Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Περσέας: ο τελευταίος Μακεδών

Του Χρήστου Μπαρμπαγιαννίδη
Η μοίρα έλαχε στον Περσέα, τον γιο του Φιλίππου Ε΄, να είναι ο τελευταίος βασιλιάς της αρχαίας Μακεδονίας, σφραγίζοντας μια εποχή που τοποθετήθηκε ευλαβικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ίσως να μην είχε την ευφυΐα και την πολιτική οξυδέρκεια του Φιλίππου Β΄, μπορεί να του έλειπε η στρατηγική δεινότητα του Αλεξάνδρου, ακόμη και η διπλωματική ικανότητα του πατέρα του, ωστόσο κανείς δεν θα μπορούσε να του προσάψει έλλειψη αποφασιστικότητας και γενναιότητας, ώστε να προκαλεί, ακόμα και σήμερα, συγκίνηση η απέλπιδα προσπάθεια που κατέβαλε για να αναχαιτίσει το ρωμαϊκό θηρίο!

Εποικοδομητικές Στρατηγικές

Του Ν.Λυγερού

Εδώ και μερικά χρόνια ακούμε φωνές στην πατρίδα μας που κατηγορούν τα πάντα γιατί όλα πάνε στραβά, λες και κάποτε πήγαιναν ίσια, γιατί δεν υπάρχει κράτος, λες και κάποτε υπήρξε. Στην αρχή πιστεύαμε ότι είχαν να πουν κάτι το ουσιαστικό αφού φώναζαν και τις ακούσαμε. Στην συνέχεια προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τις πρακτικές εφαρμογές από όλη αυτή τη βαβούρα. Τελικά είδαμε ότι δεν είχαν να προτείνουν τίποτα και αυτό που νομίζαμε ότι ήταν επαναστατικό δεν ήταν παρά μία εκτόνωση και δυστυχώς απολύτως τίποτα άλλο. Στο ενδιάμεσο η πατρίδα και ο λαός συνεχίζουν να πιέζονται οικονομικά και όλα αυτά δεν βοήθησαν σε τίποτα.

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

The Pharos of Alexandria
Τόσο πρακτικός και όμορφος, ο 140 μέτρα φάρος στην είσοδο του λιμανιού της Αλεξανδρείας, ξεκίνησε να καθοδηγεί τους ναυτικούς απο το250 π.Χ.περίπου. Μια πυρκαγιά έκανε το φάρο να φέγγει τη νύχτα και ένας καθρέφτης να αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάποιοι λένε μέχρι 35 μίλια μακριά. Ο φάρος της Αλεξάνδρειας, είναι ένας αρχαίος φάρος, που απεικονίζεται σε αυτό το χρωματισμένο χαρακτικό του Martin Heemskerck.
Η αιγυπτιακή πόλη της Αλεξάνδρειας, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, μπορεί να έχει κατασκευαστεί για να ευθυγραμμιστεί με την ανατολή του ηλίου την ημέρα της γέννησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διαπιστώνει μια νέα μελέτη. 

Απίστευτο βίντεο: ελάφι προσποιείται ότι πέθανε για να γλιτώσει από τους κυνηγούς!

ΠΗΓΗ protothema

Και τρίτο θύμα θρηνεί η Ρόδος

Και τρίτο θύμα θρηνεί η Ρόδος
Δεν έχει τέλος η τραγωδία στη Ρόδο καθώς νεκρός βρέθηκε και ο αγνοούμενος της Παστίδας.
Η σορός του άτυχου 67χρονου άνδρα βρέθηκε κοντά στο σημείο που είχε εντοπιστεί νεκρή και η σύζυγος του.

 Στις έρευνες συμμετείχαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ εντατικοποιούνται οι έρευνες για να βρεθεί και ο τελευταίος αγνοούμενος, ο δάσκαλος του Παραδεισίου. Σκάφη του λιμενικού, εξειδικευμένες ομάδες δυτών και η ομάδα φουσκωτών ΡΟΤΑ συνεργάζονται στη γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης.

Νέος τύπος συννέφου χωρίς όνομα: οι μετεωρολόγοι προσπαθούν να τo ταξινομήσουν! Πως εμφανίστηκε ξαφνικά;;; (ΒΙΝΤΕΟ)

Άρθρο της dailymail

Το σύννεφο χωρίς όνομα: οι μετεωρολόγοι προσπαθούν να ταξινομήσουν τα μοναδικά «Asperatus» σύννεφα που εμφανίζονται σε
όλον τον κόσμο.

Σχηματισμένα σε φανταστικά σχήματα, αυτά τα σύννεφα κρέμονται πάνω από το σκούρο χρώμα του τοπίου, όπως οι προάγγελοι μιας ισχυρής καταιγίδας.

Όμως, παρά την εκπληκτική και συχνή εμφάνισή τους, οι σχηματισμοί αυτοί δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί επίσημα με κάποιο όνομα.

Άρθρο κόλαφος για όσους προτείνουν λουκέτο στην αμυντική βιομηχανία!

Του ΤΑΣΟΥ ΡΟΖΟΛΗ*

Εθνική Άμυνα χωρίς κόστος δεν έχει εφευρεθεί ακόμα σε κανένα μέρος του πλανήτη.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς η ιδεοληψία οδηγεί πολλούς ανθρώπους να πιστεύουν ότι έχουν βρεί την πανάκεια για κάθε πρόβλημα (δια πάσαν νόσον....) κοινωνικοοικονομικό ,αμυντικό κλπ. μέσα από μια και μόνο ιδεολογία.

Ήμουν φοιτητής οικονομικών όταν κυκλοφορούσε από το ΚΚΕ με συγγραφέα το μακαρίτη Γρ.Φαράκο το ¨εγχειρίδιο του καλού Κνίτη¨, όπου έφτανε να δίνει ακόμα και οδηγίες για την σεξουαλική ζωή των Κνιτών (των Κνιτισών ιδιαίτερα) ,με βάση την ορθόδοξη κομμουνιστική θεωρία.

Πως ανοίγουμε μια κονσέρβα με τα χέρια (Βίντεο)

Επειδή ποτέ δεν ξέρεις αν θα σου χρειαστεί… Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι τα χέρια σας και μια σκληρή….

επιφάνεια, όπως για παράδειγμα ένα τσιμεντένιο δάπεδο.

Δείτε το Βίντεο

Προέλαση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και κατάληψη 24 τετραγωνικών χιλιομέτρων Κυπριακού εδάφους

Οι Τούρκοι "Άλωσαν τη νεκρή ζώνη"

Αποκάλυψη της εφημερίδος ''Χαραυγή '' ότι οι Τούρκοι προέλασαν και κατέλαβαν περί τα 24 τετραγωνικά χιλιόμετρα Κυπριακή γη στην νεκρά Ζώνη και τη παρέδωσαν σε Τουρκοκύπριους με την ανοχή αν όχι την συνενοχή των ανδρών της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ ...
 
Η Ιστορία επαναλαμβάνεται !

Καταραμένε Παπαδόπουλε…

Καταραμένε Παπαδόπουλε, 40 χρόνια μετά, και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης. Γιατί βρε άθλιε; Νομίζεις πώς δεν θυμάμαι ότι μου στέρησες στο χωριό μου την λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο που τόσο αγαπούσα και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που έδωσες 20ετες άτοκο δάνειο για να κάνω σπίτι, με μόνο όρο μάλιστα να έχει την τουαλέτα μέσα! Και ειλικρινά τσατίζομαι γιατί ο άθλιος ο χουντικός κατάφερνε να φτιάχνει τόσα έργα σχεδόν δωρεάν, χρησιμοποιώντας την στρατιωτική ΜΟΜΑ! Γιατί ρε χάλασες την πιάτσα; Σε πείραζε να δώσεις την δουλειά σε κανένα εργολάβο; Πέθαναν της πείνας οι άνθρωποι και κοντά σ’ αυτούς και τόσοι άλλοι μεσάζοντες και σύμβουλοι.
Ποιός σου είπε ρε παλιάνθρωπε ότι θέλαμε να γίνουμε Βιομηχανική χώρα και ξεκίνησες να φτιάχνεις σε όλη την Ελλάδα Βιομηχανικές περιοχές ξεκινώντας από τα Οινόφυτα;
Αλλά ξέρω γιατί τα έκανες… Γιά να βρίσκουν χιλιάδες Έλληνες δουλειά εκεί, τόσα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και να ταλαιπωρούνται λες και πείραζε να είχαμε λίγο νέφος περισσότερο;

H Μονομερής διαγραφή του εξωτερικού χρέους στο Ελληνικό και Διεθνές Δίκαιο

Του Δημήτρη Αντωνίου
Από το logiosermis

Το κάθε κράτος μπορεί νόμιμα –ως ελεύθερη και χωρίς προϋποθέσεις, εξωτερικές και εσωτερικές, έκφραση, πραγμάτωση και αυτοπροστασία της Εθνικής του Κυριαρχίας- να κατάσχει (σε περίπτωση παράνομων πράξεων), να απαλλοτριώσει, ή να εθνικοποιήσει, ημεδαπές και αλλοδαπές, κρατικές και ιδιωτικές, ιδιοκτησίες και επενδύσεις στην εδαφική του επικράτεια, με αναγκαστικά κύριο και πρωταρχικό σκοπό την διασφάλιση και προστασία της Εθνικής του Κυριαρχίας και γενικότερα του Δημοσίου του Συμφέροντος (νοουμένου εδώ και με την δευτερεύουσα οικονομική, αλλά κυρίως με την πρωταρχική έννοια του, ήτοι αυτή της Εθνικής του Κυριαρχίας), με ή χωρίς αποζημίωση των πρώην ιδιοκτητών (Συντ. 1,17,106).

