Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΓΟΝΩΝ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ

Πώς διαλύθηκε η Αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου - Ελληνιστικά βασίλεια μέχρι τα βάθη της Ινδίας
O Mέγας Αλέξανδρος κατάφερε μέσα σε μια δεκαετία να δημιουργήσει μια αχανή αυτοκρατορία απίστευτου μπλούτου και μεγέθους. Εαν ζουσε παραπάνω είναι σίγουρο οτι θα στρέφονταν προς την Αραβική Χερσόνησο και την Δύση όπου τότε Ρώμη και Καρχηδόνα δεν διέθεταν το απαραίτητο "ειδικό βάρος" για να τον αντιμετωπίσουν. Ο αιώνας που ακολούθησε τον θάνατό του οδήγησε στην άνοδο της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας στο status του Imperum Romanum. Δε υπήρχε ο αντίπαλος που θα το εμπόδιζε αυτό.

ΔΝΤ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΑΝ "ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ"

ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΑΝ
"ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ"

«Δεν ενόμισα ότι ο πόλεμος αυτός , τον οποίον όλοι ευχόμεθα βραχύν αλλά δια τον οποίον ουδείς γνωρίζει πόσον θα διαρκέσει , έπρεπε να ανακόψη το έργον της αναδημιουργίας της Ελλάδας το οποίο αρχίσαμεν από της 4ης Αυγούστου 1936. Και δια τούτο, παρ’ όλας τας τεράστιας θυσίας χαριν της πολεμικής ημών παρασκευής , δεν δίστασα ουδ’ επί στιγμήν να επιδιώξω την συνέχισιν των ειρηνικών έργων των οποίων τον απολογισμόν και την μέλλουσαν κατεύθυνσιν γνωρίζεις καλώς, Ελληνικέ Λαέ.

ΝΑΥΑΓΕΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ TURKISH STREAM ;

Του  Νίκου Χειλαδάκη
Από το  nikosxeiladakis

Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που είχε ενθουσιάσει τον Έλληνα πρωθυπουργό όταν είχε υπογράψει στις 15 Ιουνίου στην Ρωσία την συμφωνία της κατασκευής του αγωγού «Τουρκικό Κύμα», που είχε βαπτιστεί και «Ελληνικό Κύμα», φέρεται πως καταρρέει και έτσι ένα μεγάλο σχέδιο που θα αναβάθμιζε την χώρα μας γεωπολιτικά μετατίθεται στο άγνωστο μέλλον.

Φτάνουν τα σενάρια λαϊκισμού(Βίντεο)

Του Ν.Λυγερού

Ακόμα μερικοί, ευτυχώς όλο και λιγότεροι, προσπαθούν να μας πείσουν με σενάρια λαϊκισμού που ένας Θεός ξέρει αν τα πιστεύουν και οι ίδιοι. Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι δεν τους ακούμε πια, δεν δίνουμε σημασία. Φτάνουν τα σενάρια λαϊκισμού και δογματισμού. Δεν τα έχουμε ανάγκη. Δεν βοηθούν σε κανένα σημείο την Ελλάδα κι απλώς αφήνουν τις ευθύνες στους άλλους χωρίς να προτείνουν καμιά κίνηση, καμιά πράξη και βέβαια απολύτως καμιά στρατηγική οποιασδήποτε επίλυσης πραγματικών προβλημάτων. Δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες, ούτε οι κυριαρχίες στις κομματικές διαμάχες. Είμαστε πια σε μια κατάσταση, όπου δεν έχουμε καν την πολυτέλεια αυτή.

Ρωμανιάς: Η ομάδα του Μαξίμου για τις συντάξεις δεν ξέρει τίποτα για την κοινωνική ασφάλιση(Βίντεο)

«Οι άλλοι είναι επαγγελματίες, τούτοι εδώ είναι, όχι ερασιτέχνες, δεν ξέρουνε» δήλωσε ο ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Τον ισχυρισμό ότι η διαπραγματευτική ομάδα που έχει οριστεί από το Μαξίμου για να συζητά για τις συντάξεις δεν ξέρει τίποτα για την κοινωνική ασφάλιση διατύπωσε ο ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανίας.

«Το διάστημα του εξαμήνου, ειδικά στον τομέα τον δικό μου, το συνταξιοδοτικό, τα πρόσωπα που είχαν εξουσιοδοτηθεί να διαπραγματεύονται για το συνταξιοδοτικό, δεν ήξεραν κοινωνική ασφάλιση. Αν τους ρωτήσεις τώρα τι σημαίνει κοινωνική ασφάλιση, τον ορισμό να σου δώσουνε, δεν ξέρουν. Τα ίδια πρόσωπα συνεχίζουν να "διαπραγματεύονται" και τώρα. Οι άλλοι είναι επαγγελματίες, τούτοι εδώ είναι, όχι ερασιτέχνες, δεν ξέρουνε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρωμανιάς.

Βαρουφάκης: Η Λαγκάρντ ήθελε να οδηγηθούν οι διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο - Αναδημοσίευσε το άρθρο γνώμης του David Marsh

«Το θέμα δεν είναι εάν εγώ έχω δικαιωθεί ή όχι» αναφέρει ο πρώην ΥΠΟΙΚ σε ανάρτηση στο ιστολόγιό του Το άρθρο γνώμης του David Marsh με τίτλο «Δικαίωση του Βαρουφάκη, ενώ η Λαγκάρντ βγαίνει χαμένη» αναδημοσιεύει σε σημερινή ανάρτηση στο ιστολόγιο του ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως επισημαίνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, το θέμα δεν είναι εάν ο ίδιος προσωπικά έχει δικαιωθεί ή όχι. «Το κρίσιμο ζήτημα αφορά στη βιωσιμότητα, ή μη, της τελευταίας ελληνικής συμφωνίας, υπογραμμίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Πρόστιμο σε όσους δεν κάνουν τσεκ απ -Αν προσβληθούν από καρκίνο, θα πληρώνουν το 50% της θεραπείας

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ 4 ΜΟΡΦΕΣ

Υποχρεωτικές σκοπεύει να καταστήσει για όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες τις προληπτικές εξετάσεις για τέσσερις διαδεδομένες μορφές καρκίνου ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Μάλιστα, επιφυλάσσει τσουχτερό «πέναλτι» στους αμελείς πολίτες, οι οποίοι θα παραλείπουν να κάνουν τα επιβεβλημένα τσεκ απ.

Δήλωση «κεραυνός» του διοικητή των Ρώσων Αλεξιπτωτιστών: «Δεν χρειαζόμαστε βίζα για να δράσουμε εκεί όπου εμείς νομίζουμε»

ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΛΤΙΚΗ 
Σε μια δήλωση με πολλαπλούς αποδέκτες αλλά και που ταυτόχρονα αποδεικνύει πως η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ δεν έχει υποχωρήσει, ο Ρώσος στρατηγός Βλαντόμιρ Σαμάνοφ, διοικητής του σώματος των Ρώσων Αλεξιπτωτιστών προειδοποίησε άπαντες πως οι άνδρες του δεν χρειάζονται βίζα, αφήνοντας παράλληλα υπονοούμενα για τις κυρώσεις της Δύσης απέναντι στην Ρωσία με την απαγόρευση μετακίνησης Ρώσων σε δυτικές χώρες.

Ο "πόλεμος" για την Αρκτική ξεκίνησε: Η Ρωσία ζήτησε επέκταση των συνόρων της στον ΟΗΕ - Μετά το αίτημα της Δανίας

Η Ρωσία υπέβαλε σήμερα και επισήμως στα Ηνωμένα Έθνη αίτημα για την επέκταση του εξωτερικού ορίου της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας της στην Αρκτική κατά περισσότερα από 1 εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα, υποστηρίζοντας ότι οι επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν τα δικαιώματά της στον τεράστιο φυσικό πλούτο του Αρκτικού Ωκεανού.
 
Στο αίτημα που υποβλήθηκε στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Όρια της Ηπειρωτικής Υφαλοκρηπίδας (CLCS) η Ρωσία δηλώνει ότι με βάση τις επιστημονικές έρευνες θα πρέπει να επεκταθούν τα χωρικά ύδατά της κατά 1,2 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα.

«Σοκ και δέος» στο Ασφαλιστικό

Τα ακαριαία μέτρα περικοπών στο Ασφαλιστικό - Ξηλώνονται οι νόμοι Στρατούλη, τριπλές μειώσεις συντάξεων τον Σεπτέμβριο
Αυξήσεις ορίων ηλικίας από 2 έως και 17 χρόνια, άμεση περικοπή όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, εκτός των αναπήρων και των εργαζόμενων στα Βαρέα Ανθυγιεινά και μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές, επιπλέον από τις τριπλές περικοπές σε κύριες και επικουρικές, θα προβλέπει η ψήφιση του Ασφαλιστικού εντός του Αυγούστου.
Τα μέτρα "ακαριαίας εφαρμογής", σύμφωνα με την ορολογία που χρησιμοποιούν οι δανειστές, προβλέπουν: