Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Η τριήρης- Μια παρουσίαση και οι προδιαγραφές της

Η τριήρης υπήρξε το πλοίο που πρωταγωνίστησε στις ναυμαχίες κατά την κλασσική περίοδο και υμνήθηκε τόσο για την ομορφιά όσο και για την πολεμική του ισχύ.  Ναυπηγήθηκε περί τα τέλη του 8ου αιώνα π.Χ. από τον περίφημο Κορίνθιο ναυπηγό Αμεινοκλή. Η εμφάνιση της τριήρους σηματοδότησε την ουσιαστική εξέλιξη του πολεμικού ναυτικού στην Αρχαία Ελλάδα δημιουργώντας μια νέα κλάση πέραν της πεντηκοντόρου και της διήρους. Ο εξελιγμένος αυτός τύπος επέφερε μικρή αύξηση στις διαστάσεις (μήκος, ύψος και πλάτος) του σκάφους. Η σημαντικότερη καινοτομία σημειώθηκε στην κινητήρια δύναμη προωθήσεως (οι 50 κωπηλάτες που διέθετε η πεντηκόντορος τριπλασιάσθηκαν φθάνοντας τους 170).

Φωτογραφίες: Καραδοκεί ο εφιάλτης στον Κορινθιακό - «Αποικία» από τσούχτρες βρέφη κοντά στην Ψάθα

Ομάδα από την Ένωση περιβαλλοντικών οργανώσεων ΝΗΡΕΑΣ, βρήκε ένα βρεφοκομείο τσουχτρών pelagia noctiluca (η μικρή κακιά) σε μια θαλασσινή σπηλιά
Μπορεί να δημιουργείται πλωτό φράγμα στον Κορινθιακό για το πρόβλημα με τις τσούχτρες, ωστόσο, οι όπως δείχνουν τα πράγματα μάλλον και φέτος... τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά.

«Στην παραλιακή περιοχή πριν την Ψάθα (Ανατολικός Κορινθιακός Κόλπος) μια ομάδα φίλων από την Ένωση περιβαλλοντικών οργανώσεων ΝΗΡΕΑΣ, βρήκαμε ένα βρεφοκομείο τσουχτρών pelagia noctiluca (η μικρή κακιά) σε μια θαλασσινή σπηλιά. Περίπου πριν από την περιοχή της φωτογραφίας της Ψάθας. Λιάζονταν, μάλλον».

Ψέριμος: Απίστευτο περιστατικό με «τουρκική σημαία» και τουρίστες - Συναγερμός στο Λιμενικό

Μία καταγγελία ενός κατοίκου για την παρουσία μίας... τουρκικής σημαίας στην Ψέριμο προκάλεσε την κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος, το μεσημέρι της Κυριακής.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, κάτοικος κατήγγειλε στο Λιμενικό ότι τέσσερα άγνωστα άτομα σήκωσαν την τουρκική σημαία στην Ψέριμο.
Άμεσα στο νησί έφτασε κλιμάκιο του Λιμενικού από την Κάλυμνο. Μόνο που η αλήθεια ήταν… πολύ διαφορετική.
Τα τέσσερα άτομα εντοπίστηκαν και όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για δύο Ισπανούς και δύο Βέλγους, που είχαν πάει στην Ψέριμο με ημερόπλοιο από την Κω.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες

Καιρός ΕΜΥ: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι θα πλήξουν τη χώρα από αύριο Τρίτη (15/05) σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, αναμένεται να πλήξουν από το μεσημέρι το Βόρειο Ιόνιο (κυρίως περιοχή Κέρκυρας – Παξών), αλλά και την Ήπειρο.
Η κακοκαιρία αναμένεται να «χτυπήσει» το απόγευμα την Δυτική Μακεδονία, πιθανώς τη Δυτική Στερά και τη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία.

Μακελειό στη Γάζα: 52 νεκροί Παλαιστίνιοι λίγο πριν το άνοιγμα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ(Βίντεο - Φωτο)

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται οκτώ παιδιά - Σχεδόν 2.500 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, πολλοί εκ των οποίων δέχτηκαν τα πυρά των Ισραηλινών - 40.000 διαδηλωτές έφτασαν σε πέντε σημεία στο φράχτη που χωρίζει Παλαιστίνη και Ισραήλ - Γιατί Τραμπ και Νετανιάχου επέλεξαν τη σημερινή μέρα - Τι είναι η Νάκμπα για τους Παλαιστίνιους
Σε μακελειό εξελίσσονται οι διαδηλώσεις Παλαιστινίων στο φράχτη που χωρίζει τα παλαιστινιακά εδάφη με το Ισραήλ. Ο Ισραηλινός στρατός πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον 52 Παλαιστινίους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οκτώ παιδιά. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, τουλάχιστον 918 διαδηλωτές τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 772 από αυτούς από πραγματικά πυρά. Συνολικά οι τραυματίες αγγίζει σε αριθμό τους 2.410, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, η κατάσταση χαρακτηρίζεται κρίσιμη.