Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Μαρίνος Μητραλέξης (1916 – 1948)

Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, που έγραψε ιστορία κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου, με τον εμβολισμό και την κατάρριψη εχθρικού αεροπλάνου.
O Μαρίνος Μητραλέξης γεννήθηκε το 1916 στο χωριό Μίλα Μεσσηνίας. Τον Οκτώβριο του 1935 εισήλθε στη Σχολή Αεροπορίας, από την οποία αποφοίτησε τον Αύγουστο του 1938 με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού.
Με την έναρξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου υπηρετούσε στην 22η Μοίρα Διώξεως στη Μίκρα της Θεσσαλονίκης, η οποία διέθετε αεροπλάνα πολωνικής κατασκευής PZL P24 (Πε-Ζετ-Ελ). Το μεσημέρι της 2ας Νοεμβρίου 1940 εθεάθησαν πάνω από τη Βέροια σμήνη ιταλικών βομβαρδιστικών, συνοδευόμενα από καταδιωκτικά, με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη. Αμέσως σήμανε συναγερμός στη Μίκρα κι ένας

Η μεγάλη καταστροφή των δύο μεγάλων πυρκαγιών σε αριθμούς – Σχεδόν 7.500 στρέμματα στη Ζάκυνθο και 3.000 στο Λουτράκι

Οι δύο μεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν πριν λίγο καιρό στη Ζάκυνθο αλλά και στο Λουτράκι, άφησαν πίσω τους χιλιάδες καμμένα στρέμματα.

Η καμένη έκταση στη Ζάκυνθο από την πρόσφατη πυρκαγιά εκτιμάται σε 7.470 στρέμματα, ενώ η αντίστοιχη στο Λουτράκι σε 3.020 στρέμματα, όπως δείχνει η δορυφορική παρακολούθηση των πυρκαγιών από την Υπηρεσία FireHub του Κέντρου Αριστείας BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).
Στη Ζάκυνθο προέκυψε ότι τα καμένα εδάφη αφορούσαν κυρίως οικοσυστήματα σκληροφυλλικής

Π.Ο.Υ.: Παγκόσμια πανδημία θα μπορούσε να αφανίσει 80 εκατομμύρια άτομα σε λιγότερο από 36 ώρες

Απροετοίμαστη είναι η ανθρωπότητα για μια παγκόσμια πανδημία που θα μπορούσε να αφανίσει 80 εκατομμύρια άτομα σε λιγότερο από 36 ώρες και μαζί το 5% του παγκόσμιου ΑΕΠ, σύμφωνα με νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην πρώτη έκθεση που συνέταξε το Συμβούλιο Παρακολούθησης Παγκόσμιας Ετοιμότητας του ΠΟΥ, «ένας ταχέως εξαπλούμενος αναπνευστικός παθογόνος παράγοντας θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, ενδεχομένως αφανίζοντας εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο».

Αναψε... φωτιές ο Μπάμπης Παπαδημητρίου με το νερό -Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει θέμα αύξησης - ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ(Βίντεο)

«Φωτιές» άναψε στην Βουλή μια δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπη Παπαδημητρίου, σχετικά με την τιμή του νερού

Ο κ. Παπαδημητρίου κατά τη συζήτηση στην Υποεπιτροπή Υδάτινων Πόρων της Βουλής είπε πως το νερό, «δυστυχώς, είναι απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του εξωφρενική», ενώ και η επεξεργασία του -ειδικότερα σε μικρές πόλεις- είναι σπάνια.
Κυβερνητικοί κύκλοι: «Δεν υπάρχει θέμα αύξησης του νερού»

Μια φράση που προκάλεσε αίσθηση και αντιδράσεις καθώς η αντιπολίτευση έσπευσε να προεξοφλήσει ότι επίκειται αύξηση στην τιμή του νερού. Κυβερνητικοί κύκλοι, έσπευδαν πάντως να

Προκλητική επίθεση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών εναντίον της Κύπρου - «Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να διεξάγει έρευνες υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης της»

Η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς η Άγκυρα απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς τη Λευκωσία για την παραχώρηση του οικοπέδου 7 για έρευνες σχετικά με υδρογονάνθρακες.
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Άκσοϊ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, ισχυρίζεται πως μέρος του συγκεκριμένου οικοπέδου ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.
Συγκεκριμένα ο Άκσοϊ αναφέρει: «Τα δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν πως η ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου έχει παραχωρήσει το οικόπεδο 7 στην Γαλλική ΤΟΤΑL

Πλαστικό, 14 φορές σκληρότερο και 8 φορές ελαφρύτερο από το ατσάλι, ανέπτυξε ο Αμερικανικός Στρατός

Ο Αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε πλαστική ύλη, 14 φορές σκληρότερη και οκτώ (8) φορές ελαφρύτερη από το ατσάλι για χρήση σε μια σειρά από συστήματα: Αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη, θωράκιση οχημάτων και αρμάτων μάχης, αεροσκαφών και πλοίων κ.ά. Η νέα πλαστική ύλη μπορεί να απορροφήσει την πίεση που ασκεί η σφαίρα και άλλα πυρομαχικά μεγαλύτερου διαμετρήματος.
Αναπτύχθηκε από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Buffalo University, οι οποίοι μιμήθηκαν τα χαρακτηριστικά του εξωτερικού κελύφους του μαργαριταριού. Η έρευνας και η ανάπτυξη του υλικού χρηματοδοτήθηκε από το Γραφείο Ερευνών του Αμερικανικού Στρατού (ARO : Army Research Office).