Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Όταν ο Πλούταρχος μιλούσε για... ΑΤΙΑ



Εδώ και πολλά χρόνια άκουγα αρκετούς ιστορικούς και "ερευνητές" να επισημαίνουν την ύπαρξη πολλών αναφορών σε αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενων αντικειμένων (ΑΤΙΑ) μέσα στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Σχεδόν σπάνια όμως κάποιος παρέθετε περαιτέρω στοιχεία, όπως συγκεκριμένα βιβλία, κεφάλαια, εδάφια, για να μπορέσω να κάνω την δική μου μελέτη.
Έτσι βρήκα μετά απο καιρό το έργο του Πλούταρχου "Λεύκολλος" από τους Βίους Παράλληλους. Διαβάζοντάς το, θυμήθηκα μία αναφορά που είχε γίνει για το συγκεκριμένο έργο, σχετικά με την εμφάνιση ενός αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενου αντικειμένου κατά την διάρκεια μίας μάχης.

Ξεκινά η πολυαναμενόμενη αποκατάσταση της αρχαία Πομπηίας

Η πολυαναμενόμενη αποκατάσταση της αρχαίας Πομπηίας θα ξεκινήσει στις 6 Φεβρουαρίου, όπως δήλωσαν οι Ιταλικές αρχές την περασμένη Τετάρτη. Η συμφωνία σχετικά με το πώς θα προχωρήσουν οι διαδικασίες συντήρησης και αποκατάστασης...


... στο μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς έχει οριστικοποιηθεί, δήλωσε ο FabrizioBarca, υπουργός υπεύθυνος για το έργο.

Καφετέρια έκλεισε ... για να μην υποδεχθεί το Λοβέρδο!!!

Υποδοχή ... με αποδοκιμασίες για τον Ανδρέα Λοβέρδο στο Σπήλι

Κάθε άλλο παρά θερμή ήταν η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στον Ανδρέα Λοβέρδο, στο Σπήλι, σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη. Τον πρώην υπουργό και πρόεδρο του ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ συνάντησαν στο...


... δημαρχείο περίπου 15 άτομα και ο δήμαρχος, όμως κατά την άφιξή του ο Ανδρέας Λοβέρδος έτυχε "θερμής υποδοχής" από πέντε άτομα που καταφέρθηκαν λεκτικά εναντίον του.

Σαουδική Αραβία Ελεύθερος άνδρας που βίασε και σκότωσε την 5χρονη κόρη του

Σε ποινή φυλάκισης ίσης με το διάστημα κατά το οποίο παρέμεινε προφυλακισμένος και σε μικρό πρόστιμο καταδικάστηκε ένας Σαουδάραβας ο οποίος ομολόγησε ότι βίασε και σκότωσε την 5χρονη κόρη του, υποστηρίζουν τρεις ακτιβίστριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι γυναίκες, η μικρή Λάμα εισήχθη στο νοσοκομείο στις 25 Δεκεμβρίου 2011. Είχε κατάγματα στα πλευρά και στο κρανίο, σημάδια από καψίματα και της είχαν ξεριζώσει ένα νύχι. Το παιδί υπέκυψε στις 22 Οκτωβρίου.

Τι είναι ο Εισαγγελέας και ποιες είναι οι αρμοδιότητες του

Ο Εισαγγελέας είναι δικαστικός λειτουργός (μόνιμος) που ασκεί εν ονόματι του κράτους την κατηγορία, εκπροσωπώντας την πολιτεία ενώπιον του δικαστηρίου, κατά τη διεξαγωγή της δίκης.
Ο Εισαγγελέας δεν πρέπει να συγχέεται με το δημόσιο κατήγορο, ο οποίος εκπροσωπεί την πολιτεία στα κατώτερα ποινικά δικαστήρια (πταισματοδικεία) και είναι συνήθως αξιωματικός της Αστυνομίας.
Ο Εισαγγελέας απολαύει κατά το Σύνταγμα λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας. Όμως σε αντίθεση με τους δικαστές οι Εισαγγελείς υποχρεούνται να υπακούουν στις νόμιμες εντολές των ανωτέρων τους Εισαγγελέων. Έτσι μπορεί π.χ. ο Εισαγγελέας Εφετών να παραγγείλει στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών να ασκήσει κατά κάποιου ποινική δίωξη,όχι όμως και το αντίθετο,αλλά δεν επιτρέπεται να επηρεάσει την κρίση του κατα την εκδίκαση μίας υπόθεσης ενώπιον του ακροατηρίου,ακριβώς όπως και στους δικαστές.

Κακλαμάνης: Έχει παρελθόν ο Στουρνάρας, μαγείρεψε στοιχεία

Επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, μέσω της εκπομπής των Ακη Παυλόπουλου-Μάνου Νιφλή στον Real FM.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε τη συνέντευξη του κ. Στουρνάρα στη Realnews, λέγοντας: «Ολοι έχουμε παρελθόν. Το ίδιο και ο κ. Στουρνάρας όταν μαγείρεψε τα στοιχεία το 2000 για να μπούμε στο ευρώ. Ευθύνη για την οικονομική πολιτική έχει και ο πρωθυπουργός και όλοι και εγώ ο ίδιος.

Πως ο Τόλης γλίτωσε τα πρόστιμα της εφορίας

Ακύρωσαν πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στον Τόλη Βοσκόπουλο για φοροδιαφυγή και ο δημοφιλής τραγουδιστής μπαίνει σε νέο κύκλο δικαστικών αγώνων. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κάνει δεκτές – εν μέρει – πέντε από τις επτά αναιρέσεις που κατέθεσε γυρνάει την υπόθεση πίσω, ωστόσο δεν ξεκαθαρίζει το ποσό που θα «κουρευτεί» από τα 5,5 εκατ. ευρώ που χρωστάει ο γνωστός τραγουδιστής στη ΔΟΥ από φόρους, πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Τα μυστικά του ενιαίου φόρου ακινήτων

Η φορολόγηση των εντός σχεδιών πόλεων οικοπέδων από το πρώτο ευρώ της αξίας τους, η καθιέρωση αφορολόγητου 50.000 ευρώ για τα κτίσματα, η κατάργηση του ελάχιστου ορίου των 27 ευρώ μέχρι το οποίο δεν προβλέπεται σήμερα είσπραξη φόρου ακίνητης περιουσίας και η επιβολή ενός φόρου με ξεχωριστή κλίμακα σε όλες τις εκτάσεις γης εκτός σχεδίων πόλεων είναι οι τρόποι με τους οποίους σκοπεύει το υπουργείο Οικονομικών να εξασφαλίσει πρόσθετα έσοδα συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ μέσω της εφαρμογής του νέου ενιαίου φόρου ακίνητης περιουσίας. Σε αυτά τα μέτρα προστίθεται και η εξομοίωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές τιμές.

Κ. Σκανδαλίδης: «Να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση»

Θέση υπέρ της αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση την οποία θα στηρίζει μόνο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και στην βάση μιας επικαιροποιημένης προγραμματικής συμφωνίας παίρνει ο κ. Σκανδαλίδης.

Σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής αναφέρει χαρακτηριστικά: «Να στηρίξουμε την κυβέρνηση με ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα προγραμματική συμφωνία, να συμβάλουμε θετικά στην εθνική διαπραγμάτευση αλλά να απαλλαγούμε από το άγχος της καθημερινής διαχείρισης της εξουσίας. Εξάλλου ο τρόπος που την ασκούν ο Πρωθυπουργός και κυβέρνηση δεν είναι δυνατό να μας εκπροσωπεί. Έτσι το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική σταθερότητα διασφαλίζει και την αυτονομία του οριοθετεί και τον απογαλακτισμό του από τον κρατισμό και τον κυβερνητισμό πετυχαίνει»

Διάσκεψη Μονάχου Έτοιμο για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ δηλώνει το Ιράν

Το Ιράν είναι έτοιμο για απευθείας διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες εφόσον οι προθέσεις της Ουάσινγκτον για επίλυση της κρίσης είναι "δίκαιες και ειλικρινείς", τόνισε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, από τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια που ολοκληρώνεται σήμερα στο Μόναχο.

Ο Ιρανός υπουργός επισήμανε πως βλέπει θετικά τις δηλώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν για απευθείας συνομιλίες. "Αν υπάρχει ειλικρινής πρόθεση από την άλλη πλευρά θα τη λάβουμε σοβαρά υπ' όψιν", πρόσθεσε ο Σαλεχί.

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ

Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων για ένα ακόμη 48ωρο αποφάσισε το πρωί της Κυριακής η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας  Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Πιο συγκεκριμένα με ψήφους 14 υπέρ και μία κατά, τα πλοία θα συνεχίσουν να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια έως τις 06.00 το πρωϊ της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες  του protothema.gr  υπάρχει πρόθεση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη να καλέσει εντός της ημέρας  τους ναυτεργάτες για δεύτερη φορά από την περασμένη Πέμπτη για να καθίσουν να βρουν τη χρυσή τομή.

Ο Ρωμανός ήταν δίπλα στον Αλέξη Γρηγορόπουλο τη νύχτα της δολοφονίας!

Ο Ρωμανός ήταν δίπλα στον Αλέξη Γρηγορόπουλο τη νύχτα της δολοφονίας!
Ο Νίκος Ρωμανός εκ των χθεσινών συλληφθέντων, είχε αρνηθεί να καταθέσει στην δίκη Κορκονέα
- Ολόκληρη η επιστολή του στις 8 Απριλίου 2010 σε γνωστή ιστοσελίδα
-Η διαμάχη με τον Αλέξη Κούγια που σήμερα φαίνεται να δικαιώνεται
-Το σχόλιο του διακεκριμένου ποινικολόγου για αυτή την εξέλιξη.
Ένας εκ των συλληφθέντων για την ληστεία στο Βελβεντό ήταν δίπλα στον Αλέξη Γρηγορόπουλο τη νύχτα της δολοφονίας του από τον Κορκονέα. Ο ίδιος μάλιστα είχε αρνηθεί να καταθέσει στην δίκη με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διατάξει την βίαιη του προσαγωγή.

Λαγκάρντ: Έλληνες έκανα λάθος αλλά θα ξαναπάρω νέα μέτρα!

Λαγκάρντ: Έλληνες έκανα λάθος αλλά θα ξαναπάρω νέα μέτρα!

Ταραχή προκάλεσε στους διεθνείς οικονομικούς κύκλους η παραδοχή του ΔΝΤ ότι υπήρξε λάθος με τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή που χρησιμοποιείται για μα υπολογιστεί το ποσό της μείωσης του ΑΕΠ μία χώρας σε περίπτωση που ληφθούν επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα... 
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», η πρώτη κυρία του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ αναζητεί λύσεις προκειμένου να αντιστραφεί το κλίμα αναξιοπιστίας που έχει δημιουργηθεί, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός που δεν θα επιτρέψει την επανάληψη του ίδιου λάθους.

Επτά βουλευτές στέλνουν μήνυμα στο Μαξίμου

Επτά βουλευτές στέλνουν μήνυμα στο Μαξίμου
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου από το newsbomb

Οι κ.κ. Πρ. Παυλόπουλος, Γ. Βλάχος, Α. Σπηλιωτόπουλος, Ν. Κακλαμάνης, Γ. Μιχελάκης, Κ. Μητσοτάκης και Μ. Βορίδης αντιδρούν για την επιμονή του κ. Γ. Στουρνάρα να φορολογήσει τα ακίνητα.
Σε πονοκέφαλο για το επιτελείο του πρωθυπουργού εξελίσσονται οι αντιδράσεις εντός της Ν.Δ. σχετικώς με τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, για την οποία αποδίδεται αδικαιολόγητη σπουδή στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.
Καταλυτικές ήταν οι παρεμβάσεις των κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλου και Γιώργου Βλάχου.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

 
 ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ  Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ
 
ΑΠΟ ΤΟ pare-dose
«Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πώς δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: “πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;”, άλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας ή επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι, εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση».
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (από την ομιλία του στην Πνύκα, στις 7 Οκτωβρίου, 1838)

Η ΕΛΛΑΣ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ(ΒΙΝΤΕΟ)




Δείτε όλο το βίντεο από τη σημερινή πορεία
από το μνημόσυνο για τους ήρωες των Ιμίων
που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή.  
Το βίντεο είναι  του .stoxos.gr
Στη συνέχεια δείτε τα 2 άρθρα από το  defencenet.
και το o-aixmiroslogos