Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Κροτόνε: «Είμαστε η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ» (Βίντεο)




Η Κροτόνε στην Ιταλία είναι μια μικρή ομάδα, με μεγάλη ωστόσο ιστορία και καταβολές. Η ομάδα έχει πάρει το όνομά της από την αρχαία ελληνική αποικία του Κρότονα.

Ο Κρότων υπήρξε αρχαία ελληνική αποικία στην ανατολική ακτή της Καλαβρίας, στις εκβολές του ποταμού Αισάρου, που ιδρύθηκε περίπου το 710 π.Χ. από Αχαιούς. Αφού κυρίευσε την προς βορειοδυτικά ορεινή χώρα και τα χαλκωρυχεία του κόλπου της Τερίνης, ίδρυσε μικρό κράτος εκτεινόμενο από την Αδριατική ως την Τυρρηνική Θάλασσα.

Aλλάζουν όλα στις ελληνορωσικές σχέσεις: Ο Δένδιας προσκάλεσε τον Β. Πούτιν στην Ελλάδα – H Mόσχα θα τιμήσει την επανάσταση του ’21

Αλλάζουν όλα στις ελληνορωσικές σχέσεις. Η σημερινή Κυβέρνηση δείχνει να είναι πρόθυμη για να επανέλθουν οι σχέσεις μας με την Ρωσία καταρχήν σε μία κανονικότητα. 

Ο κ. Κοτζιάς είχε τινάξει τα πάντα στον αέρα πριν λίγους μήνες και είχε οδηγήσει τις σχέσεις Αθήνας-Μόσχας στο χειρότερο σημείο από ποτέ.
Βέβαια, μην τρέφουμε αυταπάτες. Η χώρα ανήκει στο ΝΑΤΟ και υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μας απαγορεύεται να διατηρούμε στενές επαφές με την ρωσική υπερδύναμη. 
Πρόσκληση προς τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, προκειμένου να παραστούν στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση των 200

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έφοδος στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, την Attica Bank και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού οι 4 συστημικές τράπεζες, η Attica Bank και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών. 100 ελεγκτές έκαναν έφοδο στα κεντρικά τους. Η αυτεπάγγελτη έρευνα αφορά στο ενδεχόμενο εναρμονισμένων πρακτικών για τις χρεώσεις. «Μην αγγίζετε τίποτα» είπαν στα στελέχη, τους έψαξαν… τα πάντα.
Αυτεπάγγελτη έρευνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank) καθώς και στην Attica Bank και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης (07.11.2019).

Μακρόν για την Τουρκία: Αυτό που ζούμε είναι ο εγκεφαλικός θάνατος του ΝΑΤΟ - «ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΙ;»

«Αυτό που ζούμε είναι ο εγκεφαλικός θάνατος του ΝΑΤΟ», δηλώνει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στο περιοδικό «The Economist», αποδίδοντάς τον στην αμερικανική αποδέσμευση και στη συμπεριφορά της Τουρκίας.
«Ποιοι είναι οι στρατηγικοί στόχοι του ΝΑΤΟ;»

«Πρέπει τώρα να αποσαφηνισθεί ποιοι είναι οι στρατηγικοί στόχοι του ΝΑΤΟ», τονίζει ο πρόεδρος της Γαλλίας επαναλαμβάνοντας την ανάγκη ενίσχυσης της Ευρώπης της Αμυνας, καθώς πλησιάζει η σύνοδος κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας η οποία θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις αρχές του Δεκεμβρίου.

Κύπρος: Έπεσαν οι υπογραφές στα συμβόλαια για το κοίτασμα φυσικού αερίου «Αφροδίτη» - «Με τη σημερινή εξέλιξη το ενεργειακό μας πρόγραμμα περνά στην επόμενή του φάση»

Με στόχο της έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το κοίτασμα «Αφροδίτη» το 2025 και με εκτιμώμενα έσοδα για τη Δημοκρατία τα 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια για περίοδο 18 ετών, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης υπέγραψε την Πέμπτη, με τις εμπλεκόμενες εταιρείες, την Άδεια Εκμετάλλευσης του κοιτάσματος και το Συμβόλαιο Αναλογικού Καταμερισμού του Τεμαχίου 12 της Κυπριακής Αποκλειστικής Ζώνης (ΑΟΖ).
Η Άδεια Εκμετάλλευσης του «Αφροδίτη» για περίοδο 25 χρόνων, η πρώτη του είδους που παραχωρείται σε αδειούχους της ΑΟΖ της Κυπριακής