Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ο Εύζωνας Κουκίδης που σε πείσμα κάποιων υπήρξε και έπεσε απο την Ακρόπολη με την Γαλανόλευκη ...Μαρτυρίες

Ηταν σαν σήμερα 27 Απριλίου του 41 , όταν η Βέρμαχτ έμπαινε στην Αθήνα. Ηταν Κυριακή του Θωμά, η μέρα που ενέπνευσε και τη «Συννεφιασμένη Κυριακή», το μέγα τραγούδι του Τσιτσάνη.

Κυρίως όμως, ήταν η μέρα που ο εύζωνας φρουρός της Ακρόπολης, ο Κωνσταντίνος Κουκίδης, δεν άντεξε την ντροπή της παράδοσης του Ιερού Βράχου στο Γερμανό αξιωματικό και, αντί να υποστείλει την ελληνική σημαία για να την παραδώσει όπως τον είχε διατάξει ο διοικητής της γερμανικής φρουράς, την υποστέλλει τραγουδώντας μόνος μπροστά τους Γερμανούς τον εθνικό ύμνο, τυλίγει με αυτή το σώμα του και αυτοκτονεί πέφτοντας στο κενό.
Ο ήρωας της Ακρόπολης, που ρίχθηκε στο κενό, τυλιγμένος με τη Γαλανόλευκη, παραθέτουμε στοιχεία που συλλέξαμε, από Ελληνικές αλλά και ξένες πηγές:

Παραθέτουμε το κείμενο στ' αγγλικά της εφημερίδας Dally Mail που δημοσιεύει ανταπόκριση από το Kάϊρo στις 9/6/1941. Σ' αυτή αναφέρεται:

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού 
στον Σ. Πολύζο,"TRT".
 26/4/2017

Έπεσαν «τέζα» στην Άγκυρα - Ισραήλ: «Θέλουμε την ίδρυση μεγάλου Κουρδιστάν» - ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΣΕ ΑΥΤΟ! (Βίντεο)

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews 
 
Nέο σοκ για την Άγκυρα καθώς μετά τις ΗΠΑ (παρασκηνιακά) και το Ισραήλ (προσκηνιακά) υποστηρίζει την ίδρυση κουρδικού κράτους βάζοντας «φωτιά» στις ισραηλινοτουρκικές σχέσεις:
Ο πρεσβευτής του Τελ Αβίβ στο Βατικανό Zion Evrony είπε ότι «το Ισραήλ υποστηρίζει την δημιουργία ενός κουρδικού κράτους το οποίο με την σειρά του θα συμβάλει στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στην Μέση Ανατολή» όπως αναφέρει η κουρδική εφημερίδα Khebat.

Στον κόλπο της Αμμοχώστου το Barbaros (Χάρτης)

Στην περιοχή «δέσμευσης» της παράνομης τουρκικής NAVTEX νότια της χερσονήσου της Καρπασίας προς τον κόλπο Αμμοχώστου βρίσκεται από χθες νωρίς το βράδυ το τουρκικό σεισμογραφικό Barbaros. Τις τελευταίες πέντε μέρες, το πλοίο έπλεε με πολύ χαμηλές ταχύτητες στη βόρεια πλευρά της χερσονήσου και κυρίως επί της νοητής γραμμής των χωρικών υδάτων του νησιού μας, σε μια απόπειρα να στείλει προφανώς δυσνόητα μηνύματα.

Να σημειωθεί ότι το «δηλωθέν» ως συνοδευτικό «Μπράβο Σαπόρτερ» βρίσκεται στο λιμάνι Αμμοχώστου από νωρίς χθες το πρωί, ενώ το απόγευμα χθες προς το λιμάνι κατευθύνθηκε και δεύτερο σκάφος που φαίνεται να συμμετέχει, το ρυμουλκό «Σοντουρούν 10».

Galbraith : Λεηλατούν την Ελλάδα...

Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα τώρα είναι μια λεηλασία των περιουσιακών στοιχείων της, κάτι που δεν έχει σχέση με την ανάκαμψη της οικονομία της, τονίζει ο διαπρεπής αμερικανός οικονομολόγοςJames Galbraith σε συνέντευξη  στην ισπανική εφημερίδα «El Diario».

«Δεν υπάρχει σχέδιο διάσωσης, όπως δεν υπάρχουν μεταρρυθμίσεις», αναφέρει και προσθέτει ότι «αυτό που συμβαίνει είναι μια λεηλασία των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού κράτους, των ελληνικών επιχειρήσεων και των ελληνικών νοικοκυριών».

Παρ'ολίγον τραγωδία με τουριστικό πούλμαν στην Περιμετρική Πατρών στην Οβρυά - Με πουλμανάκια της Ολυμπίας Οδού οι μαθητές στο ξενοδοχείο τους - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Από το thebest

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19.50:


Η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 18.30 το απόγευμα σε τουριστικό λεωφορείο με μαθητές από την Αθήνα, έχει σβήσει όπως μας ενημέρωσαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι 67 μαθητές και οι 4 συνοδοί καθηγητές τους επιβιβάστηκαν σε πουλμανάκια της Ολυμπίας Οδού και μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο τους.
Μόνον ο οδηγός του διόροφου λεωφορείου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύγκρουση ρωσικού πλοίου με εμπορικό στη Μαύρη Θάλασσα

Ένα αναγνωριστικό πολεμικό σκάφος του ρωσικού ναυτικού συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο κοντά στο Βόσπορο στις ακτές της Τουρκίας, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το κύτος του πλοίου, βάρους 1,560 τόνων διερράγη κάτω από την ίσαλο γραμμή και παρά τις προσπάθειες του πληρώματος να κρατήσουν το σκάφος στην επιφάνεια, τελικώς βυθίστηκε.
«Δύο σκάφη συγκρούστηκαν: ένα ρωσικό, ένα με σημαία Τόγκο. Όλα τα μέλη του πληρώματος και στα δύο πλοία διασώθηκαν, δεν υπάρχουν θύματα», δήλωσε εκπρόσωπος της τουρκικής ακτοφυλακής.
Συνολικά 78 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί, διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Κλείνει η συμφωνία για μνημόνιο 4 με... περικοπή συντάξεων και νέα μέτρα λιτότητας - Συνεργάτης Τσακαλώτου: Όλα θα έχουν κλείσει ως την Τετάρτη

Κούρεμα συντάξεων από 5%-30% - Και επικουρικές στο κρεβάτι του... Προκρούστη - Τι είναι η «βιώσιμη υπεραπόδοση» - Τι αλλάζει για τους απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ - Φάρμακα στα σούπερ μάρκετ κι άλλα... δώρα στους πιστωτές για να κλείσει η συμφωνία μέχρι την Κυριακή
Με ανοιχτά θέματα σε όλα τα μέτωπα της διαπραγμάτευσης ολοκληρώθηκε η συνάντηση των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Έφης Αχτσιόγλου με τους επικεφαλής της τρόικας.