Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Αίγυπτος: Στο φως το ελληνορωμαϊκό παρελθόν της Αλεξάνδρειας

Τάφο που χρονολογείται στην Ελληνορωμαϊκή εποχή, είναι σκαμμένος σε βράχο και διαθέτει αυλή με κίονες στο μέσον της έφεραν στο φως αιγύπτιοι αρχαιολόγοι στην Αλεξάνδρεια σε ένα τμήμα του παλαιού, ανατολικού νεκροταφείου της πόλης.

Πρόκειται για τον σημαντικότερο από τους τέσσερις συνολικά τάφους που ανακαλύφθηκαν κατά τον έλεγχο της συγκεκριμένης περιοχής για αρχαιολογικά ευρήματα, προτού παραχωρηθεί για δόμηση.

Η Ευρώπη, το λιμάνι της Ανθρωπότητας

Του Ν. Λυγερού
Μετάφραση από τα γαλλικά Βίκυ Τσατσαμπά

Επικρίνουμε συνεχώς την Ευρώπη σαν η γηραιά ήπειρος να ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος για τη σκέψη μας. Θεωρούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κάνει αρκετά και ότι είμαστε σε μια κατάσταση κρίσης λόγω των αξιώσεών της που δεν μπορεί να υποστηρίξει. Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει ακόμη κανένας κοινός παρονομαστής μεταξύ των κρατών μελών ως εάν το όραμά μας περιορίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Παρόλα αυτά είμαστε όλοι Ευρωπαίοι. Ή, ίσως, διαμέσου όλων αυτών, αποδεικνύουμε ότι είμαστε περισσότερο Ευρωπαίοι, τόσο καλλιεργημένοι είμαστε στη δημοκρατία που ξεχνάμε τις επιπτώσεις. Η Ευρώπη έχει διασχίσει τα χρόνια και έχει δώσει ένα όραμα στον κόσμο. Ενώ μερικοί δεν βλέπουν παρά μόνο τις αρνητικές πτυχές της αποικιοκρατίας και σπεύδουν να ξεχάσουν τις έννοιες τις τόσο θεμελιώδεις, όπως του Ελληνισμού και του ανθρωπισμού που εκπροσωπούν, παρόλα αυτά, τα δώρα σε όλη την ανθρωπότητα.

Μεσογειακές Συμφωνίες και ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού


Για να υλοποιηθεί η θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ και για να προχωρήσουμε στην οριοθέτησή της μέσω των διμερών σχέσεων με την Αλβανία, Ιταλία, Λιβύη, Αίγυπτο, Κύπρο και Τουρκία, πρέπει να γνωρίζουμε και τις υπάρχουσες συμφωνίες μέσα στη Μεσόγειο. Σε αυτές πρέπει να εντάξουμε και τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης του 1982 (υπόθεση Λιβύη –Τυνησία) και του 1985 (Λιβύη- Μάλτα). Υπάρχουν οριοθετήσεις που αφορούν χωρικά εθνικά ύδατα (Ιταλία- Γιουγκοσλαβία, Γαλλία- Ιταλία και Βοσνία- Κροατία), οι οποίες είναι σημαντικές για τα ακραία σημεία βέβαια. Πιο σημαντικές συμφωνίες είναι αυτές που αφορούν την έννοια της υφαλοκρηπίδας (Ιταλία- Γιουγκοσλαβία, Ιταλία- Τυνησία, Ιταλία- Ισπανία, Ιταλία- Αλβανία) στις οποίες ανήκει και η συμφωνία του 1977 μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.

ΑΟΖ και εκλογές

Του Ν. Λυγερού


Η πρώτη φάση της στρατηγικής για την θέσπιση της ΑΟΖ μόλις τέλειωσε. Το καθαρά θεωρητικό πλαίσιο μετατρέπεται με την ανακοίνωση των εκλογών σε πεδίο. Αυτή η φάση θα διαρκέσει έως τις εκλογές για να παραδώσει την σκυτάλη στο πεδίο δράσης. Στο ενδιάμεσο λοιπόν θα πρέπει ο ελληνικός λαός να πείσει όλα τα κόμματα να συμπεριλάβουν την ΑΟΖ στο πρόγραμμα τους, έτσι ώστε να είναι όλα θετικά προς την θέσπισή της. Κι αν δεν είναι, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και βέβαια τις επιπτώσεις. Η ΑΟΖ είναι πλέον ένα όραμα απτό για την πατρίδα μας. Η ενημέρωση για τις ιδιότητες της έχει γίνει σε πολλαπλό επίπεδο και ο καθένας μπορεί να κρίνει την αναγκαιότητά της, όχι μόνο σε αυτή την περίοδο αλλά και για να υπάρξει μέλλον στην πατρίδα μας.

Μετριάστηκαν οι ανοδικές διαθέσεις στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Αν και δεν κατάφερε να κρατήσει επαφή με τα υψηλά ημέρας, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης σε θετικό έδαφος, μετά την τετραήμερη διακοπή των συναλλαγών.

Στον «μοιρασμένο» FTSE20 ξεχώρισαν ανοδικά οι Eurobank και Alpha Bank, ακολουθούμενες από τις μετοχές των ΤΤ και Coca-Cola 3E, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν, με απώλειες άνω του 3%, οι τίτλοι των Τιτάν, Τρ. Κύπρου, MIG, Βιοχάλκο και Marfin Popular Bank.

Για αβεβαιότητα που προκαλείται από τη συμπεριφορά των αγορών απέναντι στις ανάγκες δανεισμού της Ισπανίας έκανε λόγο σήμερα η Beta Securities, τονίζοντας επίσης την αναβλητικότητα στα θέματα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών καθώς και τη ρευστή κατάσταση του πολιτικού σκηνικού.

Απίστευτη γκάφα CNN !!!

CNN: Νεκρή διάσημη Ελληνίδα τραγουδίστρια
Ακόμα και ένας ειδησεογραφικός κολοσσός όπως το CNN μπορεί να την «πατήσει» άσχημα, μεταδίδοντας μια ψευδή είδηση και μάλιστα υποτιθέμενου θανάτου.
Ο λόγος για το «θάνατο» της Μαρινέλλας, που ανακοινώθηκε σε συγκεκριμένο τμήμα της ιστοσελίδας του αμερικανικού δικτύου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ireport.cnn.com η μεγάλη Ελληνίδα τραγουδίστρια έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.
Η Μαρινέλλα υποτίθεται ότι σκοτώθηκε, όταν το αυτοκίνητο μεθυσμένου οδηγού πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με το όχημα στο οποίο επέβαινε. Στη συνέχεια, τα αυτοκίνητα τυλίχτηκαν στις φλόγες. Το Nasos Blog στο gossip-tv.gr δημοσίευσε την «είδηση» του CNN, όπως αναρτήθηκε.

Φορολογικός Γολγοθάς για τους πολίτες!

Φορολογικός Γολγοθάς για τους πολίτες!
Φορολογικός Γολγοθάς περιμένει τους φορολογούμενους μετά τις εκλογές του Μαΐου.
Τρείς μέρες μετά τις εκλογές , οι φορολογούμενοι αναμένεται να ξεκινήσουν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου.  Φέτος, θα τις υποβάλουν ηλεκτρονικά (e- taxis), υποχρεωτικά, και οι μισθωτοί με εισόδημα από 12.000€ και πάνω.

Μετά τις εκλογές λοιπόν έρχονται συνολικά 8 ραβασάκια από την εφορία:
1. Φόρος εισοδήματος
2. Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης
3. Τέλος επιτηδεύματος

Πετσοκόβουν τους μισθούς, «ανοίγουν» τις απολύσεις

Πετσοκόβουν τους μισθούς, «ανοίγουν» τις απολύσεις
Το τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου θα οριστικοποιηθούν οι προτάσεις για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν προκειμένου να επιτευχθεί ο πρώτος μεγάλος στόχος της επόμενης κυβέρνησης, που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης του μηνός.
Ποιος είναι αυτός; Η διασφάλιση περίπου 11,5 δις ευρώ, κατά την κρίσιμη διετία 2013 – 2014, η οποία θεωρείται και είναι η κρισιμότερη του Μνημονίου 2. Ο υπουργός Οικονομικών της επόμενης κυβέρνησης, μάλιστα, όταν θα πάει να αναλάβει τα επόμενα καθήκοντα του, θα βρει επάνω στο γραφείο του και την σχετική έκθεση του ΚΕΠΕ, που θα του έχει αφήσει παρακαταθήκη ο απερχόμενος κ. Φίλιππος Σαχινίδης.
Το σχετικό κείμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στην τελική φάση της επεξεργασίας του και θα παραδοθεί στον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου ενδεχομένως και πριν από το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Σημαντικές εκπλήξεις, ως προς το περιεχόμενο του, πάντως, δεν θα προβλέπει.

Εκλογική συνεργασία Ανεξάρτητων Ελλήνων - Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών Στο ψηφοδέλτιο Καμμένου ο Δημαράς

Την κοινή κάθοδό τους στις εκλογές της 6ης Μαϊου ανακοίνωσαν οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες"του Πάνου Καμμένου και το "Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών" του Γιάννη Δημαρά.

Για την ακρίβεια, ο κ. Δημαράς και τα άλλα στελέχη του "Άρματος" θα συμπεριληφθούν στους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματος του κ. Καμμένου.

"Οι συγκυβερνώντες εκτελώντας εντολές της Τρόικας  και συμπιέζοντας την προεκλογική περίοδο,  προσπάθησαν να δυναμιτίσουν τη συστράτευση των Ελλήνων απέναντι στις δυνάμεις της κατοχής των τοκογλύφων και των τραπεζιτών.

Μαύρες οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Μηδενική ανάπτυξη το 2013 και επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς από το 2014 προβλέπει για την Ελλάδα το ΔΝΤ στην εξαμηνιαία έκθεσή του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητά.

Όπως αναφέρεται, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. που ανακάμπτουν, οι δύο χώρες που είναι σε καθεστώς μνημονίου -η Ελλάδα και η Πορτογαλία- βυθίζονται όλο και πιο πολύ στην ύφεση. Το ίδιο ισχύει και για την Ισπανία και την Ιταλία όπου «παρά τις δημοσιονομικές προσπάθειες τα spreads των ομολόγων διευρύνονται».

Στο κελί του Εφραίμ ο Άκης (Φωτό και Βίντεο)

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν η λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας και ο επιχειρηματίας, Γιώργος Σαχπατζίδης.

Οι δικηγόροι του πρώην υπουργού χαρακτήρισαν σε δήλωση τους υπερβολική την προσωρινή κράτηση του. «Θεωρούμε ότι η επιβληθείσα προσωρινή κράτηση στον κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλο είναι υπερβολική με βάση την αρχή της αναλογικότητας. Η υψηλή αναγνωρισιμότητα του κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου λόγω της μακράς θητείας του στην πολιτική και σε καίριες κυβερνητικές θέσεις αποτελεί ένα επιπρόσθετο στοιχείο που καθιστά την επιβολή προσωρινής κρατήσεως και λόγω υπόνοιας φυγής άνευ αντικειμένου» ανέφεραν μεταξύ άλλων οι δικηγόροι του Άκη Τσοχατζόπουλου.