Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Πολύδωρας:Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απειλή για την δημοκρατία!

«Αν με διαγράψει, με ελευθερώνει», δήλωσε ο Βύρωνας Πολύδωρας, οι δηλώσεις του οποίου αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή, προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων. 
 
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, ο βουλευτής της ΝΔ, ρωτήθηκε εάν φοβάται τη διαγραφή του από το κόμμα.  

«Δεν έχω φόβο, παρά μόνο φόβο Θεού. Δεν είναι η πρώτη φορά που βάλλομαι εκ των έσω. Το ενδεχόμενο αυτό κρίνω ότι με ελευθερώνει», απάντησε.

Ρίτσαρντ Στόλλμαν: Ψηφιακοί πληροφοριοδότες στα σπίτια πολιτών

Richard Stallman: Ψηφιακοί πληροφοριοδότες στα σπίτια πολιτώνΑπό το tvxs

Την Τετάρτη ο Ρίτσαρντ Στόλλμαν, ιδρυτής του Κινήματος ελεύθερου λογισμικού, τιμήθηκε από το Internet Hall of Fame 2013 μαζί με άλλες προσωπικότητες που άφησαν το στίγμα τους στο Διαδίκτυο.

O Στόλλμαν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις παρακολουθήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης που συλλέγει προσωπικά δεδομένα χρηστών του Ίντερνετ μέσω διαδικτυακών εταιρειών καθώς και για το λεγόμενο Διαδίκτυο των Πραγμάτων, που απειλεί να εισβάλει στα σπίτια απλών πολιτών με την επίφαση της μέτρησης χρήσης καθημερινών προϊόντων, αντικειμένων και αγαθών, όπως της ηλεκτρική ενέργειας.

Ποιοί φοβούνται και γιατί την Πυραμίδα της Θήβας;

H μεγαλύτερη βαθμιδωτή πυραμίδα της τρίτης χιλιετίας μείον


«Κάτι τους φοβίζει και απαγορεύουν την είσοδο στο εσωτερικό του λόφου του Αμφείου» δηλώνει ο Αρχαιολόγος Θεόδωρος Σπυρόπουλος, που ανακάλυψε την βαθμιδωτή πυραμίδα, αλλά που δεν...
ολοκλήρωσε, καθώς...μετατέθηκε ξαφνικά από την Θήβα, την οποία επισκέπτεται διαρκώς
και με αμείωτο πάντα το ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις στο θέμα. Ρωτήσαμε τον κ. Σπυρόπουλο αν υπάρχουν εξελίξεις, καθώς το όνομά του «παίζει διαρκώς σε ξένα και ελληνικά έντυπα».

Οι Έλληνες....Τα ζόμπι

Από το anemosantistasis
 
* Θυμάμαι τον Μάιο του 2010, να μπαίνουμε στο Μνημόνιο, και το ΔΝΤ να έρχεται(μαζί με τους Ευρωπαίους) στην χώρα. Τότε όλοι είπαμε:"Ωχ, την πατήσαμε.....", " Καμία χώρα, δεν βγήκε όρθια, μετά την παραμονή της, υπό την επιτήρηση του ΔΝΤ"

 * Θυμάμαι, να παίρνονται τα πρώτα μέτρα, οι πρώτες περικοπές να έρχονται, τα πρώτα λουκέτα να εμφανίζονται στους δρόμους των πόλεων, και να αρχίζουμε να αντιδρούμε. Ξανακατεβήκαμε σε απεργίες, διαδηλώσεις έστω και αραιά, μετά από καιρό.

Νέο ΣΟΚ: Μισθούς 350 ευρώ θέλει η Τρόικα - Τι είναι τα «mini jobs»

Νέο ΣΟΚ: Μισθούς 350 ευρώ θέλει η Τρόικα - Τι είναι τα «mini jobs»
Μπορεί ο Γιάννης Βρούτσης να επανέλαβε το Σάββατο ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός, ωστόσο, η Τρόικα έχει άλλη γνώμη.
Προσεχώς αναμένεται να εισαγάγει και στην Ελλάδα τον θεσμό των mini jobs, όπως αποκαλείται η μικροεργασία, δηλαδή η εργασία με αμοιβή ως 350 ευρώ.
Σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα, στόχος της τρόικας είναι να υιοθετηθεί ένα μοντέλο ελαστικής εργασίας, χαμηλής αμοιβής, μηδενικής απόδοσης φόρου και ανάλογης πληρωμής εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία.
Μάλιστα οι απαιτήσεις των δανειστών αναμένεται να ενταθούν αυτή την εβδομάδα και στόχος είναι, όπως ισχυρίζονται, ο δείκτης της ανεργίας να μειωθεί άμεσα κατά 2%-4%.

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΩΝ. ΣΙΝΟΥΚ ΜΕ ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Σύμφωνα με αποκλειστική πληροφόρηση του Νafpaktianews.gr στις έρευνες που διεξάγονται σε ευρεία κλίμακα στην περιοχή της Δορβιτσάς Ναυπακτίας πριν από λίγο κατεύθασαν και παίρνουν μέρος 15 Κομάντος των ειδικών δυνάμεων τους οποίους άφησε στο σημείο ελικόπτερο chinook.

Πρόκειται εαν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για την μεγαλύτερη επιχείρηση της τελευταίας εικοσαετίας επι ελληνικού εδάφους.

ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Το οικονομικό σύστημα που επικρατεί, είναι ο δανεισμός των χωρών με τόκο, από κεντρικές τράπεζες που ανήκουν σε ιδιώτες. Αυτοί οι ιδιώτες ελέγχουν όλες τις κεντρικές τράπεζες των χωρών εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις όπως τη Κούβα, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα κ.α. 


Κάθε χώρα όταν θέλει να εκδώσει το δικό της χρήμα, οφείλει αυτό το χρήμα να το τυπώσει από την κεντρική της τράπεζα και να πληρώσει τόκο στους ιδιώτες που ελέγχουν τη κεντρική τράπεζα. 

Στην περίπτωση της Ευρωπαικής Ένωσης το χρήμα εκδίδεται από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα που και αυτή ανήκει σε ιδιώτες και όλα τα κράτη μέλη που βρίσκονται στη ζώνη του ευρώ υποχρεούνται να πληρώνουν τόκο σε αυτήν κάθε φορά που λαμβάνουν χρήματα.

Ο Nαός του Οπλίτη Απόλλωνα (e-book)

Από το ellinikoarxeio

Εξαιρετικής σημασίας για την ιστορία της αρχιτεκτονικής είναι ο δωρικός ναός που εδω και μια δεκαετία έχει έρθει στο φως σε ερημική περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας

Ο λόφος με τον ναό ήταν στη θέση Λιανοκόκκαλα και σε συνδυασμό με την ύπαρξη και άλλων τύμβων στην περιοχή είχε γίνει η σκέψη μήπως εκεί ήταν το νεκροταφείο της αρχαίας Μητρόπολης. Η Ελλάδα όμως είναι γεμάτη αρχαία νεκροταφεία χωρίς να διαθέτει και ανάλογο αριθμό αρχαιολόγων για να τα ερευνήσουν.

Ποιός ήταν πραγματικά ο Ορφέας;

Η Εικόνα που έχουν για την Ελληνική Αρχαιότητα οι σοβαροί μελετητές της Αρχαίας Ελλάδας είναι τελείως διαφορετική από την επίσημη εικόνα που επιβάλλεται από την "χριστιανική εκπαίδευση". Όσοι σπουδάζουν Αρχαιολογία βλέπουν να τους αποκαλύπτεται ένας κόσμος που κρύβεται επιμελώς από την επίσημη εκπαιδευτική κοινότητα και την επικρατούσα αντίληψη.
Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: Για τους Αρχαίους Έλληνες (κι όχι μόνο τους μυημένους, τους φιλοσόφους, τους ιστορικούς, τους διανοητές, αλλά και τον απλό λαό) ο Ορφέας ήταν πραγματικό πρόσωπο για το οποίο υπάρχουν συγκεκριμένες ιστορικές αναφορές, πέρα από τους μύθους που δημιουργήθηκαν για τον Ορφέα, για διαφόρους λόγους.

