Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

6 Απριλίου 1914: Το Μαύρο Πάσχα της Ανατολικής Θράκης προθάλαμος της Γενοκτονίας των Ελλήνων

 Πρόχειρες κατασκηνώσεις προσφύγων στην ψαραγορά της Ραιδεστού

Oι Τούρκοι άρχισαν τη συστηματική εξόντωση των Ελλήνων και την εκδίωξή τους

Λοχίας Ίτσιος: Εξάντλησε και τις 38.000 σφαίρες του πολυβολείου και εξολόθρευσε 238 Γερμανούς

 

Μάχη των οχυρών – Λοχίας Ίτσιος:  Ο πολυβολητής που εξολόθρευσε από το πολυβολείο  238 στρατιώτες της Βέρμαχτ. Παραδόθηκε μόνο όταν τελείωσαν τα πυρομαχικά του.

Απρίλιος 1941: Οι ναζί επιτίθενται στην Ελλάδα - Η ζωή και η θυσία ενός αληθινού πατριώτη

 

Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Αγγελή «Μιχαήλ Μάνος 1898-1944, Η ζωή, το έργο και η θυσία ενός αληθινού πατριώτη» (Εκδόσεις Historical Quest)

ΣΑΓΕ με κύριο εξοπλιστικό 14 νέα ελικόπτερα SAR της Πολεμικής Αεροπορίας

 

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Η έγκριση ενεργοποιήσεως αριθμού προγραμμάτων προμήθειας των τριών Κλάδων, απασχόλησε, μεταξύ άλλων, την ατζέντα των θεμάτων που εξετάσθηκαν στην σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ).

Η πρώτη μας ματιά σε ένα εκρηκτικό πυρομαχικό ALTIUS-600M Loitering

 

Γράφει ο Γεώργιος Δικαίος

Ενώ η σειρά μη επανδρωμένων αεροσκαφών ALTIUS-600 έχει γίνει ολοένα και πιο δημοφιλής στον στρατό των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον για δοκιμή, καθώς και παράδοση στην Ουκρανία, έχουμε τώρα την ευκαιρία να δούμε την παραλλαγή του drone με οπλισμό με κεφαλή σε εκρηκτική δράση.

Στην τελική ευθεία για τα πρώτα ROMEO

 

Οι πρώτοι «φονιάδες των υποβρυχίων» παραλαμβάνονται από το Πολεμικό Ναυτικό, αλλάζοντας τις ισορροπίες στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που πέρασε από 40 κύματα και λίγο έλλειψε να τιναχτεί στον αέρα λόγω αδικαιολόγητης κωλυσιεργίας σε κάποιο γραφείο του Ελληνικού Πενταγώνου.

Νορβηγία & NH-90: Ιδού ΑΝΟΗΤΕ πως διαπραγματεύονται οι σοβαροί σε αυτό τον κόσμο…

 

Μετά την εγκατάλειψη του ΝΗ-90 από την Αυστραλία, δηλαδή την ανακοίνωση της απόσυρσης του συγκεκριμένου τύπου ελικοπτέρου από την ενεργό υπηρεσία στο Στρατό της χώρας και την μετά από μικρό χρονικό διάστημα ανακοίνωση της πρόθεσης αντικατάστασης του ελικοπτέρου και από τη Νορβηγία, από ελικόπτερα τύπου MH-60R, στις τάξεις της ΝΗ Industries, της κοινοπραξίας κατασκευής και εμπορικής προώθησης του ΝΗ (ΝΑΤΟ Helicopter)-90, σήμανε συναγερμός. 

Η Ολλανδία μας βάζει τα γυαλιά: Μαζική αναβάθμιση του Πυροβολικού και νέα JASSM-ER για τα F-35

 

Το Υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας στα πλαίσια της αναβάθμιση του αξιόμαχου και της μαχητικής ισχύος του Ολλανδικού Στρατού και γενικότερα των ολλανδικών Ενόπλων Δυνάμεων εισηγήθηκε στο κοινοβούλιο της χώρας, ένα μείζον εξοπλιστικό πρόγραμμα για την απόκτηση οπλικών συστημάτων και πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων με ρουκέτες και πυραύλους αυξημένου βεληνεκούς.

S-300 στην Ουκρανία μόνο στην περίπτωση που πρώτα εγκατασταθούν Patriot ή άλλο δυτικό σύστημα αεράμυνας στην Ελλάδα…

 

Η Αθήνα έχει ξεκαθαρίσει εντός τους κόλπους της Συμμαχίας ότι εφόσον η Δύση θελήσει να ενισχύσει την ελληνική αντιαεροπορική ομπρέλα, τότε και μόνο τότε θα μπορούσαν να ταξιδέψουν οι S-300 κι άλλα αντιαεροπορικά μέσα στην Ουκρανία. Πηγή : Πολεμική Αεροπορία

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOYRNAL

Η επίσκεψη του Ουκρανού υπουργού άμυνας Ολεξίι Ρέζνικωφ φέρνει και πάλι στο προσκήνιο την βοήθεια που έχει προωθήσει  η χώρα μας στο Κίεβο το οποίο δεν έχει άλλη επιλογή από το να μάχεται κατά της Ρωσίας.

Παναγιωτόπουλος: «Συζητάμε και περιορισμό των ασκήσεων με την Τουρκία»

 

«Δίνουμε στους εαυτούς μας την ευκαιρία να προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος.

ΥΕΘΑ – Ρεζνίκοφ: Η Ελλάδα θα βοηθήσει στην αποναρκοθέτηση της Αζοφικής Θάλασσας μετά το τέλος του πολέμου

 

Για την ισχυρή στήριξη της Ελλάδας, για όσο χρειαστεί, προς την Ουκρανία, τον ουκρανικό λαό και το εγγενές δικαίωμα του να υπερασπισθεί την πατρίδα του και να αποκαταστήσει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας του, διαβεβαίωσε ο ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, τον Ουκρανό ομόλογο του Ολέξιι Ρεζνίκοφ, σε δηλώσεις του μετά το τέλος των συνομιλιών, διάρκειας δύο ωρών, που είχαν στην Αθήνα.

Κάτι δεν πάει καλά με τον Ποινικό Κώδικα

 

Γιάννης Τσαπρούνης

Αλλάζει μία φορά ο Ποινικός Κώδικας, αλλάζει δεύτερη και τρίτη φορά. Και, όπως λέει και το τραγούδι… όλα τα ίδια μένουν. Ή γίνονται ακόμα χειρότερα.

ΑΣΟΕΕ: «Φοβήθηκα ότι θα με λιντσάρουν» - Ελεύθερος αφέθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα (video)

 

«Φοβήθηκα ότι θα με λιντσάρουν» είπε ο αστυνομικός που τράβηξε όπλο έξω από την ΑΣΟΕΕ και πυροβόλησε τέσσερις φορές καθώς τον καταδίωκαν κουκουλοφόροι.

Φαινόμενα εκφυλισμού στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

 

Από τη δημοτική κίνηση Κοινοτικόν

Ως γνωστόν, με την έναρξη των πρόσφατων πανελλαδικών κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών εναντίον του ΠΔ 85/22, οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πατρών κατέλαβαν το κτίριο Μπάρι (αρχές Ιανουαρίου) και το Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ (αρχές Φεβρουαρίου).

Μουζάλας: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέβαλε σε όσα έλεγε το 2015 λόγω… ρομαντισμού

 

Ο ρομαντισμός είναι η αιτία που ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες στο δρόμο για την εξουσία το 2015 και τελικά όχι μόνο δεν τα έκανε αλλά έπραξε τα αντίθετα, αυξάνοντας φόρους, νομοθετώντας τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμού, φέρνοντας τα Funds και τους servicers, μειώνοντας μισθούς και συντάξεις και κυρίως ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο…

BBC: Βρετανικό ειδησεογραφικό σάιτ «δάκτυλος» ρωσικής προπαγάνδας στον αραβικό κόσμο

 

Το τμήμα του βρετανικού δικτύου BBC που ασχολείται με την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης (BBC Monitoring) ανακάλυψε μια εταιρεία που έχει δηλώσει την έδρα της στη Βρετανία, η οποία μεταδίδει την παραπληροφόρηση του ρωσικού κράτους σε ένα κοινό εκατομμυρίων ανθρώπων στον αραβικό κόσμο.

Το επίμονο φλερτ Τουρκίας - Ρωσίας: Στην Άγκυρα σήμερα ο Λαβρόφ

 

Αλεξία Τασούλη

Η μεγάλη εικόνα έχει ως εξής: Ο Πούτιν στηρίζει ανοιχτά τον Ερντογάν, ο Ερντογάν επιτίθεται στις ΗΠΑ ζητώντας ως αντάλλαγμα από την Μόσχα τον πλήρη έλεγχο της βόρειας Συρίας

Χουλουσί Ακάρ: Η Τουρκία δεν μπορεί να δεχθεί τον όρο «Γενοκτονία των Αρμενίων»

 

«Άγκυρα: Το Αρμενικό Ζήτημα του 1915 χρησιμοποιείται ως πολιτικό εργαλείο για περισσότερο από έναν αιώνα», γράφει το αραβόφωνο τούρκικο δημοσίευμα

Απρίλιος 5, 2023. Ελλάδα.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι τα γεγονότα του 1915 που σχετίζονται με το Αρμενικό Ζήτημα έχουν χρησιμοποιηθεί ως πολιτικό εργαλείο για περισσότερα από εκατό χρόνια, διαχωρίζοντάς τα από τα ιστορικά γεγονότα, αναφέρει η Turk Press στην αραβική γλώσσα.

Ιράν και Σαουδική Αραβία έδωσαν τα χέρια για την αποκατάσταση των σχέσεών τους: Υπέγραψαν κοινή δήλωση Θα ξανανοίξουν τις πρεσβείες τους

 

Ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση των σχέσεων τους έκαναν το Ιράν και η Σαουδική Αραβία υπογράφοντας κοινή δήλωση την Πέμπτη (6/4). 

Το ρίσκο Ζελένσκι στη Μπάχμουτ και ο χρόνος που τελειώνει για τους Ρώσους

 

Γιάννης Χαραμίδης

Επτά μήνες σε έναν πόλεμο είναι αιώνας. Η Μπάχμουτ, η μικρή, άγνωστη μέχρι πριν την έναρξη του πολέμου στην Δύση κωμόπολη στα ανατολικά της Ουκρανίας μοιάζει σήμερα ως ένας από τους μεγαλύτερους στόχους για Μόσχα και Κίεβο στα πεδία των μαχών.

Η Μόσχα αποκλείει ενδεχόμενη μεσολάβηση του Πεκίνου για την ειρήνευση στην Ουκρανία

 

Το Κρεμλίνο απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο μιας κινεζικής μεσολάβησης για να σταματήσουν οι μάχες στην Ουκρανία, εκτιμώντας πως η Ρωσία δεν έχει άλλη επιλογή παρά να συνεχίσει την επίθεσή της.

Κοινή έκκληση Μακρόν-Σι για ειρηνευτικές συνομιλίες στην Ουκρανία -Μήνυμα Πεκίνου κατά των πυρηνικών όπλων

 

Οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Κίνας Εμανουέλ Μακρόν και Σι Τζινπίνγκ απηύθυναν έκκληση για ειρηνευτικές συνομιλίες το συντομότερο δυνατόν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, απορρίπτοντας την προσφυγή στα πυρηνικά.

Η Ταϊβάν λέει πως εντόπισε ελικόπτερο και τρία πολεμικά πλοία της Κίνας κοντά στη νήσο

 

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι εντόπισε κινεζικό ελικόπτερο και τρία πολεμικά πλοία κοντά στις ακτές της νήσου, με φόντο την ένταση μετά τη συνάντηση της προέδρου Τσάι Ινγκ-γουέν με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, τον Κέβιν Μακάρθι, στο Λος Άντζελες.

Κουρουμπλής: Ούτε μία λαϊκή κατοικία δεν εκπλειστηριάστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ

 

Καλά, δεν ντρέπονται να τα λένε . Αλλά δεν ντρέπονται που τους ξεμπροστιάζουν;

Η Τουρκία συνεχίζει την δική της ρητορική κατά της Ελλάδας

 

Η Τουρκία συνεχίζει την δική της ρητορική κατά της Ελλάδας

Γιώργος Καραμπελιάς: Χρειάζεται γενική εθνική αφύπνιση

 

Στη συζήτησή του Γιώργου Καραμπελιά με τον Λάμπρο Καλαρρύτη (εκπομπή Εμείς οι Έλληνες, Παραπολιτικά FM) σχολιάζεται η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην πορεία προς τις εκλογές στον απόηχο των όσων έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα.

Προφητική εκπομπή - Προσοχή να μην έχουμε νέες Πρέσπες στο Αιγαίο - Δ. Σταθακόπουλος (29/03/2022)

 

Ο #νομικός και #οθωμανολόγος #Δημήτρης_Σταθακόπουλος σε μια προφητική #εκπομπή στις 29/03/2022.

Τουρκία: Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος του Κιλιτάνταρογλου

 


1. Τουρκία: Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος του Κιλιτάνταρογλου
2. Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνομιλία με την Ρωσία για την Κριμαία

Πώς πούλησε η Ελλάδα και πάλι την Κύπρο (5-4-2023)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Πώς πούλησε η Ελλάδα και πάλι την Κύπρο

Παναγιωτόπουλος - Φλώρος υποδέχθηκαν τον Ουκρανό Υπουργό Άμυνας | Μεσημβρινό δελτίο | 06/04/2023

 

1. Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος του Κιλιτσιντάρογλου στην Κωνσταντινούπολη
2. Παναγιωτόπουλος - Φλώρος υποδέχθηκαν τον Ουκρανό Υπουργό Άμυνας

Καλίν: Έχουμε στήσει μηχανισμό εξομάλυνσης με την Ελλάδα | Ώρα Ελλάδος 06/04/2023 | OPEN TV

 


1. Καλίν: Έχουμε στήσει μηχανισμό εξομάλυνσης με την Ελλάδα
2. Έκλεισε η συμφωνία για τις φρεγάτες με τους Γερμανούς

Το Σάββατο ο Ερντογάν θα παραδώσει το τούρκικο αεροπλανοφόρο στο τούρκικο ναυτικό | Σήμερα | 06/04/2023 2.

 


1. Show με σφαίρες στο τούρκικο κοινοβούλιο έκανε η Ακσενέρ
2. Καλίν: "Πριν τον σεισμό είχαμε στήσει με την Ελλάδα μηχανισμό χαλάρωσης σχέσεων"
3. Ερντογάν: "Ελπίζω να αξιοποιηθεί η ευκαιρία με την Ελλάδα για την επίλυση των προβλημάτων" 
4. Το Σάββατο ο Ερντογάν θα παραδώσει το τούρκικο αεροπλανοφόρο στο τούρκικο ναυτικό
5. Απίστευτη "τούμπα" του Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα - Τι θα γίνει μετά τις εκλογές