Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Πτωτικά ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., στάση αναμονής από επενδυτές

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Χωρίς «εξάρσεις» μέχρι στιγμής διεξάγονται οι συναλλαγές της Τρίτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, όπου ο Γενικός Δείκτης κινείται σταθεροποιητικά, εναλλάσσοντας πρόσημο εκατέρωθεν των 850 μονάδων.

Μικτή είναι η εικόνα που διαμορφώνεται στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, με τα υψηλότερα κέρδη να εντοπίζονται στις μετοχές των FF Group και METKA που ενισχύονται άνω του 2%, ενώ ακολουθούν οι Eurobank Properties και Jumbo.


Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι τίτλοι των Intralot και Τρ. Πειραιώς, υποχωρώντας σε ποσοστό άνω του 7%, ενώ πτωτικά κινούνται, μεταξύ άλλων, και τίτλοι όπως των ΣΩΛΚ, Ελλάκτωρ, ΕΤΕ, Βιοχάλκο, ΔΕΗ.

Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities, περιμένοντας το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της τρόικας.

Μέρος της αδυναμίας της συναλλακτικής δραστηριότητας, σημειώνει η χρηματιστηριακή, οφείλεται και σε εποχικούς παράγοντες.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities σχολιάζει ότι αναμένει και σήμερα χαμηλό όγκο συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές είναι λιγότερο διατεθειμένοι να κάνουν αποφασιστικές κινήσεις στο ελληνικό ταμπλό, τουλάχιστον μέχρι να προκύψουν κάποια νέα από το πεδίο των αποκρατικοποιήσεων και το «μέτωπο» των μακροοικονομικών.

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 843,05 μονάδες με απώλειες 0,98%. Νωρίτερα βρέθηκε να υποχωρεί έως και 1,11%, παρά τα κέρδη 0,55% στην έναρξη των συναλλαγών.

Για τον δείκτη των τραπεζών οι απώλειες διαμορφώνονται σε 2,41% στις 129,74 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 21,6 εκατ. τεμαχίων (εκ των οποίων τα 8,5 εκατ. αφορούν πακέτα σε warrants της Alpha Bank), ενώ ο τζίρος διαμορφώνεται σε 26,2 εκατ. ευρώ.

Στο σύνολο του ταμπλό 59 μετοχές υποχρεώνονται σε απώλειες, 40 ενισχύονται και 19 διαπραγματεύονται αμετάβωλητες.

GD 840.030



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου