Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Όταν η Αθήνα είχε πηγές, ποτάμια και γεφύρια – Σπάνιες φωτογραφίες από μια άλλη εποχή (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αθήνα:Φωτογραφίες μιας άλλης εποχής

Αρκετά χρόνια πριν η Αθήνα ανοικοδομηθεί και οι περιοχές καλυφθούν από πολυόροφες πολυκατοικίες, η εικόνα της πρωτεύουσας ήταν εντελώς διαφορετική.

Τρία μεγάλα ποτάμια διέρρεαν το λεκανοπέδιο, ενώ υπήρχαν επίσης πηγές και ρέματα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Τα μεγάλα ποτάμια τα οποία αναφέρονται από τα αρχαία χρόνια ήταν ο Ηριδανός, που ξεκινούσε από τον Λυκαβηττό, διέσχιζε την αρχαία πόλη και έρρεε προς την Πλατεία Συντάγματος και συνέχιζε την πορεία του προς τον Κεραμεικό και την Ιερά Οδό.

Στο φως αρχαίο ναυάγιο στο Ακρωτήρι-Νησιαρούιν (Εικόνες)

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει τη λήξη της ενάλιας αρχαιολογικής έρευνας στο Ακρωτήρι-Νησιαρούιν (Dreamer’s Bay) της Επαρχίας Λεμεσού. Την έρευνα διηύθυναν μέλη του Κέντρου Ενάλιας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Southampton, και αποτελεί μέρος των ευρύτερων ερευνών στην περιοχή από το Ancient Akrotiri Project το οποίο διευθύνει το Πανεπιστήμιο του Leicester από το 2015. 

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν με την άδεια του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου και την έγκριση της διοίκησης των Βρετανικών Bάσεων.

Ψήφος αποδήμων: Ολοταχώς για υπερψήφιση και από τους 300 - Λέει «ναι» και το ΚΚΕ

Ισχυρές προϋποθέσεις να περάσει με 300 ψήφους συγκεντρώνει πλέον το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ψήφο των αποδήμων καθώς το ΚΚΕ αίρει τις επιφυλάξεις του.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας μιλώντας στη Βουλή, ανέφερε ότι το κόμμα του είναι σύμφωνο με τις αλλαγές που προτείνονται στην αναθεώρηση του άρθρου 54 ωστόσο ο ίδιος ζήτησε να υπάρξει ακόμη πρόβλεψη για την ύπαρξη πραγματικού δεσμού του εκτός επικρατείας ψηφοφόρου με την Ελλάδα.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ψήφο των αποδήμων ο κ. Γκιόκας ανέφερε ότι «είναι θετικό που έγινε συζήτηση γύρω από τις προτάσεις του ΚΚΕ όμως η τελική μας στάση θα διαμορφωθεί από την κατάθεση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης και εφόσον οι προϋποθέσεις που βάλαμε καλύπτονται και συνταγματικά στο άρθρο 54 και φυσικά νομοτεχνικά στο σχέδιο νόμου».

Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: «Όχι» στην ανάθεση της έρευνας σε εφέτη - Την αίτηση είχε υποβάλλει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Γιάννης Μωραιτάκης

«Όχι» είπε η Ολομέλεια του Εφετείου στην συνέχιση της έρευνας για την  υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι από εφέτη ειδικό ανακριτή.
Η Ολομέλεια, με συντριπτική πλειοψηφία, απέρριψε το σχετικό αίτημα που είχε υποβάλλει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Γιάννης Μωραιτάκης επικαλούμενος τη σοβαρότητα, την εξαιρετική φύση και την εξαιρετική απήχηση της υπόθεσης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο τρεις εφέτες επί συνόλου που ξεπερνούσε τους 85 τάχθηκαν υπέρ της ανάθεσης της έρευνας σε εφέτη ενώ και η εισήγηση ήταν αρνητική.

Ισραηλινή εφημερίδα κατηγορεί τον Ρ.Τ.Ερντογάν ότι ετοιμάζει κάτι εναντίον Χριστιανών και Εβραίων

Kατηγορίες κατά του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν από μεγάλη ισραηλινή εφημερίδα, η οποία επικαλείται δήλωση του ιδίου, επισημαίνοντας μια πιθανή τουρκική προετοιμασία κατά των kuffar/kafir, που σημαίνει την κοινή πολιτική και στρατιωτική εξουδετέρωση, χριστιανών, Εβραίων, ινδουιστών, βουδιστών, ακτιβιστών και ανθρωπιστών, με εντολή όπως αναφέρεται, του Τούρκου προέδρου.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είχε δηλώσει πρόσφατα «Ο Αλλάχ μας διατάζει να τελειώνουμε με τους απίστους».

Στις 25 Οκτωβρίου, ένας ηγέτης ενός έθνους μέλους του ΝΑΤΟ προκάλεσε ανοιχτά με την ατυχή δήλωση του για βία κατά των μουσουλμάνων.