Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ελεύθερος ο Κ.Βαξεβάνης - Τι είπε έξω από τα δικαστήρια

Ελεύθερος αφέθηκε ο Κ. Βαξεβάνης αφού ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων που, σύμφωνα με την κατηγορία, συνίσταται στην επεξεργασία και προβολή προσωπικών δεδομένων πολιτών και παραπέμφθηκε σε δίκη αύριο ενώπιον του Αυτοφώρου.

Αύριο στις 12:00 θα παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή. Λίγο μετά τη 13:00 είχε οδηγηθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.
   


Στις 11 το πρωί αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του δημοσιογράφου παρουσία εισαγγελέα και τον συνέλαβαν. «Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τώρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδώστε» έγραψε ο Κώστας Βαξεβάνης στον προσωπικό λογαριασμό τους στο twitter.


Σύμφωνα με το koutipandoras.gr, ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc συνελήφθη την ώρα που έδινε τηλεφωνική συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό. Αυτή τη στιγμή ο Κώστας Βαξεβάνης οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ και αμέσως μετά θα τον οδηγήσουν στο γραφείο του Εισαγγελέα Υπηρεσίας.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών κινήθηκε χθες αυτεπάγγελτα μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ για επέμβαση σε ηλεκτρονικά αρχεία και μετάδοση προσωπικών δεδομένων. Πρόκειται για πλημμέλημα και το αυτόφωρο έληξε τα μεσάνυχτα της Κυριακής.




Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ο δημοσιογράφος εμφανίστηκε έτοιμος να μεταβεί στην Εισαγγελία.

«Δυστυχώς είμαι στη θέση να πρέπει να μιλήσω για το αυτονόητο. Το αφήνω στην κρίση σας. Εγώ αύριο το πρωί θα βγω από το σπίτι όπου βρίσκομαι για να πάω να ζητήσω εξηγήσεις από την εισαγγελία για αυτή τη συμπεριφορά, η οποία είναι παραθεσμική και μη νόμιμη» ανέφερε ο Κώστας Βαξεβάνης.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου