Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ο Πάπυρος Δερβενίου στον κατάλογο της Unesco

Η πρώτη ελληνική εγγραφή στο Διεθνή Κατάλογο του Προγράμματος της Unesco «Μνήμη του Κόσμου» (Memory of the World) είναι πλέον γεγονός,

καθώς η Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή του Προγράμματος, που συνεδρίασε στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου, αποφάσισε την εγγραφή του Πάπυρου του Δερβενίου στον Διεθνή Κατάλογο του Προγράμματος της Unesco «Μνήμη του Κόσμου».

Ελπίδες για κλωνοποίηση μαμούθ μετά από ανακάλυψη απομειναριών στη Σιβηρία


Μία σημαντική ανακάλυψη στη Σιβηρία μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο στην κλωνοποίηση και την αναβίωση του μαλλιαρού μαμούθ.
Απομεινάρια δέρματος μαμούθ, που πιστεύεται ότι είναι ηλικίας τουλάχιστον 10.000 ετών, βρέθηκαν διατηρημένα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στη Σιβηρία, δίνοντας ελπίδα στους επιστήμονες ότι το διάσημο ζώο μπορεί να αναβιώσει μέσω της κλωνοποίησης.
Το δέρμα βρέθηκε στις Νήσους Λιαχόφσκι στις βόρειες ακτές της Σιβηρίας. Η περιοχή φαίνεται να είναι το τελευταίο καταφύγιο των μαμούθ πριν την εξαφάνισή τους.

Ανεξήγητες αλλαγές στη «κόκκινη κηλίδα» του Δία(Βίντεο)


Οι επιστήμονες χρησιμοποιώντας το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA / ESA έχουν παραγάγει νέους χάρτες του Δία που δείχνουν τις συνεχείς αλλαγές στη διάσημη μεγάλη "ερυθρά κηλίδα".

Πριν από έναν χρόνο διαπιστώθηκε ότι η περίφημη «κόκκινη κηλίδα» του Δία, μια γιγάντια σε εύρος και ένταση καταιγίδα, έχει αρχίσει να συρρικνώνεται. Νέες παρατηρήσεις από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble επιβεβαιώνουν ότι το φαινόμενο βρίσκεται πράγματι σε διαδικασία ύφεσης.

Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν τα Σόδομα της Βίβλου - Η πόλη που βρέθηκε χρονολογείται ανάμεσα στο 1.540-3.500 π.Χ.(Βίντεο)

Η αρχαία βιβλική πόλη φαίνεται πως καταστράφηκε κατά την ύστερη εποχή του Χαλκού λόγω κάποιου σεισμού ή πτώσης αστεροειδούς
Μετά από δεκαετίες ανασκαφών, οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν τα ερείπια της βιβλικής πόλης των Σοδόμων. Οι ειδικοί, ερευνώντας την περιοχή του Tall el-Hammam στην Ιορδανία, υποστηρίζουν ότι τα ερείπια μιας «τερατώδους» πόλης από την Εποχή του Χαλκού, ταιριάζουν με τη βιβλική περιγραφή της πόλης, η οποία, σύμφωνα με τις Γραφές, καταστράφηκε από τον Θεό.

Σενάριο φρίκης: Η Νέα Υόρκη, η Νέα Ορλεάνη και το Μαϊάμι θα βυθιστούν - ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ(Εικόνες)

Αντίο Μαϊάμι, Νέα Ορλεάνη και Νέα Υόρκη. Οποια μέτρα κι αν ληφθούν για να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή, αυτές οι πόλεις αλλά και άλλες των ΗΠΑ θα βυθιστούν από την άνοδο των ωκεανών, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα.
«Το μέλλον των πόλεων εξαρτάται από τις επιλογές μας στα ποσοστά εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα αλλά όλα δείχνουν ότι είναι πολύ αργά για ορισμένες πόλεις, σύμφωνα με την ανάλυσή μας» δηλώνει ο  Ben Strauss, ο βασικός αναλυτής της μελέτης που δημοσιεύτηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Επιστημών (PNAS).

