Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Συγκλονιστική ομιλία από Πομάκα: "Γιατί μας μαθαίνει η Ελλάδα τούρκικα με το ζόρι;" (Βίντεο)

Το τι συμβαίνει στη Θράκη εδώ και δεκαετίες με την ανοχή του "ελληνικού" κράτους ("Θα έρθει το "ψευτορωμαίικο", να μην το πιστέψετε" έλεγε ο Πατροκοσμάς, και δικαιώθηκε και σε αυτό) το γνωρίζουμε: Το τουρκικό προξενείο "κοσοβοποιεί" αργά αλλά σταθερά την περιοχή και οι ελληνικές (;) αρχές, απλά φοβούνται και τον ίσκιο τους και αφήνουν ολόκληρους πληθυσμούς Ελλήνων μουσουλμάνων να ποδηγετούνται από τους πράκτορες και τους εξτρεμιστές της μειονότητας με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τους Πομάκους.
Αρχαίο θρακικό φύλλο, καμία σχέση με την μογγολική καταγωγή των Τούρκων, είτε των Σελτζούκων, είτε των Οθωμανών, υποφέρει από την τουρκική καταπίεση μέσα στην ... Ελλάδα! 

Η Δύση οδηγεί στην σφαγή 2,5 εκ. Σύρους Χριστιανούς - Συμμάχησε με Αλ Κάϊντα!


Χριστιανοί που ζουν στη Συρία, εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα, με κατεύθυνση τον γειτονικό Λίβανο, όπου υπάρχει επίσης χριστιανική κοινότητα (βασικά στο Λίβανο πριν την έναρξη του εμφυλίου οι χριστιανοί ηταν πλειοψηφία!) διωγμένοι από τις περιοχές που ελέγχουν οι φανατικοί ισλαμιστές και η Αλ Κάϊντα, αλλά τατυχρόνως φοβούμενοι ότι η χριστιανική Δύση και ειιδικά οι ΗΠΑ με τον ΜΠάρακ Ομπάμα, όχι απλά να είναι συμπαθών προς τους μουσουλμάνους, αλλά λόγω πατέρα και μισής οικογενείας μουσουλμάνων, να παίζει ένα παιχνίδι τουλάχιστον άδικο για τις χριστιανικής κοινότητας της Μ.Ανατολής.

Bild: «Όχι άλλα γερμανικά χρήματα για χρεοκοπημένα κράτη, χερ Ντράγκι!

Bild: «Όχι άλλα γερμανικά χρήματα για χρεοκοπημένα κράτη, χερ Ντράγκι!
Προκαλεί ξανά σήμερα η γερμανική ταμπλόιντ εφημερίδα Bild, η οποία στο σημερινό της πρωτοσέλιδο γράφει: « Όχι άλλα γερμανικά χρήματα για χρεοκοπημένα κράτη χερ Ντράγκι!».Η εφημερίδα έγραψε ότι θα ζητήσει πίσω ένα πρωσικό κράνος που είχε δώσει στον Μάριο Ντράγκι φέτος,  εάν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας «μαλακώσει» την στάση του και παραβιάσει την πρωσικού τύπου πειθαρχία που του αποδίδεται. Το κείμενο έχει φωτογραφία του κ. Ντράγκι που γελούσε, ενώ δεχόταν το πρωσικό κράνος με αιχμή.

Πάρος: Σημαντικά λάθη στην υπόθεση της 15χρονης...Χάθηκαν στοιχεία στη Χρυσή Ακτή.

Πάρος: Σημαντικά λάθη στην υπόθεση της 15χρονης
Σε "θρίλερ" εξελίσσεται η υπόθεση της 15χρονης που βρέθηκε βαριά τραυματισμένη το απόγευμα της Κυριακής 23 Ιουλίου σε παραλία της Πάρου.
Οι διωκτικές αρχές θέλουν πάσει θυσία να φτάσουν το συντομότερο στον δράστη που επιτέθηκε στο άτυχο κορίτσι. Μέχρι χθες η Αστυνομία κάλεσε περισσότερα από 25 άτομα για μαρτυρία και λήψη DNA.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα" σε πρώτη φάση εντοπίστηκαν κάτοικοι της Πάρου και γνωστοί της οικογένειας του κοριτσιού που παραθέριζαν στο νησί. Τα πρώτα πέντε δείγματα που εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. δεν συμπίπτουν με το γενετικό υλικό το οποίο βρέθηκε στο σώμα της ανήλικης.

