Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Αχαΐα: Χορεύοντας με τα Ρίχτερ - Δέκα νέες δονήσεις σε 48 ώρες

Σε Αίγιο και Πάτρα ξανα χτύπησε ο εγκέλαδος 

 Δύο νέες σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο το Αίγιο και μία  με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, σημειώθηκαν της νυχτερινές προς πρωινές ώρες της Κυριακής, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα η οποία ωστόσο δηλώνει πως παρατηρεί το φαινόμενο.
Συνολικά μέσα σε 48 ώρες, στην περιοχή του Αιγίου και της Πάτρας έχουν καταγραφεί περισσότερες από δέκα δονήσεις, η ένταση των οποίων κυμαίνεται από 2,6 έως 3,9 Ρίχτερ και δεκάδες άλλες των οποίων η ισχύς ήταν κάτω από 2 Ρίχτερ.

Ηλεία: Σοκ και οργή για τον δολοφόνο του 63χρονου βενζινοπώλη

Tης Γαληνή Τσαρουχά
Από το patrisnews 
 
 Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κάτω Παναγιάς Κυλλήνης, από τον αδόκητο χαμό του 63χρονου, Δημήτρη Κουτρουμάνου, ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στην περιοχή, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από τις σφαίρες του όπλου του άγνωστου δράστη που επιχείρησε να τον ληστέψει έξω από το κατάστημά του.

Ακόμα μεγαλύτερο ήταν το σοκ για τη σύζυγο του θύματος, που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έζησε την τραγωδία και είδε αιμόφυρτο τον άντρα της να ξεψυχά στην αγκαλιά της. Ποιος να το πίστευε πως ο άτυχος 63χρονος θα έχανε ακαριαία τη ζωή του από τις σφαίρες ενός αδίστακτου ληστή, που τράπηκε σε φυγή χωρίς να πάρει τα χρήματα που αποτελούσαν τις εισπράξεις του άτυχου ιδιοκτήτη.

Από θρησκευτικό μίσος σκότωσε ο Πακιστανός το ζευγάρι στο Αλιβέρι!

Από θρησκευτικό μίσος σκότωσε ο Πακιστανός το ζευγάρι στο Αλιβέρι!
Ο 23χρονος μουσουλμάνος εργαζόταν για τον 56χρονο γυναικολόγο και τη σύζυγό του, μπήκε στο σπίτι ανενόχλητος και τους κατέσφαξε! - Ενδείξεις ότι στο έγκλημα είχε και συνεργούς ομοεθνείς τους
Έγκλημα τυφλού μίσους με στοιχεία θρησκευτικής βίας χαρακτηρίζουν υψηλόβαθμοι αστυνομικοί την πρωτοφανούς αγριότητας δολοφονία μεσήλικου ζευγαριού στην ακτή Νηρέως, στο Αλιβέρι Ευβοίας. Δράστης είναι ο 23χρονος Πακιστανός που συνελήφθη νωρίτερα ύστερα από την ανάκρισή του στο Α.Τ. της Νέας Λαμψάκου στη Χαλκίδα.

Ο Ήλιος της Βεργίνας - Η Ιστορία του αρχαίου Ελληνικού συμβόλου

(φώτο: Ελληνικός αμφορέας του 560 π.Χ. που απεικονίζει την θεά Αθηνά με τον Ερμή.
Βλέπουμε χαρακτηριστικά, τον Ήλιο της Βεργίνας, πάνω στην ασπίδα της θεάς Αθηνάς.)
 
Από το ellinikoarxeio

Ο Ήλιος της Βεργίνας (αλλιώς "Αστέρι της Βεργίνας") είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους Αρχαίους Έλληνες. Αν και ο Ηλιος της Βεργίνας είναι ένα σύμβολο Πανελλήνιο, έγινε διάσημος λόγω των Μακεδόνων, οι οποίοι το χρησιμοποίησαν ως σύμβολο της δυναστείας Αργεαδών στο Βασίλειο της Μακεδονίας.

Τα φυτά δεν μεγαλώνουν δίπλα σε WiFi

Πέντε νεαρά κορίτσια της ενάτης τάξης από τη Δανία, δημιούργησαν πρόσφατα ένα επιστημονικό πείραμα που έχει προκαλέσει σάλο στην επιστημονική κοινότητα.

Ξεκίνησαν με μια παρατήρηση και μια ερώτηση. Τα κορίτσια παρατήρησαν ότι αν κοιμόταν με τα κινητά τους τηλέφωνα κοντά στο κεφάλι τους τη νύχτα, είχαν συχνά δυσκολία συγκέντρωσης στο σχολείο την επόμενη μέρα.

Ήθελαν να δοκιμάσουν την επίδραση της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων για τους ανθρώπους, αλλά το σχολείο τους, στο Hjallerup School στη Δανία, δεν έχουν τον εξοπλισμό για να χειριστούν ένα τέτοιο πείραμα. Έτσι αντ 'αυτού, τα κορίτσια, σχεδίασαν ένα πείραμα που θα δοκίμαζαν την επίδραση της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων σε ένα φυτό.

«Είδα UFO με επιβάτες εξωγήινους» μαρτυρία από αντισμήναρχο εν αποστρατεία(Βίντεο)


«Είδα UFO με επιβάτες εξωγήινους» μαρτυρία από αντισμήναρχο εν αποστρατεία. Ο Richard French, αντισμήναρχος εν αποστρατεία της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ...αναζωπύρωσε τις θεωρίες συνομωσίας, που θέλουν τον Αμερικανικό στρατό να συγκαλύπτει την «αλήθεια» γύρω από την ύπαρξη εξωγήινων, τεχνολογικά εξελιγμένων πολιτισμών. Ο κύριος French υπηρετούσε στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950. Ο 83χρονος σήμερα αντισμήναρχος, ήταν επικεφαλής στις έρευνες που πραγματοποιούσε η αεροπορία γύρω από την ύπαρξη «εξωγήινων επισκεπτών» στη γη. Στο “Project Blue Book”, κωδική ονομασία του προγράμματος ερευνών, ήταν επιφορτισμένος να ερευνά αυτά τα περιστατικά και κατά κύριο λόγο να τα διαψεύδει.

Εξωγήινο πλάσμα εντοπίστηκε στο βυθό της Γροιλανδίας (Βίντεο)

Το βίντεο που παρουσιάζουμε δείχνει μια καταγραφή που γίνεται σε ένα μίνι υποβρύχιο, που πραγματοποίησαν έρευνα στο βυθό της Γροιλανδίας...
Η ταινία παρουσιάστηκε από τον ερευνητή Stephen Hannard, δείχνει ένα μυστηριώδες πλάσμα που εμφανίζεται απροσδόκητα, και αγγίζει την εξωτερική άκρη του υποβρυχίου με το ένα χέρι, στην συνέχεια τρομάζει έναν από τους δύο ερευνητές, που ήταν μέσα στο μικρό πιλοτήριο.

Φυσικά, πολλοί μιλούν για έναν εξωγήινο πλάσμα, ενώ άλλοι μιλούν ότι είναι ψέυτικο, το αν είναι αλήθεια θα το κρίνετε μόνο εσείς...

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος... από τα Chemtrails

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ http://www.earth-heal.com/index.php/news/news/102-geoengineering/634-brain-chemtrails.html 

 Τόνοι από νανοσωματίδια αλουμινίου ψεκάζονται καθημερινά πάνω από τους ουρανούς μας. Αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια επάγουν έντονη φλεγμονή σε έναν αριθμό ιστών, ειδικά στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό.

Τα νανοσωματίδια του αλουμινίου δεν είναι μόνο απείρως φλεγμονώδη , μπορούν επίσης να διεισδύσουν εύκολα στον εγκέφαλο από ένα αριθμό οδών, που οδηγούν στη νόσο του Alzheimer.

Η νεοταξική (NWO) DARPA δημιουργεί ρομπότ, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν οι ΗΠΑ, στην μεγάλη μάχη κατά των ανθρώπων που έρχεται!(Βίντεο)

ΠΗΓΗ awakengr

Ο Κίσιγκερ πρότεινε την μείωση του πληθυσμού !!!! ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ...(Βίντεο)

Απεργία πείνας κάνει η δικαστής Γρεβενών Μαρία Μαργαρίτη.

Από το vimasaronikou

Η φιμωμένη είδηση που δεν προβλήθηκε από την ελληνική τηλεόραση !!!
Απεργία πείνας κάνει η δικαστής Γρεβενών Μαρία Μαργαρίτη
Απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απομάκρυνσή της από το δικαστικό σώμα, κάνει η δικαστής Γρεβενών Μαρία Μαργαρίτη.
Η κ. Μαργαρίτη, εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το δικαστικό σώμα, όταν δημοσιοποίησε παρτίδα κονδυλίων που προορίζονταν ως οικονομική ενίσχυση σε σεισμοπαθείς, τα οποία «φαγώθηκαν» από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς.
Το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας λόγω επιστολής που εστάλη από τον επίσης δικαστή Γρεβενών κ. Κοσμά Ζαχαράτο, επιστολή που απέστειλε στο BriefingNews και τη δημοσιεύουμε αυτούσια:

Discovery:Επιστημονική απόδειξη ότι δημιουργηθήκαμε από εξωγήινους

Όπως αναφέρει το Discovery.com, επιστήμονες από το Καζακστάν πιστεύουν ότι το ανθρώπινο DNA έχει κωδικοποιηθεί με ένα εξωγήινο σήμα από ένα αρχαίο εξωγήινο πολιτισμό... Το ονομάζουν "βιολογικό SETI" και οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο μαθηματικός κώδικας στο DNA του ανθρώπου δεν μπορεί να εξηγηθεί από την εξέλιξη. Με λίγα λόγια, ζούμε, και μέσω της αναπνοής γινόμαστε φορείς ενός ξένου μηνύματος που είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση εξωγήινης ζωής από ό, τι μέσω της ραδιοφωνικής μετάδοσης.

«Τα Αρχαία δεν έχουν Φωνή. Εσύ Έχεις»

«Να γίνουν όλοι οι πολίτες συμμέτοχοι στη διατήρηση του υλικού μας Πολιτισμού. Ό,τι δεν στηρίζει πια η Πολιτεία, δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταρρεύσει. Ο καθένας μπορεί και οφείλει να αναλάβει ευθύνη και να λάβει θέση».

Μια συνέντευξη του Κωνσταντίνου Πασχαλίδη, Αρχαιολόγου, Επιμελητή Αρχαιοτήτων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στον Δρ. Ν. Παππά.

Ο Κωνσταντίνος Πασχαλίδης γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 1992 και έως σήμερα συμμετέχει σε δεκάδες αρχαιολογικά προγράμματα ανασκαφών και τεκμηρίωσης ευρημάτων σε Κρήτη, Κέα, Κύθνο, Αχαΐα, Αργολίδα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Κέρκυρα, Χαλκιδική κ.α., καθώς και στις θέσεις Ghor as Safi και Tell Kafrein της Ιορδανίας.

Πώς ένας χορός άλλαξε τον ρου της ιστορίας

Πολλές φορές μικρά, ασήμαντα σε πρώτη ματιά, επεισόδια της Ιστορίας, συχνά επηρεάζουν αποφασιστικά την εξέλιξή της. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή του Ιπποκλείδη. Μας την αφηγείται ο παππούς Ηρόδοτος, ο πατέρας της Ιστορίας σίγουρα.

Ο Ηρόδοτος, βέβαια, ανυποψίαστος για την παγκόσμια σημασία του συγκεκριμένου γεγονότος, ανίδεος ακόμη για τα DNA και τα γονίδια, για τα σπερματοζωάρια που κυνηγάνε το συγκεκριμένο ωάριο για να το γονιμοποιήσουν, οδηγώντας τα πράγματα στο αναπότρεπτο αποτέλεσμα, διηγείται το επεισόδιο με συγκινητική αθωότητα. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να φανταστεί ότι ένα μεθύσι και ένας προκλητικός χορός, ένας κόρδακας, θα ήταν ικανός να επηρεάσει την παγκόσμια Ιστορία.

Ας δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

“Ο Σαμαράς ακυρώνει επίσκεψή του στις ΗΠΑ, λόγω αποτυχίας συνάντησης με τον Ομπάμα”


Από το echedoros-a.gr

«Ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της αμερικανικής εβραϊκής επιτροπής»
 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως ανακοινώθηκε, ακύρωσε επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την αποτυχία εξασφάλισης συνάντησής του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, γράφει το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα.


Ο Σαμαράς, εδώ και μήνες, είχε ανακοινωθεί ως το τιμώμενο πρόσωπο στο Παγκόσμιο Φόρουμ της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής- ΑΕΕ, αλλά όπως ενημερώθηκε η ΑΕΕ, η άφιξή του στην Ουάσιγκτον θα εξαρτιόταν από το εάν ο Ομπάμα, δεχθεί να τον συναντηθεί στο Λευκό Οίκο, ειδικά, μετά τις υψηλές τιμές που επεφύλαξε στον Τούρκο πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη επίσκεψή του.

Ρωσική ανάλυση: Η συντριπτική ήττα του Ερντογάν

Από το echedoros-a.gr

Την πρώτη συντριπτική ήττα του υπέστη μέσα στην Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ταραχές στην Τουρκία - Πηγή Ria.ru

Το κύμα των διαδηλώσεων που σχετίζονται με την πλατεία Taksim, έγινε η πρώτη δημόσια ήττα στην παντοδύναμη εικόνα του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Την ήττα την υπέστη από τους Τούρκους. Αυτό αναφέρει σε ανάλυσή του ο Murat Yetkina, που δημοσιεύθηκε από την Hürriyet Daily News.

«Bar Cyprus» στην Ιαπωνία…

Κι όμως! Μια νεαρή Ιαπωνέζα είναι σήμερα η καλύτερη πρέσβειρα της Κύπρου στη χώρα της, στην οποία δεν υπάρχει ούτε κυπριακή πρεσβεία, ούτε κυπριακό προξενείο, ούτε καν' ένα υποτυπώδες γραφείο του ΚΟΤ... Και χάρη σ' αυτή την Ιαπωνέζα φίλη της Κύπρου, αρκετοί συμπατριώτες της ζητούν πληροφορίες για την Κύπρο, την κυπριακή κουζίνα και για τον τρόπο που θα μπορούσαν να την επισκεφτούν... Το τελευταίο... κατόρθωμά (!) της, ήταν η λειτουργία περιπτέρου σε φιλανθρωπικό παζαράκι, όπου πωλούσε κυπριακά φαγητά!

Ενέργειες για αντικατάσταση του Ντάουνερ

Tης Κατερίνας  Ηλιάδη
Από το alithia.com.cy

Μπορεί η κυβέρνηση να αποφεύγει να σχολιάσει την απαίτηση όλου του πολιτικού κόσμου (κάποιοι δεν έχουν εκφραστεί δημοσίως ακόμα) για αντικατάσταση του Αλεξάντερ Ντάουνερ, Ειδικού Συμβούλου για το Κυπριακό του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, ωστόσο στο παρασκήνιο γίνονται καλά μελετημένες και στοχευμένες ενέργειες, ώστε να τελειώσει ο ρόλος του κ. Ντάουνερ στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, το συντομότερο δυνατόν. Ενόψει των προετοιμασιών της νέας διαδικασίας για το Κυπριακό, που υπολογίζεται να αρχίσει το ερχόμενο φθινόπωρο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης και συνεργάτες του, με προσεκτικές κινήσεις προσπαθούν να πείσουν τους ξένους ενδιαφερόμενους (μεγάλους παίκτες) στο κυπριακό πρόβλημα ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ έχει απωλέσει και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας που είχε ανάμεσα στον πολιτικό κόσμο, αλλά και στην ελληνοκυπριακή κοινωνία.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Εθνικός στρατηγικός πλούτος"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Εθνικός στρατηγικός πλούτος". 
Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών. 
Πέμπτη 30/05/2013, ώρα: 21.00. 

Έγκλημα πολέμου με φωτογραφική κάλυψη

Η φωτογραφική κάλυψη της ομαδικής δολοφονίας στο Κοντομαρί Χανίων αποτελεί μια απόδειξη της φρικαλέας μεθοδικότητας με την οποία λειτουργούσαν οι ναζιστές δολοφόνοι. Ο φωτογράφος του εγκλήματος πολέμου, Γερμανός υπολοχαγός Franz – Peter Weixler, που υπηρετούσε ως ανταποκριτής προπαγάνδας της Βέρμαχτ, αναφέρει σε μαρτυρία του, που χρησιμοποιήθηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης, την ιστορία των καρέ της φρίκης.

Έκτακτη εισφορά έως το 2016

Παγιώνονται οι έκτακτοι φόροι στα εισοδήματα και στην περιουσία. Εκεί που όλοι περίμεναν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα από το 2014, αυτή θα συνεχίσει να εφαρμόζεται για άλλα δύο χρόνια, έως το 2016, όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής».

Οι επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους είναι μεγάλες, καθώς η έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε για πρώτη φορά το 2009, κυμαίνεται από 1% έως 4% στο σύνολο των εισοδημάτων, στο άθροισμα από μισθούς ή συντάξεις, ενοίκια, τόκους, μερίσματα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση φαίνεται να καταλήγει στον κορμό της νέας φορολογίας περιουσίας που κατ’ ουσίαν μονιμοποιεί και το «χαράτσι» στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ Κτυπήθηκαν με χημικά Ελληνικό & Αρμενικό σχολείο στην Πόλη- Φοβούνται πογκρόμ

Επιβεβαιώνονται δυστυχώς οι φόβοι για προβοκάτσια των παρακρατικών στα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης: Η τουρκική αστυνομία χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος έριξε δεκάδες χημικά και προκάλεσαν ασφυκτική κατάσταση στο ομογενειακό σχολείο του Ζαππείου μέσα στο οποίο βρίσκονταν όλα τα Ελληνόπουλα της Πόλης, κάνοντας το μάθημά τους.
Η ρίψη των χημικών προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα ειδικά στα νήπια και τα προνήπια ηλικίας 4 και 5 ετών.
Η ίδια κατάσταση επικράτησε και απέναντι από το ελληνικό σχολείο όπου στεγάζεται το σχολείο των Αρμενίων.

Οι Ισπανοί δείχνουν τα οπίσθιά τους στην Τρόικα

Τα...οπίσθια τους επέλεξαν οι Ισπανοί να δείξουν στη διαδήλωση που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας κινητοποίησης κατά της κρίσης και της λιτότητας. Η φωτογραφία με τους νεαρούς στη Μαδρίτη που αποφάσισαν να κατεβάσουν τα παντελόνια τους και να δείξουν τα οπίσθια τους έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου.

«Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε», «είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε ενάντια στις εντολές της Τρόικα» φώναζαν οι διαδηλωτές που, μέσα σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, έκαναν πορεία μέχρι τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ισπανική πρωτεύουσα.

Δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα επτά ημερών Τουρκικά πολεμικά πλοία αλώνιζαν ξανά το Αιγαίο!

Νέα  πρόκληση από τους γείτονες για δεύτερη φορά σε διάστημα επτά ημερών. Δύο τουρκικά πλοία περιέπλευσαν οκτώ ελληνικά νησιά σε μια πολύ σοβαρή πρόκληση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Συγκεκριμένα, η πυραυλάκατος «ZIPKIN» και η φρεγάτα «YILDIRIM» εισήλθαν και παραβίασαν τα εθνικά χωρικά ύδατα κινούμενα ανάμεσα σε Μύκονο, Νάξο, Σύρο, Κέα, Γυάρο, Αμοργό, Εύβοια και Άνδρο.

Σε διάρκεια μόλις επτά ημερών, είναι η δεύτερη φορά που τουρκικά πλοία κάνουν άσκοπη περιπλάνηση στα ελληνικά χωρικά ύδατα, συμμετέχοντας στην άσκηση με την ονομασία «Θαλασσόλυκος» η οποία διεξάγεται σε χωρικά ύδατα της Ρόδου. 

1453 - 2013: Ψάχνοντας για τον «Μαρμαρωμένο»

1453 - 2013: Ψάχνοντας για τον «Μαρμαρωμένο»
Ιωάννης Δαλματάς, Θεόφιλος Παλαιολόγος, Δον Ροδρίγκο Ντε Τολέδο… Γνωρίζει κάποιος Έλληνας τα συγκεκριμένα ονόματα; Ξέρει το τι ακριβώς έκαναν αυτοί οι τρεις άνθρωποι 560 έτη πριν; Ίσως το όνομα Παλαιολόγος να μας υπομιμνήσκει τον μεγαλύτερης διάρκειας αυτοκρατορικό Οίκο της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ή Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ή Βυζαντίου ή όπως αλλιώς θα ήθελε κάποιος να ονοματίσει τη μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια κρατική οντότητα που έζησε και έδρασε ποτέ στην Ευρασία.
Διδάκτωρος Γεωπολιτικής,
Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας & Άμυνας (www.i-sda.eu)
Από το newsbomb

Οι τρεις αυτοί άνθρωποι τις πρώτες πρωινές ώρες της 29ης Μαΐου του 1453 ακολούθησαν τον τελευταίο μαρτυρικό Αυτοκράτορα των Ρωμαίων, τον Κωνσταντίνο ΙΑ’ Παλαιολόγο, τον επονομαζόμενο και Δραγάση (Δράκο) στην ύστατη εφόρμησή του στα στίφη των Οθωμανών που είχαν διαρρήξει τα τείχη στην Πύλη του Αγίου Ρωμανού.

Φραντζής, ο «ρεπόρτερ» που κατέγραψε την Άλωση

Φραντζής, ο «ρεπόρτερ» που κατέγραψε την Άλωση
Ο Γεώργιος Φραντζής ή Σφρατζής είναι ο άνθρωπος που έσωσε τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο από αιχμαλωσία, υπηρέτησε ως διπλωμάτης στην Αυλή και κατέγραψε με δημοσιογραφικό οίστρο τις τελευταίες στιγμές πριν πέσει η Κωνσταντινούπολη στους Οθωμανούς


Της Άννας Περπερίδου,
Ιστορικού – Φιλολόγου
Από το newsbomb

Πίσω από τα μεγάλα γεγονότα βρίσκονται πάντα οι άνθρωποι που τα καταγράφουν. Πριν από μερικές ημέρες τιμήσαμε την μαύρη επέτειο για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τα ασκέρια των Οθωμανών του Πορθητή και την ηρωϊκή στάση του Μεγίστου των Ελλήνων, τον Κωνσταντίνο ΙΑ’ Παλαιολόγο. Κανείς δεν αναφέρθηκε στον «ρεπόρτερ» που κατέγραψε τα γεγονότα, τα οποία αποτελούν σήμερα Ιστορία.

Διαψεύδει τα αυτιά μας η Ρεπούση!(Βίντεο)

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ παίζει με τη νοημοσύνη μας!
Χθες, προκάλεσε το λαϊκό αίσθημα χαρακτηρίζοντας «εθνικό μύθο» τον χορό του Ζαλόγγου. Σήμερα, προσπαθεί να μας πείσει ότι αυτό που ακούσαμε, δεν το... ακούσαμε!
«Μέσα στην ιστορία και την διαδρομή κάθε λαός που χειρίζεται την ιστορία του και για συγκεκριμένους λόγους δημιουργεί διάφορους εθνικούς μύθους, οι οποίοι χρειάζονται για εθνικοπατριωτικούς λόγους» δήλωσε χθες η κ. Ρεπούση απαντώντας σε ερώτηση του Σπύρου Χαριτάτου για το χορό του Ζαλόγγου, σε συνέντευξη της στον Alpha 9.89.

Στρατιές Ελλήνων μεταναστεύουν

Την απελπισία της ελληνικής κοινωνίας και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, αποτυπώνονται ανάγλυφα σε έρευνα για λογαριασμό του Πανεπιστημίου Αθηνών, που πραγματοποίησε η εταιρεία Opinion Poll.
Τα στοιχεία της έρευνας είναι απελπιστικά, ενώ αναδεικνύουν χαρακτηριστικά το μέγεθος του προβλήματος διαρροής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.
Είναι χαρακτηριστικό πως 1 στους 4 ερωτηθέντες με μέση ή ανώτερη εκπαίδευση δηλώνει έτοιμος να μεταναστεύσει προκειμένου να βρει εργασία. Τα ποσοστά αυτά όμως, σχεδόν εξανεμίζονται όταν η ίδια ερώτηση γίνεται σε εργαζόμενους στοιχειώδους εκπαίδευσης καθώς μόλις το 5% σκέφτεται να αναζητήσει δουλειά έξω ενώ αυτή η κατηγορία εργαζομένων νιώθει περισσότερο από κάθε άλλη σίγουρη για τη θέση εργασίας της.

Οι απολογητές του ναζισμού δεν είναι χορτοφάγοι

ΡΕΠΟΥΣΗ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ
Από το  newsbomb
 
Όσοι κρύβουν το αίμα από τις σφαγές του Κεμάλ, εκτρέφουν τον νέο Χίτλερ
 Οι Δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης εξέχοντα μέλη του θιάσου που περιφέρεται στα ΜΜΕ, εξομοιώνοντας τα θύματα του Κεμαλισμού - φασισμού με τους θύτες.
Μόνο ως γραφικοί δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όσοι επανειλημμένα προκαλούν το ήδη ταλαιπωρημένο εθνικό αίσθημα και την ιστορική μνήμη, όσοι βάλουν κατά στιγμών που αποτελούν πηγή έμπνευσης και ανάτασης των Ελλήνων και αφορίζουν την αγάπη προς την Ελλάδα που απετέλεσε την κύρια αιτία ανάσχεσης του ναζισμού στον β' παγκόσμιο πόλεμο.