Για πόσες ψήφους θυσιάζουν την Θράκη;


Νυν υπέρ πάντων, ακόμη και της πατρίδας, το κόμμα. Αυτό είναι ο τρόπος σκέψης, λειτουργίας και το γενικό σύνθημα των εκάστοτε κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία στην Ελλάδα. Η δράση για να επιτευχθεί ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ούτε –φυσικά- ακολουθεί πάντα ηθικές νόρμες. Μεταγραφές και συνεργασίες, είναι το μόνιμο μοτίβο των εραστών της εξουσίας, αφού γνωρίζουν πολύ καλά πως η εξουσία επιβάλλεται από την κορυφή προς την βάση, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει ούτε μία στιγμή εάν δεν έχει βάσεις, δηλαδή, εάν δεν έχει κατακτήσει τους κατά τόπους ισχυρούς πυλώνες άσκησης εξουσίας. Έτσι, τα κόμματα παρείσφρυσαν σε κάθε είδους τοπική – περιφερειακή οργάνωση, αλλά κυρίως επί δεκαετίες στόχευσαν και κατάκτησαν την τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να «καθοδηγούν» και να προλαμβάνουν δυσάρεστες καταστάσεις και πολιτικές εξελίξεις.

Νεκροταφείο γυναικών η Τουρκία – Δολοφονούνται τρώγοντας ξύλο μέχρι θανάτου από τους συζύγους τους – Βιάζονται γιατί το «λέει» το Κοράνι!

toyrkiaΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου

Μέσα στους πρώτους δεκατρείς μήνες του 2013, 192 γυναίκες δολοφονηθήκαν στην Τουρκία από τους άντρες τους σύμφωνα με ένα αποκαλυπτικό  και φοβερό συνάμα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Taraf, με τον εντυπωσιακό τίτλο, «Türkiye kadın mesarlığı oldu»,  δηλαδή, «Η Τουρκία έγινε νεκροταφείο γυναικών». Αλήθεια τι έχουν να πουν όλοι αυτοί οι «προοδευτικοί» της πλάκας, τουρκολάγνοι, που δεν χάνουν ευκαιρία να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους για την σημερινή ισλαμική Τουρκία όπου η ρόλος της γυναίκας είναι να τρώει ξύλο μέχρι θανάτου από τον αφέντη σύζυγο της ;

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας υπενθυμίζει ότι τα εθνικά κράτη δεν έχουν πλέον δικαίωμα να καθορίσουν τα ίδια την μεταναστευτική τους πολιτική



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έμμεσα προειδοποιεί την Ελλάδα και τη Βουλγαρία να σταματήσουν να κλείνουν τα σύνορά τους με την Τουρκία στους Σύριους πρόσφυγες.

Και οι δύο χώρες έχουν ξεκινήσει την κατασκευή φρακτών στα σύνορά τους με την Τουρκία σε μια κίνηση να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη εισροή μεταναστών που ζητούν άσυλο. Η Ελλάδα έχει ανεγείρει φράκτη 12,5 χλμ. σε ένα κρίσιμο τμήμα των Ελληνοτουρκικών συνόρων κοντά στην πόλη της Ορεστιάδας, ενώ η Βουλγαρία έχει ανακοινώσει σχέδιο για την οικοδόμηση ενός παρόμοιου, φράκτη 30 χλμ. κοντά στην πόλη της Elhovo.
Αλλά ο Μισέλ Τσερκόνε, εκπρόσωπος της αρμόδιας Επιτρόπου για τις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΕ Cecilia Malmström (που ανελλιπώς ζητάει να έρθουν και άλλοι μετανάστες!), είπε στο EurActiv, ότι τον να μην γίνονται δεκτοί οι αιτούντες άσυλο είναι εναντίον της ΕΕ και του διεθνούς δικαίου.

Άγρια κακοποίηση γουρουνιών σε χοιροστάσιο προκάλεσε αποστροφή για το χοιρινό (Βίντεο)

Σχόλιο Αφύπνισης: Ο άνθρωπος αντί να καλυτερεύσει μέσε σε όλα αυτά τα χιλιάδες χρόνια του πολιτισμού και της εξέλιξης, γίνεται όλο και πιο σκληρός, όλο και πιο απάνθρωπος, όλο και πιο επικίνδυνος για τον εαυτό του, τον συνάνθρωπό του, τη φύση και τα ζώα. Δυστυχώς τέτοιες εικόνες μας κάνουν να αηδιάζουμε και να αισθανόμαστε απογοήτευση για το τι ακόμα έρχεται σε αυτή τη νεα εποχή... 

Αποτροπιασμό προκαλεί ένα βίντεο που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και αποτελεί προϊόν μυστικής έρευνας της οργάνωσης για την ευημερία των ζώων Mercy For Animals.

Virgin Galactic: Πληρωμές σε Bitcoins για ταξίδια στο Διάστημα

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας ότι θα αποδέχεται πληρωμές διδάκτρων σε Bitcoins, τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και η εταιρεία διαστημικού τουρισμού του σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, Virgin Galactic.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Μπράνσον, μία μελλοντική αστροναύτης, αεροσυνοδός από τη Χαβάη, έχει ήδη αγοράσει εισιτήριο από τη Virgin Galactic με Bitcoins, «και αναμένονται πολλοί ακόμα».