Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Οι γέφυρες του αρχαίου κόσμου που χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα Μεταξύ αυτών και μία ελληνική κατασκευή που χρησιμοποιείται εδώ και 3 χιλιετίες!(Φωτο)

Τα αρχαία κτίρια που επιβιώνουν μέχρι τις μέρες μας αποτελούν συνήθη τουριστικά αξιοθέατα, αλλά και ικανοποιητικοί λόγοι για να επισκεφτούμε την πόλη όπου βρίσκονται και να τα θαυμάσουμε από κοντά.

Συνήθως όμως, όταν μιλάμε για αρχαία κτίρια και αρχαίες κατασκευές, το μυαλό μας πάει σε ναούς, τόπους λατρείας, ταφικά μνημεία... Παράδειγμα, ο Παρθενώνας, οι πυραμίδες της Αιγύπτου, το Κολοσσαίο.

Η απαγορευμένη πόλη της Ρωσίας(Βίντεο-Φωτο)

Η απαγορευμένη πόλη της ΡωσίαςΕπί δεκαετίες δεν εμφανιζόταν στους χάρτες και οι ταυτότητες των πολιτών της είχαν σβηστεί από τους καταλόγους της Σοβιετικής Ένωσης

Πίσω από καλά φυλασσόμενες πύλες και συρματοπλέγματα, στα βάθη των δασών στα Ουράλια Όρη, κρύβεται μια απαγορευμένη πόλη που ζει στους δικούς της ρυθμούς.

Πρόκειται για την Οζέρσκ, γνωστό και με την κωδική ονομασία Πόλη 40, η οποία θεωρείται η γενέτειρα του σοβιετικού πυρηνικού προγράμματος μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι παράξενες μούμιες στο Περού!(Φωτο)

Μέσα σε φαράγγια σε κοιλάδα στο Περού βρίσκονται οι σαρκοφάγοι με τις μούμιες ιθαγενών μιας φυλής που εξαφανίστηκε με την πάροδο των χρόνων!
Πρόκειται για τους Τσατσαπόγια (Chachapoya), οι οποίοι είχαν αντισταθεί στους Ίνκας, πριν ακόμα φτάσουν στο Περού οι Ισπανοί εξερευνητές και κατακτητές, στις αρχές του 16ου αιώνα. Ήταν δεινοί μαχητές και τους αποκαλούσαν οι «πολεμιστές των νεφών».
Το όνομα τους, όμως, το έδωσαν οι Ίνκας και σημαίνει «η φυλή που χάνεται στο χρόνο». Η αποκάλυψη των σαρκοφάγων τους, έγινε στην κοιλάδα Ουτσαμπάμπα μετά από έναν ισχυρό σεισμό το 1928. Με την κατάρρευση βράχων, έπεσαν σε φαράγγι ομοιώματα ανθρώπων απο πηλό, ύψους μεγαλύτερο από δύο μέτρα.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Γεωστρατηγική του Αρτσάχ"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Γεωστρατηγική του Αρτσάχ". 
Αρμενικό Πολιτιστικό Κέντρο, Αντωνίου Καμάρα 1, Θεσσαλονίκη. 
Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, ώρα: 20.30 

Για το Μουσείο Καραθεοδωρή, τον Καραθεοδωρή και την Κομοτηνή(Βίντεο)


Νίκος Λυγερός: "Ο Νίκος Λυγερός ανάμεσά μας", 
"Για το Μουσείο Καραθεοδωρή, τον Καραθεοδωρή και την Κομοτηνή "
. Λέσχη Κομοτηναίων, Κομοτηνή. 
Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, ώρα: 20.00

Εντυπωσιακά κλικ από την αυγή και το δειλινό στην εξωτική Μιανμάρ Οι αποχρώσεις του ουρανού στην αρχή και το τέλος της ημέρας - Δείτε τις φωτογραφίες

Τη στιγμή που ένα αερόστατο δημιουργεί εικόνα… έκλειψης ηλίου αποτύπωσε στο φακό του ο 22χρονος φοιτητής και φωτογράφος Gonzalo Navarro Bendito ενώ επισκεπτόταν τη Μιανμάρ.
Με φόντο άλλοτε το χάραμα κι άλλοτε το ηλιοβασίλεμα, ο νεαρός Ισπανός κατέγραψε ξέγνοιαστες στιγμές στην καθημερινότητα των πολιτών με τον πορτοκαλί ουρανό να δημιουργεί εντυπωσιακές αντιθέσεις.
«Όταν ο ήλιος ανατέλλει ή δύει η Μιανμάρ αποκτά ένα μαγικό κόκκινο χρώμα», περιγράφει ο ίδιος. «Το εκπληκτικό περιβάλλον και οι ενδιαφέροντες άνθρωποι που τηρούν τις παραδόσεις τους προσφέρουν μια σπουδαία ευκαιρία για παιχνίδι με τις φιγούρες και το χρυσό φως».

Άλλη μία απόδειξη του HAARP πάνω από Σαντιάγο της Χιλής; (Βίντεο)

Παράξενα σύννεφα έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό πάνω από το Σαντιάγο της Χιλής στις 21 Ιουλίου του 2016

Πρόκειται άραγε για άλλη μία απόδειξη του HAARP;

Το παραδεκτό από τη νέα τάξη πραγμάτων υπαρχών σύστημα HAARP βρίσκεται στην Αλάσκα. Ωστόσο καταγγέλλεται, χωρίς να γίνεται βέβαια παραδεκτό, ότι συστήματα HAARP υπάρχουν και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Κόρη Τ. Ισαάκ: Nα καταδικαστούν οι άνθρωποι που σκοτώσαν τον πατέρα μου - Συνάντηση Π.Παυλόπουλου με Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού (Βίντεο)

Αθήνα: Συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού είχε το Σάββατο το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Υποδεχόμενος την αντιπροσωπεία ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε τη δέσμευση όλων για αγώνα ως την τελική δικαίωση των Ισαάκ – Σολωμού και την τιμωρία των δολοφόνων τους, αλλά και ως την τελική δικαίωση της Κύπρου, μέσα από την επίλυση του Κυπριακού με βάση το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Απηύθυνε έκκληση στην Διεθνή Κοινότητα και στην ΕΕ να παρέμβουν άμεσα για να πάψει να υπάρχει αυτή η απαράδεκτη εκκρεμότητα και η παρουσία στρατού κατοχής στο μαρτυρικό νησί.