Τσίπρας: Δριμύ κατηγορώ για την «τριανδρία της δραχμής»

Σκληρή κριτική στην «τριανδρία της δραχμής», όπως χαρακτήρισε τους κυβερνητικούς εταίρους, για τους οποίους τόνισε ότι παίρνουν την ευθύνη διάλυσης της χώρας ενώ, αντίθετα, το κόμμα του αναλαμβάνει την ευθύνη αναγέννησής της, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας

«Οι χώρες άλλωστε, ακόμα και όταν χρεοκοπούν, δεν πεθαίνουν. Υπάρχει δυνατότητα να αποτρέψουμε την καταστροφή» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από συνάντηση που είχε, το μεσημέρι της Πέμπτης, με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Τα δέκα μέτρα για την ανάπτυξη

Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO (θυγατρική του ΟΣΕ για τη συντήρηση του τροχαίου υλικού), η επιτάχυνση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ, η απελευθέρωση της αγοράς των ΚΤΕΛ ως το τέλος του 2015, η επανεκκίνηση των έργων για την κατασκευή των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητόδρομων και η άρση των ρυθμιστικών εμποδίων για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την αποκλιμάκωση των τιμών, περιλαμβάνονται στους δέκα άξονες δράσης που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης.

Κομισιόν: Ανοίγει ο δρόμος για θετική έκθεση

Ικανοποίηση επικρατεί στις Βρυξέλλες μετά τις ανακοινώσεις των μέτρων από τον υπουργό Ανάπτυξης.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σημείωναν ότι τα όσα εξήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση, αρκεί να εφαρμοστούν. Κύκλοι της Κομισιόν σημείωναν με νόημα ότι από τη στιγμή που γίνουν πράξη οι ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, τότε ανοίγει ο δρόμος για μια θετική έκθεση για την Ελλάδα.

Η κρίσιμη συνάντηση Στουρνάρα - Τρόικας

Η πρώτη διαπραγμάτευση για τον κατάλογο των μέτρων που αφορούν τα 11,5 δισ. ευρώ ξεκίνησε στη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της Τρόικας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποφύγει περικοπές οι οποίες θα πλήξουν τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Σϋμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι δε θα μειωθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ.

Δημιουργήθηκε εντός της νεκρής ζώνης της Άχνας «Πονοκέφαλος» στις Αρχές ασφαλείας από εβραϊκή κατασκήνωση

Λευκωσία: Προβληματισμός διακατέχει τις αρμόδιες Αρχές σε σχέση με τη δημιουργία μεγάλης εκπαιδευτικής κατασκήνωσης, που θα φιλοξενεί ορφανά παιδιά ηλικίας14-17 ετών από το Ισραήλ, σε χώρο της νεκρής ζώνης στην Άχνα.

Η ιδέα για εγκατάσταση τέτοιας κατασκήνωσης και ο σκοπός για τον οποίο θα λειτουργεί ουδόλως ενοχλούν, ωστόσο επιφυλάξεις εκφράζονται ως προς την επιλογή του χώρου.

Η κατασκήνωση θα βρίσκεται σε αγροτική περιοχή, πολύ μακριά από το Δασάκι Άχνας και το Αυγόρου, σε μέρος όπου η πρόσβαση για επιτήρηση, ακόμη και για παροχή βοήθειας, δεν θα είναι εύκολη.

Συγκλονισμός από βιασμό 10χρονου αγοριού στην Λάρνακα

Λάρνακα: Σοκ από το βιασμό 10χρονου στην Λάρνακα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΡΙΚ, το αγόρι ενώ βρισκόταν στο χώρο στάθμευσης των Φοινικούδων μαζί με φίλους του προσεγγίστηκε από μοτοσικλετιστή.

