Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ (490 π.Χ.)… Μία από τις Σημαντικότερες Στιγμές στην Ιστορία της Ανθρωπότητας(Βίντεο)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 490’… Έλληνες και Πέρσες συγκρούονται στο Μαραθώνα. 

 Οι Πέρσες, υπό τον Δάτι και τον Αρταφέρνη, αφήνουν στο πεδίο της μάχης 6.500 νεκρούς, ενώ οι απώλειες από την ελληνική πλευρά είναι μόλις 192, ανάμεσά τους και ο Καλλίμαχος. 

Η ακριβής ημερομηνία αμφισβητείται από πολλούς ιστορικούς, οι οποίοι υπολογίζουν ότι η μάχη διεξήχθη στις 13 ή 14 Αυγούστου (Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Εκδοτική Αθηνών).

Άρης: Στον «κόκκινο πλανήτη» κυλούσαν ποτάμια διπλάσια σε πλάτος από αυτά της Γης

Σύμφωνα με νέες επιστημονικές εκτιμήσεις, ο πλανήτης Άρης «φιλοξενούσε» ποτάμια, πολύ μεγαλύτερα σε πλάτος από αυτά του δικού μας πλανήτη ενώ μάλιστα είναι πιθανό πως υπήρχε σε αυτά νερό έως πριν από ένα δισεκατομμύριο χρόνια, δηλαδή αρκετά πρόσφατα.

Οι επιστήμονες από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Έντγουιν Κάιτ του Πανεπιστημίου του Σικάγο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science Advances», ανέλυσαν τα έως τώρα δορυφορικά και άλλα δεδομένα για τη γεωμορφολογία του Άρη και κατέληξαν ότι ο «κόκκινος» πλανήτης διέθετε ποτάμια με πλάτος έως περίπου διπλάσιο από αυτά της Γης.

Βόμβα ερευνητών για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Δεν υπάρχει άδεια μεταφοράς τους στη Βρετανία

Τούρκοι ερευνητές εξέτασαν ενδελεχώς όλα τα φιρμάνια του Σουλτάνου, τα οποία αφορούσαν τον Λόρδο Έλγιν. Τι καταδεικνύουν τα ευρήματα της μακράς έρευνας των επιστημόνων.
Σε μία αποκάλυψη — βόμβα για την τύχη των «Μαρμάρων του Παρθενώνα» προχώρησαν Τούρκοι επιστήμονες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν έγγραφα που επιβεβαιώνουν τη νόμιμη μεταφορά των γλυπτών από τον Λόρδο Έλγιν.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου,

Φρένο της UNESCO στον Ερντογάν: Πρέπει να μας ρωτήσεις για να κάνεις την Αγιά Σοφιά τζαμί

Φρένο στα σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που στον δρόμο προς τις κάλπες της 31ης Μαρτίου τάζει στους πολίτες της Τουρκίας να κάνει την Αγιά Σοφιά τζαμί, βάζει η UNESCO.
Ενώ ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει πως θα μετατρέψει την Αγιά Σοφιά από μουσείο σε τζαμί, προκειμένου οι επισκέπτες να μην πληρώνουν εισιτήριο για να την επισκεφθούν, πηγές της UNESCO τού υπενθυμίζουν ότι θα πρέπει πρώτα να ερωτηθεί εκείνη.
Να σημειωθεί ότι η  ανάδειξη της Αγίας Σοφίας ως Παγκόσμιου Μνημείου περιλαμβάνεται στις ιστορικές ζώνες της Κωνσταντινούπολης που έχουν εγγραφεί στον «κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς» το 1985.

Η Ε.Ε. σταματά τις διασώσεις μεταναστών ανοιχτά της Λιβύης μετά τις ιταλικές πιέσεις Η Ρώμη ζητά αλλαγή των κανόνων που επιβάλλουν την αποβίβαση στα λιμάνια της

Στην απόφαση να αναστείλει προσωρινά την ανάπτυξη ναυτικών μέσων, ώστε να διασώσει μετανάστες ανοικτά της Λιβύης, που είχε ξεκινήσει το 2015, αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης «Σοφία».
«Μέχρι τώρα καμία λύση δεν έχει βρεθεί στο θέμα της αποβίβασης» των μεταναστών που διασώζονται στη θάλασσα, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος, υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς η Ιταλία απαιτεί την αλλαγή των κανόνων εκείνων που επιβάλλουν την αποβίβαση μεταναστών στα λιμάνια της.

