Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Κεφαλονιά: Εντυπωσιακές εικόνες με την παραλία του Μύρτου να… «βράζει»

Οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ θάλασσας και στεριάς…κάνοντας τη θάλασσα να μοιάζει ότι βράζει.

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες από την παραλία του Μύρτου στην Κεφαλλονιά.

Οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ θάλασσας και στεριάς…κάνοντας τη θάλασσα να μοιάζει ότι «βράζει».

Αιωνόβια γιαγιά διδάσκει αρχαία ελληνικά δωρεάν – (ΒΙΝΤΕΟ)

Παράδειγμα θέλησης αποτελεί μια αιωνόβια δασκάλα στην Ιταλία.

Στα 100 της χρόνια συνεχίζει να διδάσκει δωρεάν λατινικά και αρχαία ελληνικά σε μαθητές που το έχουν ανάγκη.

Δείτε το βίντεο του ALPHA.

Ραδιοπειρατές «εραστές του ραδιοφώνου»

Παρά τα τεχνικά ραδιοφωνικά προβλήματα της Ελλάδας, μιας αναπτυσσόμενης και με τα τραύματα του πολέμου ταραγμένης χώρας, στη δεκαετία του 1960 «ραδιοπειρατές» ή «ραδιοπειραματιστές» ή «ραδιοερασιτέχνες» ή «ραδιόφιλοι» ή «εραστές του ραδιοφώνου» εκπέμπουν παράνομα στις περισσότερες γειτονιές της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Καβάλα, στη Χαλκίδα, στο Ναύπλιο, στην Κρήτη, στα Νησιά και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας, στα μεσαία κύματα. Ένας από τους πιο θρυλικούς ραδιοπειρατές της εποχής είναι ο Geronimo Groovy, που οι εκπομπές του ακούγονται πολλές φορές από την Αίγυπτο μέχρι την Ιταλία και που παίρνει κάθε χρόνο χιλιάδες γράμματα αλληλογραφίας φανατικών οπαδών του σε διάφορες γλώσσες.

Ο ναζιστικός και σοβιετικός σοσιαλισμός

Του Ν. Λυγερού

Όταν χρησιμοποιούμε την έννοια του σοσιαλισμού δεν έχουμε ιδέα το τι μπορεί να εμπεριέχει το βάρβαρο. Έτσι ο εθνικοσοσιαλισμός και σοσιαλιστικό σοβιετικό σύστημα έχουν το ίδιο υπόβαθρο. Κι αν πολλοί το ξεχνούν το Σύμφωνο της ναζιστικής Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης που υπέγραψαν στις 23 Αυγούστου 1939 στη Μόσχα, ο Ribbentrop εκ μέρους του Χίτλερ και ο Molotov εκ μέρους του Στάλιν που ήταν και παρών, έρχεται να μας υπενθυμίσει τη βαρβαρότητα του σοσιαλισμού.

Δεν υπάρχουν μονομερείς διαπραγματεύσεις(Βίντεο)

Δεν υπάρχουν μονομερείς διαπραγματεύσεις
Του Ν. Λυγερού


Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχουν μονομερείς διαπραγματεύσεις εκτός από τους ραγιάδες και τα κομματόσκυλα; Υπάρχει κάποιος που βλέπει ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις στο θέμα του Κυπριακού; Δεν βλέπουν ότι φοβάται ήδη να χάσει εδάφη της Ανατολής λόγω του Κουρδικού και του Αρμενικού και προσπαθεί να διατηρήσει κάποιο γόητρο ενώ δεν τα βγάζει πέρα ούτε με τους τρομοκράτες που υποστηρίζει τόσο καιρό για τη δράση τους στη Συρία και στο Ιράκ. Και τώρα ακούμε και πάλι για σύμφωνο φιλίας ενώ έχουμε ήδη δει τα αποτελέσματα του προηγούμενου με τη Συμφωνία της Άγκυρας το 1930.

Ν. Λυγερός - 2ο Masterclass Πολυκυκλικότητας(Βίντεο)



Ν. Λυγερός - 2ο Masterclass Πολυκυκλικότητας, 
Πορταριά Πηλίου, 06/01/2017

Γενεύη: Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις Αναστασιάδη-Ακιντζί για το Κυπριακό - ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ

Αρχισαν το πρωί  της Δευτέρας στη Γενεύη μεταξύ των δύο ηγετών της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, οι τριήμερες εντατικές διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.
Κατά το τριήμερο θα γίνονται, υπό την αιγίδα του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ, Εσπεν Αϊντα, δύο γύροι συναντήσεων, ο ένας το πρωί και ο άλλος το απόγευμα. Σήμερα θα συζητηθούν, το περιουσιακό, η ασφάλεια και οι εγγυήσεις. Τα άλλα θέματα των διαπραγματεύσεων είναι: Οικονομία - ΕΕ, χρηματοδότηση - εφαρμογή της λύσης και εδαφικό με υποβολή χαρτών.

Νεκρός εντοπίστηκε ο ρώσος πρόξενος στην Αθήνα Το άψυχο κορμί του βρέθηκε μέσα στο σπίτι του

Νεκρός μέσα στο σπίτι του, στην οδό Ηρώδου Αττικού, βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ο Ρώσος πρόξενος στην Αθήνα!
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο θάνατός του 55χρονου διπλωμάτη οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Ήταν πεσμένος στο πάτωμα σε ύπτια θέση, ενώ τα κλειδιά του σπιτιού ήταν πίσω από την πόρτα.
Οι συνεργάτες του ανησύχησαν επειδή σήμερα δεν πήγε στο γραφείο του και παράλληλα δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Αρχικά έσπευσαν στο σπίτι του και όταν χτύπησαν και δεν πήραν καμία απάντηση, ειδοποίησαν την Αστυνομία.