Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Σπάνιες φωτογραφίες από τη μεταφορά των οστών του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Μοναδικές φωτογραφίες, τραβηγμένες από τον Δημήτρη Σαλαπάτα, αλλά και κάποιες από το αρχείο του Ν. Γρηγοράκη, φέρνει στη δημοσιότητα η Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Πελοποννήσου. Πρόκειται για φωτογραφικό υλικό του 1930, από τη μεταφορά των οστών του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, από την Αθήνα στην Τρίπολη.
Τα οστά του Κολοκοτρώνη βρίσκονται στην Τρίπολη από τις αρχές του αιώνα. Πριν βρίσκονταν στην Αθήνα, στο Α’ Νεκροταφείο, αλλά ο Ελευθέριος Βενιζέλος φρόντισε για την μεταφορά τους στην Τρίπολη (κατόπιν αιτήματος των Αρκάδων), συνοδεύοντας μάλιστα ο ίδιος την μεταφορά τους.

Κύπρος:Για νέα «πειρατική» ενέργεια της Τουρκίας κάνει λόγο η Προεδρία

Η Κυπριακή Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη νέα επαπειλούμενη παράνομη γεώτρηση της Τουρκίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και της υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε περιοχή η οποία έχει νομίμως οριοθετηθεί με τη Συμφωνία Κύπρου – Αιγύπτου (2003), σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
 
Σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή καλύπτει μέρος των ερευνητικών τεμαχίων 6 και 7, τα οποία έχουν δεόντως αδειοδοτηθεί στις ευρωπαϊκές εταιρείες ΕΝΙ και ΤΟΤΑL. 

Χαλάει ξανά ο καιρός: Ερχονται βροχές, χιονοπτώσεις και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας - ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΕΟ

Η καλοκαιρία της Μεγάλης Εβδομάδας και την Κυριακή του Πάσχα υποχωρεί σταδιακά, καθώς από αύριο το σκηνικό του καιρού θα αρχίσει αισθητά να χαλάει.

Νεφώσεις καλύπτουν ήδη τις περισσότερες περιοχές της χώρας και κατά τη διάρκεια της μέρας σήμερα βροχές και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στην Κεντρική και στη Βόρεια Ελλάδα, με τα φαινόμενα στα βόρεια να είναι κατά τόπους έντονα.
Βροχερός καιρός, πού αναμένονται χιονοπτώσεις

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από την Τρίτη έως και την Πέμπτη ο καιρός θα διατηρηθεί βροχερός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Ρωσικά ΜΜΕ: «Η Τουρκία και η Αλβανία ενώθηκαν κατά της Ελλάδας-Εγκαθιστούν μουσουλμάνους στην Β.Ήπειρο»

«Η Αλβανία και η Τουρκία υπέγραψαν σχέδιο στρατιωτικής συνεργασίας»
Αυτή η είδηση έχει τραβήξει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης για το απόρρητο του χαρακτήρα της, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ρωσική εφημερίδα Ισβέστια.
 Αλβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι ηγέτες των δύο χωρών συμφώνησαν να τοποθετήσουν 30 χιλιάδες "Σύρους πρόσφυγες" στη νότια Αλβανία.

Νέα δωρεά του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, αυτή τη φορά στην Υπηρεσία Φάρων

Σύμφωνα με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα στο Facebook της Υπηρεσία Φάρων/Φάροι Ελλάδας-Lighthouses of Greece, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προτίθεται να κάνει μία νέα δωρεά στο Πολεμικό Ναυτικό, αυτή τη φορά στην εν λόγω Υπηρεσία. Αναλυτικά:

Η αφοσίωση του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πολιτισμό και στη Ναυτιλία οδηγεί εδώ και χρόνια σε μία αντιμετώπιση της πολιτιστικής και ναυτιλιακής μας κληρονομιάς ως ζωντανού οργανισμού, του οποίου η συντήρηση συμβάλλει στη σύγχρονη εξέλιξή μας και αποτελεί σημαντικό σκοπό του Ιδρύματος.

Νέα ΒΙΝΤΕΟ με την τουρκική αθλιότητα από το περιστατικό στη Λέσβο…(Βίντεο)

Νέα αποκαλυπτικά βίντεο από το επικίνδυνο περιστατικό που καταγράφηκε προχθές στα βορειοανατολικά της Λέσβου μεταξύ του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής και των σκαφών της Τουρκικής Ακτοφυλακής δημοσίευσε η ιστοσελίδα Λιμενικά Νέα.

Στα βίντεο που ακολουθούν καταγράφεται η μαζικότητα της εμπλοκής της Τουρκικής Ακτοφυλακής με έξι σκάφη εκ των οποίων τα δύο ήταν μεγάλου εκτοπίσματος. Πρόκειται για περιστατικό που αναδεικνύει με αδιάψευστο τρόπο το πόσο εύκολα οι Τούρκοι μπορούν να στήσουν επεισόδιο, εάν το αποφασίσουν, με την Ελλάδα.

Χάκερς ρίχτηκαν στη «μάχη» κατά του κορονοϊού - Πώς εξυπηρετούνται Ιταλία, Ελλάδα και Πορτογαλία

Όταν οι βαριά νοσούντες από τον κορονοϊό στην εντατική ιταλικού νοσοκομείου της Λομβαρδίας ζητούσαν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους, η διοίκηση του νοσοκομείου έκανε έκκληση για συσκευές τεχνολογίας, με τις οποίες οι ασθενείς θα μπορούν να δουν και να συνομιλήσουν με τους αγαπημένους τους. Τάμπλετς ανέλαβε να συγκεντρώσει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, την οποία δημιούργησαν Ιταλοί χάκερς.
Πρόκειται για την πλατφόρμα «Covid19Italia.help», την οποία ανέλαβε να φτιάξει μια ομάδα από περίπου 30 civic hackers, δηλαδή ακτιβιστές προγραμματιστές. Η ομάδα ονομάζεται «emergenzeHack» και τα μέλη της ένωσαν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους για μια αντίστοιχη πρωτοβουλία τo 2016 που παρείχε υποστήριξη σε όσους πλήττονταν από το φονικό σεισμό στην Ιταλία.