Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Η Δικαίωση του Μουσείου της Ακρόπολης

Του Ν. Λυγερού

Η Δικαίωση του Μουσείου της Ακρόπολης, έρχεται με την επισκεψιμότητα του κοινού. Έτσι ακόμα κι αν είχε ακούσει τα πάντα, για τη δομή του, την αρχιτεκτονική κ.λπ., ο απλός λαός έρχεται να διαψεύσει τους ειδικούς των πάντων. Μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας και μόνο, βρίσκεται στην παγκόσμια κατάταξη, στα τρία καλύτερα Μουσεία του κόσμου. Αυτό δεν είναι μονάχα μία τοπική επιτυχία. Το Μουσείο μας έχει ευρωπαϊκές προδιαγραφές και δεν μπορεί κανείς πια να το δυσφημίσει, για να μπορέσει να υποστηρίξει τη μη επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα και της Καρυάτιδας. Επίσης με αυτήν του τη θέση μεγαλώνει και την αναγνωρισιμότητα της πατρίδας μας κι ανατρέπει την εικόνα που προβάλλουν προς το εξωτερικό τα δικά μας τα μέσα.

Οι γενίτσαροι ως απόδειξη γενοκτονίας

Του Ν. Λυγερού

Σε όσους πιστεύουν ότι το θέμα της γενοκτονίας δεν έχει νόημα για τον Ελληνισμό, θα είχε ενδιαφέρον να διαβάσουν προσεχτικά μερικά αποσπάσματα του επινοητή της λέξης γενοκτονίας, δηλαδή του Raphael Lemkin. Όσοι πιστεύουν ακόμα ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν ένα φιλελεύθερο καθεστώς, θα ξαφνιαστούν από τον χαρακτηρισμό του όσον αφορά στο παιδομάζωμα και ειδικά το πλαίσιο των γενίτσαρων. Πολλές φορές, ακούμε απλώς τις λέξεις: επίλεκτα σώματα, για αυτή τη λέξη που σημαίνει νέος στρατιώτης. Όμως η αλήθεια είναι πολύ πιο σκληρή, αφού πρόκειται για μια πράξη βαρβαρότητας, δηλαδή μια απόδειξη γενοκτονίας.

Οδηγίες επιβίωσης: Πως να κάνετε το νερό πόσιμο σε περίπτωση ανάγκης.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε το νερό πόσιμο και νερό από άγνωστη πηγή, φυσική η τεχνική, πρέπει πάντα να…τυχαίνει μίας τέτοιας επεξεργασίας.

Ασφαλώς, αν δεν υπάρχει τρόπος να κάνετε ασφαλές το νερό που θα πιείτε και δεν βρίσκετε άλλη πηγή, τότε η επιλογή είναι απλή: Το πίνεις και μπορεί να πεθάνεις ή δεν το πίνεις και σίγουρα πεθαίνεις.

Η κλίμακα Kardashev

Η κλίμακα Kardashev
Η κλίμακα Kardashev κατατάσσει έναν πολιτισμό σύμφωνα με την ενέργεια που είναι σε θέση να καταναλώνει και να χειραγωγεί, η οποία και αντιστοιχεί ταυτόχρονα στο βαθμό εξάπλωσης του πολιτισμού αυτού στον Κόσμο.

Προτάθηκε το 1964 από το Ρώσο αστρονόμο Nikolai Kardashev και επεκτάθηκε μερικά χρόνια αργότερα από τον Carl Sagan. Με την επέκταση της κλίμακας Kardashev και πριν τη μονάδα προκύπτει μέτρο αξιολόγησης και του ανθρώπινου πολιτισμού στην ιστορία του. Η βασική βαθμονόμηση γίνεται με βάση 3 ενεργειακές θέσεις στην κλίμακα που αντιστοιχούν στην ικανότητα πλήρους διαχείρισης των ενεργειακών πόρων ενός πλανήτη που κατοικείται (Τύπος Ι), του άστρου του αντίστοιχου ηλιακού συστήματος (Τύπος ΙΙ) και του γαλαξία του (Τύπος ΙΙΙ).

Ανείπωτη φρίκη! Οι δολοφόνοι του ΙΚΙΛ επέβαλαν «σεξουαλική τζιχάντ»! Απαιτούν νεαρά κορίτσια για τις αρρωστημένες ορέξεις τους!(Βίντεο)

Στις 12 Ιουνίου, δύο μόλις ημέρες μετά την κατάληψη της Μοσούλης, οι ισλαμοφασίστες επέβαλαν σεξουαλική τζιχάντ, απειλώντας να τιμωρήσουν με τους απάνθρωπους νόμους της Σαρία όποιον δεν συμμορφωθεί! 
Οι δολοφόνοι διέταξαν τους Ιρακινούς να στέλνουν τις ανύπαντρες γυναίκες των οικογενειών τους για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις των «μαχητών» του ΙΚΙΛ.

Το επιχείρημα που χρησιμοποιούν είναι ότι οι πιστοί μουσουλμάνοι που πολεμούν χάνουν το ηθικό τους στο πεδίο της μάχης λόγω της έλλειψης επαφής με γυναίκα.

Τι κάνουν στην Κίνα τους φοροφυγάδες; (δε πρόκειται για ανέκδοτο)

Ένας υπουργός που βρισκόταν στο δείπνο ξαφνικά ρώτησε έναν Κινέζο υπουργό (του οικονομικού επιτελείου) πόσους εφοριακούς διαθέτει το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας για τον εντοπισμό των φοροφυγάδων:

«Περίπου 1.000.000 εφοριακούς» του είπε ο Κινέζος υπουργός. Ενώ εμείς; Ο δικός μας υπουργός δεν ανέφερε τον αριθμό των Ελλήνων εφοριακών αλλά ρώτησε τον Κινέζο πόσο αποτελεσματικοί είναι στον εντοπισμό της φοροδιαφυγής. Και ιδού η απάντηση:

Χαμός και στη Γαλλία με τα προεκλογικά τσαλίμια Ερντογάν!

Δεν σταματά μπροστά σε τίποτα ο Τούρκος πρωθυπουργός ενώπιον του μεγάλου στόχου να καταλάβει τον προεδρικό θώκο στην Τουρκία τον ερχόμενο Αύγουστο και επιδιώκει να κερδίσει και την τελευταία ψήφο Τούρκων της ευρωπαϊκής διασποράς, λέγοντας αυτά που θέλουν ν’ ακούσουν οι ψηφοφόροι και αδιαφορώντας για την αναταραχή που προκαλεί στις χώρες που επισκέπτεται!

Επιβεβαίωση: Έλληνες πολεμούν με τις δυνάμεις της Νέας Ρωσίας - Πανστρατιά Ορθοδόξων


Ελληνες πολεμούν μεταξύ των δυνάμεων της Νέας Ρωσίας και πιθανότατα υπάρχουν και νεκροί ανάμεσά τους αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην Μόσχα ο επικεφαλής του Ανωτάτου Σοβιέτ της λεγόμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, Ντενίς Πουσίλιν.
Στην συνέντευξη που παραχώρησε σε διεθνή και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Μόσχα ο Ν.Πουσίλιν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τους Ελληνες που πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων της Νέας Ρωσίας.

Τέραστιο UFO σε Φωτογραφία, Πανεπιστημιακή Μελέτη την πιστοποιεί ως Γνήσια (ΦΩΤΟ)

Μελέτη Πανεπιστημίου λέει ότι το εξωπραγματικό UFO αριστερά στη φωτογραφία, είναι αυθεντικό...


Αυτή η φωτογραφία πιστοποιήθηκε από τα Εργαστήρια Φωτογραφίας του Πανεπιστημίου του Μπράτλμπορο.

"Η φωτογραφία αυτού του τεράστιου εξωπραγματικού UFO ελήφθη καθώς αιωρείτο πάνω από μια γειτονιά στο Μπράτλμπορο του Βερμόντ."

Ηλεκτροσόκ στην κυβέρνηση προκαλεί η ΔΕΗ

Ηλεκτροσόκ στην κυβέρνηση προκαλεί η ΔΕΗ
Έρχονται απεργιακές κινητοποιήσεις - Φόβοι για διακοπές ρεύματος - Τί είναι η «μικρή ΔΕΗ»
Το πρώτο από τα δύο μεγάλα προαπαιτούμενα που έχει θέσει η τρόικα προκειμένου να δώσει την έγκριση της για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων, φέρνει την Πέμπτη η κυβέρνηση στη Βουλή.
Πρόκειται για το σπάσιμο της παραγωγικής ΔΕΗ σε κομμάτια και την πώληση ενός κομματιού σε ιδιώτες προκειμένου να αντληθούν κεφάλαια που θα αναζωογονήσουν τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ" αναμένεται να κατατεθεί στη Διαρκή Επιτροπή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαριστεί αν τελικά θα ψηφιστεί από το Α Θερινό τμήμα της Βουλής (ολοκληρώνει το έργο του στις 10/7) ή θα παραπεμφθεί στο Β' Θερινό.

