Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Γρηγόρης Αυξεντίου (1928-1957) – Ο σταυραετός του Μαχαιρά(Βίντεο)

       Μέχρι σήμερα μαθαίνατε πως πολεμούν οι Έλληνες. Σήμερα θα μάθετε και πως πεθαίνουν.
           «Στην εσχάτην ανάγκην θα αγωνιστώ και θα πεθάνω σαν Έλληνας,                                                                       αλλά ζωντανόν δεν θα με πιάσουν».

                                                                                                  Γρηγόρης Αυξεντίου.

Τι λέει η Κομισιόν για το «Μακεδονία» που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Γιούνκερ

Δεν υπάρχει «καμία αλλαγή στην πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» να αποκαλεί τα Σκόπια με την επίσημη διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία της πΓΔΜ, ανέφεραν σήμερα πηγές της Επιτροπής.
Σχετικά με τον όρο «Μακεδονία», που φέρεται να χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφερόμενος στην πΓΔΜ, σε συνέντευξή του στη γερμανόφωνη υπηρεσία της Deutche Welle, πηγές της Επιτροπής ανέφεραν ότι πρόκειται για κάτι το οποίο «χάθηκε στη μετάφραση», αφήνοντας να εννοηθεί ότι όπως έκανε πάντα στο παρελθόν, έτσι και στο μέλλον, ο πρόεδρος Γιούνκερ θα αποκαλεί τα Σκόπια με την επίσημη ονομασία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ).

Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος για τη σύλληψη των 2 Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στον Εβρο - ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Στο περιστατικό με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στον Έβρο αναφέρονται, όπως είναι λογικό, και τα τουρκικά ΜΜΕ.

Μυστήριο με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών: Έπεσαν σε τουρκική ενέδρα; - Ανησυχία μήπως οι Τούρκοι επιλέξουν να κλιμακώσουν το επεισόδιο(Βίντεο)

Το επεισόδιο που προκλήθηκε στις Καστανιές του Έβρου όταν τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις συνέλαβαν δύο Έλληνες στρατιωτικούς με την αιτιολογία ότι η ελληνική περίπολος πέρασε παρανόμως σε τουρκικό έδαφος απειλεί να τινάξει στον αέρα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αν και το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε ότι είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Εξωτερικών δίνουν πληροφορίες με το σταγονόμετρο, δημιουργώντας πρόσθετα ερωτήματα. Η σύλληψη των δύο στελεχών του ελληνικού στρατού μεταδίδεται από περισσότερα τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Μετά τα διπλωματικά για το Σκοπιανό - Συνέντευξη Ν. Λυγερού(Bίντεο)


Μετά τα διπλωματικά για το Σκοπιανό
Tου Ν. Λυγερού

Η Τουρκία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ την ίδια χρονιά με την Ελλάδα, δηλαδή το 1952. Η Βουλγαρία εντάχθηκε το 2004 και η Αλβανία το 2009. Αν σκεφτούμε επίσης ότι η Ιταλία είναι από τα ιδρυτικά μέλη που επινόησαν αυτήν την υπερδομή το 1949.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τα γειτονικά κράτη ανήκουν στην ίδια υπερδομή με την Ελλάδα, δηλαδή δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει σε περίπτωση εμπλοκής, σύρραξης κλπ.
Η μόνη χώρα που δεν βρίσκεται σε ανάλογη θέση είναι τα Σκόπια. Έτσι το ερώτημα είναι απλό.
Αν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί μια χώρα με περίπου 25.000 km2 κι ένα πληθυσμό 2 εκατομμυρίων, που δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ για το θέμα της ονομασίας της, πώς θέλει να είναι αξιόπιστη με χώρες πολύ μεγαλύτερες και σε μέγεθος και σε πληθυσμό που ανήκουν στο ΝΑΤΟ;

Ο στρατηγικός ορθολογισμός - Τα νησιά της ΑΟΖ

Ο στρατηγικός ορθολογισμός
Tου Ν. Λυγερού

Ο στρατηγικός ορθολογισμός είναι ένα θεμελιακό εργαλείο για μια χώρα που θέλει να διεκδικήσει τα Δικαιώματά της, όποια και να είναι αυτά. Διότι η διεκδίκηση δεν μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε τρόπο, ειδικά όταν οι αντίπαλοί σου είναι αντικειμενικά πιο ισχυροί. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι απλοί. Μια μικρή χώρα πρέπει πάντα να έχει το Δίκαιο για αυτήν αν θέλει να καταφέρει κάτι το ουσιαστικό. Γι’ αυτό κάθε τυπική λεπτομέρεια μετατρέπεται σε εργαλείο τακτικής που πρέπει να χρησιμοποιηθεί ορθολογικά.