Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Οι δράκοι στην Ελληνική μυθολογία: Από τη Λερναία Ύδρα στο Λάδωνα

«Καλό το παραμύθι σου αλλά δεν έχει… δράκο». 
Μια γνωστή και χιλιοειπωμένη ελληνική παροιμία, η οποία χρησιμοποιείται ειρωνικά για να δείξουμε πως η… ψεύτικη ιστορία που μόλις ακούσαμε, δεν ήταν αρκετή για να μας πείσει!
 Ωστόσο, δεν είναι τυχαίο ότι προκειμένου να αποδείξουμε πως η εξιστόρηση, της οποίας γίναμε μάρτυρες, δεν ήταν… πετυχημένο παραμύθι, «παραπονιόμαστε» για την έλλειψη ενός δράκου, που αποτελεί ίσως το αρχαιότερο, και πιο γνωστό τέρας σε όλες τις ιστορίες της Υφηλίου.
 Γράφει ο Χάρης Αποστολόπουλος
Ωστόσο, τι είναι αυτό που κάνει τους δράκους τόσο δημοφιλείς ώστε να είναι υπαρκτοί σε όλες τις θρησκείες, τις μυθολογίες, τις λαογραφίες και τις δοξασίες σε κάθε γωνιά της Γης;

Παροξυσμός στην Άγκυρα: «Απαγορεύουν» σε υπουργό και αρχηγούς Επιτελείων να επισκέπτονται την Θάσο - ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» 18 ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ 152 ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΩΝ!(ΒΙΝΤΕΟ)

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews
 
H Άγκυρα τελεί υπό παροξυσμό και «απαγορεύει» σε υπουργό και αρχηγούς Επιτελείων να επισκέπτονται την Θάσο και να παρακολουθούν ασκήσεις Εθνοφυλακής!
Μάλιστα το παρουσιάζουν ως παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης! Μιας Συνθήκης που ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος αμφισβητεί με επίσημες δηλώσεις.

Γιατί δεχόμαστε

Γιατί δεχόμαστε
Του Ν. Λυγερού

Γιατί δεχόμαστε
το απαράδεκτο
της εξουσίας
αφού βλέπουμε
ότι είναι
ανίκανη

Υπογραφή για το θαλάσσιο οικόπεδο 2 της Ελληνικής ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού

Έγινε λοιπόν! Το πρώτο απτό αποτέλεσμα του Μεγάλου Διαγωνισμού για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα της ελληνικής ΑΟΖ έγινε πραγματικότητα. Όσο και να ήθελαν μερικοί να ακυρώσουν αυτόν τον διαγωνισμό και στη συνέχεια να τον καθυστερήσουν λόγω γραφειοκρατίας και ιδεολογίας, το θαλάσσιο οικόπεδο 2, που βρίσκεται στο Ιόνιο, δυτικά της Κέρκυρας είναι πλέον ελεύθερο. Η Ελλάδα υπέγραψε με την κοινοπραξία Total - Edison - ΕΛΠΕ (50% - 25% - 25%, αντίστοιχα) τη Σύμβαση Μίσθωσης για το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο οικόπεδο 2. Αυτή η πρωτιά έχει μεγάλη σημασία, αφού ποτέ πριν δεν είχε γίνει κάτι το ανάλογο στην ελληνική ΑΟΖ.

Δέκα αποκεφαλισμένες θαλάσσιες χελώνες έχουν βρεθεί στη Νάξο «Δεν είναι σύμπτωση ο θανατός τους», λέει ο ΑΡΧΕΛΩΝ

Δέκα νεκρές αποκεφαλισμένες, θαλάσσιες χελώνες έχουν εντοπιστεί τους τελευταίους δύο μήνες στην περιοχή της Νάξου, όπως έκανε γνωστό ο ΑΡΧΕΛΩΝ, μετά από πληροφορίες από το Λιμεναρχείο και από τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου. Η οργάνωση ζητά τη συνδρομή των πολιτών προκειμένου να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι δράστες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Πιστεύουμε πως το ποσοστό των νεκρών χελωνών χωρίς κεφάλι στην ίδια περιοχή (παραλία Πλάκας) είναι αρκετά μεγάλο για να είναι σύμπτωση», αναφέρει η οργάνωση, η οποία αναφέρει ότι σύμφωνα με τις φωτογραφίες των νεκρών θηλαστικών, «δεν φαίνεται να υπάρχει προχωρημένη σήψη, στις περισσότερες των περιπτώσεων, που να δικαιολογεί την έλλειψη κεφαλιού.

Αρχές Απριλίου οι υπογραφές με ENI, Total και ExxonMobil

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Παρασκευή τα τρία συμβόλαια αναλογικού καταμερισμού για τα τεμάχια «6», «8» και «10» για τον τρίτο γύρο αδειοδότησης είπε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης. 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «οι υπογραφές θα γίνουν στις 5 και 6 Απριλίου και οι λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν πάρα πολύ σύντομα».

Ο Ερντογάν θέλει να πλημμυρίσει με Τούρκους την Ευρώπη – «Κάντε πολλά παιδιά, όχι μόνο τρία»!

Τους Τούρκους της διασποράς να κάνουν πολλά παιδιά, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα δώσουν «την καλύτερη απάντηση» στις εις βάρος τους διακρίσεις, κάλεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφοντας ένα ακόμη επεισόδιο στη διαμάχη με την Ευρώπη.
«Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας στα καλύτερα σχολεία, διασφαλίστε ότι οι οικογένειές σας θα ζουν στα καλύτερα μέρη, οδηγείτε τα καλύτερα αυτοκίνητα, κατοικείτε στα καλύτερα σπίτια και κάνετε πέντε παιδιά, όχι μόνο τρία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία που εκφώνησε στο Εσκίσεχιρ, στα νότια της Κωνσταντινούπολης.

Κοτζιάς: Η Γερμανία δεν επιθυμεί την ανάπτυξη - Απλά θέλουν να απομυζήσουν την Ελλάδα - Συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών στο National Interest

Οι Γερμανοί έχουν ηγετικό ρόλο και ζητούν όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας από την Ελλάδα, λέει ο υπουργός Εξωτερικών
Αιχμές για το ρόλο της Γερμανίας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα ειδικότερα αφήνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στον εκδότη του περιοδικού National Interest, J. Heilbrunn, o υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Ο υπουργός υποστηρίζει ότι η Γερμανία δεν επιδιώκει την ανάπτυξη, αλλά θέλει να απομυζήσει την Ελλάδα. Όπως λέει στη Γερμανία «η δομή της εξουσίας βασίζεται στην οικονομική και όχι στην πολιτική ή τη δημοκρατική εξουσία. Έτσι, οι Γερμανοί είναι οι ισχυρότεροι. Έχουν ηγετικό ρόλο και ζητούν όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας από την Ελλάδα. Πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί εξαιτίας της συμπεριφοράς των ελίτ της».