Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ευαγόρας Παλληκαρίδης:“Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.”

“Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.    

Ευαγόρας Παλληκαρίδης, του Μιλτιάδη. Ο ήρωας, ποιητής, της ένωσης. Ένας 19χρόνος, νέος, τόσο ίδιος, αλλά και τόσο ξεχωριστός από τους άλλους. Τέταρτο παιδί στη σειρά της Οικογένειας Μιλτιάδη και Αφροδίτης Παλληκαρίδη, είχε άλλα τέσσερα αδέλφια. Γεννημένος στις 27 Φεβρουαρίου 1938 στο χωριό Τσάδα της Πάφου.
Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο της Τσάδας, τελειώνοντας και τις 6 χρονιές με άριστα. Μπαίνοντας στη Νεοφύτειο Αστική Σχολή Κτήματος πολλά αρχίζουν να απασχολούν τον έφηβο Ευαγόρα. Η Κύπρος βρίσκεται σε αναβρασμό, αρχίζουν οι προετοιμασίες του ξεσηκωμού, εξελίσσεται σ' ένα λαμπρό πολυαθλητή και αναπτύσσει την ποιητική του δημιουργία και ξυπνούν μέσα του τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα τα οποία πάντα συνδυάζει με τον πόθο για την ΕΝΩΣΗ και την αγάπη για την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό της αγάπης του αυτής, οι μετέπειτα μελοποιημένοι από το Μάριο Τόκα στίχοι του, "...Την Ελλάδα αγαπώ, αλλά και σένα..."

Η προστασία των νερών

Του Ν. Λυγερού
Αφού υπάρχει πια επίσημη διαβούλευση για την προστασία των νερών από τα γεωργικά λιπάσματα, πρέπει να αναδειχθεί και ο ρόλος του ζεόλιθου σε αυτή τη διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την έγκριση Κώδικα Ορθών Γεωργικών Πρακτικών για την προστασία των Νερών από τη Νιτρορύπανση Γεωργικής Προέλευσης αλλά και κτηνοτροφικής δραστηριότητας, αφού είναι ακριβώς το πλαίσιο της δράσης του ζεόλιθου που χρησιμοποιείται ήδη στα λιπάσματα επιβραδύνσεως. Και ο λόγος είναι απλός αφού ο ζεόλιθος είναι ικανός ν’ απορροφήσει την αμμωνία και να την αποδεσμεύσει αργά. Κατά συνέπεια είναι ένα υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά για το φιλτράρισμα του νερού.

Η καινοτομία της καστρικής σκακιέρας

Tου Ν. Λυγερού

Αν και η καστρική σκακιέρα έχει ήδη μερικούς αιώνες ύπαρξης, η καινοτομία της συνεχίζει να συναρπάζει όσους έχουν στρατηγική και σκακιστική σκέψη. Ενώ το σκάκι ανήκει στα παίγνια μηδενικού αθροίσματος και δεν προσφέρει πλαίσιο συνεργασίας, η καστρική σκακιέρα με τους τέσσερις παίκτες που λειτουργούν ως ζευγάρια, έρχεται να εμπλουτίσει το κλασικό παίγνιο και να εισάγει νέα νοητικά σχήματα. Με τις δύο ομάδες που μπορούν να τοποθετηθούν αντικριστά ή δίπλα δίπλα, αμέσως καταλαβαίνουμε ότι η σειρά στους παίκτες της ίδιας ομάδας αποκτά όχι μόνο νόημα αλλά και μεγάλη σημασία, διότι θα στηρίξει, υποστηρίξει ή βλάψει τη λειτουργικότητα της ομάδας απέναντι στην άλλη. Αυτό είναι βέβαια ένα καινούργιο φαινόμενο για τη σκακιστική παραδοσιακή σκέψη.

Σκάει η βόμβα στη Γαλλία, προειδοποιεί το γερμανικό Focus

«Η Γαλλία μετατρέπεται σε… Ελλάδα με Πύργο του Άιφελ σημειώνει το γερμανικό περιοδικό Focus, τονίζοντας ότι «η οικονομία των γειτόνων μας καταρρέρει.

Δεν κάνουν και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις την ώρα που το χρέος της αυξάνεται».

Στη δημοσίευμα του Focus ο συντάκτης σημειώνει στον τίτλο του «Ξεχάστε την Ελλάδα, η Γαλλία είναι το πρόβλημα της Ευρωώνης», κατηγορεί τη Γαλλία και μέμφεται όσους παρέχουν πίστωση χρόνου στο Παρίσι, κάνοντας λόγο για «στημένο παιχνίδι».

Χτύπησε σκύλο με το αυτοκίνητο - Δείτε πώς τον εκδικήθηκε! (ΦΩΤΟ)

Ένα απίστευτο περιστατικό κατέγραψε με τη φωτογραφική της μηχανή η γειτόνισσα ενός άντρα στο Chongqing, στην Κίνα, που χτύπησε ένα αδέσποτο με το αυτοκίνητό του.
Το αδέσποτο σκυλί έφυγε από το σημείο και επέστρεψε με τη συμμορία του για να πάρει την εκδίκηση.


Τα σκυλιά, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, κατέστρεψαν το αυτοκίνητο του απερίσκεπτου οδηγού, δαγκώνοντας το φτερό και ό,τι άλλο μπορούσαν, προκαλώντας εμφανείς βλάβες!

Βρέθηκε αρχαίος τάφος στην Αίγυπτο - Εντυπωσιακές οι πολύχρωμες και λεπτομερείς τοιχογραφίες (Εικόνες)

Εναν πολύχρωμο αρχαίο τάφο αποκάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Αρχαιοτήτων.
Οπως ανακοινώθηκε την Τρίτη 10 Μαρτίου, μία κοινή προσπάθεια μεταξύ του υπουργείου και του αμερικανικού Ερευνητικού Κέντρου στην Αίγυπτο οδήγησε στην ανακάλυψη δύο τάφων.
Οι ερευνητές βρήκαν το νέο τάφο σχήματος Τ στο Λούξορ, μια πόλη στο Νείλο στην κεντρική Αίγυπτο. Ο τάφος ανήκει στον Σα-Μουτ, έναν άνθρωπο που πιθανότατα έζησε στη 18η δυναστεία του Νέου Βασιλείου, ή μεταξύ 1543 π.Χ. και 1292 π.Χ., σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Αρχαιοτήτων.

Λήμνος: Τμήμα του κάστρου της Μύρινας κατέρρευσε λόγω βροχοπτώσεων (Φωτογραφίες)

Η διέλευση των επισκεπτών από το σημείο της κατάρρευσης καθίσταται άκρως επικίνδυνη και άρα να απαγορεύεται. Το τμήμα του τείχους που κατέρρευσε, κάλυψε το μονοπάτι σε μήκος περίπου 20 μέτρων
Σοβαρά «λαβώθηκε» το Κάστρο της Μύρινας από τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις στη Λήμνο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, ένα μεγάλο τμήμα του τείχους κατέρρευσε, στην περιοχή του μονοπατιού από την είσοδο της Αγίας Παρασκευής, με αποτέλεσμα η διέλευση από εκεί των επισκεπτών, να καθίσταται άκρως επικίνδυνη και άρα να απαγορεύεται.
Το τμήμα του τείχους που κατέρρευσε, κάλυψε το μονοπάτι σε μήκος περίπου 20 μέτρων.

ΒΒC: "Αυτό είναι το ελληνικό plan B - Η Ελλάδα θα καταλήξει στην αγκαλιά της Ρωσίας"

ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΧΑΝΤΙΓΚΤΟΝ: "ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ"

Τρόμος έχει δημιουργηθεί στην Δύση με αποτέλεσμα το BBC να αναρωτιέται "μπορεί η Ευρώπη να χάσει την Ελλάδα για τη Ρωσία;" λόγω της σοβαρής προδιάθεσης που παρουσιάζει η νέα ελληνική κυβέρνηση για πραγματική συνεργασία με την Μόσχα σε πάρα πολλούς τομείς, διαγραφοντας έτσι το plan B που θα εφαρμοστεί εάν η Γερμανία συνεχίσει να είναι αδιάλλακτη και ζητά την ισοπέδωση της χώρας για παραδειγματισμό.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!

Με την πλάτη στον τοίχο οι Γερμανοί!
Για πρώτη ίσως φορά στην ιστορία της Ευρωζώνης οι Γερμανοί αισθάνονται πιεσμένοι και οι κινήσεις στις οποίες προβαίνουν καταδεικνύουν πανικό και έλλειψη ψυχραιμίας.
Οι εμμονές του Βολφγκανγκ Σόιμπλε εναντίον του Βαρουφάκη και του Τσίπρα ξεπερνούν κάθε όριο χυδαιότητας και πολιτικού fair play. Παράλληλα κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί την σκοπιμότητα των συνεχών αντιδράσεων του Βερολίνου σε όλες τις διαπραγματεύσεις, παρά το γεγονός ότι η υπόλοιπη Ευρώπη δεν είναι αρνητική στην εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης.

ΑΝΔΡΑΣ ΠΗΔΗΞΕ ΑΠΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ 5 ΜΗΝΩΝ ΑΝΙΨΑΚΙ ΤΟΥ

Οικογενειακή τραγωδία που δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους σημειώθηκε στον Βύρωνα, με "πρωταγωνιστή" έναν άνδρα, ο οποίος κρατώντας στην αγκαλιά του το μόλις 5 μηνών ανιψάκι του πήδηξε στο κενό από το μπαλκόνι που βρίσκεται στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας στην πλατεία Σμύρνης. 

Από την πτώση έχασε τη ζωή του το κοριτσάκι, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός" ο θείος του.
Η τραγωδία που έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο συνέβη λίγο πριν από τις 13:00 όταν ο άνδρας, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, πήρε στην αγκαλιά του το ανιψάκι του και έπεσαν μαζί στο κενό.