Αργεντινή: Ετοιμάζει πρόταση προς τα hedge funds για να αρθεί το αδιέξοδο




Η κυβέρνηση της Αργεντινής αναμένεται να παρουσιάσει σε αμερικανικό δικαστήριο την πρόταση της για συνέχιση των συνομιλιών με τους πιστωτές της σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο που απειλεί να οδηγήσει τη χώρα σε νέα χρεοκοπία, μεταδίδει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Μια ομάδα από hedge funds συνεχίζει να απαιτεί την πλήρη αποπληρωμή των ομολόγων από την πτώχευση του 2001. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι η Αργεντινή θα πρέπει να αποζημιώσει και τα hedge funds εφόσον συνεχίζει να εξυπηρετεί τους ομολογιούχους που δέχτηκαν τα αναδιαρθρωμένα ομόλογα το 2005 και το 2010. Η Αργεντινή αναδιάρθρωσε σχεδόν το 93% των ομολόγων στις δύο ανταλλαγές χρέους που πραγματοποίησε το 2005 και το 2010.

Επιφυλακτικότητα και ήπιες απώλειες στη Wall Street

Dow16.915,39-31,69 -0,19%  



  Nasdaq4.368,048,71 0,20%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Με μικρές απώλειες συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τα θετικά στοιχεία για τον κλάδο της μεταποίησης και την αγορά κατοικίας, με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι τα τελευταία διαδοχικά ρεκόρ του S&P 500 και του Dow Jones ενισχύουν τις διαθέσεις κατοχύρωσης κερδών.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η National Association of Realtors (NAR) έδειξαν ισχυρή αύξηση στις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών κατά 4,9% τον Μάιο, στις 4,89 εκατ. σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, εξέφρασαν εκτιμήσεις για 4,75 εκατ. τον εξεταζόμενο μήνα.

Την ίδια στιγμή, η δραστηριότητα του αμερικανικού μεταποιητικού κλάδου βελτιώθηκε περαιτέρω τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η εταιρεία δεδομένων Markit.

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI της Markit ανήλθε στις 57,5 μονάδες τον Ιούνιο, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2010, από 56,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Η άνοδος οδηγήθηκε από την ενίσχυση της δραστηριότητας στην παραγωγή και την ισχυρή ανάπτυξη των νέων παραγγελιών, όπως ανακοίνωσε η Markit.

Σημαντικά κέρδη σημείωσε τη Δευτέρα το ΧΑΚ

Λευκωσία: Σημαντικά κέρδη παρουσίασε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο της τάξης του 1,68%, κλείνοντας στις 119,24 μονάδες. Η ημερήσια αξία των συναλλαγών ανήλθε στις €235.849.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 57,04 μονάδες, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 1,97%.

Ανοδικά κινήθηκε το σύνολο των επιμέρους χρηματιστηριακών δεικτών, με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνει ο δείκτης των Επενδυτικών σε ποσοστό 3,32%.

"Επαναφορά" στις 1.270 μονάδες για το Γενικό Δείκτη

Της Έφης Γκικοπούλου 
Από το capital.gr

Σε κλίμα ρευστοποιήσεων, κυρίως στα blue chips αλλά και στις τράπεζες, ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές του Χρηματιστηρίου  Αθηνών τη Δευτέρα. Ο Γενικός Δείκτης με περιορισμένο όγκο συναλλαγών, διέσπασε καθοδικά κάποια στιγμή και τις 1.270 μονάδες στις οποίες κατά την έναρξη της συνεδρίασης της προηγούμενης Πέμπτης η αγορά ξεκίνησε με ανοδικό χάσμα στις 1.282,95 μονάδες.

Η αδυναμία τόσο των blue chips όσο και αυτή των τραπεζών ήταν έκδηλη σχεδόν από την αρχή της συνεδρίασης, με τον τραπεζικό δείκτη να υποαποδίδει και να κλείνει με απώλειες 3,03%.