Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Μεγάλος μυκηναϊκός τάφος βρέθηκε κοντά στον Ορχομενό: Τι εκτιμούν οι αρχαιολόγοι για τον νεκρό

Ένας από τους μεγαλύτερους μυκηναϊκούς λαξευτούς τάφους που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα είναι ο τάφος που ανακάλυψαν αρχαιολόγοι κοντά στον Ορχομενό.
Ο τάφος βρέθηκε στο Προσήλιο του Δήμου Λεβαδέων, κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους του πενταετούς προγράμματος συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού/Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και της Βρετανικής Σχολής Αθηνών/Πανεπιστήμιο του Cambridge. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, πρόκειται για τον ένατο σε μέγεθος θαλαμοειδή τάφο, από τους περίπου 4.000 που έχουν ανασκαφεί τα τελευταία 150 χρόνια.

11η Σεπτεμβρίου 2001

11 Σεπτεμβρίου 2001, 8:45 π.μ.: Η Νέα Υόρκη και όλος ο κόσμος παγώνουν, όταν ένα αεροσκάφος της εταιρίας American Airlines, με 92 επιβαίνοντες, προσκρούει στον βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, προκαλώντας καταστροφική έκρηξη. Πάνω από τον 75ο όροφο το κτίριο τυλίγεται στις φλόγες και ο πανικός που προκαλείται είναι άνευ προηγουμένου. Δεκάδες άνθρωποι σκοτώνονται, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που πηδούν στο κενό για να σωθούν.
Σωστικά συνεργεία και δημοσιογράφοι σπεύδουν στο σημείο και λίγα λεπτά αργότερα, στις 9:03 π.μ., οι τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν σε απευθείας σύνδεση ένα ακόμη αεροσκάφος της ίδιας εταιρίας, με 64 επιβαίνοντες, να προσκρούει στον νότιο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Έρχεται αυστηροποίηση των ποινών για πράξεις βανδαλισμών μνημείων Ο νέος Ποινικός Κώδικας αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος του 2017

Φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή για παράνομες πράξεις που αφορούν βανδαλισμούς μνημείων, προβλέπεται στο νέο Ποινικό Κώδικα σύμφωνα με την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, που έκανε δεκτή το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Όπως ανακοίνωσε, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, στον νέο Ποινικό Κώδικα, που αναμένεται να ψηφιστεί μαζί με τον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, έως το τέλος του έτους, η ποινή για τέτοιες πράξεις διπλασιάζεται, καθώς σήμερα προβλέπεται ποινή φυλάκισης ενός έτους.

«Χαστούκι» Κομισιόν στην κυβέρνηση: Η Ελλάδα θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα υπό εποπτεία

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα παραμείνει υπό εποπτεία για πολλά χρόνια μετά το μνημόνιο, εξέφρασε ο Πάνος Καρβούνης, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
«Είναι γεγονός ότι μια χώρα που έχει δανειστεί πολλά χρήματα, όπως η Ελλάδα, θα είναι υπό εποπτεία αρκετά χρόνια μετά το μνημόνιο», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Το προαπαιτούμενο όπως ανέφερε είναι να εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα ώστε να δώσουμε αξιοπιστία στις αγορές. «Έαν δώσουμε αυτή την αξιοπιστία η Ελλάδα θα μπορέσει να δανειστεί με λιγότερο επιτόκιο, άρα θα έχει λιγότερο ανάγκη από δεκανίκια που θα μπορεί να της προσφέρει η Ευρώπη».

Σε εξέλιξη - Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αχαΐα: Απειλεί τέσσερις κοινότητες, εκκενώνεται η Άρλα

Οι φλόγες πλησίασαν και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Μαρίτσης αλλά οι μοναχές αρνήθηκαν να το εγκαταλείψουν - Αποσύρθηκαν πριν από λίγο τα εναέρια μέσα - Τη μάχη συνεχίζουν 26 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 56 πυροσβέστες
Εκτός ελέγχου συνεχίζει να καίει η μεγάλη φωτιά όπου ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Σαντομέρι της δυτικής Αχαΐας.

Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και απείλησε τέσσερις κοινότητες και ένα μοναστήρι.

Η Βόρεια Κορέα ως κινέζικη μαριονέτα

Του Ν. Λυγερού

Όσοι δίνουν περισσότερη αξία στις δηλώσεις και τις πράξεις προπαγάνδας της Βόρειας Κορέας σε σχέση με τις ΗΠΑ, δεν έχουν αντιληφθεί ότι πρόκειται μόνο και μόνο για μια κινέζικη μαριονέτα. Κάθε κίνηση της δικτατορίας της Βόρειας Κορέας γίνεται υπό τον άμεσο ή έμμεσο έλεγχο της Κίνας. Κι αν θέλουμε να έχουμε μια σωστή εικόνα, θα άνηκε στον κόσμο των ζώων, αφού είναι το ανάλογο από το μικρό σκυλί που γαυγίζει επειδή το κρατά από το λουρί ο ιδιοκτήτης του. Στην περιοχή η Κίνα φοβάται την επιρροή της Νότιας Κορέας όπως φοβάται την Ιαπωνία και την Ταϊβάν. Βρισκόμαστε σε αναλογίες που θυμίζουν την Κούβα μέσω της Ρωσίας. Όμως η πραγματικότητα δεν είναι ισόμορφη. Αυτό αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο, η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ομιλία και Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)



Ομιλία του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή". 
Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Ν. Ιωνίας. 
Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, ώρα: 11.00