Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!


Επιχείρηση «διάσωσης» στο ρωμαϊκό θέατρο της Πάτρας

Ξεκινά η κατεδάφιση των απαλλοτριωμένων κτιρίων και ανασκαφή στα σημεία που θα απελευθερωθούν, σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πάτρας.


Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, διαγώνια από το ρωμαϊκό ωδείο και είναι ένα από τα σημαντικότερα ρωμαϊκά μνημεία της. Ωστόσο, κάθε άλλο παρά έχει αναδειχθεί. Μάλιστα, ένα μεγάλο μέρος του ρωμαϊκού αμφιθεάτρου-στα-δίου δεν έχει καν ανασκαφεί. Οι απαλλοτριώσεις σχεδιάστηκαν με αποσπασματικό τρόπο και αυτό κάνει το έργο να καρκινοβατεί επί 30 και πλέον χρόνια. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό συμβούλιο γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της κατάρτισης ενός συνολικού σχεδίου, το οποίο προβλέπει σε πρώτη φάση την κατεδάφιση όλων των απαλλοτριωμένων κτιρίων και την ανασκαφή στα σημεία που θα απελευθερωθούν.

Ανοίγει ο δρόμος για το Αρχαιολογικό ΜουσείοΑνοίγει ο δρόμος για το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών

Ένα μεγάλο βήμα έγινε προς την ανέγερση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών στην Ακαδημία Πλάτωνος με την τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης, που έχει υπογραφεί μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και της Περιφέρειας Αττικής. Γιατί σύμφωνα με αυτήν χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια με το ποσό των 2 εκατ. ευρώ το πακέτο των αναγκαίων προμελετών για την κατασκευή του μουσείου. 


Η τροποποίηση εγκρίθηκε την περασμένη Τρίτη 12 Ιουνίου και προβλέπει, ότι ο διαγωνισμός θα ακολουθήσει τις νέες διαδικασίες, όπως καθορίσθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής το 2011. Να σημειωθεί εξάλλου ότι οι βασικές μουσειολογικές αρχές και το οριστικό κτηριολογικό πρόγραμμα του νέου μουσείου έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο Μουσείων του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού από τον Νοέμβριο του 2011.

Ναός της Αθηνάς βρέθηκε στην Λαοδικεία

Ναός του 2ου αιώνα μ.Χ. αφιερωμένος στην Αθηνά Υφάντρα ανακαλύφθηκε κατά την διάρκεια ανασκαφών στην αρχαία Λαοδικεία στην περιφέρεια Denizli της Τουρκίας.



Ο επικεφαλής των ανασκαφών καθηγητής Celal Şimşek δήλωσε ότι τα ευρήματα που βρέθηκαν κατά την διάρκεια των ανασκαφών δείχνουν ότι η ιστορία της ύφανσης ξεκινά πριν από 4.000 χρόνια περίπου στο Denizli, μια περιοχή της Τουρκίας στενά συνδεδεμένη με τον κλωστοϋφαντουργικό τομέα ακόμα και σήμερα.

«Βούλγαροι, Βούλγαροι!» φωνάζει η αντιπολίτευση το κόμμα του Γκρούεφσκι

Ιούνιος 15, 2012.

Σκόπια.
Και πάλι οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες των Σκοπίων φώναζαν σήμερα το απόγευμα ‘Είστε Βούλγαροι!» στους πολιτικούς του κυβερνώντος κόμματος του Γκρούεφσκι για την μετονομασία της γέφυρας του Αξιού ποταμού σε ‘Τοντόρ Αλεκσαντρόφ’.


Η δυσαρέσκεια των πολιτών άρχισε όταν μια ομάδα των συμβούλων  της Σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης αποχώρησε από τη συνάντηση που είχαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης των Σκοπίων

Με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» έγιναν δεκτά τα Σκόπια σε Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Το Ινστιτούτο Τυποποίησης των Σκοπίων έγινε πλήρες μέλος  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τυποποίησης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ηλεκτροτεχνικής για την καθοδήγηση των προτύπων.


«Το όφελος για τη βιομηχανία είναι ότι το Ινστιτούτο θα έχει πλήρη φωνή και πρέπει να υιοθετήσουμε ορισμένα πρότυπα. Κατά το στάδιο της προετοιμασίας των προτύπων είτε η σκοπιανή είτε η ευρωπαϊκή βιομηχανία μας δίνει το δικαίωμα κατόπιν καθοδήγησης να βελτιώσουμε τα πρότυπά μας» δήλωσε ο Λιούπτσο Ντάβσερ, διευθυντής του Ινστιτούτου Τυποποίησης της χώρας.

Πετρόφ: Αν η Αθήνα δεν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ θα διαλυθεί

"Οι Έλληνες είναι φασίστες". "Δεν υπάρχει Ελληνική εθνικότητα". Τάδε έφη ο επιστήθιος φίλος του Νίκολα Γκρουέφσκι, Σκοπιανός Τοντόρ Πετρόφ.
Όχι απλώς είπε... απίστευτα πράγματα ο κ. Πετρόφ, επιστήθιος φίλος του Σκοπιανού ηγέτη Νίκολα Γκρουέφσκι, αλλά προχώρησε και σε άκρως προκλητικές δηλώσεις εις βάρος των Ελλήνων.
Μιλώντας στο επονομαζόμενο "Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων", ο Τοντόρ Πετρόφείπε πως αν η Αθήνα δε αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ άμεσα ως "Μακεδονία" θα ανοίξει το "κουτί της Πανδώρας" και η Ελλάδα θα πρέπει να ξεχάσει τα σημερινά σύνορά της καθώς θα διαλυθεί!

Ανάσταση του Μνημονίου και επιστροφή Ράϊχενμπαχ και Πολ Τόμσεν από Δευτέρα;


Αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ, τότε η καταστροφή που θα συμβεί δεν διορθώνεται και θα τιναχτούν όλα στον αέρα, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση με τη συμμετοχή νέων στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη παίζοντας έντεχνα το παιχνίδι του φόβου, αλλά χωρίς να λέει τι θα συμβει την επόμενη ημέρα:
Ράϊχενμπαχ και Πόλ Τόμσεν και πάλι θα μπαινοβγαίνουν στα υπουργεία και θα δίνουν εντολές; Τρόϊκα και "νέα μέτρα"; Μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και χρήμα μόνο για τις τράπεζες; Ανάσταση του Μνημονίου και εφαρμογή του αγγλικού δικαίου και της γερμανικής κηδεμονίας;

Aπόπειρα δολοφονίας του Πάνου Καμμένου; - Έστειλαν πακέτο-βόμβα στο σπίτι του

Έκρηξη με πακέτο-βόμβα σημειώθηκε  λίγο έξω από το σπίτι του Πάνου Καμμένου στη Βουλιαγμένη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η βόμβα έσκασε όταν ένοικος διαμερίσματος στην ίδια πολυκατοικία που βρίσκεται το σπίτι του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, παρέλαβε το πακέτο που μάλλον προοριζόταν για τον Π.Καμμένο. Δεν έχει διευκρινιστεί βέβαια ακόμα ο τελικός παραλήπτης. Πάντως τα διαμερίσματα απέχουν λίγα μέτρα το ένα από το άλλο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βόμβα εστάλη ως πακέτο με κούριερ.Ήδη στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο της αντριτρομοκρατικής

Μέρα παρά μέρα μία δολοφονία

Μέρα παρά μέρα μία δολοφονία
Μέρα παρά μέρα μία δολοφονία, κάθε μέρα 18 ληστείες κατά μέσο όρο σε ολόκληρη την χώρα! 27 ληστείες μετά φόνου τους τελευταίους έξι μήνες!
Τα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας προκαλούν ανατριχίλα, δείχνουν την εφιαλτική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί για τους πολίτες, οι οποίοι ζουν κάτω από καθεστώς τρόμου και ανασφάλειας ! Αδίστακτοι κακοποιοί οπλισμένοι με καλάσνικοφ, χειροβομβίδες, πιστόλια, εισβάλουν σε σπίτια, βασανίζουν οικογένειες, ληστεύουν ιδιοκτήτες καταστημάτων, πυροβολούν, τραυματίζουν, σκοτώνουν εν ψυχρώ, ακόμη και μέρα μεσημέρι σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής για λίγα ευρώ !

Ν.Λυγερός - θέση των κομμάτων για την ΑΟΖ

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού
στην εκδήλωση με θέμα: "Η θέση των κομμάτων για την άμεση ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ"
Ξενοδοχείο STANLEY, Μεταξουργείο
Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ν.Λυγερό "Ψηφίζω ΑΟΖ"

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού
με τίτλο: "Ψηφίζω ΑΟΖ"
Σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, Φροντιστήριο Τραπεζούντας στην οδό Χηλής. Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Νέο προκλητικό άρθρο δημοσίευσε το γερμανόφωνο Focus, υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα είναι ένα μεγάλος οίκος ανοχής»

Νέο προκλητικό άρθρο δημοσίευσε το γερμανόφωνο Focus, υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα είναι ένα μεγάλος οίκος ανοχής». Ο αρθρογράφος Peter Seiffert μεταφέρει τις εντυπώσεις του από τις τρεις εβδομάδες που πέρασε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Ο τίτλος, βέβαια, είναι εμπνευσμένος από τα λόγια του κ. Γιώργου, ενός 60χρονου μηχανικού αυτοκινήτων από την Καλαμπάκα, ο οποίος δηλώνει στο περιοδικό ότι «η Ελλάδα εδώ και 38 χρόνια δεν είναι μια Δημοκρατία , είναι ένας οίκος ανοχής».

ΠΑΤΡΑ: Η ψήφος πωλείται... 30 ευρώ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΣΤΟΝ MAX FM

Aπίστευτη αποκάλυψη σήμερα στον αέρα του MAX FM. Η αποκάλυψη αφορά στην εξαγορά ψήφων σε τσιγγάνους στην Κάτω Αχαία από μεγάλα κόμματα. Ο δημοσιογράφος Νίκος Ξανάλατος αποκάλυψε μία συνομιλία με  έναν "αρχηγό" οικογένειας Ρομά και κανόνισε την τιμή της ψήφου που ήταν 30 ευρώ! Μάλιστα ο άντρας ο οποίος κανόνιζε τα περαιτέρω υποστήριξε πως η οικογένεια του είναι 60 άτομα και θέλει 30 ευρώ για τον καθένα.

Εκπληκτική απάντηση του Καναδικού κράτους προς "έξυπνους" πολίτες του.

Σχόλιο από ALEXANDER
 
Οποίοι στην Ελλάδα ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών…μπορούν να εφαρμόσουν τις οδηγίες της Καναδικής κυβέρνησης.

Από το analystsforchange

Ίσως είναι η λύση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα. Όλοι αυτοί που διαδηλώνουν και συμπαραστέκονται ενεργά υπέρ των παρανόμως εισερχομένων και παραμενόντων στην Ελλάδα μεταναστών, θα πρέπει να αποδείξουν ενεργά και στην πράξη το ενδιαφέρον για αυτούς. Η λύση έρχεται από τον Καναδά και δείτε γιατί.
Μια ελευθερόφρων Καναδή κυρία, έγραψε πολλές επιστολές προς την Καναδική κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενη για την αντιμετώπιση των αιχμάλωτων ανταρτών (τρομοκρατών) που κρατούνται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σωφρονιστικού Συστήματος στο Αφγανιστάν. Απαίτησε δε μια απάντηση στις επιστολές της και τελικα έλαβε την ακόλουθη απάντηση από τον ίδιο Υπουργό Άμυνας του Καναδά:

Δεύτερη εβδομάδα κερδών για τη Wall Street

Dow12.767,17115,26 0,91%  



  Nasdaq2.872,8036,47 1,29%  

H Wall Street χθες
Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street εν μέσω προσδοκιών για την ανάληψη δράσης από τις κεντρικές τράπεζες για την ενίσχυση της ανάπτυξης καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις ελληνικές εκλογές.

Οι δείκτες της Wall Street κινήθηκαν με θετικό πρόσημο από την έναρξη των συναλλαγών για να κλείσουν στα υψηλά της ημέρας καθώς οι προσδοκίες για δράση από τις κεντρικές τράπεζες αντιστάθμισαν τα αρνητικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, τον κλάδο της μεταποίησης και την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Το Reuters μετέδωσε την Πέμπτη ότι οι κεντρικές τράπεζες από τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση για να σταθεροποιήσουν τις αγορές και να αποτρέψουν μια πιστωτική κρίση στην περίπτωση που το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών προκαλέσει τριγμούς στο παγκόσμιο σύστημα.

Οι ελπίδες για νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας επισκίασαν τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ.

Οι δείκτες της Wall Street συμπλήρωσαν ταυτόχρονα δύο διαδοχικές θετικές εβδομάδες για πρώτη φορά από τον Απρίλιο με τον βιομηχανικό Dow Jones να καταγράφει εβδομαδιαία κέρδη 1,7%. Ο S&P 500 ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,3%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 0,5% στην εβδομάδα.