Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Οι «Δεσμώτες» του Φαληρικού Δέλτα θα αποδοθούν στο κοινό

Την πρώτη επίσκεψή της στον χώρο της ομαδικής ταφής αρχαϊκής εποχής που έχει εντοπιστεί στο Πάρκο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, πραγματοποίησε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά, προκειμένου να σχηματίσει προσωπική άποψη γι’ αυτό το σημαντικό εύρημα που έγινε γνωστό με την ονομασία «Δεσμώτες».

Η υπουργός συνοδευόταν από τη γενική γραμματέα του ΥΠΠΟΑ Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη και από στελέχη των αρμόδιων γενικών διευθύνσεων και των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, και ξεναγήθηκε από την ανασκαφέα και Έφορο Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων Στέλλα Χρυσουλάκη.

Η Ελλάς ευγνωμονούσα: Tιμή και δόξα στον Κωνσταντίνο Κατσίφα - Στις Βουλιαράτες η σορός (Βίντεο, Φωτό)

Ρίγη συγκίνησης απο τις πρώτες φωτογραφίες και  βίντεο με την άφιξη της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο πατρικό του σπίτι στις Βουλιαράτες μετά από 10 ημέρες ταλαιπωρίας και ασέβειας από τις Αρχές  της Αλβανίας.
Ο μοναδικός πραγματικός ήρωας που πέφτει μαχόμενος από την εποχή της Κύπρου και όλα αυτά για να υπερασπιστεί την ελληνική σημαία!

"Θεσμοθετείται η συνεργασία Κύπρου – ΗΠΑ"

Την υπογραφή της δήλωσης προθέσεων που επισημοποιεί και καθορίζει για πρώτη φορά το πλαίσιο συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κυπριακή Δημοκρατία χαιρετίζει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, η ενίσχυση και η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων ασφάλειας θα προωθήσει τα κοινά συμφέροντα που έχουν οι δύο χώρες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ενόχληση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου - ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Μεγάλη δυσφορία επικρατεί, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, για τα όσα ανακοινώθηκαν χθες μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Και αυτό και γιατί το Φανάρι δεν έχει ενημερωθεί ακόμα από τον κ.Ιερώνυμο για την συμφωνία, παρά το γεγονός οτι τόσο η αυτοκέφαλη εκκλησία της Κρήτης, όσο και εκείνη των Δωδεκαννήσων, υπάγονται απευθείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ετσι ακόμα δεν είναι σαφές κατά πόσο και άν δεσμεύονται οι δύο αυτές εκκλησίες από τα όσα συμφώνησαν ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος.

Υποχρεωτικά με κάρτες όλες οι συναλλαγές άνω των 300 ευρώ - Όσα πρέπει να ξέρετε

Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και να περιοριστούν οι αδιαφανείς συναλλαγές στην αγορά
Τη μείωση του ορίου χρήσης μετρητών από τα 500 ευρώ ημερησίως ανά συναλλαγή, στα 300 ευρώ, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με το σχέδιο που είναι υπό επεξεργασία, οι συναλλαγές άνω των 300 ευρώ δεν θα γίνονται με μετρητά αλλά μόνο με κάρτα (πιστωτική ή χρεωστική) ή μέσω e-banking. 
Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζουν πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει: