Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Tου Νίκου Τοπούζη-Ιστορικού Συγγραφέα


Αρχίζουν πάλι οι απεργίες και οι συγκεντρώσεις σε πλατείες.  Και ακόμη μια φορά οι «αριστεροί» θα ρωτούν : Ποιοι είναι Έλληνες; 
Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας; Πως ορίζεται ο Έλληνας; 
Για να προλάβω όλα αυτά τα ανθελληνικά στοιχεία που θα προσπαθήσουν να καπηλευτούν το επερχόμενο λαϊκό κίνημα απαντώ:
ΈΛΛΗΝΕΣ είναι οι απόγονοι του Όμηρου, του Ησίοδου, του Ηροδότου, του Αισχύλου, του Σοφοκλή, του Θουκυδίδη, του Πλωτίνου, του Διόδωρου Σικελιώτη, του Πλουτάρχου, της Υπατίας, του Πρόκλου, του  Γεωργίου Πλήθων Γεμιστού, του Μιχαήλ Ψελλού, του Μιχαήλ Ατταλειάτη, του Ρήγα Φεραίου, του Κοραή, του Σολωμού, του Ζαμπέλιου, του Παπαρρηγόπουλου,  του Σάθα, του Παλαμά, του Καβάφη, του Καζαντζάκη, του Σεφέρη, του Ελύτη, του Ρίτσου.

Άρχισε το "Τσάμικο" η Αλβανία

  • Οι γείτονες «φορτώνουν» την ατζέντα για να αποφύγουν την ΑΟΖ
  • Τα Τίρανα προσπαθούν να αποφύγουν το θέμα της ΑΟΖ, ενόψει της πρώτης επίσκεψης Αλβανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα έπειτα από σχεδόν οχτώ χρόνια.
  • Η Αθήνα έχει στα χέρια της το μεγάλο χαρτί των σχέσεων της ΕΕ με την Αλβανία, αλλά δεν φαίνεται διατεθειμένη να ανοίξει νέο «Σκοπιανό» στο πλαίσιο της Ένωσης.

Του Νίκου Μελέτη από το kostasxan

Ασκήσεις λεπτών και ευαίσθητων ισορροπιών στις ελληνοαλβανικές σχέσεις: Ενόψει της πρώτης επίσκεψης Αλβανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα έπειτα από σχεδόν οχτώ χρόνια, τα Τίρανα επιχειρούν να «φορτώσουν» την ατζέντα με αιτήματα, προκειμένου να αποφύγουν την πίεση για επικύρωση της Συμφωνίας Περί Οριοθέτησης Θαλασσίων Ζωνών.

Οι τουρκοπράκτορες της Θράκης συνεχίζουν ακάθεκτοι...

Μεσολάβηση Χατζηοσμάν για αύξηση εισαγωγής μουσουλμάνων από τη Θράκη στο Πανεπιστήμιο Αδριανούπολης

Νέα ποσόστωση από το Πανεπιστήμιο Θράκης

Επίσκεψη από τον πρόεδρο της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν και τον βουλευτή μας Αχμέτ Χατζηοσμάν, στον πρύτανη του πανεπιστημίου Θράκης (σημ. μεταφρ: Αδριανούπολης) Γιενέρ Γιορούκ.

Το υποκριτικό πρόσωπο της Τουρκίας…

Κοιτάξτε πώς οι Τούρκοι καπηλεύονται για πολιτικούς λόγους στη Θράκη τους τεκέδες και γενικότερα την ιστορική παρουσία των Αλεβιτών, οι οποίοι όμως βεβαίως στην Τουρκία διώκονται ως αίρεση!
 
    Για το περίσσευμα πολιτικής υποκρισίας στη φασιστική μας γείτονα, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ασφαλώς να σας πούμε πολλά. Και μόνο για ένα κράτος άλλωστε που τολμά να μιλάει για ανθρώπινα δικαιώματα την ώρα που συντηρεί ακόμη λευκά κελιά ή για μειονοτικά δικαιώματα την ώρα που έκανε ό, τι έκανε στην εκεί ελληνική μειονότητα και συμπεριφέρεται κατά τον γνωστό…δημοκρατικό τρόπο εδώ και δεκαετίες στους Κούρδους, ουκ έτι χρείαν έχομεν ούτε άλλων μαρτύρων, ούτε και άλλων τεκμηρίων.

Τέρενς Κουίκ: Μήπως κάποιοι πρέπει να θυμηθούν πως η Θράκη ανήκει στην Ελλάδα;

  • Ακραίες λογικές προκαλεί η Άγκυρα και το προξενείο της στη Θράκη με τον πίνακα - πρόκληση του ρολογιού της Ξάνθης
  • Η Ελληνική πολιτεία οφείλει να απαντήσει στο θράσος της Άγκυρας
Τις επικίνδυνες, εθνικιστικές και ακραίες λογικές της «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης, η οποία έφτασε στο σημείο μέχρι και να… εκτουρκίσει το Ρολόι-Σύμβολο της κεντρικής πλατείας της Ξάνθης, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

ΥΠΟΠΤΗ ΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΦΑΓΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ!

Το κείμενο είναι της κ. Κατερίνας Μουντή του Υπουργείου Αγροτικής -Ανάπτυξης Τροφίμων.
Στείλετε το τουλάχιστον σε τρείς φίλους σας και παρακαλέσετε τους να το στείλουν και αυτοί σε άλλους τρείς ο καθένας . Αν αυτό το επαναλάβουν οι φίλοι σας και οι φίλοι τους και αυτό γίνει μόνο για μια δεκαριά επαναλήψεις ,τότε όλη η Ελλάδα θα μάθει τις βρομιές τους και οι κύριοι αυτών των εταιριών θα καταλάβουν ότι ούτε κουμπάροι ούτε κυβερνήσεις ούτε τα ΜΜΕ θα μπορούν να σκεπάζουν τις βρωμιές τους ...... Ας ξεβρομίσουμε εμείς τον τόπο μας...

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

Aπό το kostasedessa

ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜ

Από το thalamofilakas
 
Οι άθεοι* στις δυτικές χώρες, δείχνουν πολύ «άνετοι» και θαρραλέοι όταν προσβάλλουν οτιδήποτε έχει να κάνει με τον Χριστιανισμό. Δεν υπάρχει λόγος να φοβούνται. Ωστόσο, το ερώτημα είναι: Θα πρόσβαλλαν ποτέ τον Αλλάχ, τον Μωάμεθ, το Κοράνι αν ζούσαν σε μια μουσουλμανική χώρα. Να πούμε…στη Σαουδική Αραβία;

Είναι εκπληκτικό το πώς άθεοι στη Βόρεια Αμερική ή τη Νότια Αμερική ή την Ιταλία ή την Ελλάδα περνούν τη ζωή τους κοροϊδεύοντας, εμπαίζοντας, γελοιοποιώντας, ακόμα και υβρίζοντας με τις πιο χυδαίες φράσεις, τη θρησκεία που ακολουθείται από την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των χωρών αυτών.

Αέναο ταξίδι στη ζωή και το θάνατο

Οι γύψινες ανθρώπινες μορφές των εκμαγείων
 μαρτυρούν το βίαιο θάνατο των κατοίκων
Πόλεις θαμμένες στη σιωπή της τέφρας, παγωμένες στο χρόνο, με ανεξίτηλα χαραγμένη την επιθανάτια αγωνία ακριβώς τη στιγμή του τέλους τους, με αιώνιους κατοίκους «ριζωμένους» στη θέση τους για χιλιάδες χρόνια... Τότε, που η καταστροφική έκρηξη του Βεζούβιου έσβησε από το χάρτη την ακμάζουσα, εμπορική Πομπηία και τη μικρότερη γειτόνισσά της, Ηράκλεια.

Το Σούνιο γίνεται προσβάσιμο σε όλους

Αποδέκτης ανησυχίας αλλά και αρνητικών σχολίων στο Διαδίκτυο έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες η Β΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με αφορμή τις εργασίες που εκτελούνται στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου. Επισκέπτες παρακολουθούν εργάτες να ξηλώνουν την παλιά, λιθόστρωτη διαδρομή και στη θέση της να στρώνεται συμπαγής κατασκευή «από τσιμέντο». 

Για το θέμα αυτό έκαναν δηλώσεις η γενική γραμματέας Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η προϊσταμένη της Β΄ ΕΠΚΑ Ελένη Ανδρίκου, προκειμένου να υπάρξουν οι ανάλογες διευκρινίσεις. Και, όντως, η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σύνθετη.

Το Κουρδιστάν σε ευρωπαϊκό χάρτη

«Οι Αμερικανοί  στον χάρτη της Ευρώπης έχουν συμπεριλάβει και το Κουρδιστάν»

Σεπτέμβριος 28, 2012.

Η αμερικανική εφημερίδα New York Times στο χθεσινό της φύλλο, έχει έναν νέο παγκόσμιο χάρτη με τα έθνη που είναι απάτριδα και τις εθνικές μειονότητες που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

To "Eurominority" με το  Κουρδικό Ινστιτούτο του Παρισιού, έχουν δημιουργήσει ένα νέο χάρτη του Κουρδιστάν. 

Γκρούεφσκι:"Στο Σαμαρά προσφέραμε δύο μοντέλα για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος"

Σκόπια:Δύο μοντέλα, ένα εκ των οποίων θα ανοίξει άμεσα, ως κύριο ζήτημα, το δεύτερο επικεντρώνεται αρχικά σε διάφορα διμερή θέματα, πριν τη μετάβαση στο κύριο θέμα, ξεχωρίζουν στην επιστολή που εστάλη προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.


Ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι μίλησε σήμερα γι’ αυτό, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση που έθεσε ο Βλάτκο Γκόρτσεφ.

Η Βουλή δεν είναι καταγώγιο...Του Θανάση Μαυρίδη από το capital.gr


Οι διάλογοι που προβάλλονται καθημερινά και αποδίδονται στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δεν ταιριάζουν στο αξίωμα του προέδρου της Βουλής. Ο κ. Μεϊμαράκης θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν βρίσκεται στο λιμάνι, αλλά διαπαιδαγωγεί με την συμπεριφορά του. Μπορεί ο ίδιος να αισθάνεται ότι αδικείται, αλλά αυτός δεν είναι αρκετός λόγος για να δικαιολογηθεί η συμπεριφορά του.

Βελούδινο διαζύγιο εντός της ευρωζώνης;

 Του Γιάνη Βαρουφάκη από το  protagon

Άλλη μια φορά, οι ηγέτες της Ευρωζώνης κατήργησαν στην πράξη τα όποια οφέλη υποσχέθηκε μια πρότερη απόφασή τους σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής.
Θυμάστε τον περασμένο Ιούνιο πως οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας και της Ισπανίας, επικουρούμενοι από τον νεο-εκλεγέντα, τότε, γάλλο Πρόεδρο, έδωσαν τον ευγενή αγώνα για να γίνει αποδεκτή η αρχή της αποσύνδεσης της κρίσης δημόσιου χρέους από την τραπεζική κρίση; Σε πείσμα της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία φάνηκε να υποχωρεί, οι κκ. Monti, Rajoy και Hollande «πέρασαν» την απλή ιδέα της άμεσης επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από το EFSF-ESM, χωρίς την καταγραφή αυτών των κεφαλαίων στο δημόσιο χρέος των χωρών όπου εδράζουν οι εν λόγω τράπεζες.

Ο κυνισμός της τρόικας "παραιτεί" τον Α.Μανιτάκη;

Μείζον θέμα πολιτικής αξιοπιστίας, που αφήνει ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο της παραίτησης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη δημιουργείται μετά την επιμονή της τρόικας για 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων κατά το τρέχον έτος, τις οποίες μάλιστα αποσυνδέει από το συνολικό «πακέτο» των 150.000 αποχωρήσεων ως το τέλος του 2015.
Το αδιέξοδο παραμένει παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται κυρίως από τον κ. Στουρνάρα να γεφυρώσει τις αντιθέσεις και να εξευρεθεί μια «συμβιβαστική λύση» που θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις της τρόικας και θα διασώζει και την πολιτική τιμή του κ. Μανιτάκη.

Κέρδη 4,3% ο Dow Jones στο τρίμηνο

Dow13.437,13-48,84 -0,36%    Nasdaq3.116,23-20,37 -0,65%  

H Wall Street χθες
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street ωστόσο η εικόνα είναι θετική για τον Σεπτέμβριο και για το τρίμηνο μετά τις παρεμβάσεις των μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών το προηγούμενο διάστημα για την τόνωση της ανάπτυξης.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε το τρίμηνο με άνοδο 4,3%, ενώ για τον μήνα κατέγραψε κέρδη 2,6%. Ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε 5,8% το γ΄ τρίμηνο, ενώ για το Σεπτέμβριο σημείωσε άνοδο 2,4%.

Τα συνολικά κέρδη του τεχνολογικού Nasdaq για το τρίμηνο διαμορφώθηκαν σε 6,2%, ενώ για τον μήνα σε 1,6%.

Το κλίμα σήμερα στην αμερικανική αγορά διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό τα απογοητευτικά στοιχεία για τον δείκτη PMI της περιοχής του Σικάγο και την καταναλωτική εμπιστοσύνη, ωστόσο οι δείκτες κατάφεραν να περιορίσουν τις απώλειες τους μετά τις ανακοινώσεις της ισπανικής κυβέρνησης για τα αποτελέσματα των stress tests στις τράπεζες της χώρας.

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συνδυασμένες ανάγκες των ισπανικών τραπεζών με βάση τα αποτελέσματα των stress test διαμορφώνονται στα 59,3 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας σε γενικές γραμμές τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ρωσική κίνηση "ματ" στο Αιγαίο υπέρ Ελλάδος - Απέρριψε τις τουρκικές NOTAM για τα νησιά

Με μία απλή αλλά πολύ έξυπνη κίνηση η Ρωσία έστειλε σαφές προειδοποιητικό μήνυμα στην Τουρκία σε ότι αφορά τις συνεχείς ΝΟΤΑΜ και NAVTEX που εκδίδει η Άγκυρα περί δήθεν παραβιάσεων των Συνθηκών του 1914 και του 1923, από την Ελλάδα με την στρατικοποίηση των νησιών του Α.Αιγαίου. Η Ρωσία εμμέσως πλην σαφώς, αναγνώρισε το δικαίωμα της Ελλάδας να διατηρεί δυνάμεις αυτοάμυνας στα νησιά και ότι οι δυνάμεις αυτές δεν αποτελούν παραβίαση των συνθηκών.

Αβυσσαλέο χάσμα μεταξύ Βορρά-Νότου
Κραυγαλέες ανισότητες ως προς τα ζητήματα της ανεργίας, της παιδικής φτώχειας και του διαθέσιμου εισοδήματος παρατηρούνται στις ευρωπαϊκές χώρες του Βορρά και του Νότου, όπως αναφέρει τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση, η οποία δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες. Η έκθεση διαπιστώνει πως το χάσμα μεταξύ Βορρά-Νότου μεγαλώνει και πως η κρίση επιδρά στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου με πολύ περισσότερη ένταση από ό, τι στον πλούσιο Βορρά.

STRATFOR: "Αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη στη Σούδα". Τι σενάριο "παίζει"

Ένα σκηνικό προετοιμασίας στρατιωτικών επιχειρήσεων στον Κόλπο, αλλά και στη Βόρεια Αφρική περιγράφει σε ανάλυσή του το Stratfor. Η ανάπτυξη αμερικανικών και γαλλικών δυνάμεων δεν περνά απαρατήρητη και σ΄ αυτή εμπλέκεται και η Σούδα.

Δώδεκα αεροσκάφη MC-130H, HC-130N, HC-130P και AC-130 Υ και ελικόπτερα διέσχισαν τον Ατλαντικό Ωκεανό στις 13 Σεπτεμβρίου και προσγειώθηκαν ,σύμφωνα με δημοσίευμα του Stratfor στη Σούδα.

Μυστήριο Καντάφι. Ένας ,ένας πεθαίνουν όσοι ενεπλάκησαν στη σύλληψή του

 Πεθαίνουν ένας ένας οι νέοι Λίβυοι που ενεπλάκησαν στην σύλληψη του Καντάφι.Τις προάλλες όπως μετέδωσε  το Αλ Τζαζίρα. στη Γαλλία πέθανε ένας από τους αντάρτες, που συμμετείχε στη σύλληψη,πέρυσι, του Μουαμάρ Καντάφι
Ο Ομράν Σααμπάν,  ήταν αυτός που βρήκε πρώτος,  τον προηγούμενο χρόνο, το καταφύγιο του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι στη Σύρτη. Πρίν λίγες ημέρες πέθανε σε ένα νοσοκομείο του Παρισιού, όπου νοσηλευόταν έπειτα από σκληρά βασανιστήρια και τραυματισμούς, που υπέστη όσο ήταν αιχμάλωτος των οπαδών του έκπτωτου ηγέτη.

Ο "Βούδας των Ναζί" ήταν από το διάστημα

Η εκπληκτική ιστορία ενός αγάλματος τεράστιας αξίας, που κατασκευάστηκε από μετεωρίτη. Πώς κατέληξε στα χέρια των Ναζί
Το πρώτο στον κόσμο διαστημικό άγαλμα, το οποίο είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από μετεωρίτη και εκτιμάται ότι έπεσε στα σύνορα Σιβηρίας-Μογγολίας πριν από περίπου 10.000-20.000 χρόνια, ανακάλυψαν Γερμανοί επιστήμονες.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Dr Elmar Buchner  του Ινστιτούτου Πλανητολογίας του Πανεπιστημίου της Στουτγάρδης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό πλανητικής επιστήμης και μετεωριτών "Meteoritics & Planetary Science", σύμφωνα με το Nature, εκτιμούν ότι ο γνωστός και ως "Σιδερένιος Άνθρωπος" απεικονίζει κάποιον βουδιστικό Θεό -πιθανώς τον Vaisravana .

«Στη φάκα» του ΣΔΟΕ τρεις εν ενεργεία υπουργοί!

«Στη φάκα» του ΣΔΟΕ τρεις εν ενεργεία υπουργοί!
Σοβαρές παρατυπίες, οικονομικές ατασθαλίες πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε δήμους της επικράτειας έχουν εντοπίσει οι υπηρεσίες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», στο στόχαστρο της υπηρεσίας βρίσκονται και σοβαρές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται εν ενεργεία υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά.
Πρόκειται όπως αναφέρει το δημοσίευμα για στελέχη που προέρχονται από το χώρο της Ν.Δ. και τα οποία καταλαμβάνουν υψηλόβαθμες θέσεις.

Στον ανακριτή σήμερα οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου!

Στον ανακριτή σήμερα οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου!
Ανοίγει ο κύκλος των συμπληρωματικών απολογιών για την υπόθεση της διακίνησης «μαύρου» πολιτικού χρήματος με φερόμενο ως πρωταγωνιστή τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλή αναμένεται να δεχθεί πολλές «επισκέψεις»...
Στον ανακριτή θα προσέλθουν για να δώσουν εξηγήσεις για να δώσουν η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο εξάδελφος του Νίκος Ζήγρας, ο επιχειρηματίας Αστέριος Οικονομίδης και η λογίστρια του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Η Ισπανία «γονατίζει» κάτω από τα μέτρα λιτότητας

Η Ισπανία «γονατίζει» κάτω από τα μέτρα λιτότητας
Η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι αφού ανακοίνωσε περικοπές ύψους 49 δισεκατομμυρίων ευρώ και εν μέσω καθημερινών διαμαρτυριών σε όλες τις μεγάλες πόλεις, θέλει να αποπνεύσει αισιοδοξία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της κυβέρνησης το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά της κρίσης, με το έλλειμμα να πιάνει επιτέλους τον στόχο. Σε αυτά ελπίζει ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, το κυβερνητικό επιτελείο του οποίου την Πέμπτη στην παρουσίαση του προϋπολογισμού προσπάθησε να «πουλήσει» το μόνο θετικό μέτρο για την επόμενη χρονιά, το οποίο είναι η αύξηση κατά 1% στις συντάξεις.

«Φωτιές» ανάβει το βιβλίο του Π. Ρουμελιώτη

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ του Παναγιώτη Ρουμελιώτη και του Γιώργου Παπανδρέου για το πως οδηγήθηκε η χώρα μας στο μνημόνιο. Ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ με το βιβλίο του προσπαθεί από την δική του σκοπιά να φωτίσει αρκετά «σκοτεινά» σημεία εκείνης της περιόδου.

Σύμφωνα με τα αποσπάσματα του βιβλίου που δημοσιοποίησε το περιοδικό «Επίκαιρα» ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης επιμένει πως ο τότε Πρωθυπουργός γνώριζε πως το πρόγραμμα δεν έβγαινε.

Ενταλμα σύλληψης Καρούζου μετά τις αποκαλύψεις της Real News

Φαίνεται πως έπρεπε να προηγηθούν οι αποκαλύψεις της Real News για να ευαισθητοποιηθούν οι αρχές και να βγάλουν ένταλμα σύλληψης του Ιωάννη Καρούζου, παρότι ο επιχειρηματίας και κουμπάρος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκισης από τον Οκτώβριο του 2011!

Σημειώνεται ότι όπως είχε αποκαλύψει το enikos.gr, σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά ο επιχειρηματίας που εμπλέκεται στην υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος ύψους 10, 2 δισ ευρώ, καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης για "Ανακριβή απόδοση Φ.Π.Α κατα συρροή".

Αναταράξεις από τις λίστες και τις αποκαλύψεις της Realnews

Έντονους κραδασμούς στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί ο κατάλογος του ΣΔΟΕ για τον έλεγχο πολιτικών προσώπων και οι καταγγελίες για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος που δημοσιοποίησε η Realnews.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης μετά τις καταγγελίες του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού εμφανίζεται και στη λίστα του ΣΔΟΕ για τα πολιτικά πρόσωπα που ερευνώνται για παράνομο πλουτισμό και έφερε φως της δημοσιότητας η ηλεκτρονική εφημερίδα Zougla.gr.