Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ (6-9 ΑΠΡΙΛΟΥ 1941)

Του Ιωάννη Δ. Κακουδάκη
Αντιστρατήγου ε.α.
Επίτιμου Α¨Υ/ΓΕΣ,
τ. Διευθυντή της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού του ΓΕΣ και Προέδρου της Ελληνικής Επιτροπής Στρατιωτικής Ιστορίας του ΓΕΕΘΑ

Από το giannena-e

Εισαγωγή

Ιωάννης Δ. Κακουδάκης

H 6η Απριλίου του 1941 δεν είναι μόνο για την Ελλάδα μια κορυφαία ιστορική ημερομηνία, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, γιατί αντιμετώπισε σθεναρά στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο, στην αποκαλούμενη «Γραμμή Μεταξά», τον γερμανικό χείμαρρο, που σχεδόν αμαχητί κατέκλυζε την Ευρώπη. Εκεί δόθηκε η περίφημη και γνωστή στην παγκόσμια στρατιωτική ιστορία η Μάχη των Οχυρών.

5:15 το πρωί της 6ης Απριλίου 1941 - Η Γερμανική Επίθεση κατά της Ελλάδας

Η Γερμανική Επίθεση κατά της ΕλλάδαςΗ επίθεση της ναζιστικής Γερμανίας κατά της χώρας μας εκδηλώθηκε στις 5:15 το πρωί της 6ης Απριλίου 1941 στα οχυρά της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, 45 λεπτά πριν από την προβλεπόμενη ώρα, σύμφωνα με τη γερμανική διακοίνωση που είχε επιδοθεί νωρίτερα στον πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή από τον γερμανό πρεσβευτή στην Αθήνα, πρίγκιπα Έρμπαχ. Επιδίδοντας το τελεσίγραφο, ο Έρμπαχ τόνισε στον Κορυζή ότι ο πόλεμος δεν στρεφόταν κατά της Ελλάδας, αλλά κατά της Αγγλίας, που είχε σπεύσει προς βοήθεια της χώρας μας με 62.000 άνδρες και μεγάλη αεροπορική δύναμη. Ο Κορυζής είπε το δεύτερο ΟΧΙ, αυτή τη φορά στην ιταμή ναζιστική πρόκληση. Η γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδας αποτελεί συνέχεια του ελληνοϊταλικού πολέμου, που ξεκίνησε την 28η Οκτωβρίου 1940 με την ιταλική επίθεση στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Δημιουργούν τεχνητά αιμοφόρα αγγεία με 3D εκτυπωτές και... ζάχαρη! (Βίντεο)

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας MIT στις ΗΠΑ ανέπτυξαν μια νέα τεχνική για τη δημιουργία δικτύων τεχνητών αιμοφόρων αγγείων, χρησιμοποιώντας ένα 3D εκτυπωτή και λίγη ζάχαρη.
Τα δύο αυτά "συστατικά" χρησιμοποιούνται αρχικά για τη δημιουργία ενός προτύπου, μιας βάσης επάνω στην οποία εκτυπώνονται τα αγγεία. Οι επιστήμονες σχεδιάζουν πρώτα το δίκτυο στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στη συνέχεια τροφοδοτούν τον εκτυπωτή τύπου RepRap 3D με ζάχαρη. Ο εκτυπωτής λιώνει τη ζάχαρη, προκειμένου να περνάει από την ειδική κεφαλή και τη στρώνει βάσει του σχεδίου για τα τεχνητά αγγεία.

Βρέθηκε σκελετός στρατιώτη από τη μάχη του Βατερλώ που είχε μέσα του τη σφαίρα που τον σκότωσε (Εικόνες)

Το 2015 είχε πραγματοποιηθεί η διάσημη μάχη του Βατερλώ στο Βέλγιο και 200 χρόνια μετά βρέθηκε σκελετός στρατιώτη που είχε σκοτωθεί.

Αρχαιολόγοι μετά από τρία χρόνια ερευνών κατάφεραν να πιστοποιήσουν ότι ο σκελετός που είχε βρεθεί κάτω από πάρκινγ, ανήκει στον Φρίντριχτ Μπραντ από το τάγμα του Αννόβερο που βρισκόταν εκεί για εκπαίδευση.

Μάλιστα, σκοτώθηκε στη μάχη του Βατερλώ από τις δυνάμεις του Ναπολεόντα  με μία σφαίρα να βρίσκεται στα πλευρά του.

Άρθρο-φωτιά από την Τσεχία: "Η Ευρώπη μοιάζει να ζει τις ημέρες πριν την πτώση της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας"

"ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ Ο ΑΛΑΡΙΧΟΣ"

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύτηκε στην Τσεχία αναφερόμενο στην αποχριστιανοποίηση της Ευρώπης και πως αυτό την έχει καταστήσει ευάλωτη σε εξωτερικές απειλές όπως αυτή των εγκληματιών ισλαμιστών του ISIL.

Η Λαγκάρντ ζήτησε από τον Βαρουφάκη περικοπές σε συντάξεις και αύξηση ΦΠΑ(Βίντεο)

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της «εις το διηνεκές» - Να διενεργηθεί εμπεριστατωμένος έλεγχος (due diligence) στην Αθήνα ζήτησε η διευθύντρια του ΔΝΤ - Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ διαψεύδουν τέτοιο «αίτημα» από την επικεφαλής του ΔΝΤ
«Η Ελλάδα σκοπεύει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της εις το διηνεκές (ad infinitum)», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης μετά την κρίσιμη συνάντηση που είχε στην Ουάσινγκτον με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

Die Welt: «Καλύτερα να αφήσουμε την Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη»

Με κεντρικό άρθρο στη σημερινή της έκδοση η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» τονίζει ότι ίσως είναι καλύτερα για τη Γερμανία και την Ευρώπη να αφήσει την Ελλάδα να βγει απ' την Ευρωζώνη.
Όπως σημειώνει η καθυστέρηση από την ελληνική πλευρά «σπάει τα νεύρα ακόμα και των πιο εγκρατών Ευρωπαίων αφού όλες οι εκκλήσεις προς αυτή πέφτουν στο κενό». Και σύμφωνα με την εφημερίδα εναποθέτουν πάνω της ελπίδες στις οποίες δεν μπορεί να ανταποκριθεί.
«Η ελληνική κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα κινείται σε τεντωμένο σκοινί. Ιδεολογικά δεν μπορεί να ξεφύγει απ' την ταυτότητα της, σχολιάζει η εφημερίδα και προσθέτει πως μετά την τετράωρη συζήτηση Μέρκελ – Τσίπρα δημιουργήθηκε η ελπίδα ότι οι Έλληνες μπορούν να παρουσιάσουν ένα αλλαγμένο και βιώσιμο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Ωστόσο το αποτέλεσμα απογοητεύει.

«Βόμβα» Πανούση για τα επεισόδια στις Σκουριές: Θα υπάρξουν νεκροί!

Επιμένει στις απόψεις του ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όταν κάποιοι με μολότοφ πάνε για πόλεμο, αυτό η Αριστερά πώς το ονομάζει; - Πέντε κινητές μονάδες της αστυνομίας στη διάθεση της περιφέρειας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας - Ενισχύεται ο τοπικός αστυνομικός - «Ραντεβού» πολιτών με το διοικητή κάθε ΑΤ
Με το ερώτημα «πώς ονομάζει η Αριστερά» αυτούς που παίρνουν μολότοφ και πάνε για πόλεμο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε ουσιαστικά τις θέσεις που είχε πρόσφατα διατυπώσει και που είχαν προκαλέσει αναταραχή στην κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ.