Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Σαν σήμερα το 1975 έφυγε από τη ζωή ο Αριστοτέλης Ωνάσης

Ο Έλληνας μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1906 στη Σμύρνη, σε σχετικά εύπορη για την περιοχή και την εποχή εκείνη οικογένεια. Ήταν το δεύτερο παιδί των γονιών του. Είχε προηγηθεί η Άρτεμις, δυο χρόνια πριν.
Ο πατέρας του Σωκράτης Ωνάσης ήταν ένας από τους πλουσιότερους καπνέμπορους και επιχειρηματίες της Σμύρνης. Η μητέρα του Πηνελόπη Δολόγλου παντρεύτηκε στα 17 της χρόνια, αλλά πέθανε νέα στα 33 της. Έξι μήνες μετά, ο πατέρας του ξαναπαντρεύτηκε την Ελένη, από την οποία ο Αριστοτέλης απέκτησε δύο αδελφές, τη Μερόπη και την Καλλιρρόη.

Τροχαίο - ΣΟΚ στη Ναύπακτο: Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ)

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (15/03), στη σήραγγα της Περιμετρικής Οδού Πατρών, στο ύψος του Ξηροπηγάδου, στη Ναύπακτο.
Στο τροχαίο ενεπλάκησαν τρία οχήματα: ένα τζιπ, ένα ΙΧ και ένα φορτηγό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τρεις τραυματίστηκαν.
Σε ένα εκ των οχημάτων επέβαινε ένα βρέφος, το οποίο έχει τραυματιστεί, ευτυχώς χωρίς να διατρέχει κίνδυνο.
Επί τόπου έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και δύναμη της Τροχαίας Ναυπάκτου, προκειμένου να ανακατευθύνει την κυκλοφορία των οχημάτων, αφού η Περιμετρική Οδός παρέμεινε για αρκετή ώρα κλειστή.

Ούτε βήμα πίσω από την Κυπριακή ΑΟΖ η ΕΝΙ

Η αποφασιστικότητα της ΕΝΙ να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τα συμβόλαια, τα οποία αφορούν συνολικά έξι ερευνητικά τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στη Ρώμη ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της εταιρείας Lapo Pistelli.

Ερντογάν: Έρχεται τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος!

Ο Σουλτάνος «βλέπει» παγκόσμια σύρραξη που θα ξεκινήσει από τη Συρία!
Νέο παραλήρημα του Τούρκου προέδρου, ο οποίος προβλέπει αυτή τη φορά ότι θα ξεσπάσει ο Γ’ παγκόσμιος πόλεμος, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ.
Μιλώντας σε εκδήλωση για την Υγεία και απευθυνόμενος στο ακροατήριό του είπε ότι οι Αμερικανοί χτίζουν 20 βάσεις στη Συρία.
Συγκεκριμένα ο Ερντογάν ανέφερε: «Οι ΗΠΑ χτίζουν είκοσι βάσεις στη Συρία, γεγονός που στρέφεται κατά της Ρωσίας και μπορεί να γίνει η αιτία για να ξεσπάσει Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος. Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί χρειάζονται οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία, όπου υπάρχουν και δυνάμεις και της Ρωσίας και του Ιράν».

Βρέθηκαν τα οστά 108 Ελλήνων πεσόντων στο αλβανικό μέτωπο - Συνεχίζονται οι εργασίες στο Τεπελένι

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ταυτοποιηθεί – Ωστόσο έχει δημιουργηθεί βάσει δεδομένων δείγματος αίματος για τους απογόνους στο 401 – Έντονο το ενδιαφέρον των συγγενών
Τα οστά 108 πεσόντων Ελλήνων στρατιωτικών στο αλβανικό μέτωπο έχουν εκταφεί μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των εργασιών που γίνονται στο Τελεπένι.

Η επιχείρηση αφορά στην αναζήτηση εκταφή, προσδιορισμό της ταυτότητας και ενταφιασμό των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του ελληνο-ιταλικού πολέμου 1940-41. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από τις 22 Ιανουαρίου 2018, μετά τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – Αλβανίας.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας μπλοκάρει το κλείσιμο του Mega - Εξέλιξη της τελευταίας στιγμής

Αναπτερώνονται οι ελπίδες των εργαζομένων στο Μεγάλο Κανάλι - Το ΣτΕ «παγώνει» την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να πέσει «μαύρο» στο Mega
Με προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικολάου Σακελλαρίου, «παγώνει» η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με την οποία αποφασίστηκε να σταματήσουν οι εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού Mega.


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega (Τηλέτυπος ΑΕ) ζητώντας την αναστολή και ακύρωση της υπ' αριθμόν 18/2018 απόφασης του ΕΣΡ βάσει της οποίας επρόκειτο να πέσει «μαύρο» στο πάλαι ποτέ Μεγάλο Κανάλι.