Οι δικηγόροι της Τουρκίας - Η ώρα για αποφάσεις

Οι δικηγόροι της Τουρκίας
Του Ν. Λυγερού

Δεν μας έφτανε ο κλασσικός ραγιαδισμός και το Σύνδρομο της Στοκχόλμης, έπρεπε να δούμε και τους δικηγόρους της Τουρκίας. Βέβαια πήραν ειδικότητα από τα Σκόπια και τώρα θέλουν να περάσουν στο επόμενο στάδιο, ακόμα και τις ημέρες της Εθνικής μας Επετείου. Δεν μιλούν ποτέ για τη Μαύρη Θάλασσα ενώ εκεί βρίσκεται η ΑΟΖ του Πόντου, ενώ φέτος ζούμε τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Δεν μιλούν ποτέ για την Καταστροφή της Σμύρνης, εκτός βέβαια όταν θέλουν να την χαρακτηρίσουν ως συνωστισμό, αλλά συνεχώς αναφέρονται σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. Προσπαθούν να αλλοιώσουν το θέμα του

Η δειλία της κυβέρνησης - Τα Σκόπια είναι πληθυντικός - Καστελλόριζο και Συνθήκη Παρισίων

Η δειλία της κυβέρνησης
Του Ν. Λυγερού

Αν η κυβέρνηση έκανε πίσω δεν είναι μόνο λόγω 25ης Μαρτίου, αλλά και λόγω δειλίας διότι φοβάται για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών. Έτσι δεν ήθελε να ρίξει λάδι στη φωτιά με τις κλασικές απαράδεκτες δηλώσεις ενάντια στον Ελληνισμό. Βέβαια όλοι ξέρουμε πως κάποιος που είναι σταλινικός δεν γίνεται ξαφνικά δημοκράτης σε μερικές ημέρες ειδικά αν δέχτηκε πιέσεις μόνο από τον ελληνικό λαό. Αλλά εδώ φαίνεται ότι το κόμμα έβαλε μία νέα γραμμή πολύ πιο πίσω από τις κλασικές του θέσεις, για να φανεί τουλάχιστον στους πιο αθώους ότι δεν μηδενίζει την έννοια του Έθνους.

Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης - Η κυβέρνηση τρομοκρατεί την ασφάλεια - Έκανε πίσω η κυβέρνηση

Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης
Του Ν. Λυγερού

Για την 25η Μαρτίου πληθαίνουν οι δικαιολογίες της κυβέρνησης για να απαγορεύσει την ελεύθερη έκφραση του ελληνικού λαού με κάθε τρόπο κι όταν δεν μπορεί με τον πιο άμεσο βρίσκει κάτι άλλο για ν’ απουσιάζουν οι εκπρόσωποί της από τις παρελάσεις. Πίστευε ότι δεν θα έχει επιπτώσεις με την απόφασή της να κινήσει το Σκοπιανό και να υπογράψει το Προσύμφωνο των Πρεσπών αλλά τώρα βλέπει το μέγεθος του λάθους της εκτίμησής της και δεν έχει δει ακόμα τίποτα από την αντεπίθεση του λαού μας. Σιγά σιγά όλοι οι πατριώτες ετοιμάζονται να φωνάξουν δυνατά Μακεδονία Ξακουστή σε κάθε παρέλαση, όπου κι αν βρίσκεται στην Ελλάδα, διότι θεωρούν ότι φτάνει αυτή η υποταγή στη βαρβαρότητα μόνο και μόνο επειδή μερικοί δεν ήξεραν πόσο μαύρη είναι στις απαράδεκτες επιλογές της.