Σε κάποια στιγμή ο 10χρονος επιβιβάστηκε στην μοτοσικλέτα. Ο άγνωστος τον μετέφερε στην οροφή πολυκατοικίας και υπό την απειλή μαχαιριού τον βίασε.

Το παιδί μαζί με τους γονείς του έκαναν καταγγελία στην αστυνομία.

Υποβάθμιση της Κύπρου κατά μία βαθμίδα σε «BB» από την Standard & Poor's

Λευκωσία: Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κύπρου κατά μία βαθμίδα σε «ΒΒ» από «ΒΒ+» προχώρησε η Standard & Poor's, ενώ παράλληλα έθεσε την αξιολόγηση της χώρας σε παρακολούθηση για περαιτέρω πιθανή υποβάθμιση (CreditWatch negative).

Υπενθυμίζεται ότι η S&P είχε υποβαθμίσει την Κύπρο σε καθεστώς «junk» («ΒΒ+») τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι η Κύπρος θα λάβει τη βοήθεια πουχρεειάζεται από τις ευρωπαϊκές αρχές για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σημαντική πτώση σημειώνει το κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Σημαντική πτώση σημειώνει στη δεύτερη χρηματιστηριακή συνάντηση του Αυγούστου το κυπριακό Χρηματιστήριο, εν μέσω πενιχρού αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Στις 13.20, ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει απώλειες σε ποσοστό 1,90%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 108,48 μονάδες, ενώ πτώση σε ποσοστό 2,04%, καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 42,35 μονάδες. Η απουσία αγοραστικού ενδιαφέροντος διατηρεί την αξία των συναλλαγών στα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα των 92.871 ευρώ.

ΔΕΗ, ΟΤΕ και Μυτιληναίος "οδηγούν" τον FTSE20

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Στο αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται επιλεκτικά σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης αναζητά στηρίξεις ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. την Πέμπτη.

Ξεχωρίζει στον FTSE20 η άνοδος της ΔΕΗ σε ποσοστό έως και άνω του 5%, τα κέρδη του ΟΤΕ έως και άνω του 4% καθώς και η άνοδος της μετοχή της Μυτιληναίος. Σε θετικό έδαφος, μεταξύ άλλων, διαπραγματεύονται οι Βιοχάλκο, Motor Oil, Eurobank, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ καιο Coca-Cola 3E.

Στον αντίποδα βρίσκεται η μετοχή της Τρ. Κύπρου με απώλειες άνω του 2%, και ακολουθούν με αρνητικό πρόσημο οι Τιτάν και ΜΕΤΚΑ. Αμετάβλητη στα 1,26 ευρώ διαπραγματεύεται η Alpha Bank.

Το αρκτικό στρατηγικό άνοιγμα για τη ΝΑ – Μεσόγειο.


Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού

Η θαλάσσια (offshore) παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου ανέρχεται σήμερα σε 42,3 εκατομμύρια βαρέλια (boe) ημερησίως δηλαδή αντιπροσωπεύει το 30% περίπου της παγκόσμιας παραγωγής υδρογονανθράκων. Από μόνο του, αυτό το ποσοστό είναι ήδη ένα στρατηγικό επιχείρημα για επενδύσεις. Το ποσοστό αυτό αναμένεται στο μέλλον να αυξηθεί εντυπωσιακά επειδή τα ανακαλυφθέντα ήδη χερσαία αποθέματα υδρογονανθράκων στην ξηρά αρχίζουν ήδη να εξαντλούνται και η τεχνολογία γεώτρησης και εξόρυξης επιτρέπουν όλο και μεγαλύτερα βάθη έρευνας. Οι θαλάσσιες περιοχές που αναμένεται μελλοντικά στον κόσμο να τύχουν ιδιαίτερης ανάπτυξης στην έρευνα και παραγωγή κοιτασμάτων υδρογονανθράκων αλλά ταυτόχρονα και συγκρούσεων κυριότητας των θαλάσσιων αυτών περιοχών είναι: