Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΜΙΑ ΒΟΥΛΗ; Αντιρρησίες "της φάπας": Μόλις άκουσαν για εκλογές αμέσως ψήφισαν "Ναι, σε όλα"!!

Από το defencenet

 Υπό την καθαρή απειλή του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Π.Μπαλτάκου ότι αν δεν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ρίχνονται οι τελευταίες φτυαριές χώμα στον λάκκο που έχουν ρίξει ημιθανή την Ελλάδα, "θα πάμε σε εκλογές μέσα στο Αύγουστου", όλοι οι δήθεν "διαφωνούντες" βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν "και με τα δύο χέρια", "Ναι"!
Ολα τα επίμαχα άρθρα πέρασαν με 153 ψήφους, εκτός από εκείνο που αφορά τη Δημοτική Αστυνομία και δεν το ψήφισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρης Κουκουλόπουλος.

Τραβάει το σχοινί ο Κουκουλόπουλος - έκανε λόγο για «τουρκομπαρόκ μεταρρύθμιση»

Έντονη δυσφορία στην Ιπποκράτους για τη στάση του Πάρι Κουκουλόπουλου

Με το ένα πόδι έξω φαίνεται να είναι ο Πάρις Κουκουλόπουλος από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, αφού παρά την δυσφορία του Ευαγγελου Βενιζέλου, από την στάση του στην χθεσινή ψηφοφορία, ο κύριος Κουκουλόπουλος πήγε σήμερα ένα βήμα παραπέρα, τραβώντας ακόμα περισσότερο το σκοινί.

Τσίπρας: Ιστορικό χρέος η διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων

«Όλοι οι Έλληνες είναι όμηροι του Σόιμπλε, όπως τις πρώτες μέρες της κατοχής οι Έλληνες ήταν όμηροι της Βέρμαχτ» σχολίασε ο Μανώλης Γλέζος.

Για ιστορικό χρέος απέναντι στους χιλιάδες ήρωες της Αντίστασης έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με τη συνοδεία του ιστορικού στελέχους του κόμματος, Μανώλη Γλέζου. «Επισκεφτήκαμε με τον Μανώλη Γλέζο τον κ. Παπούλια, την ίδια ώρα που βρίσκεται στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε. Αίτημα μας είναι η χώρα μέσω της κυβέρνησης να επαναφέρει ένα ιστορικά αδικαίωτο αίτημα. Το θέμα της διεκδίκησης των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου. Ένα ιστορικό χρέος απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες ήρωες της Εθνικής Αντίστασης που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι».

Απίστευτη ταλαιπωρία από τα μέτρα για τον Σόιμπλε


  - «Αστακός» η Αθήνα- Η Τροχαία «σήκωσε» μέχρι και τα ΙΧ στη Μιχαλακοπούλου - Απαγορεύονται συγκεντρώσεις και πορείες - Εκτός λειτουργίας και οι σταθμοί του Μετρό Απίστευτη ταλαιπωρία από τα μέτρα για τον Σόιμπλε

Σκηνές από την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα, όταν είχαν απαγορευτεί οι δημόσιες συναθροίσεις και οι πορείες, ζουν από το πρωί οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και τα έκτακτα μέτρα που έχει πάρει η ΕΛ.ΑΣ έχουν τεθεί σε ισχύ, με όλους τους δρόμους γύρω από το Χίλτον να είναι κλειστοί.

Οι αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο στη ζωή μας

Οι αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο στη ζωή μας
-Αδειάζει ακόμα περισσότερο η τσέπη των πολιτών -Έρχεται φορολογικό σοκ - Άγνωστο τι θα γίνει με τις αποδείξεις
Αργά χθες το βράδυ ψηφίστηκε μέσα κλίμα έντασης και με ελάχιστες διαφοροποιήσεις το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο ήταν προαπαιτούμενο για τη λήψη της τελευταίας δόσης.
Οι αντιδράσεις από τους εργαζόμενους ήταν μεγάλες, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως στην Πλατεία Συντάγματος παρέμενε πολύς κόσμος μέχρι και τη διαδικασία της ψηφοφορίας.
Οι διατάξεις που ψηφίστηκαν όμως, αλλάζουν αρκετά πράγματα επιβαρύνοντας στην καθημερινότητα των πολιτών με κορυφαίο ζήτημα την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Σόιμπλε: Μην ξαναπείτε για «κούρεμα»

Σόιμπλε: Μην ξαναπείτε για «κούρεμα»
-Σκληρή στάση από τον Γερμανό υπουργό που απέκλεισε «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. -«Θα σας συμβούλευα να σταματήσετε αυτή τη συζήτηση, δεν είναι προς όφελός σας».
Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.
«Η Ελλάδα ανακτά την ανταγωνιστικότητά της, οι ανισορροπίες έχουν μειωθεί, αλλά χρειάζονται ακόμα να γίνουν πολλά», υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε.

Επίδειξη ισχύος από Σόιμπλε στην Αθήνα

Επίδειξη ισχύος από Σόιμπλε στην Αθήνα
Ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.
Τίποτα από τα όσα διατείνονται τα ΜΜΕ της διαπλοκής για τα δήθεν "δώρα" που έρχεται να κομίσει στην Ελλάδα ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών δεν ισχύει.
Μέχρι σήμερα έχουν γραφτεί ότι ο Σόιμπλε έρχεται να επιβραβεύσει την Ελλάδα ή για να τις παραχωρήσει ένα ακόμα δάνειο ή έστω να δώσει ένα νεύμα συγκατάθεσης για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Η αλήθεια είναι άλλη και μάλιστα είναι εξαιρετικά απλή όσο σύνθετη κι αν φαντάζει στα μάτια της εγχώριας διαπλεκόμενης πραγματικότητας του συστήματος: ο μοναδικός λόγος της επίσκεψης Σόιμπλε είναι για να κάνει μία σθεναρή επίδειξη ισχύος με τελικό αποδέκτη τον Γερμανικό λαό.

Μικρές απώλειες παρουσιάζει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Μικρές απώλειες παρουσιάζει την Πέμπτη το κυπριακό χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:06, βρισκόταν στις 94,55 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,93%.

Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 26.899 ευρώ.

Σημαντικές ζημιές σε ποσοστό 2,86% καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 35,98 μονάδες.

Μικρά κέρδη και ισχνός τζίρος στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Στον «απόηχο» της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο και μετά από δύο κερδοφόρες συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας δίνει συνέχεια στην ανοδική κίνηση, αν και με εξαιρετικά χαμηλό τζίρο ο οποίος λίγο μετά τις 15:00 μετά βίας υπερβαίνει τα 19 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές των Intralot και ΕΤΕ βρίσκονται στην «κορυφή» των κερδών του FTSE25, ενισχυμένες σε ποσοστό 4,70% και 2,48%, ενώ με κέρδη πάνω από 2% ακολουθούν και οι μετοχές των Τρ. Πειραιώς, Alpha Bank και Τιτάν.

Δημήτρης Κολλάτος:Υποδεχόμαστε τον Σόιμπλε στη Λουκιανού...(Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΛΛΑΤΟ