Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα των αρχαίων Ελλήνων (Βίντεο)

Ο θώρακας των αρχαίων Ελλήνων παρείχε μεγάλη προστασία στον πολεμιστή. Αλλά είχε στο κάτω μέρος δεξιά (το λιγότερο προστατευμένο μέρος από την ασπίδα) και την «εικόνα» της Αθηνάς για προστασία από το θείο. Οι Βυζαντινοί, στη θέση της (δείτε τι αποτελεσματικότητα έχει ο Θώρακας μετά το 21.40 του βίντεο)…


... Αθηνάς είχαν εικόνα της Παναγίας.

Συχνά χρησιμοποιούμε την λέξη "πανοπλία" και εννοούμε τον προστατευτικό, στρατιωτικό ρουχισμό προστασίας των αρχαίων Ελλήνων, αλλά η λέξη πανοπλία δηλώνει κάτι άλλο, το παν-όπλα, όλα τα όπλα, πλήρη εξοπλισμό. Σωστότερη λέξη είναι "Θώρακας".

Στη δημοσιότητα το ΒΙΝΤΕΟ με την Αιγύπτια πρέσβειρα που χαστούκισε την Κύπρια αστυνομικό

Η τηλεόραση του Sigma, αποκάλυψε το βράδυ της Πέμπτης, βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο παρουσιάζει τα όσα διαδραματίστηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας μεταξύ της πρέσβειρας της Αιγύπτου και της Αστυνομίας.

Τα πλάνα λήφθηκαν στις 5.43 της 29ης Δεκεμβρίου του 2012. Η πρέσβειρα (δείτε το βίντεο)...

Άγριος ξυλοδαρμός βορειοηπειρωτών

Απειλές με ρόπαλα και κατσαβίδια στο Μεσοπόταμο Βορείου Ηπείρου!

Αποθρασύνθηκαν οι Αλβανοί, εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι… Άλλο ένα περιστατικό βίας και εκφοβισμού των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου σημειώθηκε εχθές...


... το μεσημέρι στο χωριό Μεσοπόταμο όπου το 99% των κατοίκων μιλούν μόνο Ελληνικά.

Ένταση στη Σερβία με τους Αλβανούς

Σέρβοι αστυνομικοί κατέβασαν την αλβανική σημαία απ' το νεκροταφείο

Ένταση στο Μπουγιάνοβατς μεταξύ της αλβανικής κοινότητας και των Σέρβων μετά την αφαίρεση της αλβανικής σημαίας από το νεκροταφείο του UCPMB (απελευθερωτικού αλβανικού στρατού ) στο χωριό Dobrosin, ανεβάζοντας έτσι επικίνδυνα...


... την ένταση στην ήδη τεταμένη κατάσταση στο Μπουγιάνοβατς της κοιλάδας του Πρέσεβο λόγω των συνεχών απειλών του Σέρβου πρωθυπουργού Ίβιτσα Ντάτσιτς να αφαιρέσει από την περιοχή το μνημείο πεσόντων Αλβανών μαχητών του UCPMB, αναφέρει το αλβανικό πρακτορείο balkanweb.lajmet.

Ερώτηση της Ντ. Μπακογιάννη στον Γ. Στουρνάρα

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κατέθεσε στη Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη, ζητώντας στοιχεία για τα δημόσια έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2012, κατά την οποία εφαρμόστηκε η απόφαση για αύξηση της τιμής του πετρελαίου.

Στην ερώτησή της η κ. Μπακογιάννη σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η έλλειψη πετρελαίου στα νοικοκυριά επιτείνει την κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση, ενώ η θερμαντική χρήση ακατάλληλων υλικών προκαλεί περιβαλλοντική μόλυνση και απειλεί τη δημόσια υγεία».

Α. Τσίπρας: Ο λαός ζητά δικαιοσύνη

Α. Τσίπρας: Ο λαός ζητά δικαιοσύνη
«Κορυφή του παγόβουνου ενός συστήματος κλεπτοκρατίας που εγκαθιδρύθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια και ήταν η βασική αιτία της χρεοκοπίας» χαρακτηρίζει την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι «το σκάνδαλο αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τη συζήτηση του τελευταίου διαστήματος, την περιπτωσιολογία δηλαδή, ποιος παρέλαβε τη λίστα, ποιος το CD, ποιος το αντέγραψε». «Εδώ», όπως αναφέρει, «έχουμε μονάχα ένα μέρος μιας στρατηγικής που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που την στηρίζουν όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης, να βρίσκεται ας φορολογική ασυλία το μεγάλο κεφάλαιο και η πλουτοκρατία σε αυτό τον τόπο».

Έρχονται χειροπέδες για τρεις πρώην υπουργούς

Έρχονται χειροπέδες για τρεις πρώην υπουργούς
Υπό την πίεση των συνεχών αποκαλύψεων και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή και του Ευ. Βενιζέλου, η κυβέρνηση επιχειρεί να  ξεκαθαρίσει το τοπίο θέτοντας σε εφαρμογή το σχέδιο «χειροπέδες σε πολιτικούς και επιχειρηματίες».
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε πως η ασυλία των επωνύμων έχει τελειώσει, όπως και το καθεστώς ατιμωρησίας των ισχυρών και πλέον επιχειρηματίες, αλλά και πολιτικοί που έχουν εμπλοκή σε παράνομες πράξεις δεν θα γλιτώνουν τις χειροπέδες και τη φυλακή.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Επενδυτής», αυτό που ήδη έχει ξεκινήσει και είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί στον Κορυδαλλό μια ευρεία «γκάμα» ατόμων, από τον Άκη Τσοχατζόπουλο μέχρι τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και τον Γιάννη Καρούζο θα έχει συνέχεια.

Τετ α τετ Σαμαρά - Μέρκελ την Τρίτη σε οικονομικό συνέδριο στο Βερολίνο

Την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει ο Αντώνης Σαμαράς, σε οικονομικό συνέδριο στο Βερολίνο, την επόμενη Τρίτη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα είναι κεντρικός ομιλητής σε συνέδριο της εφημερίδας Die Welt.

Ο κ. Σαμαράς, που θα βρίσκεται στο Βερολίνο από τη Δευτέρα, θα αδράξει την ευκαιρία και θα μιλήσει για όλα με την Μέρκελ.

Υποδοχή... ηρώων στους συλληφθέντες αστυνομικούς για τη μαφία ναρκωτικών!

«Συγκέντρωση» συμπαράστασης στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής αστυνομικοί, δηλώνοντας έτσι τη στήριξή τους στους συναδέρφους τους που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι «προστάτευαν» κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, στο δικαστικό μέγαρο βρέθηκαν περίπου 20 αστυνομικοί οι οποίοι υποδέχτηκαν τους κατηγορούμενους με... ζητωκραυγές εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη τους στους κατηγορούμενους!

Έχω αντιασφυξιογόνες μάσκες και ρόπαλα στο σπίτι, δηλώνει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Έχω δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δυο ρόπαλα στα οποία είναι πάνω οι σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και τον τσελεμεντέ του αναρχικού. Μπορείτε να καλέσετε τον Δένδια να με συλλάβει. Τα ρόπαλα αυτά είναι σαν αυτά τα ωραία κονταράκια που έχει και το ΚΚΕ και χρησιμεύουν στις πορείες για να υπάρχει αλυσίδα προστασίας. Δεν ήξερα ότι κηρύχθηκαν παράνομα», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Καραγιαννίδης στο ραδιόφωνο του «Βήμα».

Πρόσθεσε ακόμη πως, «πριν γίνω βουλευτής ήμουν και πολίτης και εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Όταν κάναμε διαδηλώσεις οργανωμένα, ο ίδιος ο κομματικός οργανισμός φέρνει τέτοια σημαιάκια με ρόπαλα τα όποια χρησιμεύουν στην αλυσίδα που προστατεύει την πορεία. Είναι παράνομο;».

Πρόσθετος φόρος 22% σε όσους δεν συλλέξουν αποδείξεις φέτος

Με ποινή φόρου 22% για όλους όσους δεν μαζέψουν τις αποδείξεις που απαιτούνται για το 2013, απειλεί το υπουργείο Οικονομικών.

«Το πέναλτι για όσους δεν μαζεύουν αποδείξεις θα είναι απλό» ανέφερε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου που μετείχε στη σύσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα με τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη, υπονοώντας ότι στις προθέσεις του υπουργείου δεν βρίσκεται πια η επιβολή ποινών «τριών ταχυτήτων», ανάλογα με το εισόδημα του φορολογουμένου.

Στουρνάρας: Μέχρι την επόμενη Παρασκευή ψηφίζεται το νέο φορολογικό

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι κύριοι Σαμαράς και Στουρνάρας συζήτησαν την προώθηση των λεγόμενων «προαπαιτούμενων δράσεων» προκειμένου να εκταμιευθούν κανονικά οι επόμενες δόσεις του δανείου της τρόικας.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Κατά τον υπουργό Οικονομικών, το νέο φορολογικό είναι η πιο σημαντική από τις προαπαιτούμενες δράσεις. Ο κ. Στουρνάρας αποκάλυψε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο πρέπει να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή μέχρι την επόμενη Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.

Κατέθεσαν οι συνεργάτες, σειρά παίρνουν τα ξαδέλφια

Καταθέσεις είτε με την ιδιότητα του μάρτυρα είτε με αυτή του υπόπτου παίρνουν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης που ερευνούν την υπόθεση της χαμένης λίστας Λαγκάρντ. Οι δυο εισαγγελείς προσπαθούν μέσα από την εξέταση προσώπων που εμπλέκονται στην  υπόθεση να εξακριβώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφτασε η πρώτη λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα, ποιοι και πως την διαχειρίστηκαν στο γραφείο του τότε υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και το κυριότερο πως το αρχικό αρχείο μετατράπηκε από cd σε στικάκι και πως και γιατί σβήστηκαν τα τρία αρχεία με τα ονόματα των συγγενών του πρώην  υπουργού.

Ζητάει και τα ρέστα ο Παπακωνσταντίνου

Αφού έσβησε τα ονόματα των συγγενών του από τη λίστα Λαγκάρντ προκαλώντας πολιτικό σεισμό, τώρα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ζητάει και τα ρέστα, παρουσιάζοντας εαυτόν ως… θύμα!

Ο πρώην υπουργός οικονομικών φαίνεται πως έχει ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή για τη στιγμή που θα κληθεί ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στ συνεδρίαση του ΧΑΚ

Λευκωσία: Οριακή άνοδο παρουσιάζει σήμερα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου, ενώ η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Στις 12:59, ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ παρουσίαζε άνοδο της τάξης του 0,11% και βρισκόταν στις 122,75 μονάδες, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 υποχωρούσε κατά 0,23% και στις 47,12 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 114.967,65 ευρώ.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημειώνουν ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,15%, ο δείκτης των Τραπεζών σε ποσοστό 0,08% και ο δείκτης των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 2,24%.

"Κρατάει" τις 950 μονάδες ο ΓΔ του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Πάνω και από το επίπεδο των 960 μονάδων επιχειρεί να «αναρριχηθεί» την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, ο οποίος έχοντας κινηθεί ανοδικά στις επτά από τις τελευταίες οκτώ συνεδριάσεις, «μετρά» συνολικά κέρδη 13,63%.

Ώθηση στον ΓΔ δίνει, μεταξύ άλλων, και το αγοραστικό ενδιαφέρον που προσελκύουν οι τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται νωρίτερα σε ποσοστό έως 2,98%.

Κλείνει τράπεζα λόγω φοροδιαφυγής

Η παλαιότερη τράπεζα της Ελβετίας βάζει λουκέτο καθώς παραδέχτηκε πως βοήθησε πλούσιους να κάνουν φοροδιαφυγή.



Πρόκειται για την Ελβετική Τράπεζα Wegelin, που ιδρύθηκε το 1741.

Όπως παραδέχτηκαν οι υπεύθυνοι της τράπεζας, βοήθησαν 100 Αμερικανούς πολίτες να ''κρύψουν'' 1,2 δις δολάρια από την εφορία.