Η ιερή γεωμετρία του Παρθενώνα(Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ spiros66

Τις σκότωσαν επειδή χόρεψαν στη βροχή

Κτηνωδία στο Πακιστάν. Πέντε ένοπλοι σκότωσαν μια 15χρονη και μια 16χρονη. Τα κορίτσια είχαν φτιάξει βίντεο, που θεωρήθηκε "προσβλητικό" για την οικογένειά τους.

Το έγκλημά τους; Δημιούργησαν ένα βίντεο, το οποίο τις απεικόνιζε να χορεύουν στη βροχή, φορώντας τοπική ενδυμασία, έξω από το σπίτι τους στην πόλη Chilas της επαρχίας Giglit.

Η Noor Basra και η Noor Sheza, εμφανίζονται να χορεύουν και μία από αυτές χαμογελά στην κάμερα.

Σοκ στην Αθήνα: Η Κίνα «έφαγε» τον Κάπτεν Γουέι της Cosco 3 ημέρες μετά την επίσκεψη στην Ελλάδα

Κατηγορήθηκε από επενδυτές πως ευθυνόταν για τις ζημίες που παρουσίαζε την τελευταία διετία ο κινεζικός κολοσσός

Έπειτα από 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον κινεζικό κολοσσό της Cosco, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της εταιρείας, Γουέ Τζιαφού ή όπως έγινε γνωστός στην Ελλάδα, «Κάπτεν Γουέι», παραιτήθηκε.

Ο Τζιαφού απομακρύνθηκε από την προεδρία της China Ocean Shipping Group μετά από απόφαση της κυβέρνησης της Κίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή μέσα, η αιτία που οδήγησε στην απόλυση του Κάπτεν Γουέι, ήταν πως από ορισμένους επενδυτές θεωρήθηκε υπεύθυνος για τις ζημίες που παρουσίαζε την τελευταία διετία η ναυτιλιακή εταιρεία.

Η Αίγυπτος ένα βήμα πριν το πραξικόπημα


Ο Ομπάμα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αιγύπτιο πρόεδρο, παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών – Φόβοι για λουτρό αίματος στην πλατεία Ταχρίρ
Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται ακόμα μία φορά η Αίγυπτος, καθώς ο πρόεδρος Μόρσι και ο στρατός βρίσκονται σε μια δυναμική αντιπαράθεση η οποία απειλεί να αποσταθεροποιήσει πλήρως την χώρα, ενώ το πλήθος των πολιτών που συγκεντρώνονται στην πλατεία Ταχρίρ όλο και μεγαλώνει.

Ο αιγυπτιακός στρατός έχει δώσει στον Μοχάμεντ Μόρσι προθεσμία 48 ωρών για να ικανοποιήσει τα αιτήματα του λαού, σε αντίθετη περίπτωση προειδοποιεί ότι θα επιβάλει οδικό χάρτη, έπειτα από τις μαζικές διαδηλώσεις με αίτημα την αποχώρηση του ισλαμιστή προέδρου από την εξουσία. Το τελεσίγραφο απορρίφθηκε από τον πρόεδρο της Αιγύπτου και πλέον αυξάνονται οι φόβοι για πραξικόπημα.

Η κατάρρευση του ασφαλιστικού οδηγεί σε μείωση συντάξεων

Η κατάρρευση του ασφαλιστικού οδηγεί σε μείωση συντάξεων
Ανυποχώρητοι οι δανειστές, ζητούν και άλλο αίμα
Το αδιέξοδο του προγράμματος που εφαρμόζεται εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα, διαφαίνεται πλέον στο ασφαλιστικό.
Παρά τις περικοπές συντάξεων και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, το ασφαλιστικό σύστημα είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση.
Ήδη ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και να παρέχει υπηρεσίες ενώ έχει απλήρωτα χρέη προς ιδιώτες γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα. Η λύση στην οποία προσανατολίζεται η κυβέρνηση είναι η περικοπή των ιατρικών εξετάσεων που θα καλύπτονται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ και η επιβολή πλαφόν.
Εκεί όμως που η κατάσταση είναι κυριολεκτικά δραματική και εκτός ελέγχου είναι στον κλάδο των συντάξεων.

Έξαλλος ο Σόιμπλε με τον Χατζηδάκη για την δήλωσή του στην Die Welt

Έξαλλος ο Σόιμπλε με τον Χατζηδάκη για την δήλωσή του στην Die Welt
Μία δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη στη γερμανική εφημερίδα Die Welt έχει προκαλέσει σάλο στους κύκλους του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών και ιδιαίτερο εκνευρισμό στον Σόιμπλε.
Η "γκάφα" Χατζηδάκη έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Έλληνας Υπουργός Ανάπτυξης βγήκε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt να μιλήσει για ένα θέμα- και μάλιστα μετά βεβαιότητας- το οποίο αποτελεί, μέχρι αυτή τη στιγμή, "ταμπού" για την γερμανική κοινή γνώμη.
Το κακό με τον κ. Χατζηδάκη δεν είναι ότι έδωσε συνέντευξη σε γερμανικό περιοδικό, αλλά ότι παρουσίασε ως δεδομένο το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, κάτι που φυσικά δεν δέχεται επισήμως τουλάχιστον η γερμανική πλευρά.

Ομαδικές απολύσεις ζητά η τρόικα

Ομαδικές απολύσεις ζητά η τρόικα
-Συμφωνία για επανεξέταση του διαδικαστικού πλαισίου -Δεν τέθηκε θέμα συντάξεων ή ανταπεργίας (lock out) -Το 2017 θα επανεξεταστεί ο κατώτατος μισθός
Να αλλάξει η διαδικασία λήψης αποφάσεων για ομαδικές απολύσεις ζήτησε η τρόικα από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση κατά τη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου να επανεξετάσει έως το τέλος του 2013 τη διαδικασία των απολύσεων με στόχο να εναρμονιστεί η Ελλάδα με το καθεστώς υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις αντιρρήσεις από πλευράς υπουργείου, οι εκπρόσωποι των δανειστών αποδέχθηκαν τη διατήρηση του σημερινού ποσοστού στο όριο των ομαδικών απολύσεων, κυρίως σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση μεγάλων επιχειρήσεων.

Αμελητέα πτώση καταγράφει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Μικρή πτώση παρουσιάζει την Τρίτη το Χρηματιστήριο, εν μέσω πενιχρής επενδυτικής δραστηριότητας.

Ο Γενικός Δείκτης (στις 12:50) βρισκόταν στις 96,54 μονάδες παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,08%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίαζε σαφώς μεγαλύτερη πτώση, σε ποσοστό 1,55%, και υποχωρούσε στις 37,56 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών την ίδια ώρα διαμορφωνόταν στις μόλις €11.973.

Πτωτικά ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., στάση αναμονής από επενδυτές

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Χωρίς «εξάρσεις» μέχρι στιγμής διεξάγονται οι συναλλαγές της Τρίτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, όπου ο Γενικός Δείκτης κινείται σταθεροποιητικά, εναλλάσσοντας πρόσημο εκατέρωθεν των 850 μονάδων.

Μικτή είναι η εικόνα που διαμορφώνεται στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, με τα υψηλότερα κέρδη να εντοπίζονται στις μετοχές των FF Group και METKA που ενισχύονται άνω του 2%, ενώ ακολουθούν οι Eurobank Properties και Jumbo.