Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

«Η ασπίδα του Αχιλλέα» στην ομηρική Ιλιάδα-ΕΝΑΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ(ΒΙΝΤΕΟ)


H «ασπίδα του Αχιλλέα» είναι η ασπίδα που χρησιμοποίησε ο Αχιλλέας για να πολεμήσει τον Έκτορα. Ο Ομηρος αφιερώνει στην ασπίδα του Αχιλλέα τουλάχιστον 134 στίχους στην Ιλιάδα, το απόσπασμα της οποίας είχαν ονομάσει οι αρχαίοι «οπλοποιία». Στο έπος, ο Αχιλλέας έχει χάσει την πανοπλία του, μετά το δανεισμό της στον σύντροφό του, τον Πάτροκλο. Ο Πάτροκλος έχει σκοτωθεί στη μάχη από τον Έκτορα ο οποίος πήρε τα όπλα του ως λάφυρα. Η μητέρα του Αχιλλέα, η Θέτις ζητάει από το θεό Ήφαιστο να σφυρηλατήσει μια καινούργια πανοπλία για τον γιο της.

Ο ζεόλιθος και η γη μας

Του Ν. Λυγερού

Ένα από τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να κατανοήσουμε σε σχέση με τη χρήση του ζεόλιθου στη γεωργία, είναι ότι ο ζεόλιθος ασχολείται πρωταρχικά με τη γη μας και ως επίπτωση αυτής της δράσης βελτιώνει την παραγωγή. Η σημασία αυτής της παρατήρησης φαίνεται ξεκάθαρα όταν η γη είναι όξινη, αφού σε αυτήν την περίπτωση το 70% του λιπάσματος που προσθέτουμε είναι άχρηστο. Είναι η ίδια η γη που αντιδρά με αυτό και δεν προσφέρει στο φυτό παρά μόνο το 30%. Ενώ η χρήση του ζεόλιθου που λειτουργεί ως εξισορροπητής επιτρέπει την μετατροπή του pH της γης σε ένα ουδέτερο. Έτσι στη συνέχεια όταν προσθέτουμε το λίπασμα σε αυτή τη νέα γη, το λίπασμα λειτουργεί 100% κι έχουμε μεγαλύτερη απόδοση. Πράγμα το οποίο δίνει τη δυνατότητα να εξοικονομήσουμε λίπασμα.

Ομιλίες του Νίκου Λυγερού στη Κρήτη(9 Βίντεο)

Διάλεξη Ν. Λυγερού: "Η γεωστρατηγική ΑΟΖ της Ελλάδας". 12/12/2013 

Ψυχή...Ματιά

Η μεγαλύτερη επιτυχία της εξουσίας τα τελευταία 5 χρόνια είναι ότι κατάφεραν να σε πείσουν ότι είσαι μαλάκας. Όσο σκληρό και να ακούγεται ως χαρακτηρισμός όπου βρεθείς κι όπου σταθείς βλέπεις ανθρώπους που έπιαναν την πέτρα και την έστυβαν ή να αυτοαποκαλούνται κατ' αυτόν τον τρόπο ή να αποδέχονται βουβά τον χαρακτηρισμό που τους επέβαλλαν οι πολιτικές.
Ξεπεράσαμε τον αιφνιδιασμό των πρώτων χαστουκιών που ένιωθες ηττημένος μη μπορώντας να κοιτάξεις στα μάτια την γυναίκα, τα παιδιά σου, τους τριγύρω σου διότι πλέον δεν ήσουν σε θέση να εργάζεσαι και περάσαμε στο επόμενο στάδιο που θεωρείς ότι, επειδή αποδέχεσαι τα πάντα αμαχητί, έγινες μαλάκας. Ηττημένος μπορεί να είσαι, άοπλος μπορεί να είσαι, απεγνωσμένος μπορεί να είσαι, μαλάκας όμως δεν είσαι. Ως ηττημένος, ως άοπλος και απεγνωσμένος μπορείς να ανασυντάξεις τις δυνάμεις σου και να ξαναριχτείς στη μάχη, ως μαλάκας ποτέ δεν θα το κάνεις.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Αντιφατικές και συγκρουόμενες οι εκτιμήσεις…

ireland-cliffs_6017_600x450
Του  Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Χαράς ευαγγέλια στις Βρυξέλλες, στους Διεθνείς χρηματιστηριακούς κύκλους και στις περιώνυμες «αγορές» αποτελεί η είδηση ότι η Ιρλανδία, Παρασκευή και 13 του Δεκέμβρη 2013, δηλαδή αυτό το Σάββατο – Κύριακο τελειώνει με το δικό της μαρτύριο του μνημονίου της γνωστής τρόικα.
Γεμάτα χαρά κάποια πρόσωπα, συνοφρυωμένα βλέμματα σε άλλα πρόσωπα, ζητωκραυγές και χειροκροτήματα από τους πρώτους, έκφραση δισταγμών και δυσφορίας από τους δεύτερους…
Βέβαια όπως συμβαίνει με πολλά κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά θέματα στην εποχή μας οι απόψεις πάντα διίστανται.
Η ωμή αλήθεια, πέρα από τους πανηγυρισμούς για τερματισμό του προγράμματος «σωτηρίας – του bailout» της Ιρλανδίας, είναι ότι η ανεργία παραμένει σε δραματικά επίπεδα, οι επιχειρήσεις δεν έχουν ανακάμψει, 1000 νέοι άνθρωποι εγκαταλείπουν τη χώρα κάθε εβδομάδα και το 50% του ιατρικού δυναμικού της χώρας έχει αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον εκτός Ιρλανδικών συνόρων.

Κάποτε θα'ρθουν

Αφού πρώτα μάς έχωσαν μέσα στα σπίτια μας στερώντας μας την εργασία, αφού μετά μάς έβαλαν ενοίκιο προς το κράτος για τα σπίτια-καταφύγια μας, αφού μάς άφησαν μέσα να παγώσουμε και να κοιτάμε τα μετρητές της ΔΕΗ σαν τον χρόνο που μάς απομένει, τώρα θα κάνουν ντου από τις πόρτες και παράθυρα των σπιτιών μας τα όργανα του Κράτους.
Ο Στουρνάρας σε ανυποψίαστο χρόνο είχε πει “ τα χρήματα τα έχετε στα σεντούκια, το ξέρουμε”. Ήρθε λοιπόν η ώρα να τα ανοίξει από μόνος του αφού εμείς δεν ήμαστε οι καλοί ραγιάδες να πάμε οικειοθελώς να του τα ακουμπήσουμε δίπλα στον θρόνο του.

Από τους Τσολάκογλου στα "η Μέρκελ είναι φίλη μας". Το χθες και το σήμερα

Tου Ιωάννη Μπαλτζώη
Αντιστράτηγου ε.α., πρώην ΑΚΑΜ 
στο Τελ Αβίβ

Ο Βίντκουν Κουίσλιγκ (Vidkun Abraham Lauritz Jonssøn Quisling, 1887 –1945) ήταν Νορβηγός αξιωματικός και πολιτικός φασιστικών πεποιθήσεων. Κατά την εκστρατεία των ναζιστικών στρατευμάτων στη Νορβηγία, τον Απρίλιο του 1940, υποστήριξε την εισβολή τους και, ως ανταμοιβή, διορίστηκε πρωθυπουργός στην κατεχόμενη Νορβηγία, από τον Φεβρουάριο του 1942 μέχρι τα τέλη του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, όσο η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Γιόχαν Νύγκαρντσβολντ ήταν εξόριστη στο Λονδίνο.
Ως πρωθυπουργός δεν ήταν καθόλου αγαπητός στους Νορβηγούς, οι οποίοι τον θεωρούσαν προδότη και συνεργάτη των δυνάμεων κατοχής στη χώρα τους. Με το τέλος του πολέμου και την επάνοδο της νόμιμης κυβέρνησης, ο Κουίσλιγκ συνελήφθη και δικάστηκε για εσχάτη προδοσία. Εκτελέστηκε από απόσπασμα στις 24 Οκτωβρίου 1945.

Αρχαίος "βασιλικός δρόμος" αποκαλύφθηκε στην Τουρκία - ΒΙΝΤΕΟ

Σχόλιο από ALEXANDER

Μπόντρουμ είναι η Ελληνική Αλικαρνασσός

H ξαφνική υποχώρηση των νερών στο Γκιουμουσλούκ της επαρχίας Μπόντρουμ του νομού Μούγλων, εμφάνισε μια ιστορία χιλιάδων ετών.

Με την υποχώρηση των νερών στο Γκιουμουσλούκ που βρίσκεται 18 χιλιόμετρα από το Μπόντρουμ, εμφανίστηκε ο πλάτους 1,5 μέτρου "Βασιλικός δρόμος"  που ετησίως επισκέπτονται περίπου 300 χιλιάδες τουρίστες.

Είναι η Γη η εξορία των ανθρώπων;


Είναι η Γη η εξορία των ανθρώπων;

Αμερικανός καθηγητής Οικολογίας υποστηρίζει ότι ήρθαμε από κάποιον πλανήτη του Αλφα του Κενταύρου

Μοιάζει με σενάριο από επεισόδιο των «X-Files», είναι όμως η ανατρεπτική και σίγουρα ιδιαίτερα ευφάνταστη θεωρία που ανέπτυξε ένας αμερικανός επιστήμονας.

Οπως υποστηρίζει, ο άνθρωπος δεν γεννήθηκε στη Γη αλλά σε άλλον πλανήτη, γι' αυτό και εμφανίζει μια σειρά «δυσλειτουργίες» που σε περίπτωση που ήταν γήινο «προϊόν» δεν θα είχε.

Εκτιμά ότι είμαστε από τη φύση μας απείθαρχα και επιθετικά όντα και γι' αυτό κάποιοι εξωγήινοι συγκέντρωσαν τον ανθρώπινο πληθυσμό και τον εξόρισαν στη Γη.

Μία κακόγουστη σκηνοθετημένη ταινία τελικά το '' μακελειό '' στο Sandy hook;;;

Από το erevnw

Είναι ζωντανά τελικά τα παιδιά του Sandy Hook????


Ένας χρόνος έχει περάσει από το μακελειό που σημειώθηκε στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook των ΗΠΑ και στοίχισε την ζωή σε 27 άτομα, μεταξύ αυτών και 18 παιδιά και στοιχεία που έχουν βγει στην επιφάνεια δείχνουν ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί.


Και τους Αμερικανούς πολίτες που θέλουν να τους κρατούν σε μόνιμη κατάσταση φόβου, οργής και πανικού αλλά και ολόκληρου του πλανήτη.

Κομήτης Ison: Ορατός,με μέγεθος όσο η Γη και…συνεχίζει το δρόμο του!Η NASA σιωπά… – Μήπως υπάρχει κάτι που αποκρύπτει;Βίντεο

Tι είναι αυτό που έχει μαζί του ο κομήτης ΙSON καθώς έρχεται; Ο Ερκόλουμπους μήπως; Γιατί η NASA σιωπά; Μήπως υπάρχει κάτι που αποκρύπτει; Κάτι που θα επηρεάσει το άμεσο μέλλον μας; Ο χρόνος θα δείξει…
Ακόμη και αν το όλο θέμα με τον ISON ξεθυμάνει, είναι σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι. Συμβαίνουν πολλά!
Υπάρχει αρκετή πολιτική αναταραχή, αντίξοες καιρικές συνθήκες, και σεισμοί που ακολουθούνται από ηφαίστεια που ξαφνικά ξυπνούν.

Παράνομο μέχρι και το μαρούλι που θα φυτέψεις σε γλάστρα!...

Φωνές από Βορρά και Νότο προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν συναδέλφους τους στην Ευρωβουλή να καταψηφιστεί διακομματικά η νομοθετική πρόταση που υποχρεώνει τους αγρότες της Ε.Ε. να μην...

αναπαράγουν τους σπόρους αλλά να τους αγοράζουν μόνο από πολυεθνικές.
Η εμπορική αξία της παγκόσμιας αγοράς σπόρων εκτιμάται σε περίπου 45 δισ. δολ.

Φραγμό στη μονοπώληση του ελέγχου της παραγωγής και εμπορίας των τροφίμων προσπαθούν να βάλουν ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες συμπαρατασσόμενοι απέναντι στην πρόταση κανονισμού που έχει καταθέσει η επιτροπή Υγείας της Ε.Ε. Βάσει της πρότασης, επιβάλλονται γραφειοκρατικά εμπόδια στους γεωργο-κτηνοτρόφους, αν δεν προσφεύγουν στις βιομηχανίες σπόρων.

Αποκάλυψη: Η άγνωστη ουσία που μετατρέπει τα «σκουπίδια» σε φιλέτο – Τρώμε ψεύτικο κρέας (Βίντεο)

Το θέμα διερεύνησε πριν λίγο καιρό και το κανάλι ABC στο ρεπορτάζ που ακολουθεί με αντίστοιχα συμπεράσματα.

Κατά καιρούς αποκαλύπτονται από τα μέσα μαζική ενημέρωσης, «έξυπνες» τεχνικές που χρησιμοποιεί η…..

βιομηχανία τροφίμων για να «βελτιώσει» τα περιθώρια κέρδους της, συχνά εις βάρος της ποιότητας των τελικών προϊόντων.


Ανακάλυψα ένα ενδιαφέρον βίντεο, απόσπασμα από τηλεοπτικό ρεπορτάζ αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού, που περιγράφει μια διαδεδομένη τεχνική επεξεργασίας κρεάτων, κατά την οποία, «ρετάλια» κρεάτων ενώνονται μεταξύ τους, για να πωληθούν σαν πολύ ακριβότερα μέρη του ζώου, όπως για παράδειγμα σαν μοσχαρίσια φιλέτα.

Τα δέκα συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων που παραβιάζονται

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, δέκα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών «βρίσκονται σε υποχώρηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες».

Η Εταιρεία, τονίζει ότι δοκιμάζονται καθημερινά:

Το δικαίωμα στην εργασία (άρθρο 22 παρ. 1 Συντάγματος)
Το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση (άρθρο 22 παρ. 5 Συντάγματος)
Το δικαίωμα στην υγεία (άρθρο 21 παρ. 3 και 5 παρ. 5 Συντάγματος).

Παράλληλα η Εταιρεία σημειώνει ποια ακόμη άρθρα δοκιμάζονται:

Αυτό που θα διαβάσετε είναι ασύλληπτο. Που πάνε οι εισπράξεις από τα διόδια;

Του Τ. Παναγιωτόπουλου (πολ. μηχανικού)
Από το thoureios


Από πρόχειρους υπολογισμούς για ένα χιλιόμετρο ενός τμήματος εθνικού δρόμου πλάτους 20m, το κόστος για την κατασκευή του ανέρχεται στο ποσό του 8.000.000 ευρώ, δηλαδή με απλά λόγια το κόστος κατασκευής είναι 100ευρώ/m2 , αν υπολογίσουμε για…
γεφυρώσεις αρδευτικά κλπ ένα διπλάσιο κόστος ανηγμένο σε m2 τροποποιείται σε…200ευρώ/m2. Αν διπλασιάσουμε το συνολικό κόστος για απρόβλεπτα και διάφορα ειδικά έργα το συνολικό κόστος τροποποιείται σε 400 ευρώ/m2.

Η φωτογραφία της ημέρας Ο θηρευτής δέχεται επίθεση από βούβαλο που υπερασπίζεται τον αδύναμο αγέλης(Βίντεο)

Ο Ian Matheson απαθανάτισε στο πάρκο Kruger μια μεγαλειώδη μάχη και μια σπουδαία υπεράσπιση. Ο αρσενικός βούβαλος επιτίθεται στο λιοντάρι που ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή σε ένα άτυχο ζώο της αγέλης. Η στιγμή καταγράφηκε σε ένα επίσης θεαματικό βίντεο.

Οι Αρμένιοι τιμώρησαν τους Τούρκους φονιάδες

Του Νίκου Χιδίρογλου
Από το elora

 Οι Τούρκοι βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους, τους Αρμένιους και κυρίως τη διασπορά τους. Τα μαζικά εγκλήματα, δεν ξεχνιούνται. Η γενοκτονία 1.500.000 Αρμενίων από τους Τούρκους το 1915, είναι ένα από τα πολλά μαζικά εγκλήματα των γειτόνων μας, με τους οποίους κάποιοι εδώ, αποσκοπώντας κυρίως σε οικονομικά οφέλη, θέλουν «φιλίες».
Η επίσκεψη στο Ερεβάν του Τούρκου ΥΠΕΞ, στο πλαίσιο της συνάντησης Συνεργασίας των κρατών της Μαύρης Θάλασσας, προμηνυόταν ούτως ή άλλως πολύ «δύσκολη». Με την ιστορική εχθρότητα να είναι δεδομένη, ήρθαν και κάποιες προκλητικές δηλώσεις από τον Αχμέτ Νταβούτογλου, που έκαναν τα πράγματα χειρότερα, ο οποίος κάλεσε τους Αρμένιους να αποχωρήσουν από το Ναγκόρνο Καραμπάχ (προφανώς για να καταστούν και πάλι οι Αρμένιοι εκεί έρμαια στις διαθέσεις των Αζέρων).

Η Τελευταία μέρα ενός Βασιλιά...(Βίντεο)


13 Δεκεμβρίου 1967* 
Επιλεκτικη λησμονια και αποσιωπησι.


Από τον Ιάσωνα

Το στρατηγικό σχέδιο Ωμέγα, όπως το είχε αποκαλέσει συνθηματικά ο τότε Βασιλεύς Κωνσταντίνος (φωτο) προέβλεπε εκκίνησι από την Αθήνα με προορισμό την Καβάλα, στις 10:30 το πρωί στις 13 Δεκεμβρίου 1967. Με το ίδιο αεροπλάνο θα έφευγε ο Πρωθυπουργός Κ. Κόλιας και όλη η βασιλική οικογένεια. 
Έτσι στις 10:27 ο Κωνσταντίνος με στρατιωτική στολή, η βασίλισσα Άννα Μαρία έγκυος...
τότε, η Πριγκίπισσα Ειρήνη, η μικρή Αλεξία, μόλις δυόμισι ετών, και το βρέφος διάδοχος Παύλος μερικών μηνών με την Φρειδερίκη, συγκεντρώθησαν στην είσοδο των ανακτόρων…

ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ Οργή για την "θεϊκή" Φερνάντα Λίμα από το Ιράν

Το φόρεμα που φορούσε στην κλήρωση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Βραζιλιάνα (μοντέλο και ηθοποιός) παρουσιάστρια Φερνάντα Λίμα έχει ενεργοποιήσει τα ισλαμικά αντανακλαστικά των θερμόαιμων Ιρανών.
 
Αυτό είναι ενδεικτικό των προθέσεων και μόνο των ισλαμιστών για την εφαρμογή της Σαρίας σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ακόμα και σε μια ήπειρο, όπως είναι η Νότια Αμερική, όπου το Ισλάμ δεν έχει κάνει ακόμα την παρουσία του αισθητή, τουλάχιστον όχι όπως στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Μην ανάβετε τζάκια έως τη Δευτέρα...Δεν διευκρινίζει σε ποιες περιοχές

Ανακοίνωση των υπουργείων Υγείας και Περιβάλλοντος - Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εμφάνιση αιθαλομίχλης.
Τον περιορισμό, κατά το δυνατό, της άσκοπης χρήσης τζακιών, από το Σάββατο το βράδυ μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί συνιστούν στους πολίτες με κοινή ανακοίνωσή τους το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Bloomberg: Πιθανή νέα κρίση στην Ελλάδα το 2014

Bloomberg: Πιθανή νέα κρίση στην Ελλάδα το 2014
Εκτενή αναφορά στην πορεία της ελληνικής οικονομίας κάνει το οικονομικό δίκτυο Bloomberg αναφερόμενο στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Το Bloomberg επισημαίνει πως αν και θεωρείτο πως η Ελλάδα ήταν στο σωστό δρόμο «οι προβλέψεις ήταν υπερεκτιμημένες».
«Η φοροεισπρακτική πολιτική έχει βουλιάξει. Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε ύφεση και οι ιδιωτικοποιήσεις προχωρούν πολύ πιο αργά από ότι είχα προγραμματιστεί».
Όπως αναφέρει το οικονομικό δίκτυο, «περαιτέρω περικοπές ίσως να είναι πολιτικά αδύνατες. Η χώρα βρίσκεται ήδη σε αναταραχή λόγω των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί. Παράλληλα, η αποτυχία του να ''πιάσουν'' τους οικονομικούς στόχους, ίσως οδηγήσει σε καθυστέρηση της καταβολής επιπρόσθετης βοήθειας».

Πώς έφτασε η Ελλάδα στην οικονομική κατάρρευση

Πώς έφτασε η Ελλάδα στην οικονομική κατάρρευση
Γνωρίζουμε ότι το 1981 η Ελλάδα εισήλθε στην ΕΟΚ. Κάποιοι τότε θεώρησαν ότι ήταν στρατηγική επιλογή, διότι αποκτούσαμε πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας, αφού θα ήμασταν εταίροι και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα των ισχυρών της Ευρώπης.
Μπορεί να συνέπεσε η δική μας θέληση για εισδοχή, αλλά κυρίως το επεδίωξαν και το επέτρεψαν οι Ευρωπαίοι εταίροι, διότι τους συνέφερε παντοιοτρόπως. Μην ξεχνάμε, ότι μετά την μεταπολίτευση υπήρχε μια δυναμική στην Ελλάδα, με οικονομική ανάπτυξη που συνοδευόταν από κυριαρχία της δραχμής σε όλα τα Βαλκάνια και έφτανε μέχρι την Πολωνία. Η δραχμή ήταν το κατ' εξοχήν νόμισμα συναλλαγών και η ζώνη του εθνικού μας νομίσματος ανταγωνιστική σε αυτό που δρομολογούσε η μετεξέλιξη της ΕΟΚ. σε Ε.Ε με κοινό νόμισμα.