Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Η Πύλη του Ήλιου(Βίντεο)

" Κατά το τέλος του Μινωικού πολιτισμού, μερικοί από τους καλύτερους ναύτες του Αιγαίου, στάλθηκαν να αναζητήσουν την Πύλη του Ήλιου στην άλλη πλευρά του ωκεανού..."

Ένα Ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει μια έρευνα 20 ετών, με σκοπό να οργανωθούν ενδείξεις αρχαίων ωκεάνιων εξερευνητικών ταξιδιών κάτω από μια λογική μέθοδο.

Τα ενεργειακά εγκλήματα σε βάρος της Ελλάδας μοιάζουν να μην έχουν τελειωμό

Η έρευνα για τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση άρχισε επί υφυπουργείας Γιάννη Μανιάτη όταν τον Ιούνιο του 2011 προσκάλεσε γεωφυσικές εταιρείες να κάνουν γεωφυσικές έρευνες, με δικά τους χρήματα, non-exclusive geophysical Survey, σε μια έκταση 220000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο Ιόνιο και την Κρήτη. Ουσιαστικά είχε χαράξει de Jure, τις ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας και Ελλάδας με την Λιβύη. Παρουσιάστηκαν 8 γεωφυσικές εταιρείες που με δικά τους χρήματα, περίπου $ 70 εκατομμύρια θα έκαναν την έρευνα, ενδεικτικό σημείο ύπαρξης υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη.

Γράφει ο καθηγητής ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ
ΠΗΓΗ: ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Επελέγη τελικά η γεωφυσική εταιρεία PGS, η οποία μέσω του διευθύνοντος των ερευνών Jason Robinson, εξήγησε τους επιστημονικούς λόγους για την πεποίθηση της εταιρείας ότι υπάρχουν υδρογονάνθρακες στην περιοχή των 220.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αυτοί είναι:

Δεν ισχύει ΟΧΙ=καταστροφή: Φτάνει πια με τη ΦΟΒΙΑ μη μας πουν “αδιάλλακτους”!

Ακούμε συχνά δημοσιογράφους, και πολιτικούς να μας προειδοποιούν «να μην κατηγορηθούμε ως αδιάλλακτοι», «να μην μείνουμε με τον μουντζούρη στο χέρι» και γενικότερα να μην είμαστε οι χαμένοι στο λεγόμενο blame game. Δηλαδή σε μία διαπραγμάτευση με την Τουρκία να προσέξουμε μήπως κατηγορηθούμε από φίλους, εταίρους και διεθνείς οργανισμούς ως υπαίτιοι για τη μη πρόοδο των συνομιλιών. Να δώσουμε καλή εικόνα προς τα έξω.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας (Πολιτικός Επιστήμων)
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ουδείς συνετός άνθρωπος θέλει να είναι μονίμως η χώρα του η αδιάλλακτη, η μη συνεργάσιμη.

Ανοιχτή επιστολή – κόλαφος στον Ζοζέπ Μπορέλ για την Τουρκία

Με μια ανοιχτή επιστολή προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, ο Τούρκος πολιτικός επιστήμονας, δημοσιογράφος και συγγραφέας Cengiz Aktar μιλά για την σημερινή Τουρκία και τις σχέσεις της με την ΕΕ.

Ο Aktar, χωρίς να «μασά τα λόγια του» αποδομεί ένα προ ένα τα σημεία της δήλωσης που έκανε ο Μπορέλ ενόψει της συνάντησής του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου: από τα ελληνοτουρκικά και τη Λιβύη, μέχρι το Ναγκόρνο Καραμπάχ, τη Συρία και το προσφυγικό.

Think Tank σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Καναδά: Σταματήστε να υπερασπίζεστε και να βοηθάτε την Τουρκία

Ευρωπαϊκό think tank “Sallux”: Η Ευρώπη, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ να σταματήσουν να υπερασπίζονται την Τουρκία που επιτίθεται στους Κούρδους, τους Ασσύριους και τους Γεζίντι

Ο διευθυντής του Sallux, Johannes de Jong πρότεινε στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να πουν στην Τουρκία ότι δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στην προστασία της Συμμαχίας, βάσει του άρθρου 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ, έως ότου αλλάξει τη συμπεριφορά της.

Ο διευθυντής του Sallux, Johannes de Jong, μίλησε σχετικά με τη δημοσίευση του Sallux για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, τις τουρκικές εξωτερικές υποθέσεις και το άρθρο 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ.

Το άρθρο 5 ορίζει ότι εάν ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ πέσει θύμα ένοπλης επίθεσης, κάθε μέλος της

Οφειλόμενη απάντηση στον εντιμότατο κύριο Άκσοι

Του Λεωνίδα Κουμάκη
Νομικός, Συγγραφέας. Μέλος του International Hellenic Association (IHA)
Από το huffingtonpost

Με αφορμή την επίθεση που έκανε στον Έλληνα ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις του αναφορικά με την ελληνική μειονότητα στην Ίμβρο και την Τένεδο.

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά: 

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021, κατά την διάρκεια της πρώτης Διαδικτυακής Κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Ιμβρίων, ο Έλληνας ΥΠΕΞ απηύθυνε ένα χαιρετισμό στον οποίο τόνισε