Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Tί έγραψε ο Bloomberg για τη σύλληψη του Κ. Βαξεβάνη

Με εκτενές δμοσίευμα αναφέρθηκε ο Βloomberg στη σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.
Συγκεκριμένα αυτό ανέφερε: Η αστυνομία στην Ελλάδα συνέλαβε έναν Έλληνα δημοσιογράφο που δημοσίευσε τα ονόματα των 2.000 Ελλήνων με καταθέσεις σε Ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.
Ο Κώστας Βαξεβάνης, εκδότης του περιοδικού Hot Doc, συνελήφθη σήμερα στην Αθήνα, σύμφωνα με ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του στο Twitter στις 11 π.μ. ώρα Ελλάδος. Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε χθες, αφού το περιοδικό δημοσίευσε τη λίστα «Lagarde», ένα ηλεκτρονικό αρχείο το οποίο έχει δοθεί στην Ελληνική κυβέρνηση το 2010 από την τότε Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, με περίπου 2.000 Έλληνες οι οποίοι έχουν Ελβετικούς λογαριασμούς.

Η ελληνική γλώσσα χάνεται στη νέα ψηφιακή εποχή!

Η ελληνική γλώσσα χάνεται στη νέα ψηφιακή εποχή!
Η γλώσσα μας, όπως και αρκετές ευρωπαϊκές ακόμη, θεωρείται ξεπερασμένη τεχνολογικά με αποτέλεσμα να εμφανίζεται όλο και λιγότερο στο Internet.
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών που ήταν στις 26 Σεπτεμβρίου, 200 περίπου γλωσσολόγοι από 34 χώρες της Ευρώπης παρουσίασαν μια μελέτη που βγάζει ουκ ολίγα συμπεράσματα πάνω στις παρούσες γλωσσικές υπηρεσίες των νέων τεχνολογιών.
Τα πιο βασικά εργαλεία, τα οποία μελέτησαν ήταν η ύπαρξη αυτόματης μετάφρασης, η δυνατότητα φωνητικής αλληλεπίδρασης και ψηφιακής ανάλυσης κειμένου και η διαθεσιμότητα γλωσσικών πόρων ή πηγών. Για παράδειγμα, εξέτασαν εξονυχιστικά ιστοσελίδες που επιτρέπουν online μεταφράσεις.

Αποκλείει νέο «κούρεμα» ελληνικών ομολόγων ο Σόιμπλε

«Επιθυμούμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη» , τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στην Γερμανική Ραδιοφωνία. Ο κ. Σόιμπλε ότι πρέπει να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και αντιπρότεινε την επαναγορά χρέους από την Ελλάδα.
«Είναι απολύτως σαφές ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ .Σόιμπλε και προσέθεσε ότι αναμένεται ακόμη η έκθεση της τρόικας και η ενδιάμεση έκθεση, αυτή την εβδομάδα. «Θα υπάρξει συνέχεια και δεν πρέπει να κάνουμε εικασίες.

Ουδείς επιβεβαιώνει και ουδείς διαψεύδει τη γνησιότητά της Αυτή είναι η «λίστα Λαγκάρντ» σύμφωνα με το «HotDoc»

ΑΠΟ ΤΟ protothema


 Το περιοδικό HOT DOC έφερε στη δημοσιότητα σήμερα το περιεχόμενο της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη περιέχει 2059 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία. Δηλαδή τη λίστα η οποία επί δύο τουλάχιστον χρόνια φερόταν να γυρίζει από συρτάρι σε συρτάρι και από υπουργό σε... υπουργό.

Η αλήθεια για την «ξυπόλυτη» σημαιοφόρο

Πολλά σχόλια προκάλεσε η μαθήτρια που εμφανίστηκε χωρίς παπούτσια στην μαθητική παρέλαση της Αθήνας.

Ωστόσο όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ι. Γεωργακόπουλος Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας λίγο πριν η μαθήτρια φτάσει στην εξέδρα των επισήμων στραβοπάτησε λόγω των παπουτσιών που φορούσε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κ.Παπούλιας: Ο ελληνικός λαός τα έχει δώσει όλα

Στο μήνυμα του για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι πολλοί στην Ευρώπη σήμερα ξεχνούν τη συμβολή της Ελλάδας στη μάχη κατά του Χίτλερ.

«Φτάνουμε στον άλλο μεγάλο σταθμό που γράφτηκε στα βουνά της Αλβανίας. Και που είχε ιδιαίτερη σημασία όπως ο μολογούν όλοι. Η καθυστέρηση των χιτλερικών στρατευμάτων στο μέτωπο της Ελλάδος είχε σαν συνέπεια την ανατροπή των σχεδίων του Χίτλερ γιατί δεν μπόρεσε να καταλάβει την Μόσχα. Αυτό το ομολόγησαν όλοι τότε. Σήμερα πολλοί θέλουν να το ξεχνούν γιατί δεν θέλουν να αναγνωρίσουν τι οφείλει η Ευρώπη σε αυτή τη μικρή Ελλάδα».

Spiegel: Η ενδιάμεση έκθεση της τρόικα

Νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αυτή τη φορά με συμμετοχή των επίσημων πιστωτών, αλλά όχι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, 150 νέες μεταρρυθμιστικές προτάσεις, μέτρια αξιολόγηση της μέχρι τώρα μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, προτάσεις για κυρώσεις και κοστολόγηση της διετούς επιμήκυνσης στα 30 δισεκατομμύρια (κατά την Κομισιόν και την ΕΚΤ) και στα 38 δισεκατομμύρια (κατά το ΔΝΤ), περιείχε μεταξύ άλλων η ενδιάμεση έκθεση της τρόικας, η οποία παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο Euro Working Group, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel».

Νέα κυβερνητική σύσκεψη

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των υπουργών: Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Αν. Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Υγείας Ανδρέα Λυκουρέτζου.

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η προετοιμασία του πολυνομοσχεδίου, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα

Ελεύθερος ο Κ.Βαξεβάνης - Τι είπε έξω από τα δικαστήρια

Ελεύθερος αφέθηκε ο Κ. Βαξεβάνης αφού ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων που, σύμφωνα με την κατηγορία, συνίσταται στην επεξεργασία και προβολή προσωπικών δεδομένων πολιτών και παραπέμφθηκε σε δίκη αύριο ενώπιον του Αυτοφώρου.

Αύριο στις 12:00 θα παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή. Λίγο μετά τη 13:00 είχε οδηγηθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.
   

Μύθοι και αλήθειες για την 28η Οκτωβρίου

Του Γ. Δημητρακόπουλου
Συνταξιούχου Εκπαιδευτικού


«Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθές» (Διονύσιος Σολωμός)

Η εφετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι ξεχωριστή. Επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια σήψεως και παρακμής, ένα εθνικιστικό κίνημα εισήλθε δυναμικά στα πολιτικά πράγματα της πατρίδος μας και είναι αποφασισμένο να σπάσει τις κατεστημένες αντιλήψεις και να τα αλλάξει όλα. Και πρώτα-πρώτα να αποκαταστήσει στο βάθρο της την πραγματική Ιστορία αυτού του τόπου, που τόσο έχει κακοποιηθεί και διαστρεβλωθεί από τους μαρξιστές και τους συνοδοιπόρους τους, υπό την ανοχή της… «χαζοχαρούμενης ελαφροδεξιάς», όπως ευφυώς την αποκάλεσε ο βουλευτής μας κ. Χ. Παππάς.

Σοφία Βέμπο Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου (1947)

 Σχόλιο από ALEXANDER

Επιλέξαμε ένα όχι τόσο επικό τραγούδι της Σοφίας Βέμπο
αλλά  επίκαιρο σαν να γράφηκε για σήμερα το 2012.

« κ’ ίσως μια μέρα εμάς που τόσο αίμα εχύσαμε
να μας καθίσουν στο σκαμνί γιατί νικήσαμε
μα φυσικό θα μας φανεί κι αυτό ακόμα
και στην Ελλάδα μας θα πούμε μ’ ένα στόμα
Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου...»

Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου (1947)

Μ. Τραϊφόρος Μ. Σουγιούλ

Ποιος το περίμενε στ΄αλήθεια να βγουν ψευτιές και παραμύθια
και να ξεχάσουν τώρα πια τα λόγια εκείνα τους

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΕΝΑ ΣΑΣ,ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ

Από το cslab.ntua.gr
Εισαγωγή
    Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 1940. Τρίτη μέρα του πολέμου. Τα στρατεύματά μας δεν έχουν περάσει ακόμη στην αντεπίθεση. Οι Ιταλοί διατηρούν την πρωτοβουλία. Στον παραλιακό τομέα και στην Πίνδο προχωρούν. Μόνο στο κέντρο, στην γραμμή Καλαμάς-Καλπάκι έχουν αναχαιτισθεί.
    Στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός Ι. Μεταξάς καλεί, στο Γενικό Στρατηγείο (στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία") τους εκδότες και αρχισυντάκτες των εφημερίδων και "κεκλεισμένων των θυρών" τους ενημερώνει για το πώς φτάσαμε σε πολεμική αναμέτρηση με την φασιστική Ιταλία.
    Ο διοπτροφόρος πρεσβύτης, που το παρουσιαστικό του δεν έχει τίποτε το επιβλητικό, δεν είναι εκείνη την κρίσιμη ώρα, ο δικτάτωρ του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν". Είναι ο ηγέτης μιας μικρής χώρας που έχει αποδυθεί σε αγώνα υπάρξεως. Ο ηγέτης ενός λαού που διεξάγει αγώνα υπέρ βωμών και εστιών. Ο ηγέτης που, εδώ και τρεις μέρες, σηκώνει στους ώμους του το συντριπτικό βάρος μιας ιστορικής αποφάσεως και μιας ευθύνης τρομακτικής.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ
Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας
εναντίον των συντελεστών της ανθελληνικής προπαγάνδας τηλεοπτικών σταθμών και των χορηγών τους

που θα πραγματοποιηθεί
Την Κυριακή 28η Οκτωβρίου 2012, ώρα 18:30
στην πλατεία AGORA CENTER Λ. Κηφισίας 10-12 στο Μαρούσι, έξω από τα γραφεία του ομίλου ΑΝΤ-1 (Ανθελληνική Νεοτουρκική Τηλεόραση Νο 1)

Nasa: Αποκρυπτογράφησε εξωγήινο μήνυμα 80.000 ετών

 Σχόλιο από ALEXANDER

Ευχαριστούμε την ΝΑΣΑ για την επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων μας.(Των απανταχού συνομοσιολόγων-ουφολόγων)
Άργησε λίγο αλλά δεν πειράζει…
 
 
Ένα μήνυμα από το διάστημα, που ελήφθη το 1998, κατάφερε μετά από αρκετά χρόνια να... αποκρυπτογραφήσει η NASA σύμφωνα με έγγραφο από το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.
Ο Ρώσος αστροφυσικός Βίκτορ Κουλάκοφ πιστεύει ότι το σήμα εστάλη από εξωγήινο πολιτισμό, γειτονικού γαλαξία και είναι ηλικίας 80.000 ετών

Εισαγγελική εντολή για σύλληψη του Κ. Βαξεβάνη-Τι απάντησε ο Βαξεβάνης για το ένταλμα σύλληψής του

Σε εξέλιξη είναι έρευνες της ΕΛΑΣ, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Κ. Βαξεβάνη, εκδότη του περιοδικού Hot Doc, για τη δημοσιοποίηση λίστας καταθετών.
Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται: «Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC, όπου δημοσιεύονται ονόματα της λίστας Λαγκάρντ».