Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Τους πέταξαν στον δρόμο παραμονή Πρωτοχρονιάς - Απολύθηκαν 58 υπάλληλοι του ''Πόρτο Καρράς'' - Θύελλα αντιδράσεων

- Οι απολύσεις ξεκίνησαν στις 28 Δεκεμβρίου, συνεχίστηκαν την παραμονή και εκφράζονται φόβοι για νέες
- ''Είναι κίνηση εκδικητική επειδή ζητήσαμε τα δεδουλευμένα μας'' λέει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου
- Εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι από το καλοκαίρι απολύθηκαν 120 συνάδελφοί τους στο "Πόρτο Καρράς"
- Τις απολύσεις κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής του οποίου έφερε το θέμα στη Βουλή.

Τις απολύσεις 58 υπαλλήλων κοινοποίησε παραμονές Πρωτοχρονιάς η ιδιοκτησία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος "Πόρτο Καρράς" και, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Αγγελος Πράτσας, ανάμεσα τους είναι τέσσερα από τα επτά μέλη της διοίκησης του τοπικού σωματείου, ο πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας, ο ταμίας κι ένα μέλος.

Περιπολικό δεν είχε βενζίνη για να πάει σε σπίτι που χτυπήσαν διαρρήκτες!

Γιατί έμεινε άφωνος ο ιδιοκτήτης του σπιτιού όταν τηλεφώνησε να καταγγείλει την διάρρηξη στην αστυνομία...

Δεν είναι και ότι καλύτερο να πηγαίνεις πρώτη ημέρα του χρόνου στο εξοχικό σου και να το βρίσκεις "βομβαρδισμένο". Οι δράστες έκαναν επαγγελματική "δουλειά". Άνοιξαν με τροχό τρύπα στην περίφραξη. Έκοψαν τα καλώδια και κατέστρεψαν τον συναγερμό. Παραβίασαν με λοστό πλαϊνή είσοδο και στη συνέχεια έκαναν το σπίτι άνω - κάτω για χρήματα και κοσμήματα, για να φύγουν τελικά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις με κάποιες από τις ηλεκτρονικές συσκευές του σπιτιού, όπως τηλεόραση και ηχοσύστημα.

Αχαϊα: 35.000 ανασφάλιστα οχήματα...ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 500€ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ …ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ!!!

Ραντεβού με τον εφιάλτη των προστίμων κλείνουν περισσότεροι από 25.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 10.000 ιδιοκτήτες δικύκλων στην Πάτρα και την Αχαΐα, λόγω μη καταβολής των ασφάλιστρων όπως προκύπτει από έρευνα του patrastimes.gr
 Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους τόσο η ένωση ασφαλιστικών εταιρειών όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες των εμπλεκομένων υπουργείων, από τα 104.000 αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Αχαϊα και τα 54.000 δίκυκλα το 25% είναι λόγω οικονομικής κρίσης ανασφάλιστα.

Γ.Καμίνης: ο άνθρωπος που ήταν καθυστερημένος στην αλλαγή του χρόνου (Βίντεο)

Ολοι μετρούσαν αντίστροφα,ο χρόνος τελείωνε αλλά όχι για τον Γιώργο Καμίνη. Ο δήμαρχος της Αθήνας ζούσε στο δικό του χρόνο, στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου και Ηρακλειδών,στο Θησείο.

Την ώρα που το 2012 έφευγε για να δώσει τη θέση του στο 2013 ο δήμαρχος Αθηναίων στον κόσμο του διάβαζε ένα κείμενο χωρίς σταματημό και ο κόσμος τα είχε χάσει.

Αντί να πει δυο ευχές προτίμησε να διαβάζει ένα κατεβατό και να χάσει το ραντεβού της αλλαγής της χρονιάς.

Ευχές που λάβαμε για τo 2013

AΠΟ ΤΟ BLOG TA AΝΗΛΙΑ

Ο Πρωθυπουργός και η Ελληνική ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού

«Θέλουμε να είμαστε τμήμα μιας ισχυρής Ευρώπης. Γιατί αυτό είναι προϋπόθεση για τη μελλοντική ισχύ και ευημερία της ίδιας της Ελλάδας. Θέλουμε την Ευρώπη στο πλάι μας, γιατί χρειαζόμαστε στηρίγματα, ώστε να αναδείξουμε τον ορυκτό μας πλούτο, τους πλουτοπαραγωγικούς μας πόρους, την ΑΟΖ μας!» Αυτά τα λόγια βγήκαν από το στόμα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στις 31 Δεκεμβρίου του έτους της ελληνικής ΑΟΖ. Με άλλα λόγια τώρα είναι ξεκάθαρο το πλαίσιο για τη θέσπιση και όλη τη διαδικασία της ΑΟΖ, η οποία μπορεί μέσω της ανάκαμψης «την ανάπτυξη που ταιριάζει σε ένα λαό άξιο, υπερήφανο, και κυρίως, ένα λαό με αξιοπρέπεια!».

Οι ζεόλιθοι και ο άνθρωπος

Των  Ν. Λυγερού, Γ. Χατζηγεωργίου

Οι φυσικοί ζεόλιθοι σχηματίζονται όταν ηφαιστειακά πετρώματα και στρώματα τέφρας αντιδρούν με αλκαλικά υπόγεια νερά. Eίναι μικροπορώδη, αργιλλοπυριτικά ορυκτά τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως ως εμπορικά προσροφητικά. Φυσικοί ζεόλιθοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και σε περιπτώσεις μόλυνσης υδάτων και εδάφους μετά από πυρηνικό ατύχημα. Χαρακτηριστικά ο κλινοπτιλολίτης χρησιμοποιήθηκε το 1986, από τη Ρωσική κυβέρνηση για την απορρόφηση ραδιενεργών χημικών και άλλων επιβλαβών τοξινών μετά την καταστροφή του Τσερνομπίλ.

Η αναγκαία αξιοποίηση του Ζεόλιθου

Των  Ν. Λυγερού, Γ. Χατζηγεωργίου

Ο όρος ζεόλιθος επινοήθηκε το 1756 από τον Σουηδό ορυκτολόγο Axel Fredrik Cronstedt, ο οποίος παρατήρησε ότι κατά την ταχεία θέρμανση του ορυκτού stilbite, παράγονται μεγάλες ποσότητες ατμού από το νερό, οι οποίες απορροφούνται από το ορυκτό. Βασιζόμενος σ’ αυτό το γεγονός, ονόμασε αυτό το ορυκτό zeolite, από την ελληνική λέξη ζέω (zeō), που σημαίνει βράζω και λίθος. Οι ζεόλιθοι είναι αργιλοπυριτικά μέλη μιας οικογένειας μικροπορωδών στερεών γνωστή ως μοριακά κόσκινα. Ο όρος αυτός αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη ιδιότητα, δηλαδή την ικανότητα να ταξινομούν επιλεκτικά μόρια που βασίζεται κυρίως σε μια διαδικασία αποκλεισμού μεγέθους. Αυτό οφείλεται στη πολύ τακτική πορώδη δομή των μοριακών διαστάσεων.

Λόγω Αλή Πασά, επίτιμος δημότης Τεπελενίου ο δήμαρχος Ιωαννίνων!!!

Η Ήπειρος καλοβλέπει προς την Αλβανία! Σε εξέλιξη βρίσκονται διασυνοριακά προγράμματα... Μάλιστα πραγματοποιήθηκε στους Αγίους Σαράντα της Αλβανίας, η συνεδρίαση της κοινής επιτροπής παρακολούθησης (Joint Monitoring Committee) του διασυνοριακού προγράμματος ΙΡΑ «Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013». Σκοπός της επιτροπής ήταν ο καθορισμός των αξόνων και θεματικών προτεραιοτήτων της επικείμενης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στρατηγικού χαρακτήρα στο
πλαίσιο του προγράμματος, καθώς και η διεξαγωγή διαβούλευσης σχετικά με την νέα προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

Η σανσκριτική γλώσσα απόγονος της Αρχαίας Ελληνικής



Της Ελένης Γεωργακάκη
Φοιτήτριας Φιλοσοφικής
από το  ΠΥΓΜΗ 

Σε προηγούμενες μελέτες μας έχουμε αποδείξει, έπειτα από ενδελεχή έρευνα, ότι η ελληνική γλώσσα γονιμοποίησε τον παγκόσμιο λόγο και συνέβαλε στην ανάπτυξη  όλων των υπολοίπων γλωσσών. Έχουμε ακόμα καταρρίψει τον μύθο περί ινδοευρωπαϊκής καταγωγής της γλώσσας μας με στοιχεία αληθή και αδιαμφισβήτητα.
Ανάμεσα όμως στις γλώσσες, που πολλοί επιστήμονες ισχυρίζονται είτε ότι ανήκουν στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια, όπου «εντάσσεται» και η ελληνική, είτε ότι προηγούνται της ελληνικής ανήκει και η περίφημη σανσκριτική.

Και όμως οι Σπαρτιάτες είχαν προηγμένη τεχνολογία 2.500 πριν...



Το έτος 1961 ο Αμερικανός πυρηνικός φυσικός και καθηγητής μεταλλουργίας δρ. Λάιλ Μπόρστ επισκέφθηκε την Σπάρτη επηρεασμένος από την ανδρεία των αρχαίων Σπαρτιατών αλλά και για να μελετήσει τα όπλα που χρησιμοποιούσε αυτός ο πολεμικός λαός της αρχαίας Ελλάδας.
Ζήτησε λοιπόν από τους εκεί αρχαιολόγους να δει δείγματα οβολών από το Ηραίον (ναό-θησαυροφυλάκιο της αρχαίας Σπάρτης) του 670 π.Χ. και αφού τα ανέλυσε απεφάνθη πως οι Σπαρτιάτες δεν είχαν απλώς σίδερο αλλά ατσάλι!
Δηλαδή ένα κράμα σιδήρου και άνθρακα με περιεκτικότητα σε άνθρακα μεταξύ 0,2 και 0,8%.Κατά την δήλωση του στους New York Times, αυτό ισοδυναμούσε με την κατοχή ατομικής βόμβας για τα… μέτρα της εποχής.

Στα ίχνη ενός πανάρχαιου πολιτισμού




Ένα πέπλο μυστηρίου σκεπάζει μέχρι σήμερα τα βάθη της ιστορίας, προκαλώντας την φαντασία, την περιέργεια και το επιστημονικό ενδιαφέρον.
Αρχαίοι μύθοι, πανάρχαιες βραχογραφίες, περίεργες αναφορές των ιστορικών και των χρονογράφων εκείνων των εποχών, αλλά και οι σύγχρονες επιστημονικές αποδείξεις που έρχονται να προσδώσουν ένα άλλο νόημα, ή και να επιβεβαιώσουν μερικές φορές τις αρχαίες δοξασίες, δημιουργούν ένα πολύμορφο σύνολο που μεταφέρει αχνά από τα βάθη των αιώνων τον δυνατό παλμό ενός πανάρχαιου πολιτισμού, ο οποίος στην μεγαλύτερη του έκταση παραμένει ακόμα και σήμερα ανεξερεύνητος και άγνωστος.

Ο εθνάρχης των Αλβανών εξυμνεί την Ελλάδα: Το ελληνικό έθνος αποτελεί το κυριότερο και σπουδαιότερο στοιχείο της Ανατολής

Από το aftonomi

Ο Ισμαήλ Κεμάλι, ιστορική και πολιτική μορφή των Αλβανών, ο άνθρωπος που ύψωσε την αλβανική σημαία το Νοέμβριο του 1912 στην Αυλώνα και ανακήρυξε την ίδρυση του αλβανικού κράτους, ήταν ταυτόχρονα όχι μόνο ελληνομαθής αλλά και μεγάλος ελληνολάτρης. Το κείμενο που ακολουθεί, ένας ύμνος στο «ασύγκριτο ελληνικό έθνος» με την προσφορά στην ιστορία και τις αρετές του, όπως γράφει και ο ίδιος. Πολλοί θα ξαφνιαστούν ευχάριστα. Ισως όχι λιγότεροι, όμως, που αρέσκονται να παραμένουν στο σκοτάδι της εθνικιστικής προπαγάνδας να χάσουν τον ύπνο τους απ’ αυτό το «αμάρτημα» του είδωλού τους.

Οι «δημοκρατικοί» χασάπηδες Ισλαμιστές Σαλαφιστές και τα εγκλήματα τους στη Συρία

Η ΦΩΤΟ από το mavroskrinos
Πρόσφατα άνδρες του Στρατού της Συρίας συνέλαβαν 20 άτομα που αποτελούσαν Ισλαμική μονάδα «εξεγερθέντων» - οι 15 μάλιστα μη Συριακής καταγωγής - την στιγμή που βίαζαν ομαδικά 20 Σύριες στην περιοχή Idleb και μάλιστα κινηματογραφούσαν το γεγονός!
Στο μαρτυρικό Χαλέπι, οι μισθοφόροι σαλαφιστές της Σαρία, εκτέλεσαν μια κοπέλα δημόσια επειδή είχε τα μαλλιά της ελεύθερα και δεν φόραγε μαντήλα. Την έπιασαν την έδεσαν σε μια τσιμεντένια κολόνα σε κεντρικό δρόμο και τη δολοφόνησαν.
Οι δημοκρατικοί» χασάπηδες Ισλαμιστές Σαλαφιστές που υπερασπίζεται η ΕΕ και ο Αβρααμogloy καθώς και όλα τα αριστερά και προοδευτικά κόμματα, κρέμασαν μια ταμπέλα στο άψυχο κορμί της που έγραφε «όποιος δεν την φτύσει είναι άτιμος»! Αλήθεια που είναι οι φεμινίστριες των φιλελευθέρων κομμάτων αλλά και των μαρξιστών, η Τασία ΑΚΟΑ και η Γιάννα Ρουφιάνα, για να διαμαρτυρηθούν για την κακοποίηση των γυναικών στην Συρία;

Η ανάγκη της φυλετικής καθαρότητος ...

 Του Αριστοτέλη Ηρ. Καλέντζη από το apocalypsejohn.com

H καθαρότητα των ειδών αποτελεί την βάση της προσδόκιμης μακροβιότητός τους εν σχέσει προς την ευημερία τους.

Σιγὰ διαβάτη…



Σχόλιο από ALEXANDER



Πρώτη ανάρτηση για το 2013 αφιερωμένη στον ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ  
 τον άνθρωπο που έφερε την Ελευθέρια στην Ελλάδα.

Το κείμενο και το σκίτσο είναι του Νίκου Λυγερού και το είδαμε στο έγκυρο blog       
 
“Σιγά διαβάτη
εδώ κοιμάται ο γέρος του Μοριά
τον ύπνο του μην ταράξεις.”
αν το διαβάσεις στο μάρμαρο
τότε θα καταλάβεις
πόσο κοντά μας είναι
ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
την ώρα κάθε μάχης
που δίνουμε
για την ελευθερία
της πατρίδας μας