Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Ο Σωκράτης, οι Νόμοι και η Ισχύς του Κράτους

Στην αρχαία Αθήνα, για την οποιαδήποτε εκτέλεση καταδικασμένου σε θάνατο έπρεπε να είναι παρόν το ιερό πλοίο της πόλης, η Πάραλος. Έτσι, μετά την καταδίκη του Σωκράτη μεσολάβησε ένας μήνας αναμονής της εκτέλεσης, αφού η Πάραλος άργησε λόγω κακοκαιρίας να επιστρέψει στην Αθήνα από τη Δήλο όπου είχε πάει για τις γιορτές του Απόλλωνα. Μόλις μαθεύτηκε ότι το πλοίο φάνηκε στο Σούνιο, ο Κρίτων, ένας φίλος του Σωκράτη, τον επισκέφτηκε μια τελευταία φορά. Προσπάθησε να τον πείσει να δραπετεύσει, τώρα που του έμενε μια τελευταία μέρα ζωής.

Βρέθηκε Τείχος 330.000 χρονών! ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ; Ποιοί το Έχτισαν;(Βίντεο)

Βρέθηκε Τείχος 330.000 χρονών! ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ; Ποιοί το Έχτισαν;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Υπάρχει ένα εντυπωσιακό εύρημα που προκαλεί κάθε λογική, αλλά και αρκετούς επιστήμονες. Έχει γίνει γνωστό ως «Τείχος Kaimanawa» και βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Taupo μέσα στη Νέα Ζηλανδία.
Αυτό που ενδιαφέρει σχετικά με το «Τείχος Kaimanawa» είναι το γεγονός ότι προφανώς προηγείται της άκαμπτης άποψης της ακαδημαϊκής κοινότητας για τις προηγούμενες κατοικήσεις της χώρας.

Έκλεισαν Για Πάντα Τα Πιο Όμορφα Μάτια.. Έφυγε υπερασπιζόμενη την πατρίδα

Έκλεισαν Για Πάντα Τα Πιο Όμορφα Μάτια.. Έφυγε υπερασπιζόμενη την πατρίδα της και δεν το έβαλε ποτέ στα πόδια όπως άλλοι .. τόσο νέα.. πόσο κρίμα..

Η πανέμορφη Qamar Al-Saleh με τα χαρακτηριστικά μάτια μαρτύρησε χθες στην ανατολική Χάμα της Συρίας κατά τη διάρκεια εξουδετέρωσης μιας νάρκης των ισλαμιστών στα βόρεια περίχωρα της επαρχίας.

Η Qamar δεν έφυγε από τη Συρία. Έμεινε εκεί και έδωσε τον αγώνα. Μπορεί να μην είδε το τέλος του πολέμου, ευτύχησε όμως να δει την πατρίδα

Kibris: «Έγραψαν» τα αρχικά «ΤΔΒΚ» στον Πενταδάκτυλο

Τον όρο «ΤΔΒΚ» «έγραψαν» άγνωστοι, με τη χρήση λέιζερ, πάνω στον Πενταδάκτυλο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Kibris Postasi.

Όπως φαίνεται και σε φωτογραφία που δημοσιεύεται, πάνω στον Πενταδάκτυλο και δίπλα από τη σημαία του ψευδοκράτους, γράφτηκε ο όρος «TRNC» (είναι γραμμένος στα τούρκικα «ΚΚΤC», Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti).

Πάντως ο όρος αυτή τη στιγμή δεν είναι ορατός, πράγμα που δείχνει πως η εμφάνισή του ήταν στιγμιαία.

Μακρόν: Kαλεί Ερντογάν να σεβαστεί την ΚΔ


Την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας της Κύπρου υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο είχε σήμερα τηλεφωνική συνδιάλεξη.


Ο Μακρόν είπε στον Ερντογάν πως ανησυχεί για τα πρόσφατα γεγονότα που συνέβησαν ανοικτά των ακτών της Κύπρου, τονίζοντας «την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας της Κύπρου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γαλλικού προεδρικού μεγάρου.

Έκλεισε ο Ισθμός λόγω κατολίσθησης (Βίντεο - Φωτο)

Από το korinthostv

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης των προηγούμενων ημερών υποχώρησε μέρος των πλαϊνών τοιχωμάτων της Διώρυγας

Ενα πλοίο που βρισκόταν στο κανάλι την ώρα της κατολίσθησης με συντονισμένες ενέργειες ρυμουλκήθηκε και βγήκε στο Σαρωνικό Κόλπο

Η Διώρυγα θα παραμείνει κλειστεί έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαρισμού 

Πρόκληση από Ζάεφ: Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε το Σύνταγμά μας

ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΚΑΙ… ΔΗΘΕΝ ΧΙΟΥΜΟΡ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ… ΑΒΑΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΑ»

Ανυποχώρητος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, σε συνέντευξή του στο Spiegel, για το ζήτημα της ονομασίας, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο συνταγματικής αναθεώρησης. Μάλιστα, ο Κ. Ζάεφ αστειεύτηκε (με ένα τόσο σοβαρό θέμα), λέγοντας ότι η χώρα του δεν έχει «σκέψεις κατάληψης» της Ελλάδας!

Τουρκικά κατασκοπευτικά παραβίασαν 32 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο - Καταγράφηκαν και δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών

Τα δύο CN-235 πέταξαν πάνω από περιοχές του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου
«Βόλτες» στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο έκαναν τη Δευτέρα δύο τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη τύπου CN-235, παραβιάζοντας σε 32 περιπτώσεις τον ελληνικό εναέριο χώρο.


Τα τουρκικά αεροσκάφη πετούσαν πάνω από συγκεκριμένα σημεία, καταγράφοντας κινήσες και αντιδράσεις των ελληνικών δυνάμεων σε θάλασσα και αέρα.

Τελικά ο Τσίπρας απέλυσε την Ράνια Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση - Μετά τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων

Ανακοίνωση Μαξίμου: «Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ρ. Αντωνοπούλου»
Με μια ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Δευτέρας γνωστοποιήθηκε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απομάκρυνε την υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου από την κυβέρνηση.

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μαξίμου.