Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Κομισιόν: Ανοίγει ο δρόμος για θετική έκθεση

Ικανοποίηση επικρατεί στις Βρυξέλλες μετά τις ανακοινώσεις των μέτρων από τον υπουργό Ανάπτυξης.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σημείωναν ότι τα όσα εξήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση, αρκεί να εφαρμοστούν. Κύκλοι της Κομισιόν σημείωναν με νόημα ότι από τη στιγμή που γίνουν πράξη οι ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, τότε ανοίγει ο δρόμος για μια θετική έκθεση για την Ελλάδα.


Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή, υπογραμμίζεται ότι «Οι δέκα προτεραιότητες διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, αποτελούν ένα σαφές μήνυμα της δέσμευσης της ελληνικής κυβέρνησης να επιτύχει την τόσο αναγκαία αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την πρωτοβουλία αυτή.

Η προώθηση αυτών των προτεραιοτήτων θα συμβάλλει ουσιαστικά στις ευρύτερες μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες η Ελλάδα έχει δεσμευθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, και οι οποίες θεωρούνται αναγκαίες για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Απομένει, επομένως, η οριστική υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων της χώρας που αφορούν σε μεταρρυθμίσεις, εναρμονισμένες και με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έμφαση στους κανόνες της Ενιαίας Αγοράς. Σε κάθε περίπτωση, η Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα θα παρέχει τη στήριξή της όπου αυτό θεωρηθεί χρήσιμο».

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου