Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ Η Ζωή και τό Εργο του

Παύλος Μελάς: Δεν υπήκουσα παρά εις μίαν ιδέαν, να φανώ χρήσιμος εις τον πλησίον και τον τόπον μου
Η παιδική και η εφηβική ηλικία του Παύλου Μελά

Ο Παύλος Μελάς γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1870 στην Μασσαλία της Γαλλίας. Πατέρας του ήταν Μιχαήλ Γ. Μελάς (1833-1897) και μητέρα του η Ελένη, το γένος Βουτσινά, κόρη γνωστού Κεφαλλονίτη εμπόρου από την Οδησσό.
Ο Παύλος Μελάς κατάγεται από τη μεγάλη και ιστορική οικογένεια των Μελάδων της Ηπείρου, με ρίζες που φθάνουν ως την Κωνσταντινούπολη (πριν την Άλωση), ανάμεσα στις πιο ισχυρές στρατιωτικές και πολιτικές οικογένειες του Βυζαντίου, των Κεφαλάδων ή κατά άλλους των Μελανιάδων (λόγω του χαρακτηριστικού μελαμψού χρώματος του προσώπου τους), ενώ κατά άλλους των Στρατηγόπουλων 1.

«Εδώ είναι ο Μέγας Αλέξανδρος;», διερωτώνται διεθνή ΜΜΕ για την Αμφίπολη-Μέχρι και στη Μαλαισία γράφουν για τις εξελίξεις

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι νέες αποκαλύψεις στον λόφο Καστά - Παγκόσμιο ενδιαφέρον προσελκύει το εντυπωσιακό ψηφιδωτό που ίσως είναι το «κλειδί» για το ποιος έχει ταφεί στην Αμφίπολη
Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι νέες αποκαλύψεις στην Αμφίπολη. Την ώρα που το μυστήριο γύρω από το ποιος έχει ταφεί στο μνημείο παραμένει, ΜΜΕ από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ για τις εξελίξεις σχετικά με την αρχαιολογική σκαπάνη στον τύμβο Καστά και το εντυπωσιακό ψηφιδωτό δάπεδο, που καλύπτει όλη την επιφάνεια του δεύτερου χώρου του ταφικού μνημείου.

Discovery: Ο Φίλιππος Β΄ αναπαρίσταται στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης;-Τα μυστικά του τάφου αναζητούν επιστήμονες σε όλο τον κόσμο

Ψάχνουν να ταυτοποιήσουν τον γενειοφόρο άνδρα - Γιατί η αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ θεωρεί ότι ο τάφος μπορεί να δημιουργήθηκε για το Μέγα Αλέξανδρο - Πρώτο θέμα στο διεθνές δίκτυο οι ανακαλύψεις της Αμφίπολης
«Εκπληκτικό μωσαϊκό αποκαλύφθηκε στον μυστηριώδη τύμβο στην Ελλάδα» τιτλοφορείται το πρώτο θέμα του Discovery στην ιστοσελίδα του διεθνούς τηλεοπτικού σταθμού που ειδικεύεται στις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στην ιστορία της ανθρωπότητας και φυσικά αναφέρεται στις τελευταίες ανακοινώσεις της ανασκαφικής ομάδας στον τύμβο Καστά.

Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΤΑΦΙΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΤΙΣ ΑΙΓΕΣ Η μαγεία και η συνέχεια του αρχαίου Ελληνισμού: Ίδιο το ψηφιδωτό της Αμφίπολης με την Αρπαγή της Περσεφόνης των Αιγών!(εικόνες)

«Υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά του ψηφιδωτού στην Αμφίπολη με την αρπαγή της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα που απεικονίζεται στον "τάφο της Περσεφόνης"  στις Αιγές» τόνισε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, και αυτό είναι που φαίνεται να καταδεικνύει το κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των δύο ταφικών μνημείων. 

Στην αρχαία Ελλάδα έπαιζαν και ποδόσφαιρο!

Το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στον κόσμο.

Οι Άγγλοι είναι ιδιαιτέρως υπερήφανοι για το πρωτάθλημά τους, αλλά κι επειδή θεωρούν ότι αυτοί επινόησαν το δημοφιλέστερο σπορ.


 Σίγουρα, οι Άγγλοι ήταν οι πρώτοι που οργάνωσαν πρωτάθλημα, ενώ το λεγόμενο «ποδόσφαιρο του όχλου» (mob football) ήταν πολύ συνηθισμένο στη Βρετανία, όπου ομάδες με απεριόριστο αριθμό παικτών από γειτονικές πόλεις ή χωριά, προσπαθούσαν να μετακινήσουν τη σφαίρα ως την εκκλησία της περιοχής των αντιπάλων.

ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΗ Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Με τις ευλογίες των ΗΠΑ "ανασταίνεται" το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας - Κύπρου!

Σε «επαναφορά» του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας – Κύπρου προχώρησαν σήμερα Αθήνα και Λευκωσία ύστερα από την υπογραφή διμερούς διακρατικής συμφωνίας για κοινή έρευνα και διάσωση στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος.
Την συμφωνία υπέγραψαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Κύπριος ομόλογός του Ιωάννης Κασουλίδης

Bρετανικός Τύπος: "Σε πέντε χρόνια η Γερμανία θα χρειαστεί Μνημόνιο"-ΑΡΘΡΟ-ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤELEGRAPH

Η Γερμανία σε πέντε χρόνια από σήμερα θα βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και σε θέση ανάλογη με εκείνη των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου που μπήκαν στο Μνημόνιο, όπως αναφέρουν τρεις οικονομολόγοι εκ των οποίων ο ένας είναι Γερμανός, και δυστυχώς στην καταστροφή θα οδηγήσει ολόκληρη την ευρωζώνη και μαζί με αυτήν και εμάς.
Το μέλλον του ευρώ και η ύπαρξη της ευρωζώνης απειλείται όχι από την "κακιά" Ελλάδα αλλά από την "έντιμη"  και "εργατική" Γερμανία, που με την πολιτική της οδηγεί την ΕΕ σε πραγματική οικονομική ασφυξία.

Κούρδοι "πετάνε" Τούρκους στρατιώτες από τα φυλάκια & πυρπολούν τεθωρακισμένα στα σύνορα με Συρία (Βίντεο)

Οι Κούρδοι πετάνε τους Τούρκους στρατιώτες κάτω από τα φυλάκια στην πόλη Νίσιβη, πυρπολούν τεθωρακισμένα οχήματα του τουρκικού Στρατού και διαλύουν τα συρματοπλέγματα στα σύνορα με σκοπό να επιτρέψουν στους εγκλωβισμένους άμαχους Κούρδους της Συρίας να εγκαταλείψουν τις περιοχές όπου πλήττονται από τους τζιχαντιστές.  

ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ 100 ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ

Των Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Από το dimpenews


Η αστυνομία της Τυνησίας, συνέλαβε για ανακρίσεις ένα ζευγάρι τυνήσιων πολιτών μετά την επιστροφή τους από ταξιδάκι τζιχάντ στη Συρία.

Σύμφωνα με την αλγερινή εφημερίδα echorouk , η γυναίκα κατέθεσε ότι κατά τη διάρκεια των 27 ημερών που παρέμεινε στη Συρία, προσέφερε τις σεξουαλικές της υπηρεσίες σε τουλάχιστον 100 τζιχαντιστές.

Ιράκ: Οι χριστιανές γυναίκες και τα παδιά πωλούνται για σκλάβοι στο παζάρι της Μοσούλης (Εικόνες)

Οι χριστιανές γυναίκες του Ιράκ, από την φυλή των Γεντίζι, που αιχμαλωτίστηκαν στο βόρειο Ιράκ, πωλούνται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, στο παζάρι. Φρικιαστικές εικόνες με τους σκλάβους της νέας εποχής.

Οι Γεζίντι ζουν στην περιοχή για πάνω από 2.000 χρόνια αλλά αυτή τη στιγμή έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους και όσοι αντιστέκονται δολοφονούνται εν ψυχρώ.

ΔΝΤ: Το 2020 η Ελλάδα θα επιστρέψει στο... 2008!

Η απάντηση στο ερώτημα «πότε θα τελειώσει η κρίση;» - Θα χρειαστούν συνολικά 12 χρόνια για να κατακτηθεί το ΑΕΠ που είχε η Ελλάδα το 2008, πριν ξεκινήσει η κρίση δηλαδή
Από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα, τα ελληνικά νοικοκυριά έχασαν πλούτο συνολικού ύψους 170 δισ. ευρώ! Τα χρόνια της οικονομικής κατάρρευσης, όπου η Ελλάδα κατέστη ο παρίας των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, έκλεισαν περίπου 200.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες θεωρούνταν ο κορμός της ελληνικής οικονομίας, οδηγώντας στην ανεργία σχεδόν 630.000 Ελληνες που εργάζονταν σε αυτές.

Η απόλυτη φρίκη στο Κομπάνι: Έκοβαν γλώσσες και τύφλωναν τους Κούρδους οι τζιχαντιστές(Βίντεο)

Συγκλονιστικές μαρτυρίες προσφύγων για τα αποτρόπαια εγκλήματα των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους στη συριακή πόλη
  Δε σταματούν να σπέρνουν τον πανικό και το θάνατο οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώνοντας και αποκεφαλίζοντας αμάχους στο Κομπάνι της Συρίας, στο όνομα του Αλλάχ.
Όσοι έχουν αφήσει πίσω τους τις σκηνές απόλυτης βίας, κάνουν λόγο για φρίκη δίχως τέλος στην συριακή πόλη και μιλούν σε διεθνή μέσα ενημέρωσης για τα αποτρόπαια εγκλήματα των εξτρεμιστών.

ΕΛΣΤΑΤ: 2.500.000 Έλληνες απειλούνται από τη φτώχεια

Υπό τον κίνδυνο της ανέχειας 892.763 νοικοκυριά το 2013 - Στα 9.303 ευρώ το μέσο ετήσιο ατομικό εισόδημα - Η παιδική φτώχεια (0-17 ετών) «αγγίζει» το 30% - Ποιες πληθυσμιακές ομάδες αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμα και τα βασικά για τη διατροφή και τη θέρμανση
Οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίζουν τα ελληνικά χωριά στα χρόνια της κρίσης και αυτό αποτυπώνεται και στους αριθμούς.


Η ετήσια έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης στη χώρα μας, από την ΕΛΣΤΑΤ, καταγράφει την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης και του βιοτικού επιπέδου στην Ελλάδα από το 2010 έως το 2013.

«Μη μου τους Άγγλους τάραττε»-Η πικρή αλήθεια της κλοπής των μαρμάρων

«Μη μου τους Άγγλους τάραττε»-Η πικρή αλήθεια της κλοπής των μαρμάρων
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Από το newsbomb  

Η Αμάλ Αλαμουντίν έβγαλε το «πιστόλι» της
Μία πικρή αλήθεια αποκαλύπτεται μέσα από την επίσκεψη της διάσημης δικηγόρου Αμάλ Αλαμουντίν στην Ελλάδα (της συζύγου του Τζορτζ Κλούνεϊ) μαζί με τρεις κορυφαίους Άγγλους δικηγόρους, για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα από το Βρετανικό Μουσείο. 
Μετά τον αγώνα της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, που σταμάτησε με το θάνατό της, όλες οι κυβερνήσεις (Κ. Σημίτη, Κ. Καραμανλή, Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά) δεν τόλμησαν να ασχοληθούν με το μεγάλο αυτό εθνικό θέμα για να μη διαταραχθούν οι… ελληνοβρετανικές σχέσεις.

Άγρια κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις περί χρηματισμού

Άγρια κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις περί χρηματισμού
Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Σκουρλέτη περί χρηματισμού βουλευτών.
Μιλώντας στο Mega, ο Παν. Σκουρλέτης αναφέρθηκε σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο επιχειρηματίες - φίλοι της κυβέρνησης «έχουν βγάλει κουμπαρά», για να βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο.
Ερωτηθείς εάν υιοθετεί το δημοσίευμα - που, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, ήταν του kontranews - απάντησε μεταξύ άλλων ότι «ο φόβος φυλά τα έρμα».