Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Τα μυστικά των Καρυάτιδων: Τι συμβολίζουν τα ακροδάχτυλα και οι κόθορνοι

Το μυστικό της καταγωγής τους κρύβουν στα δάχτυλα των ποδιών τους οι Καρυάτιδες της Αμφίπολης.
 
Σύμφωνα με ορισμένους αρχαιολόγους, η μορφολογία των κάτω άκρων τους δηλώνει πασιφανώς την ελληνική τους ταυτότητα. Άλλοι συνάδελφοί τους όμως είναι πολύ πιο επιφυλακτικοί, επισημαίνοντας ότι, ακριβώς αυτό που ονομάζεται «Ελληνικό πόδι» στη γλυπτική μπορεί να ενισχύει την άποψη περί της ρωμαϊκής προέλευσης των Καρυάτιδων.

Στενός συνεργάτης του Δ.Λαζαρίδη: "Οι θάλαμοι στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης είναι οκτώ"!"Ο ΔΕΙΝΟΚΡΑΤΗΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ"

Όχι τέσσερις όχι πέντε, αλλά οκτώ είναι οι θάλαμοι στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης σύμφωνα με στενό συνεργάτη του Δ.Λαζαρίδη του ανθρώπου που πρώτος ξεκίνησε τις έρευνες για το μεγάλο αυτό αρχαιολογικό εύρημα.
 
Ο αρχαιολόγος που πρώτος εντόπισε τη σπουδαιότητα της Αμφίπολης ήταν ο Δημήτρης Λαζαρίδης. 

Αμφίπολη: Η 4η πύλη «ξεκλειδώνει» το γρίφο

Αμφίπολη: Η 4η πύλη «ξεκλειδώνει» το γρίφο
-Προσεχτικές κινήσεις από τους αρχαιολόγους που ελπίζουν να βρουν τα στοιχεία που θα αποκαλύψουν την ταυτότητα του «ενοίκου» -Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για 5ο θάλαμο

Βήμα – βήμα οι αρχαιολόγοι προσεγγίζουν το εσωτερικό του μοναδικού ταφικού μνημείου της Αμφίπολης.
Η τέταρτη κατά σειρά πύλη που ανακαλύφθηκε έχει σχεδόν το μισό ύψος απ' όλες τις προηγούμενες, λίγο κάτω από ένα μέτρο, ενώ όλες οι άλλες είναι 1,68μ.
Το γεγονός αυτό προκαλεί εντύπωση καθώς επίσης και το ότι οι κατασκευαστές του τάφου δεν έφτιαξαν μια μεγαλοπρεπή είσοδο για το επόμενο τμήμα, όπως στους προηγούμενους θαλάμους, αλλά μια μικρή είσοδο χωρίς αγάλματα.
Ποιο είναι το μυστικό της μικρής πύλης; Σε κάθε περίπτωση, η αποκάλυψη ότι υπάρχει και τέταρτος θάλαμος στο μνημείο της Αμφίπολης δημιουργεί προσδοκίες ότι ίσως εκεί βρίσκεται ο «νεκρικός θάλαμος» και οι απαντήσεις για τον «ένοικο» του τάφου.

Απέτρεψαν σοβαροτατη σκοπιανή προβοκάτσια στην Αμφίπολη

ΤΙ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ
Ακρως περιεργα,και αυξηση τον προκλησεων κατα της Ελλαδας απο τους γειτονες μας Σκοπιανους, εχουμε τις τελευταιες μερες, οσο συνεχιζεται η ανασκαφη στην αμφιπολη και βρισκονται νεα εκπληκτικα ευρηματα. Δεν ειναι τυχαιο η μεγαλη αυξηση της αστυνομικης δυναμης για την φρουρηση του αρχαιου ταφου! Εδω και αρκετες μερες η ΕΥΠ εχειπροειδοποιησει την Ελληνικη Κυβερνηση, οτι Σκοπιανη πρακτορες και αλλες οργανωσεις που προερχονται απο Σκοπιανους που μενουν στο Εξωτερικο, ψευτο οργανωσεις όπως π χ Απελευθερωση της Μακεδονιας, ετοιμαζουν μια προβοκατσια στον αρχαιο ταφο της αμφιπολης.

Η ηχορρύπανση της πόλης μετατρέπεται σε πράσινη ενέργεια – Soundscraper(ΦΩΤΟ)

Ο ουρανοξύστης Soundscraper είναι μια φουτουριστική δομή που έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να μετατρέπει τις ηχητικές δονήσεις από τον βόμβο των πόλεων σε πηγή καθαρής ενέργειας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τριχοειδείς δομές σαν βλεφαρίδες που συλλέγουν την κινητική ενέργεια απορροφώντας ταυτόχρονα την αστική ηχορρύπανση.

Ο Soundscraper, που παρουσιάστηκε στον διαγωνισμό αρχιτεκτονικής 2013 eVolo Skyscraper Competition, προορίζεται να κατασκευαστεί κοντά σε μεγάλουςαυτοκινητόδρομους και σιδηροδρομικούς κόμβους, δηλαδή τοποθεσίες όπου οι ηχητικές δονήσεις στην ατμόσφαιρα αφθονούν.

Με πειρατεία το τουρκικό Ναυτικό μπλόκαρε την κυπριακή γεώτρηση-ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΡΕΣΑΛΤΟ

Η τουρκική κορβέτα Bafra  "ανάκρινε" τον πλοίαρχο του πλοίου SAIPEM 10000 το οποίο εργάζεται με το τρυπάνι της ιταλικής εταιρείας  ΕΝΙ στη κυπριακή ΑΟΖ, ισχυριζόμενη ότι "παραβίασε" τα τουρκικά "χωρικα΄ύδατα"! Πρόκειται για μια ακόμα πρόκληση από την Άγκυρα στην μεθοδευμένη προσπάθειά της να αμφισβητήσει την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ  το Γενικό Επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι το SAIPEM 10000 υπό σημαία από τις Μπαχάμες παραβίασε χθες τα τουρκικά χωρικά ύδατα και γι αυτό τον σκοπό δυνάμεις της τουρκικής Κίνησης Ασπίδας Μεσογείου το ανέκριναν και στη συνέχεια το έθεσαν υπό παρακολούθηση. Στην ουσία ήταν έτοιμοι για ρεσάλτο εάν προχωρούσαν στην γεώτρηση.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία στο Αιγάλεω: Οι δράστες έκοψαν το θύμα στα δύο με αλυσοπρίονο

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως γα το πτώμα που εντοπίστηκε διαμελισμένο και μισοκαμένο δίπλα σε κάδο απορριμάτων στο Αιγάλεω. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα υποστήριξε πως το πιθανότερο είναι οι δράστες να χρησιμοποίησαν αλυσοπρίονο για κόψουν τον άτυχο άνδρα στα δύο. Παράλληλα ο ιατροδικαστής ανέφερε πως το θύμα είχε κάνει πρόσφατα εγχείριση στην καρδιά.

Οι Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν και τον Γάλλο όμηρο!

Ο 55χρονος απήχθη ενώ έκανε πεζοπορία σε ορεινή περιοχή - Υπό τον τίτλο «Μήνυμα αίματος στη γαλλική κυβέρνηση» ανάρτησαν το βίντεο της εκτέλεσης στο Διαδίκτυο.
Σε άλλον ένα αποτρόπαιο αποκεφαλισμό προχώρησαν την Τετάρτη οι φανατικοί Ισλαμιστές, κάνοντας πράξη την απειλή τους προς τη Γαλλία και εκτελώντας τον 55χρονο Γάλλο όμηρο Εβρέ Γκουρντέλ, ο οποίος απήχθη, ενώ έκανε πεζοπορία σε ορεινή περιοχή της Αλγερίας.

Μαζικοί τάφοι με νεκρούς έπειτα από βασανιστήρια έξω από το Ντονιέτσκ

Μαζικοί τάφοι με νεκρούς έπειτα από βασανιστήρια έξω από το Ντονιέτσκ
Πρωτοφανή εγκλήματα πολέμου με νεοναζιστική σφραγίδα - Η Μόσχα ζητά διεθνή διερεύνηση και τιμωρία των υπευθύνων - Οι πάτρωνες του Κιέβου σιωπούν
Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις των ρωσόφωνων ανταρτών, που παρουσίασαν σε δημοσιογράφους και παρατηρητές του ΟΑΣΕ μαζικούς τάφους σε απόσταση 60 χλμ. έξω από το Ντονιέτσκ. Τα πτώματα, που είχαν ως χθες αργά ανασυρθεί ήταν τέσσερα, εκ των οποίων τρεις γυναίκες και ο μαζικός τάφος τους ανακαλύφθηκε κοντά στο υπ’ αριθμ. 22 ορυχείο με το …επαναστατικό όνομα «Κομμουνάρ», που βρίσκεται κοντά στον οικισμό Νίζναγια Κρίνκα.