κομμάτι του πληθυσμού που θέλει να δει τα πράγματα διαφορετικά, όπως π.χ. οι νέοι", δήλωσε η Natalia Juarez.

Οι "βασιλικές" παραγγελίες του Άκη

Ρεπορτάζ : Στεφανία Κασίμη από το enikos

Νέα «καυτά» στοιχεία αποκαλύπτονται μέσα από το προσωπικό αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Μεταξύ αυτών, τραπεζικοί λογαριασμοί off shore αλλά και νέες off shore, ιδιωτικά συμφωνητικά για μεταβιβάσεις μετοχών, σημειώσεις σχετικά με τα μέλη προανακριτικής επιτροπής που ασχολήθηκε με την υπόθεσή του και αλληλογραφία για τις υποθέσεις των υποβρυχίων και των TOR M1.
Ο πρώην υπουργός κρατούσε ακόμη και τα παραστατικά για τις εργασίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ακίνητα - ακόμη για το ακίνητο της οδού της Κόμνα Τράκα και Κεφαλληνίας, σημερινός ιδιοκτήτης του οποίου είναι η Μονή Βατοπαιδίου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι παραγγελίες που κάνει η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη για έπιπλα και υφάσματα.

Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Μικρή άνοδο σημειώνει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Στις 13:06 ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 145,82 μονάδες, παρουσιάζοντας κέρδη της τάξης του 0,75%.

Ανοδο σε ποσοστό 0,91% παρουσιάζει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 54,55 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στα 388.905,07 ευρώ.

Οσον αφορά τους χρηματιστηριακούς δείκτες, όλοι σημειώνουν άνοδο εκτός από την Παράλληλη αγορά που καταγράφει απώλειες 2,01%.

"Παλεύει" για τις 500 μονάδες το Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα

Μετά από τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις και με τις μέχρι στιγμής απώλειες της εβδομάδας να διαμορφώνονται σε 8,65%, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. κινείται την Παρασκευή με εναλλαγές προσήμου, εκατέρωθεν των 500 μονάδων.

Ανοδικά σε ποσοστό έως 2,04% κινείται ο δείκτη των τραπεζών, στη σύνθεση του οποίου τα υψηλότερα κέρδη εμφανίζει η μετοχή της ΕΤΕ, ενισχυμένη νωρίτερα έως και 3,31% στα 1,25 ευρώ.

Στον FTSE20, τα κέρδη των MIG (+4,29%) και ΕΤΕ ακολουθεί ΟΤΕ με άνοδο 2,19% στα 1,40 ευρώ. Με μικρότερα κέρδη διαπραγματεύονται, μεταξύ άλλων, και οι μετοχές των Alpha Bank, Eurobank, Τρ. Πειραιώς, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι ΕΛΠΕ και Cyprus Popular Bank υποχωρώντας 5,53% και 3,45%, ενώ άνω του 3% υποχωρεί και ο τίτλος της Τιτάν, στα 11,31 ευρώ.