Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Έξοδος του Μεσολογγίου: Η θυσία των Ελεύθερων Πολιορκημένων

«Kι αυτοί οι ανελέητοι εχθροί ενώθηκαν στα δακρυά μου. Γλυκειά πνοή της ξάστερης νύχτας, ένα χαμόγελο πάνω στα νερά και παντού στην εξοχή. Ο σεισμός άνοιξε στο σκληρό βράχο βαθύ χάσμα που σκεπάστηκε με λουλούδια που έτρεμαν στην αύρα και στον ήλιο. Αν τύχει να γίνει κάτι απ’ αυτό που τώρα μοιάζει ανέφικτο, θα το συνοδέψει το μαρτύριο καί το αίμα. Γιατί μου φαίνεται αδύνατο να μπορέσει να περάσει απέναντι και ένας μόνο από μας. Σαν σκιά πλανιέται το κοπαδάκι μου μέσα στη νύχτα με τ’ άστρα, νύχτα δροσερή από τις προσευχές, γαλήνια σαν να είχε βρέξει ψωμί ο ουρανός» Διονύσιος Σολωμός

Το πρωί της 10ης Απριλίου, η οθωμανική ημισέληνος κυμάτιζε στα χαλάσματα του Μεσολογγίου.

Εξοδος του Μεσολογγίου: Οι τόποι – σύμβολα και ο άνθρωπος

Ηλίας Γιαννακόπουλος, Αρθρογράφος Φιλόλογος,
πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

 Σαν σήμερα 10 - 11 Απριλίου 1826 η Έξοδος του Μεσολογγίου - Το απόλυτο σύμβολο Ελευθερίας του ανθρώπου.

«Μια φούχτα χώμα να κρατώ και να σωθώ μ’ / εκείνο»

(Σολωμός).

Υπάρχουν τόποι που η παρουσία τους στον γεωγραφικό και ιστορικό χάρτη όπως και η αναφορά σε αυτούς ανασύρουν στην μνήμη μας μία ιστορία με τα σχετικά σύμβολα.

Τόποι και σύμβολα είναι αξεχώριστα δεμένα και αλληλοτροφοδοτούνται νοηματικά. Πολλές φορές οι περισσότεροι άνθρωποι χωρίς να γνωρίζουν τον τόπο ως γεωγραφικό χώρο νιώθουν περίεργα έναν σεβασμό προς αυτόν, γιατί στο αξιακό τους σύστημα τον έχουν ταυτίσει με αφηρημένες έννοιες θετικά προσδιορισμένες.

Στις 10 Απριλίου 1821 οι Τούρκοι απαγχόνισαν τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε’ στην Πύλη του Φαναρίου

Αφόρισε την Επανάσταση, όμως αρνήθηκε να εγκαταλείψει την Κωνσταντινούπολη όταν η θέση του έγινε επισφαλής

ΦΩΤΟ:«Ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄ συρόμενος στην αγχόνη». Ελαιογραφία, έργο του Νικηφόρου Λύτρα (πηγή: Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας και Πολιτισμού).

Μια θέση ανάμεσα στους αγίους της ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και στους εθνομάρτυρες, κατέχει ο Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης Γρηγόριος Ε’ – η μνήμη του τιμάται στις 10 Απριλίου, ημέρα που απαγχονίστηκε στην Πύλη του Φαναρίου, την κεντρική είσοδο που έκτοτε παραμένει κλειστή για να θυμίζει τις βαρβαρότητες των Οθωμανών.

Τι ωραία να ήμουν… Λουξεμβουργιανός!

Του Σωτήρη Κύρμπα

Με αφορμή το βιβλίο του Νίκου Μαραντζίδη, “Στη σκιά του Στάλιν. Μια παγκόσμια ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού”, που παρουσιάστηκε στα Τρίκαλα:

Ο ιστορικός οφείλει να υποψιάζεται τεχνητές “μηχανικές πολιτικές διαδικασίες” που αναγνωρίζουν “Μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα στα Βαλκάνια

Η ανάγνωση και η γνώση της Ιστορίας για κάθε πολίτη (πόσο μάλλον όσων ασχολούνται με τα κοινά για τους οποίους είναι απαραίτητη) είναι σπουδαίο πράγμα! Η ανθρώπινη ιστορία πολλές φορές κάνει κύκλους, επανέρχεται υπό άλλες (επικαιροποιημένες) συνθήκες στο προσκήνιο και η γνώση της είναι πολύ καλό εφόδιο προκειμένου να αποφεύγονται λάθη του παρελθόντος όσον αφορά σύγχρονες πολιτικές.

Πώς σχολιάζει η κυβέρνηση δημοσίευμα του «Φ» για ΣΕΑ

Στόχος είναι να προχωρήσουμε το συντομότερο με τη λειτουργία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) και υπάρχει εισήγηση όπως Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας να είναι ο Διοικητής της ΚΥΠ, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ως Κυπριακή Δημοκρατία, με την εξωτερική πολιτική μας και τις αμυντικές συμφωνίες, αυτό στο οποίο προσβλέπουμε είναι σε μια σύσφιγξη συνεργασιών με άλλες χώρες στον αμυντικό τομέα, είπε  ο κ. Λετυμπιώτης.

Δάνειο FMF ύψους 2 δισ. $ για την Ελλάδα έχει εγκρίνει η Ουάσιγκτον

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Το “πράσινο φως” έχει ανάψει η Ουάσιγκτον από τον περασμένο Δεκέμβριο, για την ενεργοποίηση του χρηματοδοτικού εργαλείου Στρατιωτικής Χρηματοδοτήσεως Αλλοδαπής (FMF) στην περίπτωση της Ελλάδας. Αρχική ενημέρωση, αναφέρεται στην διάθεση 2 δισ. $ μέσω FMF προς την Αθήνα. 

Πέραν του γνωστού ειδικού καταπιστευτικού ταμείου Στρατιωτικών Πωλήσεως Αλλοδαπής (FMS), μέσω των FMF το αμερικανικό κράτος δύναται να χορηγεί είτε δάνεια υπό καθεστώς ευνοϊκών όρων (FMF Loans) είτε ακόμη και δωρεάν χρηματοδότηση (FMF Grant). Ο μηχανισμός των FMF απευθύνεται σε συμμάχους αποκλειστικώς για προμήθειες αμερικανικής προελεύσεως αμυντικού υλικού.

SPIKE – NLOS: Το Ισραήλ ανακοίνωσε την πώληση των αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων στην Ελλάδα

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν σήμερα τα ισραηλινά αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ γνωστοποίησε με επίσημο τρόπο την πώληση στην χώρα μας των αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων τύπου SPIKE – NLOS, που κατασκευάζονται από την κρατική ισραηλινή εταιρεία Rafal, στην χώρα μας, με την συμφωνία να υπολογίζεται περίπου στα 370 εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτό το έργο εντάσσεται σε μια σειρά συμφωνιών μεταξύ του Κράτους του Ισραήλ και της Ελληνικής Δημοκρατίας και υπογραμμίζει περαιτέρω την ισχυρή εταιρική σχέση μεταξύ των χωρών μας και των αμυντικών μας εγκαταστάσεων, καθώς και την αμοιβαία δέσμευσή μας για τη διασφάλιση της περιφερειακής σταθερότητας», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ.

Το «σήριαλ» με τα C-130: Σε «κενό αέρος» τα μεταχειρισμένα από Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία – Μονόδρομος τα C-130J από τις ΗΠΑ

 Κώστας Σαρικάς 

Το Αεροπορικό Επιτελείο εξέτασε δύο ενδεχόμενα εκδηλώνοντας ενδιαφέρον τόσο για τα C-130 της RAF όσο και για όμοια μεταγωγικά της Αυστραλιανής αεροπορίας.

Σε «κενό αέρος» έπεσε σύμφωνα με πληροφορίες η διερευνητική προσπάθεια των Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας για μεταχειρισμένα μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 τα οποία θα μπορούσε να αποκτήσει άμεσα η HAF προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της και να αυξήσει τις διαθεσιμότητες. Και ενώ αρχικά είχε διαφανεί ότι υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα διαθέσιμα μεταχειρισμένα Ιταλικά C-130 που θα μπορούσαν το επόμενο διάστημα να αγοραστούν με διαδικασίες fast track η απάντηση που ήρθε από τη Ρώμη στο Ελληνικό αίτημα ήταν αρνητική.

Τριάντα Bayraktar θα μπορούν να στείλουν οι Τούρκοι μέχρι έξω από την Αθήνα

 Διονύσης Αντωνέλλος

Θα μπορουν να μεταφέρουν 30 Bayraktar, στην κυριολεξία, έξω από την Αθήνα.

Τριάντα Bayraktar θα μπορούν να στείλουν οι Τούρκοι μέχρι έξω από την Αθήνα με το TCG Anadolu.

Το νέο τουρκικό μίνι αεροπλανοφόρο έχει μήκος 231 μέτρα και πλάτος 32 μέτρα.

Με μέγιστο εκτόπισμα πλήρους φορτίου 27 χιλιάδες 436 τόνους, το πλοίο μπορεί να λειτουργεί με μέγιστη ταχύτητα τουλάχιστον 20,5 κόμβων και οικονομική ταχύτητα 16 κόμβων με εμβέλεια πλεύσης τουλάχιστον 9 χιλιάδων ναυτικών μιλίων με πλήρες φορτίο.

TCG Anadolu, από αεροπλανοφόρο- ναυαρχίδα, πίστα απογείωσης Μη Επανδρωμένων, πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων κι ένας στόχος…


 ΦΩΤΟ:Δυο τύποι Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών έχουν πάρει θέση στο κατάστρωμα του τουρκικού ελικοπτεροφόρου TCG Anadolu για να φανούν στην τελετή ένταξης που γίνεται τη Μεγάλη Δευτέρα. Πηγή εικόνας: Twitter τουρκικού υπουργείου άμυνας

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, Hellas Journal

Η εικόνες που αποδεσμεύει το τουρκικό υπουργείο άμυνας με το TCG Anadolu να φέρει στο κατάστρωμα του τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη Kizilelma και Bayraktar ΤΒ3, μπορεί να φανερώνουν τη σημαντική προσπάθεια που έχει κάνει η τουρκική αμυντική βιομηχανία. Σίγουρα όμως δεν είναι η εικόνα που θα ήθελαν να παρουσιάζουν οι Τούρκοι προς τη συμμαχία.

DroneGun Mk4 νέας γενιάς… Πρώτη γραμμή άμυνας… λύσεις υπάρχουν

Η αυστραλιανή εταιρεία DroneShield κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση της οικογένειας συστημάτων αντι-drone DroneGun (C-UAS), που αναπτύχθηκε βάσει εισηγήσεων των τελικών χρηστών, χρησιμοποιώντας την «πιο πρόσφατη τεχνολογία στον σχεδιασμό κυματομόρφων τεχνικών παρεμβολής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Oleg Vornik, ανέφερε ότι: “…η  νέα έκδοση του DroneGun Mk4, είναι ένα «στιβαρό αντι-drone όπλο (IP67)με την μορφή πιστολιού, με βελτιωμένο εύρος απόδοσης σε σύγκριση με το DroneGun Mk3”.

Ελληνικής σχεδίασης συστήματα anti-drone παρουσιάστηκαν στον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψη του στο ΕΚΕΤΑ

Στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) ξεναγήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου τον υποδέχτηκαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας και ο διευθυντής ΚΔ και πρόεδρος ΔΣ του ΕΚΕΤΑ, Δρ. Δημήτριος Τζοβάρας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε σε πλήθος επιστημονικών εκθεμάτων, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε για το επιστημονικό έργο του ΕΚΕΤΑ και των εταιριών τεχνοβλαστών αυτού, καθώς και για τα οφέλη του ΕΚΕΤΑ στην κοινωνία και οικονομία της χώρας.

Ικανοποίηση στις ΗΠΑ για το μορατόριουμ Ελλάδας και Τουρκίας - Τα σενάρια για μετά τις εκλογές

  Αλεξία Τασούλη

Ηδη ο Νίκος Δένδιας παραδέχτηκε άλλωστε ότι είχε μυστικές διαβουλεύσεις με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκειμένου να συμφωνήσουν στην υποστήριξη υποψηφίων εκατέρωθεν σε διεθνείς οργανισμούς.

Όπως και ο Ιμπραήμ Καλίν αποκάλυψε ότι με την Ελλάδα είχαν στήσει μηχανισμό χαλάρωσης των σχέσεων ακόμη και πριν το σεισμό κάτι σε κατ' ιδίαν συνομιλίες υψηλόβαθμες κυβενητικές πηγές ποτέ δεν διέψευδαν.

Κομπάζει ο Ερντογάν για το αεροπλανοφόρο Anadolu -Οι αναφορές σε «Γαλάζια Πατρίδα» και «αιώνα της Τουρκίας»

 

Ο Ερντογάν μίλησε στην τελετή παράδοσης του αεροπλανοφόρου Anadolu και στην τελετή κοπής φύλλων για τις νέες φρεγάτες MILGEM στα ναυπηγεία της Τούζλα, μη χάνοντας την ευκαιρία να εξάρει τις δυνατότητες της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, ενώ επανέφερε στη ρητορική του τόσο τη «Γαλάζια Πατρίδα» όσο και τον «αιώνα της Τουρκίας».

Μητσοτάκης: Τηλεφωνική παρέμβαση σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης: «Μας κάνει κάποιος πλάκα; Είστε ο πρωθυπουργός;»

 Μία απρόσμενη παρέμβαση σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε πολλά ερωτήματα των ραδιοφωνικών παραγωγών, οι οποίες στην αρχή δεν πίστευαν ότι συνομιλούσαν με τον πρωθυπουργό.

«Μας κάνει κάποιος πλάκα; Είστε ο πρωθυπουργός; Ο κύριος Μητσοτάκης;» ανέφεραν από την πλευρά τους οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί της εκπομπής. στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Status FM 107.7

«Δεν σας κάνω πλάκα. Ο ίδιος, δεν σας έχω πει ότι παίρνω τηλέφωνα στα τοπικά ραδιόφωνα διότι πάντα φροντίζω να ακούω αυτά τα οποία λέτε;» υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης.

Τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάντα «δράκους»

 Πάνος Αμυράς 

Ο Τσίπρας πήγε στη Νέα Σμύρνη και μίλησε στην καφετέρια «Παραμύθια με καφέ», οι ιδιοκτήτες της οποίας από προχθές θα είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι με τη δωρεάν διαφήμιση που πέτυχαν συνολικά από κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης.

Το πιο διασκεδαστικό ήταν ότι, μόλις άρχισε η «καζούρα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επιλογή του Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης άλλαξε την πρόσκληση αφαιρώντας την επωνυμία και αφήνοντας απλώς τη διεύθυνση του κέντρου, σαφής ένδειξη του ενοχικού συνδρόμου που υπάρχει στο κόμμα για τα ψέματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του είναι οι κύριοι εκφραστές των πολιτικών παραμυθιών. Ο Τσίπρας θα

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συμμετάσχουν μαχαιροβγάλτες και νεοναζί στις εκλογές; (Βίντεο)

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του απέναντι στο μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη εξαπέλυσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του είπε ότι δεν θα ψηφίσει τη σχετική τροπολογία αναφέροντας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη «ας αναλάβει μόνος του την ευθύνη».

Ο Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε «ακατανόητη και επικίνδυνη» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον «να αφήσει τα μισόλογα και την ηθελημένη ασάφεια». Όπως υπογράμμισε, «κάθε εργαλειοποίηση της θεσμικότητας γύρω από το ζήτημα αυτό είναι και ανεπίτρεπτη και ασυγχώρητη».

Η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου στην τροπολογία-μπλόκο για τον Κασιδιάρη και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Μητσοτάκης: Αυτοί που δε θα ψηφίσουν την τροπολογία είναι οι ίδιοι που κλείνουν το μάτι στη Χρυσή Αυγή

Έκκληση σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να ομονοήσουν και να ψηφίσουν αύριο στη Βουλή τη διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση για να μπει ανάχωμα στην εγκληματική οργάνωση “Χρυσή Αυγή”, που, όπως είπε, θέλει με “φερετζέ” να πάρει μέρος στις εκλογές, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε κατοίκους στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου.

«Εμείς φέρνουμε νέα τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στην πλήρη σύνθεση του τμήματος του Αρείου Πάγου να ερμηνεύσει το νόμο τον οποίο έχουμε ψηφίσει και να υψώσει αυτό το τείχος το οποίο θα πρέπει υπό κανονικές συνθήκες να ενώνει όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Αύριο στη Βουλή θα

Ακάρ: Θέλουμε να διατηρήσουμε τη θετική ατμόσφαιρα με την Ελλάδα

Αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της τελετής για το νέο ελικοπτεροφόρο πλοίο «Anadolu», σημειώνοντας πως «θέλουμε να διατηρήσουμε τη θετική ατμόσφαιρα με την Ελλάδα».

Επιθυμία μας είναι να ενισχύσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας, τόνισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «σεβόμαστε τα δικαιώματα όλων των γειτόνων μας. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας». 

Παράλληλα, έσπευσε να διευκρινίσει ότι «στόχος είναι να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας με όλες τις χώρες, ιδιαίτερα με την Ελλάδα, μέσω φιλικού διαλόγου. Υπάρχει μια πολύ θετική ατμόσφαιρα με την Ελλάδα, θέλουμε να τη διατηρήσουμε», ανέφερε ο Ακάρ.

Η Μόσχα συμβουλεύει τη Φινλανδία να μην αναπτύξει στρατεύματα του ΝΑΤΟ

Η Ρωσία προέτρεψε τη Φινλανδία να αποφύγει την ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο έδαφός της αφού η σκανδιναβική χώρα προσχώρησε πρόσφατα στη στρατιωτική συμμαχία του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ).

«Δεν έχουμε καμία σύγκρουση με τη Φινλανδία», ανέφερε την Παρασκευή ο Βλαντιμίρ Τσίζοφ, πρώην πρεσβευτής της Ρωσίας στην ΕΕ, σύμφωνα με την Daily.

«Πρώτον, μπορεί να αλλάξουν γνώμη και να αποσυρθούν από το ΝΑΤΟ. Δεύτερον, μπορούν να έχουν τους δικούς τους όρους ένταξης στο ΝΑΤΟ, όπως έκαναν τότε οι Νορβηγοί», πρόσθεσε.

Η μισθοφορική ομάδα «Βάγκνερ» προσπάθησε να αποκτήσει όπλα από την Τουρκία

Η ρωσική παραστρατιωτική εταιρεία «Βάγκνερ» προσπάθησε να αποκτήσει όπλα από την Τουρκία, ανέφερε η αμερικανική Washington Post, επικαλούμενη έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, εκπρόσωποι της Ομάδας «Βάγκνερ» συναντήθηκαν με Τούρκους  με σκοπό να αγοράσουν όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό, που απαιτούνται για τις στρατιωτικές δραστηριότητες της «Βάγκνερ» στην Ουκρανία και το Μάλι, αναφέρει το Kyiv Independent.

Άλλη μια αναφορά σε σχέση με τη Γαλλία διαψεύστηκε.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας, διέψευσε σήμερα πληροφορίες από έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν ότι Γάλλοι στρατιώτες φέρεται να είναι παρόντες στην Ουκρανία.

Η Ταϊβάν κατηγορεί το Πεκίνο ότι υπονομεύει "την ειρήνη και τη σταθερότητα" με τα στρατιωτικά του γυμνάσια

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν κατηγόρησε σήμερα την Κίνα ότι υπονομεύει "την ειρήνη και τη σταθερότητα" στην περιοχή, μετά το τέλος των στρατιωτικών γυμνασίων που διεξήγαγε το Πεκίνο γύρω από το αυτόνομο νησί.

Η Κίνα "χρησιμοποιεί σκόπιμα τα στρατιωτικά γυμνάσια προκειμένου να υπονομεύσει τη σταθερότητα στο Στενό της Ταϊβάν", ανέφερε το Υπουργείο, προσθέτοντας ότι η Ταϊπέι θα διατηρήσει στενές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες "ώστε να αποτρέψουν από κοινού την απολυταρχική εξάπλωση".

Κίνα για στρατιωτικά γυμνάσια στην Ταϊβάν: Ολοκλήρωση επιτυχών αποστολών σε πραγματικές συνθήκες

 Την επιτυχή ολοκλήρωση των στρατιωτικών γυμνασίων που πραγματοποιούσαν επί τρεις ημέρες στην Ταϊβάνανακοίνωσε ο κινεζικός στρατός, την ώρα που το Πεκίνο διεκδικεί το νησί ως επαρχία της Κίνας.

Από τις 8 μέχρι τις 10 Απριλίου, η κινεζική στρατιωτική διοίκηση «πραγματοποίησε με επιτυχία διάφορες αποστολές» στρατιωτικής προετοιμασίας «γύρω από το νησί της Ταϊβάν με την άσκηση 'Κοινό Ξίφος'», ανέφερε ο στρατός σε μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

[Eng subs] Exodus of Mesologgi/Kleisova 1826 Greek Revolution - Πολιορκία Μεσολογγίου Μάχη Κλείσοβας

 

1. 2nd Siege of Mesologgi 1825 Greek Revolution - 2η Πολιορκία Μεσολογγίου
2. [Eng subs] Exodus of Mesologgi/Kleisova 1826 Greek Revolution - Πολιορκία Μεσολογγίου Μάχη Κλείσοβας

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Λ. Καλαρρύτη στην εκπομπή Point Zero. 09/04/2023

 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Λ. Καλαρρύτη στην εκπομπή Point Zero. 09/04/2023

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ PAGENEWS.GR: Ο ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 
Ο κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος Οθωμανολόγος και νομικός  μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη

Θανάσης Δρούγος, Τι γίνεται με τα Ελληνικά S300, TOR-M1 και OSA; Kρίση σε Μέση Ανατολή και Ταϊβάν

 

Αυξανόμενη ένταση παρατηρείτε τόνο στην Νότια Σινική Θάλασσα όσο και στην Μέση Ανατολή με το Ισραήλ να βρίσκεται στην δίνη συγκρούσεων τόσο εσωτερικών όσο και με τον Λίβανο.

Κλιμακούμανη ένταση στη Μέση Ανατολή

 


1. Κλιμακούμανη ένταση στη Μέση Ανατολή
2. Ο ρόλος της Τουρκίας στο Παλαιστινιακό

Σπύρος Πλακούδας, Ρωσία και ΙΡΑΝ οι κερδισμένοι από την κίνηση τoυ ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής

 

Μεγάλες αντιδράσεις αλλά και προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Δύση, η κίνηση του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου. Επιπρόσθετα, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζεται, διεθνείς αναλυτές τονίζουν ότι η κίνηση του ΟΠΕΚ με μπροστάρη την Σαουδική Αραβία δείχνουν ότι το Ριάντ διαλέγει στρατόπεδο.

Γιατί δεν έχουμε συμβούλιο εθνικής ασφαλείας; (9-4-2023)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Γιατί δεν έχουμε συμβούλιο εθνικής ασφαλείας;

Παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος | 10/04/2023

 

Παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος | 10/04/2023

Σάββας Καλεντερίδης: Πώς αντιδρά η Αθήνα στις δηλώσεις Ακαρ

1. Σάββας Καλεντερίδης: Πώς αντιδρά η Αθήνα στις δηλώσεις Ακαρ
2. Σάββας Καλεντερίδης: Σε ντέρμπι εξελίσσεται η αναμέτριση Ερντογάν - Κιλιτσντάρογλου

Τουρκία: Το... κρεμμύδι βασικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας | Σήμερα | 10/04/2023

 1. Τουρκία: Το... κρεμμύδι βασικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας

2. Σήμερα το τουρκικό ναυτικό θα αποκτήσει «αεροπλανοφόρο» για αποβάσεις
3. Νίκος Δένδιας: «Αισιόδοξοι αλλά όχι αφελείς για τη σχέση μας με την Τουρκία»
4. Ο Βορίδης, η Γεροβασίλη και ο Μάντζος για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη και τη δήλωση Τζανερίκου