Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Πάτρα ταξίδι στο χρόνο 1933-1955-2017(Βίντεο)

Σκηνές από την Πάτρα, όπως σκηνοθετήθηκε από τον Χρήστο Γ. Σακελλάρη κατά την άφιξή του από τη Νέα Υόρκη το 1933 και σκηνές του 1955 από ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου .

Το βίντεο δημιουργήθηκε για ψυχαγωγικό σκοπό, δεν έγινε με σκοπό οικονομικό όφελος και τα πνευματικά δικαιώματα τον αποσπασμάτων τον ταινιών, ανήκουν στους δημιουργούς τους. Το βίντεο περιέχει αποσπάσματα από

Back to top Μήνυμα μέσα από την Τουρκία: «Μιλάμε Ελληνικά, την γλώσσα των προγονών μας!»(Βίντεο)

« Φοβάμαι πως αν μιλήσω (νέα) ελληνικά θα ξεχάσω τα ρωμέικα, θα ξεχάσω την γλώσσα μου και δεν θέλω. Πρέπει να συνεχίσω να την μιλάω, Αν δεν το κάνω εγώ ποιος θα το κάνει;»
Αυτό αναφέρει η Μερβέ, Ελληνίδα Πόντια.
Κατάγεται από το Çaykara μια περιοχή στον ανατολικό Πόντο. Κατωχώρια στα ελληνικά, καθώς βρίσκεται στον κάμπο, προς την θάλασσα στους πρόποδες των Ποντιακών Άλπεων.. Ρωμέικα/ Romeyka ονομάζεται από τους ίδιους τους φυσικούς ομιλητές της, η ελληνική διάλεκτος των Ελλήνων του Πόντου.

Στήριξη στην Κύπρο από το κοινό ανακοινωθέν της Κοινοπολιτείας

Τη στήριξή τους στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, καθώς και την αλληλεγγύη τους για την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της εκφράζουν με το Ανακοινωθέν της Συνόδου της Κοινοπολιτείας 2018 οι ηγέτες των υπόλοιπων 52 χωρών-μελών.

Συγκεκριμένα, η παράγραφος 48 του Κοινού Ανακοινωθέντος αναφέρει: «Οι ηγέτες εξέφρασαν την πλήρη και διαρκή στήριξη τους στην κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Ερντογάν πιέζει τον Τραμπ: H Τουρκία απέσυρε τα αποθέματά της σε χρυσό από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ - ΤΑ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του 2017 απέσυρε όλα τα αποθέματα σε χρυσό που διατηρούσε στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (FED), γράφει η τουρκική εφημερίδα Hürriyet.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα, η Αγκυρα έλαβε την απόφαση αυτή εξαιτίας της επιδείνωσης των σχέσεων της με την Ουάσιγκτον, η οποία προκλήθηκε λόγω διαφωνιών σε μια σειρά από περιφερειακά και διμερή ζητήματα.

Τουρκία - Μπαράζ δηλώσεων για τους «8»: «Η Ελλάδα είναι συνένοχη στο πραξικόπημα»


«ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ» ΥΒΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ - ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Τουρκία | Τούρκοι αξιωματικοί: Ομαδόν πυρά εναντίον της Ελλάδας εξαπολύουν τις τελευταίες ώρες αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης, στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την υπό αυστηρούς όρους απελευθέρωση ενός από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς. Με μια σειρά από απαράδεκτα tweets, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως «συνένοχη στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 που σημειώθηκε στην Τουρκία».

Αυτό είναι το νέο υπερόπλο της Ελλάδας: Οι γαλλικές φρεγάτες αλλάζουν τα δεδομένα στο Αιγαίο(Βίντεο)

Πανίσχυρο πλέον το Πολεμικό μας Ναυτικό με την απόκτηση των Fremm – Φτάνουν τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα και πάνε κατευθείαν στο Αιγαίο
Η απόκτηση φρεγατών Fremm από την Ελλάδα δεν είναι πλέον θεωρητικό σενάριο. Οι συζητήσεις για ενοικίαση δύο πανίσχυρων γαλλικών πολεμικών πλοίων βρίσκονται πλέον σε τελικό στάδιο και ο ΑΝΥΕΘΑ Φώτης Κουβέλης ανακοίνωσε ότι μπορούν να πλεύσουν στο Αιγαίο, πολύ γρήγορα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελικές συζητήσεις θα γίνουν στην Ελλάδα στις αρχές Μαΐου και μέσα στο καλοκαίρι θα βρίσκονται εν πλω στο Αρχιπέλαγος.