Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Γ. Προβόπουλος: Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το μνημόνιο

Γ. Προβόπουλος: Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το μνημόνιο
Ανεπανόρθωτα εκθέτει τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος.
Μιλώντας στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνούν την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Προβόπουλος εξήγησε ότι αν είχαν ληφθεί εγκαίρως μέτρα «θα είχαμε αποφύγει το μνημόνιο. θα είχε περιοριστεί η δυναμική του ελλείμματος και θα είχε αλλάξει η ψυχολογία των αγορών».
Η δήλωση-βόμβα αποκτά μάλιστα μεγαλύτερη δυναμική και από το γεγονός ότι όπως επανέλαβε ο κ. Προβόπουλος «ο κ. Παπανδρέου ήταν ενήμερος ήδη από την προεκλογική περίοδο για την δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας και ότι το έλλειμμα θα είναι διψήφιο. Αναλυτικά, ο διοικητής της ΤτΕ είπε «αν είχαν ληφθεί πολύ σκληρά μέτρα θα είχαμε αποφύγει το μνημόνιο. Όταν μιλώ για σκληρά μέτρα εννοώ περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».

Περιμένει 60.000 νέα λουκέτα ο Ράιχενμπαχ!

Λιγότερο κράτος και στήριξη στον ιδιωτικό τομέα ζητά η Ομάδα Δράσης της ΕΕ.

Στον τομέα της Ανάπτυξης, το σχέδιο Ράιχενμπαχ προβλέπει μια συστηματική προσπάθεια δημιουργίας των συνθηκών για μελλοντικές επενδύσεις και ανάπτυξη βασιζόμενη στις εξαγωγές. Σύμφωνα με αυτό:


  • επείγει η άρση κανονιστικών και διοικητικών περιορισμών οι οποίοι περιορίζουν τις αγορές και καταπνίγουν τις ευκαιρίες.
  • οι ελληνικές δημόσιες αρχές και οργανισμοί πρέπει να οργανωθούν και να στελεχωθούν για να υλοποιήσουν φιλικές προς την ανάπτυξη επιχειρηματικές πολιτικές.

Ξανάρχονται… Γερμανοί αστυνομικοί για τους λαθρομετανάστες

Συνεργασία Ελληνικής και Γερμανικής Αστυνομίας με φόντο τους λαθρομετανάστες… Μάλιστα, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος συναντήθηκε – σήμερα -  με τον αρχηγό της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας  Matthias Seeger, στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων των δύο αστυνομικών Σωμάτων για την αναβάθμιση και ενδυνάμωση της αστυνομικής συνεργασίας στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.  
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, από ελληνικής πλευράς, παρουσιάστηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών ( Action Plan ), καθώς και το Ειδικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, μέσω των Διεθνών Αερολιμένων Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, έγινε αναφορά στη συνεργασία με τον Frontex και τη συνεισφορά της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, μέσω του Ευρωπαϊκού αυτού Οργανισμού.

Την τοποθέτηση της Ε.Ε. για τους αυθαίρετους ελέγχους Ελλήνων ταξιδιωτών ζητούν ευρωβουλευτές.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Του Θάνου Αθανασίου από το  real.gr

Την τοποθέτηση της Ε.Ε. για τους αυθαίρετους ελέγχους Ελλήνων ταξιδιωτών ζητούν οι ευρωβουλευτές Σπύρος Δανέλλης και Δημήτρης Δρούτσας

Κριτική στους αυθαίρετους ελέγχους που υπόκεινται Έλληνες πολίτες σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια άσκησαν από το Στρασβούργο με γραπτή ερώτηση που συνυπογράφουν, οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλλης και Δημήτρης Δρούτσας, ζητώντας παράλληλα την τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πάνω στο θέμα. Συγκεκριμένα, ζητούν από την Επιτροπή να αποφανθεί αν οι εν λόγω έλεγχοι συνιστούν παραβίαση του βασικού δικαιώματος της ελεύθερης μετακίνησης των ευρωπαίων πολιτών.

Ο ανακριτής καλεί Καραμανλή

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης από το real.gr

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση για το σχέδιο δολοφονίας εναντίον του Κώστα Καραμανλή μετά την απόφαση να ασκηθεί δίωξη κατά αγνώστων για το αδίκημα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος» και «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής που θα αναλάβει να διαλευκάνει την «περίεργη» και πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση αναμένεται να ζητήσει από τον ίδιο τον πρώην Πρωθυπουργό να καταθέσει, προκειμένου να «φωτίσει» τα «σκοτεινά» σημεία εκείνης της περιόδου.

Ολόκληρη η δανειακή σύμβαση

Οι αυστηροί όροι της Τρόικας για την νέα δανειακή σύμβαση που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο και κατατέθηκε στην βουλή, αναφέρονται αναλυτικά στις εκατοντάδες σελίδες του νέου μνημονίου που είναι γραμμένες στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι στην περίπτωση που δεν είμαστε συνεπείς στην καταβολή της δόσης για την αποπληρωμή του δανείου ή των συμφωνηθέντων τότε η σύμβαση μπορεί να ακυρωθεί και τότε η χώρα μας θα πρέπει να καταβάλλει εξ ολοκλήρου το ποσό που θα έχει απομείνει.

Κόβουν τις άδειες αστυνομικών... γιατί οι πολιτικοί θέλουν να πάνε παρέλαση!!!

Κόβουν και τις άδειες, προγραμματισμένες ή απρογραμμάτιστες, του αστυνομικού προσωπικού για τις 24 και 25 Μαρτίου, με αιτία τα «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας της παρέλασης
Μάλιστα, οι σχετικές διαταγές των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, έρχονται προφορικά προς τους διοικητές των αστυνομικών υπηρεσιών, αφού αν κάτι τέτοιο αποτυπωνόταν σε έντυπη διαταγή, θα ήταν παράνομο και θα καταπατούσε κατάφορα το Σύνταγμα και το προεδρικό διάταγμα που ορίζει τον τρόπο εργασίας και χορήγησης αδειών.
Να σημειωθεί ότι μόνο ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας μπορεί να προβεί σε τέτοια ενέργεια με έγγραφη διαταγή, στην οποία θα υπάρχουν απόλυτα τεκμηριωμένα οι λόγοι για την «διακοπή» των αδειών. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει συμβεί.

Πάτρα: Αντιεξουσιαστές τα έκαναν γυαλιά – καρφιά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής-Δειτε ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αντιεξουσιαστές τα έκαναν γυαλιά – καρφιά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής-Δειτε ΦΩΤΟ Τα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου κινούνται προς την οδό Γερμανού
Σημαντικές υλικές φθορές κατάφεραν οι αντιεξουσιαστές στα γραφεία της Χρύσης Αυγής στην Πάτρα, στην οδό Γερμανού και Αγίου Δημητρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ομάδα των αναρχικών κατέστρεψε τις τζαμαρίες, αλλά και το εσωτερικό των γραφείων της οργάνωσης.
Στη συνέχεια έφυγαν από το σημείο, συνοδευόμενοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Οι αντιεξουσιαστές ήταν με μηχανάκια και τώρα κατευθύνονται στο πρώην Παράρτημα στην οδό Κορίνθου.

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην οδό Γερμανού στην Πάτρα. Ομάδα αναρχικών κινήθηκε προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στην οδό Γερμανού και Αγίου Δημητρίου.
Πριν λίγο οι αντιεξουσιαστές οι οποίοι κρατούσαν ρόπολα αποχώρησαν από το σημείο, ενώ στην ουρά της πορείας τους βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Από 26 κατηγορίες οι οκτώ κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο Μαρί

Λευκωσία: Τριακόσιες οκτώ κατηγορίες περιλαμβάνουν τα κατηγορητήρια εναντίον των οκτώ προσώπων που αφορούν ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου από αλόγιστη πράξη, αναφορικά με τη φονική έκρηξη στο Μαρί, τα οποία τους παραδόθηκαν την Πέμπτη (στους επτά) από την Αστυνομία. Εναντίον κάθε έκαστου κατηγορούμενου καταχωρήθηκαν συνολικά 26 κατηγορίες, ανά δύο για κάθε ένα θύμα από την έκρηξη των εμπορευματοκιβωτίων στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».

Όλοι αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες, ωστόσο διαφοροποιούνται τα γεγονότα,αναλόγως του πόστου και των καθηκόντων που είχε ο κάθε ένας. Η μια κατηγορία, που επαναλαμβάνεται 13 φορές, όσα και τα θύματα, βασίζεται στο άρθρο 205 του Ποινικού Κώδικα για ανθρωποκτονία και η δεύτερη βασίζεται στο άρθρο 210 που αναφέρεται σε πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης. Αναμένεται ότι όλοι θα αρνηθούν τις κατηγορίες, οπόταν και θα διεξαχθεί ακρόαση.

«Προσωπικότητα να θέσει το Κυπριακό στη σωστή του διάσταση» Παρέμβαση Αρχιεπισκόπου ενόψει προεδρικών

Λευκωσία: «Η προσπάθεια της Εκκλησίας ήταν και είναι να εξευρεθεί αυτή η προσωπικότητα που η Εκκλησία θα της συμπαρασταθεί ούτως ώστε να μπει το εθνικό μας θέμα στη σωστή του τροχιά», δήλωσε σε συνέντευξή που παραχώρησε στον Ελληνικό Ραδιοφωνικό Σταθμό του Λονδίνου ( London Greek Radio- 103.3 FM), o Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου εκτίμησε ότι το Κυπριακό «δεν πάει καλά» και θεωρεί αναληθείς τους ισχυρισμούς ότι οι συνομιλίες που διεξάγονται γίνονται στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. «Δεν συζητούμε πλέον για ομοσπονδία, έχουμε φύγει από τη βάση της ομοσπονδίας και κοροϊδεύουμε και τους εαυτούς μας και την ΕΕ και τα Ηνωμένα Έθνη και τους πάντες. Η Τουρκία αυτήν τη στιγμή συζητά μόνο για δύο κράτη, εκεί κατευθύνονται οι συνομιλίες», είπε.

Πτωτικές τάσεις στο κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Πτωτικές τάσεις επικρατούν μέχρι στιγμής στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει στις 12:53 πτώση σε ποσοστό 0,98%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 268,94 μονάδες.

Την ίδια ώρα ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 95,81 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 0,86%.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν την ίδια ώρα στα 277.779 ευρώ.

Πτωτικά κινείται και η πλειοψηφία των επιμέρους χρηματιστηριακών δεικτών με εξαίρεση την Εναλλακτική Αγορά, που καταγράφει άνοδο σε ποσοστό 0,98% και των Ξενοδοχείων που παραμένει χωρίς μεταβολή.

ΧΑ: Ήπιες διακυμάνσεις με χαμηλό τζίρο

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σταθεροποιητικά, και με συνεχείς εναλλαγές προσήμου, κινείται την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας - με την συναλλακτική δραστηριότητα να εμφανίζεται μέχρι στιγμής υποτονική.

Παρόμοια, αν και σε μεγαλύτερο εύρος διακύμανσης, είναι και η κίνηση του τραπεζικού δείκτη, όπου με θετικό πρόσημο διαπραγματεύεται μόνο ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας.

Στον FTSE20, τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των ΔΕΗ και ΟΤΕ, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται οι τίτλοι των Marfin Popular Bank, Eurobank και Jumbo.

«Η αγορά έδειξε σε κάποιο βαθμό μια τάση απεξάρτησης από την πορεία των τραπεζικών μετοχών με κύριους εκφραστές τον ΟΤΕ και την Coca Cola, λειτουργώντας ως αντίβαρο στο αρνητικό πρόσημο των τραπεζών» σχολιάζει η Beta Securities για την εικόνα της χθεσινής συνεδρίασης.