Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Συνεχίζουμε με τα οικόπεδα 5 και 6 στην Κυπριακή ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου αποφάσισε επιτέλους να ακολουθήσει ουσιαστικά την υψηλή στρατηγική της αξιοποίησης της κυπριακής ΑΟΖ, συνεχίζοντας το δεύτερο γύρο αδειοδότησης με τα οικόπεδα 5 και 6. Έτσι αρχίζει και η διαπραγμάτευση με την κοινοπραξία ENI-KOGAS στην οποία έχουν παραχωρηθεί τα οικόπεδα 2,3 και 9. Το ενδιαφέρον αυτής της νέας πράξης είναι ότι αφήνει πίσω όλες τις φοβίες μερικών δικών μας στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα, οι οποίοι δικαιολογούσαν το πάγωμα του δεύτερου γύρου για τα οικόπεδα 5,6,7 και 8.

3,25 ΦΟΡΕΣ ΕΠΑΝΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ Η ευλογημένη δραχμή και η ζωή που χάθηκε...


H ευλογημένη δραχμή των Ελλήνων, το νόμισμα που κράτησε όρθια τη χώρα και στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της, μπορεί να ανήκει στο παρελθόν αλλά καλό είναι να θυμόμαστε την δύναμη και την αγοραστική της αξία σε σχέση με το ευρώ που ξεφτίλισε τα πάντα: 


Τι αγοράζαμε με 1000 δραχμές το 1999:

ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; H E.E. στέλνει ρύζι Κίνας και ληγμένα τυριά για συσσίτια των Ελλήνων που εξαθλιώνει

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαθλίωσε τους Έλληνες, με τη βοήθεια βέβαια των ελληνικών κυβερνήσεων που υπέγραψαν τα μνημόνια-θανατική καταδίκη και τώρα στέλνει ρύζι από την Κίνα και τυριά αμφιβόλου ποιότητας προσφέροντας τα στα συσσίτια των… θυμάτων τους
Πρόκειται για απίστευτη ενέργεια, που μαρτυρά τη κυνικότητα αυτών που επιβάλλουν τις πολιτικές τους σε βάρος των Ελλήνων και την προδοσία όσων ανέχονται να εξευτελίζεται ο λαός και να καταπατείται βάναυσα η αξιοπρέπεια του.
Μας πετούν ένα κομμάτι τυρί, από αυτά που τους περισσεύουν και μας δίνουν ένα κιλό ρύζι, όπως στα σκυλιά. Υπάρχουν μάλιστα καταγγελίες πώς τα τυριά που δίδονται στα συσσίτια κάποιες φορές είναι μουχλιασμένα, ίσως απο κακή συντήρηση, ή έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους.

"Μούφα" η "απόπειρα δολοφονίας" κατά Ρ.Τ.Ερντογάν που δεν ήταν καν στο γραφείο του-ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΦΟΡΑΓΕ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ Ο "ΔΡΑΣΤΗΣ"

Ανανέωση (13:05):  "Μούφα" αποδεικνύεται η απόπειρα δολοφονίας του Ρ.Τ.Ερντογάν: Ούτε ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός ήταν στο γραφείο του, ούτε ο φερόμενος ως δράστης είχε επάνω του εκρηκτικά.
Και πριν από λίγο η Hurriyet ανέφερε ότι ο 52χρονος συνελήφθη ζωντανός χωρίς να πυροβοληθεί, διαψεύδοντας τις ειδήσεις περί θανάτου του.
Οι σωματοφύλακες του Ερντογάν κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν με σωματική βία, πριν προβεί σε κάποια ενέργεια.
Πάντως επιβεβαιώνεται ότι πυροβόλησαν πρώτα στον αέρα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗΣ «Η γερμανική αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο»

Για "γερμανική αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο" κάνει λόγο ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης, απαντώντας στον πρώην ομοσπονδιακό πρόεδρο της Γερμανίας Ρόμαν Χέρτσογκ,ο οποίος δήλωσε ότι για τον ίδιο γενέτειρες της Δημοκρατίας είναι η Αγγλία και η Ελβετία και όχι η Ελλάδα!
"Κανένας από τους μεγάλους πολιτικούς που αναδείχθηκαν στο παρελθόν στη θέση αυτή δεν διανοήθηκε ποτέ να μιλήσει με αυτό τον τρόπο για την Ελλάδα. Δεν φτάνει το πικρό ποτήρι της απαξίωσης, της υποβάθμισης και της γελοιοποίησης του ελληνικού λαού; Αντί να ζητήσουν συγνώμη οι Γερμανοί πολιτικοί ή έστω να μιλήσουν ανθρώπινα σ' ένα λαό που δοκιμάζεται, τώρα θέλουν να ανατρέψουν και την ιστορία της ανθρωπότητας;" διερωτάται ο κ. Χατζημαρκάκης.

ΑΠΟ ΟΜΑΔΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ Οι Τούρκοι πέταξαν στη θάλασσα οστά Ελληνοκυπρίων

Την τύχη των λειψάνων των ελληνοκυπρίων που σφαγιάστηκαν από τις κατοχικές δυνάμεις στην εισβολή του Αττίλα το 1974, μάθαμε χάρις τις αποκαλύψεις μιας τουρκοκυπριακής εφημεριδας.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας AFRIKA Τούρκοι γέμισαν φορτηγά με οστά Ελληνοκύπριων αγνοουμενων που ήταν θαμμένοι σε ομαδικούς τάφους και τα πέτξαν στη θάλασσα! Το δημοσίευμα που υπογράφεται από τον διευθυντή της εφημερίδας Σενέρ Λεβέντ είναι αποκαλυπτικό και προκαλεί οργή και αγανάκτηση.

ΒΙΝΤΕΟ: Στ΄ άδυτα του ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ που σαν σήμερα βυθίστηκε στη Τζιά

Θα μπορούσε να θεωρηθεί πολεμικό ναυάγιο, όμως τα γεγονότα, το ότι βυθίστηκε σε ελληνικά νερά και η σημασία της κατασκευής του, του δίνουν μια θέση μεταξύ των ιστορικά σημαντικών ναυαγίων.

Ο “Βρετανικός” ήταν το “μεγάλο αδελφάκι” του “Τιτανικού”, κατασκευασμένο και αυτό, σε ναυπηγείο του Μπέλφαστ, για την Γουάιτ Σταρ Λάινς, το 1914 -1915. Η εταιρία μάλλον σκόπευε να ονομάσει το πλοίο “Γιγαντικό” αλλά μετά την τραγωδία του “Τιτανικού” προτίμησε κάτι σεμνότερο. Ο “Βρετανικός” επρόκειτο να νηολογηθεί στη γραμμή Νέα Υόρκη – Σάουθάμπτον, αλλά τον πρόλαβε ο Α Παγκόσμιος Πόλεμος. Το πλοίο επιτάχθηκε από το βρετανικό ναυτικό και, από τις 13 Νοεμβρίου 1915 ανέλαβε καθήκοντα πλωτού νοσοκομείου.

650 χιλιάδες ευρώ αποζημίωση ζητούν Τούρκοι από την Ελλάδα για F-16 τους που έπεσε στο Αιγαίο!!!

Στην Εισαγγελία της Αθήνας ισχυρίζεται ότι ήδη αποτάθηκε ο δικηγόρος Σμύρνης κ Μεχμέτ Εμίν Κελές εξ ονόματος της κόρης  του Τουρκου πιλότου F-16  Ερντογάν που υποστηρίζει  ότι  ο πατέρας της σκοτώθηκε δήθεν από ελληνικό ...πύραυλο αεροσκάφους Μιράζ-2000 το 1996 κοντά στην Χίο και δεν συνετρίβη λόγω βλάβης.

 Η Milliyet, δίνει συνέχεια στο θέμα - για το οποίο έγραψε ήδη το OnAlert - και με τον τίτλο «Μήνυση αναφορικά με το τουρκικό αεριωθούμενο που είχε καταπέσει στο Αιγαίο», γράφει ότι ο κ. Μεχμέτ Εμίν Κελές,  ισχυρίστηκε πως το τουρκικό F16, που είχε απογειωθεί στις 8 Οκτωβρίου του 1996 από τη βάση αεριωθουμένων του Μπαλικεσίρ, χτυπήθηκε ενώ έκανε εκπαιδευτική πτήση γύρω από τη Χίο, από πυραύλους που έριξαν ελληνικά αεριωθούμενα.