Επιστροφή περισσοτέρων εδαφών για τ/κ πλειοψηφία στο κρατίδιο τους - Τι πρότεινε ο ΠτΔ

Γράφει: Κώστας Βενιζέλος 
Από το  philenews
 
Λευκωσία: Οι εδαφικές αναπροσαρμογές μπορούν να δώσουν λύση στην επιμονή του Μουσταφά Ακιντζί για μόνιμες παρεκκλίσεις, παραπέμποντας στην αξίωση του για πλειοψηφία πληθυσμού και περιουσιών στο τουρκοκυπριακό συνιστών κρατίδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του προχθεσινοβραδινού δείπνου, που ακολούθησε της συνάντησης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης άνοιξε εκ νέου τη συζήτηση για το θέμα των παρεκκλίσεων και σημειώνοντας προς τον Ακιντζί πως δεν μπορεί τούτο να γίνει αποδεκτό, επανέφερε μια πάγια ε/κ θέση: Να γίνουν τέτοιες εδαφικές αναπροσαρμογές, ώστε να επιστρέψουν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση 90.000-100.000 πρόσφυγες. Τότε, όπως εξήγησε ο Πρόεδρος, ακόμη και να επιστρέψουν όλοι οι Ε/κ στις περιουσίες τους στο τ/κ συνιστών κρατίδιο, οι Τουρκοκύπριοι θα είναι πλειοψηφία. Δεν υπήρξε αντίδραση του κ. Ακιντζί σε αυτή τη θέση.

Επιστήμονες δημιούργησαν 52 τεχνητές καταιγίδες στο Abu Dhabi με μικρό HAARP


Χαλάζι, κεραυνοί και θύελλες είχε η ανατολική περιοχή της χώρας αυτό το καλοκαίρι χάρη στους επιστήμονες “μάστερ χειραγωγούς”!
Όχι, η φράση δεν είναι δική μου, είναι η εισαγωγική σε άρθρο του TIME με ανάλογο τίτλο: Scientists Create 52 Artificial Rain Storms in Abu Dhabi Desert. Και το άρθρο συνεχίζει:
“ Ως μέρος ενός μυστικού προγράμματος για τον έλεγχο του καιρού στη Μέση Ανατολή, οι επιστήμονες που εργάζονται για την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δημιούργησαν τεχνητή βροχή, εκεί όπου η βροχή δεν βρίσκεται πουθενά.

Ρύθμιση 100 δόσεων: Τι αλλάζει από αύριο Πέμπτη 15 Οκτωβρίου

Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ – ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ

Αύξηση του επιτοκίου από το 3% στο 5% είναι η βασικότερη αλλαγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία τίθεται σε ισχύ από αύριο Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.
Η -δυσμενέστερη για τους φορολογούμενους- εξέλιξη τίθεται σε ισχύ με αναλυτική εγκύκλιο την οποία εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Επιμένουν οι Γερμανοί να βάλουν και τους Τούρκους «στο κόλπο» των διασώσεων στο Αιγαίο - Νέες δηλώσεις του εκπροσώπου της Μέρκελ

Περιγράφω την πραγματικότητα και η πραγματικότητα λέει ότι από τα τουρκικά παράλια διακινητές μεταφέρουν ανεμπόδιστα ανθρώπους στα ελληνικά νησιά, εδώ και μήνες, ανέφερε ο Στέφεν Ζάιμπερτ και τόνισε ότι πρέπει αυτό να ληφθεί υπ' όψιν όλων
Δεν κάνει πίσω το Βερολίνο, παρά την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, στη θέση του για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος στο Αιγαίο.

Με σημερινές του δηλώσεις, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, επιμένει πως απαιτείται «συντεταγμένη κατάσταση» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελεύθερη η Βίκυ Σταμάτη, αλλά δεν έχει χρήματα για την εγγύηση

Το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει στη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αλλά και την καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ - Η πρόταση της εισαγγελέως ήταν για 70.000, γεγονός που έκανε τη Βίκυ Σταμάτη να ξεσπάσει σε κλάματα 
Ελεύθερη είναι έπειτα από τρία χρόνια κράτησης η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, βασικού κατηγορουμένου σε υποθέσεις για εξοπλιστικά.