Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Χάρτης της CIA για την Ελλάδα δεν περιλαμβάνει το Καστελόριζο – Τι θα κάνει η νέα ηγεσία; (Εικόνα)

Χάρτης της CIA των Δημοκρατικών και του Τζον Μπρέναν «βγάζει» το Καστελόριζο από το… Αιγαίο. Μένει να φανεί τι θα κάνει επ” αυτού ο νέος επικεφαλής της «Εταιρείας» Μάικ Πομπέο, που εγκρίθηκε ο διορισμός του από την Γερουσία
Ο ελληνικής καταγωγής προσωπάρχης του Ν.Τραμπ,  Ράινς Πρίμπους θα πρέπει να επιληφθεί του σημαντικού αυτού ζητήματος.
Ανοίγοντας κανείς την επίσημη ιστοσελίδα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ και ανατρέχοντας στην κατηγορία «Factbook» στην σελίδα που αναφέρεται στην Ελλάδα διαπιστώνει κανείς τα εξής:

Πρώτον δεν συμπεριλαμβάνει στον χάρτη το Καστελόριζο, το οποίο βρίσκεται αρκετά ανατολικότερα της Ρόδου.
Δεύτερον στις διεθνείς διαφορές που έχει η χώρα μας αναφέρει πως η «Ελλάδα και η Τουρκία συνεχίζουν τις συζητήσεις ώστε να επιλύσουν τις περίπλοκες θαλάσσιες, εναέριες, εδαφικές και συνοριακές διαφορές στο Αιγαίο».

Σημειώνεται πως πάγια θέση της Αθήνας είναι ότι αναγνωρίζεται ως μόνη διαφορά με την Τουρκία μονάχα η υφαλοκρηπίδα.
Όπως επεσήμανε σε ιστοσελίδα  πηγή στο Υπουργείο Εξωτερικών, αυτό το γεγονός δεν είναι κάτι καινούριο και αντικατοπτρίζει την άποψη και εικόνα που έχει αυτή η πλευρά και όχι τα διεθνώς αναγνωρισμένα…
Βέβαια έχει σημασία που βρίσκονταν αυτή η πλευρά τα προηγούμενα χρόνια. Είναι σαφές ότι ο Τζον Μπρέναν και οι «Δημοκρατικοί» τα έβλεπαν «μοιρασμένα» τα πράγματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με πράγματα όμως που  ανήκουν στην κυριαρχία της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου