Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ένταση στη δίκη του Άκη

Να διατηρήσει την ψυχραιμία του συνέστησε στον 'Ακη Τσοχατζόπουλο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Φ. Κατσίγιαννης, καθώς ο πρώην υπουργός αντιδρούσε στις ερωτήσεις που υπέβαλε η Πολιτική Αγωγή στον μάρτυρα, στέλεχος του ΣΔΟΕ.

"Να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας γιατί μπορεί να ακουστούν και πράγματα χειρότερα από δω και πέρα. Καταλαβαίνω την ταλαιπωρία σας. Διατηρήστε, όμως, την ψυχραιμία σας για να βοηθήσετε τη θέση σας. Εδώ κρέμεται η ζωή και η ελευθερία σας" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίγιαννης.

Οι Κινέζοι μπαίνουν δυνατά στις αποκρατικοποιήσεις

«Η Ελλάδα καλωσορίζει και χαιρετίζει την συμμετοχή κινεζικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και δηλώνει την πρόθεσή της να παρέχει τις απαραίτητες διευκολύνσεις και υποστήριξη». 

Η φράση αυτή που περιλαμβάνεται στην κοινή δήλωση που υπέγραψαν την Παρασκευή οι κυβερνήσεις των δύο χωρών αποτυπώνει τους στόχους της Αθήνας για τις σχέσεις της με το Πεκίνο μετά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα. Λιμάνια, αεροδρόμια και σιδηρόδρομοι είχαν αποτελέσει εξάλλου βασικό θέμα στην ατζέντα των συνομιλιών που είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Έλληνας πρωθυπουργός με Κινέζους αξιωματούχους.

«Όχι» σε μειώσεις φόρων, «ναι» με αστερίσκο σε μείωση του ΦΠΑ

Ήρθε σήμερα η δόση των 4,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα και η επόμενη δόση των 3,3 δισ. θα έρθει, πριν επιστρέψουν οι ελεγκτές της Τρόικα, με απόφαση του Euro Working Group στις αρχές Ιουνίου, μόλις εκπληρωθούν τα τρία τελευταία προαπαιτούμενα κριτήρια. Δηλαδή:

- Το σχέδιο κατά της διαφθοράς

-  Η ρύθμιση για τα χρέη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στις τράπεζες και

-  Το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Σαφάρι στα νησιά για μαύρη εργασία με εντολή οικονομικών εισαγγελέων

Σαφάρι στα νησιά για μαύρη εργασία με εντολή οικονομικών εισαγγελέων
Συντονισμένη επιχείρηση για την πάταξη των φαινομένων εκτεταμένης φοροδιαφυγής και "μαύρης" εργασίας κυρίως στα νησιά ενόψει της τουριστικής περιόδου ξεκινά το ΣΔΟΕ, κατόπιν εντολής των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.
Με έγγραφη παραγγελία τους προς τις περιφερειακές διευθύνσεις του ΣΔΟΕ όλης της Ελλάδος οι δυο εισαγγελείς ζητούν τη διενέργεια «πυκνών και συντονισμένων ελέγχων, επι των συναπτόμενων με το τουριστικό αντικείμενο επιχειρήσεων, προκειμένου έτσι να κατασταλούν και να προληφθούν ενδεχόμενες έκνομες δραστηριότητες ( π.χ «μαύρη» εργασία, συνεπαγόμενη πέραν των λοιπών σημαντικών παραμέτρων και μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή τόσον από την πλευρά των εργοδοτών όσο και από την πλευράς παρανόμως εργαζομένων).

Κομισιόν:Μπράβο σας-Τώρα οι μισθοί στην Ελλάδα είναι ανταγωνιστικοί!

Κομισιόν:Μπράβο σας-Τώρα οι μισθοί στην Ελλάδα είναι ανταγωνιστικοί!
Την προοπτική της ελληνικής οικονομίας να επιστρέψει σταδιακά στην ανάπτυξη από το 2014, αλλά και την πρόοδο της Ελλάδας στην εφαρμογή του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, σχετικά με τα αποτελέσματα της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού Μνημονίου, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Τρόικα το διάστημα μεταξύ 27 Φεβρουαρίου και 11 Απριλίου.
Στην έκθεση των 247 σελίδων, η Επιτροπή τονίζει ότι τα δημόσια οικονομικά της χώρας βελτιώνονται σταθερά, η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και συνεχίζεται η υλοποίηση σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Σημειώνει, ωστόσο, ότι χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες στον τομέα της δημόσιας διοίκησης και της φορολογίας.

Χαμός στη Βουλή – Ακούστηκαν μέχρι και «Χάιλ Χίτλερ»(Βίντεο-Φωτό)


Χαμός στη Βουλή – Ακούστηκαν μέχρι και «Χάιλ Χίτλερ» (vid)
Τον βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σταύρο Κοντόνη καταγγέλλει η Χρυσή Αυγή – Ο Γιώργος Πάντζας φώναξε το σύνθημα σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά της Βουλής.
Την ενεργοποίηση των διατάξεων για την επιβολή πειθαρχικών μέτρων διέταξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δραγασάκης σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου, κρίνοντας ότι επέδειξε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανάρμοστη συμπεριφορά. Ο βουλευτής αξιοποίησε την προγραμματισμένη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του, προκειμένου να εξαπολύσει προσωπική επίθεση σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Κέρδη στην Wall μετά τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη

Dow15.290,1256,90 0,37%  



  Nasdaq3.465,24-6,38 -0,18%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Διεύρυναν τα κέρδη τους οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά την ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν έξι ετών.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης που καταρτίζει η Thomson Reuters σε συνεργασία με το University of Michigan σημείωσε άνοδο στα μέσα Μαΐου στις 83,7 μονάδες από 76,4 τον Απρίλιο ξεπερνώντας παράλληλα τις προβλέψεις των αναλυτών που τον τοποθετούσαν στις 78 μονάδες. Στα επιμέρους στοιχεία ο δείκτης των τρεχουσών συνθηκών αυξήθηκε στις 97,5 από 89,9 μονάδες, ενώ ο δείκτης προσδοκιών σημείωσε άνοδο στις 74,8 από 67,8 μονάδες. Σημειώνεται πως ο πρώτος δείκτης βρίσκεται πλέον στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2007 και ο δεύτερος από το Νοέμβριο του 2012.
Υψηλότερη των εκτιμήσεων ήταν επίσης και η αύξηση του δείκτη των κορυφαίων οικονομικών ενδείξεων (leading economic indicators) τον Απρίλιο. Όπως ανακοίνωσε το Conference Board ο δείκτης αυξήθηκε 0,6% τον περασμένο μήνα έπειτα από πτώση 0,2% το Μάρτιο με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία. Η αρχική αναφορά του Μαρτίου είχε δείξει μικρότερη υποχώρηση του δείκτη κατά 0,1%. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires περίμεναν ο δείκτης να σημειώνει άνοδο 0,3% τον Απρίλιο.

Την ίδια στιγμή αυξάνονται οι φωνές εντός της Fed για σταδιακή σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. Μετά τον Charles Plosser της Federal Reserve Bank of Philadelphia και ο ομόλογος του της Federal Reserve Bank of San Francisco, John Williams, εμφανίστηκε ανοικτός σε μείωση του προγράμματος αγορών ομολόγων της κεντρικής τράπεζας κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες, εφόσον η οικονομία συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Ο Αναστασιάδηςκατήγγειλε τον Ντάουνερ στον Μπαν Κι Μουν.Διαβάστε την επιστολή και το 77 σέλιδο έγγραφο Ντάουνερ με τις συγκλίσεις

Από το philenews

Λευκωσία: Αυστηρή επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, στην οποία διατυπώνει έντονες παρατηρήσεις για το γεγονός ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ επιχειρεί να προσδώσει πολιτικό περιεχόμενο στη συνάντηση που θα έχει με τον Ντερβίς Έρογλου στις 29 Μαϊου, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος Αναστασιάδης καταγγέλλει ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ και οι συνεργάτες του με τον τρόπο που ενεργούν προσπαθούν να υποσκάψουν την αξιοπιστία του.

Με αμελητέες απώλειες έκλεισε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Με αμελητέες απώλειες έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει ποσοστιαία πτώση 0,07% και να κλείνει στις 97,86 μονάδες.
Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε οριακά κέρδη σε ποσοστό 0,22% κλείνοντας στις 40,21 μονάδες.

Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 35.373,28 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, με ζημιές έκλεισαν οι δείκτες της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,17%, των Τραπεζών σε ποσοστό 0,17% και των Επενδυτικών σε ποσοστό 2,20%.

"Εκρηκτική" άνοδος για τις τράπεζες του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με εντυπωσιακό τζίρο €290 εκατ. και με τις τράπεζες να δίνουν συνέχεια στο εντυπωσιακό ράλι των τελευταίων ημερών, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο τη; Αθήνας έκλεισε την Παρασκευή στο υψηλό ημέρας, ανακάμπτοντας από ενδοσυνεδριακές απώλειες 1,73%.

Έτσι, η εβδομάδα ολοκληρώθηκε με συνολικά κέρδη 11,43% για τον ΓΔ, ο οποίος εντός του Μαΐου ενισχύεται συνολικά σε ποσοστό 18,33%, ενώ από την αρχή του έτους τα κέρδη του διευρύνθηκαν σε 26,95%.