Ανακαλύφθηκε στη Γη ο αρχαιότερος μετεωρίτης από τον Άρη

Ηλικίας 4,4 δισεκατομμυρίων ετών είναι ο μετεωρίτης που εντοπίστηκε στη βορειοδυτική Αφρική. Προέρχεται από τον Άρη και είναι ο αρχαιότερος όλων
Ένας βράχος που ανακαλύφθηκε από Βεδουίνους στην έρημο Σαχάρα, στη βορειοδυτική Αφρική, είναι κατά πάσα πιθανότητα ο αρχαιότερος μετεωρίτης με προέλευση τον Άρη, καθώς μια σειρά από τεστ εκτιμούν την ηλικία του σε 4,4 δισεκατομμύρια χρόνια. Μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί περίπου 100 αρειανοί μετεωρίτες στη Γη, αλλά σχεδόν όλοι είναι κατά πολύ νεότεροι, καθώς έχουν ηλικία 150 έως 600 εκατ. ετών.
Ο γυαλιστερός και μαυριδερός μετεωρίτης, με την επίσημη ονομασία NWA 7533 και με το παρατσούκλι «Μαύρη Ομορφιά», θα πρέπει να σχηματίσθηκε, όταν ο «κόκκινος πλανήτης» βρισκόταν ακόμα στα "σπάργανα" και είχε ηλικία μόλις 100 εκατ. ετών, σε μια περίοδο μεγάλης ηφαιστειακής δραστηριότητας και γεωλογικών αναταραχών. Η εκτίμηση της ηλικίας του έγινε με την τεχνική της χρονολόγησης των κρυστάλλων ζιρκονίου στο εσωτερικό του.

Τρεις γυναίκες ήταν "σκλάβες" σε σπίτι για πάνω από 30 χρόνια, μέχρι τη διάσωσή τους

Επί 30 συναπτά έτη τρεις γυναίκες ήταν σκλάβες σε σπίτι. Τις διέσωσε τελικά η αστυνομία την Πέμπτη
Στο νότιο Λονδίνο, οι αρχές της πόλης διέσωσαν από σπίτι τρεις γυναίκες οι οποίες φαίνεται να ήταν σκλάβες για τρεις δεκαετίες.
Πρόκειται για μία 69χρονη Μαλαισιανή, μία 57χρονη Ιρλανδή και μία 30χρονη Βρετανίδα. Το μαρτύριο τους έλαβε τέλος την Πέμπτη το πρωί από αστυνομικούς της καταπολέμησης του τράφικιν.
Ως βασικοί ύποπτοι έχουν συλληφθεί ένας 67χρονος και μία 67χρονη οι οποίοι και ανακρίνονται, ενώ βαρύνονται με βαρύτατα αδικήματα.

Ανατίναξαν το ενεχυροδανειστήριο του Τάσου Μητρόπουλου

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο ενεχυροδανειστήριο του Τάσου Μητρόπουλου στην Καλαμάτα. Καταστράφηκε ολοσχερώς
Έκρηξη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο ενεχυροδανειστήριο του Τάσου Μητρόπουλου στην οδό Σταδίου στην Καλαμάτα.
Ο μεγάλης ισχύος εκρηκτικός μηχανισμός, που πυροδοτήθηκε πιθανότατα με καλώδιο από άγνωστους δράστες, κατέστρεψε ολοσχερώς το ενεχυροδανειστήριο του παλαίμαχου διεθνή ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.
Ζημιές έχουν σημειωθεί και σε οκτώ παρακείμενα καταστήματα.

Στόχος για έσοδα 3,5 δισ. από ιδιωτικοποιήσεις το 2014 - Τι βγαίνει στο "σφυρί"

Στόχος για έσοδα 3, 560 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό από ιδιωτικοποιήσεις το 2014.

Στόχο για έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις ύψους 3,560 δισ. ευρώ θέτει ο Προϋπολογισμός του 2014.
Όπως αναφέρει η εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού «το ΤΑΙΠΕΔ υλοποιεί ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία είναι εδαφικές εκτάσεις, που, εκ των πραγμάτων, απαιτούν σημαντικό χρόνο προκειμένου να διαμορφωθούν προς αξιοποίηση. Σημαντικά έσοδα αναμένεται ότι θα προέλθουν από ένα υποσύνολο 3.000 ακινήτων. Έως το τέλος του 2013 αναμένεται να έχουν μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ επιπλέον 1.000 ακίνητα».

Κομισιόν: Δεν εγκρίναμε τον προϋπολογισμό

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου 
Από το real.gr

Μπροστά στο ενδεχόμενο να φέρει συμπληρωματικό προϋπολογισμό βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς παραμένει η διάσταση απόψεων με την τρόικα.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Σάιμον Ο’ Κόνορ, ο προϋπολογισμός κατατίθεται χωρίς την έγκριση της τρόικας. Πρόσθεσε ότι παραμένουν πολλά ζητήματα ανοιχτά με τον προϋπολογισμό και τα μεγέθη του και κυρίως σε σχέση με το δημοσιονομικό κενό.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία σήμερα το βράδυ

Ο καιρός θα επιδεινωθεί με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα- Υπάρχει και πιθανότητα χαλαζόπτωσης-Επιδείνωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, από σήμερα Πέμπτη έως και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας, ο καιρός θα επιδεινωθεί με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα, ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζόπτωσης  σε κάποιες περιοχές που θα πληγούν από την κακοκαιρία.

Τατσόπουλος: Νοσηρά φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να αντιμετωπιστούν

«Ολισθηρός ο δρόμος της πλήρους απομόνωσης» - «Αδιέξοδη η λογική πως όσοι είναι εναντίον μας είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία» - «Όσο πλησιάζει την εξουσία ένα κόμμα, τόσο θέλει να σφίγγουν τα λουριά και οι κ...λοι»Την άποψη πως μέσα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν τάσεις αυταρχισμού που μολύνουν το κόμμα και σπρώχνουν τον ίδιο προς την έξοδο διατύπωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Μιλώντας στο BHMA Fm, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά πως μέχρι σήμερα ο ίδιος είναι της άποψης πως το κόμμα είναι το πλέον δημοκρατικό, πλην όμως “αναπτύσσονται νοσηρά φαινόμενα που πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν θεριέψουν, πριν γίνουν κυρίαρχη τάση”.

"Σπάει" το πτωτικό σερί τριών ημερών η Wall, προς νέα υψηλά "κοιτάει" ο Dow

Dow15.989,8789,05 0,56%  



  Nasdaq3.921,27-10,28 -0,26%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι δείκτες της Wall Street - διακόπτοντας το πτωτικό σερί τριών ημερών - χάρη στο θετικό κλίμα που διαμορφώνουν τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την απασχόληση και την μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ. Προς νέα ιστορικά υψηλά "κοιτάει" ο Dow προσπαθώντας εκ νέου για τις 16.000 μονάδες.

Τα αμερικανικά χρηματιστήρια επιδίδονται σε κέρδη μετά τις χθεσινές απώλειες στον απόηχο της ανακοίνωσης των πρακτικών της Fed που αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων τους επόμενους μήνες.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 96,70 μονάδες (0,61%) και βρίσκεται στις 15.997,50 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 36,20 μονάδων (0,93%) φτάνοντας 3.957,50 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 11,50 μονάδων (0,65%) και βρίσκεται στις 1.792,90 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 25 κινούνται με θετικό πρόσημο και 5 με αρνητικό. τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η καθώς διαπραγματεύεται στα $73,4205 με άνοδο 1,4405 δολλάρια ή σε ποσοστό 2,00%. Ακολουθούν η JP Morgan Chase με κέρδη 1,62% στα $57,009 και η στα $201,1252 με άνοδο 1,52%. 

Χωρίς μεταβολή έκλεισε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Χωρίς μεταβολή του Γενικού Δείκτη έκλεισε η σημερινή διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο, με το δείκτη να παραμένει στις 120,87 μονάδες, ενώ πτώση της τάξης του 0,20% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος ανήλθε στις 56,12 μονάδες.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €349.166,55.

Από τους επιμέρους δείκτες, κέρδη της τάξης του 0,41% σημείωσε ο δείκτης των Ξενοδοχείων, κλείνοντας στις 318,96 μονάδες, ενώ αυξημένος κατά 0,08% έκλεισε και ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς, στις 725,36 μονάδες.

Έχασε έδαφος στο τέλος ο Γενικός Δείκτης

Σημάδια “αντίδρασης” εμφάνισε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, ωστόσο δεν κατόρθωσε να “κρατήσει” τις 1.150 μονάδες και υποχώρησε στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης. Η ΕΤΕ “οδήγησε” την άνοδο με κέρδη 4%, αυξημένος ο τζίρος λόγω ΜΕΤΚΑ.

Οι συναλλαγές ξεκίνησαν υποτονικά όμως στη συνέχεια μία πεντάδα μετοχών με “μπροστάρη” την ΕΤΕ... σήκωσαν το βάρος της ανόδου οδηγώντας τον ΓΔ στις 1.150 μονάδες. Ο τζίρος έφτασε τα 138 εκατ. ευρώ, με τα 40 εκατ. ευρώ να προέρχονται από το placement της ΜΕΤΚΑ, η τιμή της οποίας πολύ λογικά δέχτηκε ισχυρές πιέσεις.

Αναλυτές εκτιμούν ότι πρώτα πρέπει να διευθυτηθούν... ορισμένες εκκρεμότητες για να "επιλέξει" κατεύθυνση η αγορά, καθώς η έκβασή τους είναι πολύ σημαντική για τον τόνο του επόμενου διαστήματος. Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνουν ότι η συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ παρουσιάζει ενδιαφέρον όμως δεν αναμένεται να αποβεί καθοριστική για την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με το χρηματοδοτικό κενό.