Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Η Πλήρης Αποκρυπτογράφηση του Δίσκου της Φαιστού

Μία από τις πιο σημαντικές προκλήσεις για την επιστημονική έρευνα
πλησιάζει σε μία ολοκληρωμένη απάντηση:
η πλήρης αποκρυπτογράφηση του Δίσκου της Φαιστού.

Ο γλωσσολόγος – αρχαιολόγος Γκάρεθ Όουενς σε συνεργασία με τον καθηγητή της Οξφόρδης Τζον Κόλμαν, (John Coleman), έχουν ολοκληρώσει την ανάγνωση του Δίσκου σε ποσοστό 90%.

Τα όρια του πολιτικά ορθού - Η έξυπνη ιστορία διδάσκει

Τα όρια του πολιτικά ορθού
Του Ν. Λυγερού

Η μεθοδολογία του πολιτικά ορθού είναι απλή. Λέμε μόνο αυτό που πρέπει ακόμα, βέβαια, κι αν δεν το πιστεύουμε. Κατά συνέπεια, πολλές φορές εγκλωβιζόμαστε στο πλαίσιο της πράξης, αφού έχουμε δηλώσει με ορθολογικό τρόπο τις πράξεις μας. Μια άλλη επίπτωση αυτής της τάσης είναι ο εκνευρισμός που παράγεται όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο δηλώσεις, αλλά ακόμα και πράξεις από ανθρώπους που δεν χρησιμοποιούν το πολιτικά ορθό.

Ο στρατηγικός στόχος της κληρονομιάς - Η Πόλη και η Παλιά Πόλη

Ο στρατηγικός στόχος της κληρονομιάς
Του Ν. Λυγερού


Η κληρονομιά αρχικά φαίνεται ως μια τελική φάση και νομίζουμε ότι τελειώνει μια διαδικασία. Στην πραγματικότητα υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάλογα με την επιλογή. Ο Leonardo da Vinci έδωσε το έργο του στον μαθητή του και αυτός το διατήρησε και το διέδωσε. Όταν όμως αυτός θεώρησε ότι έπρεπε να παραδώσει την κληρονομιά του δεν σκέφτηκε το νοητικό σχήμα της σκυτάλης. Κι όταν έδωσε όλα τα αρχεία του Δασκάλου στον υιό του, αυτός τα διασκόρπισε αφού τεμάχισε μερικά από αυτά.

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Λύση γιοκ! «Οι τούρκοι τα θέλουν όλα»

Γράφει: Ντόρα Χριστοδούλου
Από το philenews
 
 Πάφος: «Να σας το πω και στα τούρκικα: Λύση, γιοκ!».Με τον χαρακτηριστικό αυτό τρόπο, έκανε και σήμερα αναφορά στο Κυπριακό και την εν εξελίξει διαδικασία των συνομιλιών, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, μιλώντας από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις στην Πάφο, όπου παρέστη στην τελετή κοπής της βασιλόπιτας με την ευκαιρία της νέας χρονιάς.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος τόνισε ότι εύχεται να υπάρξει κάτι καλό από τις συνομιλίες, αν και δεν το βλέπει, όπως τόνισε.

Χάρτης της CIA για την Ελλάδα δεν περιλαμβάνει το Καστελόριζο – Τι θα κάνει η νέα ηγεσία; (Εικόνα)

Χάρτης της CIA των Δημοκρατικών και του Τζον Μπρέναν «βγάζει» το Καστελόριζο από το… Αιγαίο. Μένει να φανεί τι θα κάνει επ” αυτού ο νέος επικεφαλής της «Εταιρείας» Μάικ Πομπέο, που εγκρίθηκε ο διορισμός του από την Γερουσία
Ο ελληνικής καταγωγής προσωπάρχης του Ν.Τραμπ,  Ράινς Πρίμπους θα πρέπει να επιληφθεί του σημαντικού αυτού ζητήματος.
Ανοίγοντας κανείς την επίσημη ιστοσελίδα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ και ανατρέχοντας στην κατηγορία «Factbook» στην σελίδα που αναφέρεται στην Ελλάδα διαπιστώνει κανείς τα εξής:

Η τραγική ιστορία πίσω από την πτώση του ελικοπτέρου στην Ιταλία Δυο από τα θύματα είχαν πάρει μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης του ξενοδοχείου Rigopiano

Δυο από τους έξι ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους κατά την συντριβή του ελικοπτέρου στο Κάμπο Φελίτσε της κεντρικής Ιταλίας, είχαν πάρει μέρος, τις περασμένες ημέρες, στις επιχειρήσεις διάσωσης στο ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιφέρεια της πόλης Πεσκάρα.
Ήταν μέλη της υπηρεσίας παροχής πρώτων βοηθειών των Αλπίνων, όπως και ένας τρίτος συνάδελφός τους ο οποίος έχασε την ζωή κατά την πτώση του ελικοπτέρου. Στα θύματα συγκαταλέγονται και δυο μέλη του πληρώματος, όπως και ο τραυματίας που μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Μπλόκα αγροτών: Κομμένη στα δύο η Ελλάδα - Πού υπάρχουν μπλόκα

Μπλόκα αγροτών 2017
- Ειδήσεις: Δυναμικά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και σήμερα Τρίτη (24/01). 
Με δίωρους αποκλεισμούς Εθνικών Οδών έκαν «πρεμιέρα» στις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, διαμαρτυρόμενοι για τη φορολόγηση του επαγγέλματος, το ασφαλιστικό και το κόστος του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος.
Άνοιξε η νέα εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, η οποία είχε κλείσει λίγο μετά τις 17:45, λόγω της κινητοποίησης αγροτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αποκλεισμός του δρόμου θα επαναληφθεί αύριο και μεθαύριο, από τις 17:00 έως 19:00 και την Πέμπτη οι αγρότες θα λάβουν νέες αποφάσεις.
Οι αγρότες, μέλη του αγροτικού συλλόγου Αιγίου, παρέμειναν στο μπλόκο για περίπου δύο ώρες. Η κίνηση των οχημάτων γινόταν από την παλαιά εθνική οδό.

ΕΦΚΑ: Η πρώτη εγκύκλιος για τις νέες εισφορές - Ποιες είναι οι 6 βασικές αλλαγές - Ποιοι θα καταβάλλουν μειωμένες εισφορές

Η επιβάρυνση θα τετραπλασιαστεί για όλους τους κλάδους, ακόμα και για τους αγρότες, τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του 2017

Με εγκύκλιο, αυτή τη φορά του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΦΚΑ) προς τις υπηρεσίες καταγράφονται οι 6 βασικότεροι άξονες για τον υπολογισμό των νέων εισφορών ενώ παράλληλα δίνονται οδηγίες για τον προσδιορισμό του εισοδήματος και τις διατάξεις που καταργούνται.

Πάγωσε μετά από 30 χρόνια ο Δούναβης στη Βιέννη! Μετατράπηκε σε παγοπίστα Δείτε φωτογραφίες:

Οι Βιεννέζοι πέρασαν ένα απολαυστικό Σαββατοκύριακο αξιοποιώντας κάθε στιγμή πάνω στον παγωμένο ποταμό

Ευκαιρία για πατινάζ, χόκει στον πάγο και ατελείωτο παιχνίδι πρόσφερε ο Δούναβης στους κατοίκους της Βιέννης, καθώς πάγωσε για δεύτερη φορά σε διάστημα τριάντα ετών και μετατράπηκε σε παγοπίστα.