Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Σύναψη σχέσεων "στρατηγικού εταίρου" συμφώνησαν Πούτιν - Νίκολιτς


Ικανοποιήση επικρατεί στο Βελιγράδι από τα αποτελέσματα της συνάντησης του προέδρου της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολις με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, χθες, στο Σότσι.


Η επίσκεψη  πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του και είναι η δεύτερη συνάντηση που πραγματοποιείται μεταξύ των δύο ανδρών, φέτος.

Το κύριο θέμα ήταν οι διμερείς οικονομικές σχέσεις και ιδιαίτερα η υλοποίηση ρωσικών επενδυτικών προγραμμάτων στη Σερβία που αφορούν τον ενεργειακό τομέα, η αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και η παροχή οικονομικής βοήθειας για την κάλυψη του ελλείμματος στο σερβικό προϋπολογισμό.

«Αλβανικά εδάφη» Κέρκυρα και Ιωάννινα κατά το πολιτικό σκέλος του UCC

Αποκαλυπτικό είναι το στιγμιότυπο από το γραφείο του Αρχηγού του εθνικιστικού ανθελληνικού αλβανικού ριζοσπαστικού κόμματος "Ερυθρόμαυρη Συμμαχία". Πιο συγκεκριμένα όπως φαίνεται στην φωτογραφία από το γραφείο του ηγέτη του κόμματος  Κράσνικ Σπαχiου και Αντιπροέδρου του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης της Αλβανίας, στο τοίχο που βρίσκεται πίσω του αποτυπώνεται το σύμβολο του κόμματος του και οι πόλεις που σύμφωνα με το εθνικιστικό κόμμα είναι αλβανικές.
Το συγκεκριμένο κόμμα θεωρείται ο πυλώνας του UCC και έχει ιδιαίτερα στενές σχέσεις με τον UCK και τους Αλβανούς αυτονομιστές της FYROM. Kαι άριστες σχέσεις με τον σοσιαλιστή ηγέτη Έντι Ράμα, ηγέτη της αλβανικής αντιπολίτευσης.

Ξεκινά τον Δεκέμβριο ο South Stream! - Όλοι μέσα πλην Ελλάδας - Τι φοβήθηκαν οι ΗΠΑ


Ξεκινά τον Δεκέμβριο η κατασκευή του South Stream με μεγάλη απούσα χώρα την γνωστή, γεωστρατηγικά ηττημένη ή καλύτερα "αλωμένη" της τελευταίας τριετίας, την Ελλάδα.
Οι πρώτες ανακοινώσεις έγιναν σήμερα σε Ρωσία και Σερβία, η οποία Σερβία αναλαμβάνει το ρόλο που της έταξε ο βασανισμένος σερβικός λαός: Εθνικά κυρίαρχη χώρα, εθνοκεντρική πολιτική και στήριξη από τον φυσικό της σύμμαχο την Ρωσία.
Η οποία ακόμα και το μακρινό 1999 είχε προσπαθήσει να την βοηθήσει, αλλά με φτωχά αποτελέσματα:

Πάθος για απόσχιση σε Καταλωνία - Ίδια εικόνα σε Σκωτία και Βέλγιο - Τρόμος Βρυξελλών


"Παράπλευρες" αλλά πολύ ουσιαστικές και επικίνδυνες "απώλειες" γα την ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση κομίζει η οικονομική κρίση, δικαιώνοντας όπως φαίνεται τα αγγλοσαξονικά think tanks τα οποία προβλέπουν μείζονες κοινωνικές-εθνοτικές αναταραχές με άμεσο αντίκτυπο στο τομέα της ασφάλειας ως απόρροια της οικονομικής κρίσης.
Η χθεσινή διαδήλωση 1,5 εκατ. Καταλανών που ζητούσν την απόσχισή τους από την Ισπανία είναι μόνο το πρελούδιο αυτού που θα ακολουθήσει σε όλη την Ευρώπη, είτε υπό την μορφή αιτημάτων απόσχισης είτε με την μορφή μειονοτικών ταραχών. 

Άσχετοι ή προδότες; - Θέλουν να διαλύσουν τις Αεροπορίες των Κλάδων !

Απίστευτες προτάσεις για το μέλλον των  Ενόπλων Δυνάμεων που υποδηλώνουν είτε άγνοια, είτε αδιαφορία ή ακόμα και «εύκαμπτες» συνειδήσεις, διατυπώθηκαν από το στέλεχος της κυβερνητικής ΔΗΜΑΡ Δ. Χατζησωκράτη σε συνέντευξη στο ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με το κορυφαίο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να καταργηθούν οι Διοικήσεις ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς, της Αεροπορίας και του Ναυτικού και να ενοποιηθούν σε μία για... λόγους οικονομίας κλίμακας.

Επικίνδυνα πολεμικά «παιχνίδια» των Τούρκων στο Αιγαίο Σε αυξημένη επιφυλακή οι ένοπλες δυνάμεις

Επικίνδυνα πολεμικά «παιχνίδια» των Τούρκων στο Αιγαίο
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb
 
Σε ένα επικίνδυνο πολεμικό «παιχνίδι» στο Αιγαίο προχωρούν συντονισμένα οι Τούρκοι, χαρακτηρίζοντας παράνομες τις ασκήσεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας που θα διαρκέσουν από τις 17 Σεπτέμβρη ως τις 31 Οκτώβρη.
«Όλα παίζονται» την Δευτέρα, που θα ξεκινήσει η άσκηση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο καθώς ήδη με ΝΟΤΑΜ που έχει εκδώσει η Άγκυρα κηρύσσει παράνομες οποιεσδήποτε ασκήσεις του ελληνικού ναυτικού και της αεροπορίας σε νησιά και θαλάσσιες περιοχές του κεντρικού και βόρειου αιγαίου.

Δένδιας: Δεν θα ανεχτούμε ακραίους (Φασιστικούς) χώρους, κόμματα «και μη»...

Του  Γιώργου Ανεστόπουλου

 
1ο δεκαήμερο Σεπτέμβρη 2012 και η επίθεση Δένδια/κυβέρνησης στους Έλληνες Πατριώτες - επειδή τολμούν να αμύνονται στην «εισβολή/εποικισμό» της χώρας από τα στίφη του Ισλάμ – καλά κρατεί.

 «Ύποπτο Μυστικό Όπλο» (αντιπερισπασμού;) της επίθεσης Δένδια αποτελεί η πρόσφατη αποστροφή του λόγου του εν μέσω δηλώσεων : 

Νεκρός ο πρεσβευτής των Η.Π.Α.στη Λιβύη Chrιstopher J.Stevens

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη, J. Christopher Stevens και τρεις εργαζόμενοι στην πρεσβεία σκοτώθηκαν κατά την χθεσινή επίθεση ενόπλων με ρουκέτες στην πόλη Βεγγάζη της Λιβύης, ανακοίνωσε λίβυος αξιωματούχος.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν ο πρεσβευτής επέβαινε στο αυτοκίνητό του ή βρισκόταν μέσα στο προξενείο της Λιβύης όταν σημειώθηκε η επίθεση.

"Ο (αμερικανός) πρεσβευτής στη Λιβύη και τρεις εργαζόμενοι στην πρεσβεία σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι επιτέθηκαν με ρουκέτες εναντίον τους", είπε στο Ρόιτερς ο αξιωματούχος στην Βεγγάζη.

ΟΧΙ στην άρση ασυλίας του Παπαδημούλη από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής!!!

Αρνητικά αποφάνθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής στο αίτημα άρσης της ασυλίας του Δημήτρη Παπαδημούλη κατόπιν μήνυσης της Τζούλιας Αλεξανδράτου, παρά το γεγονός ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για την μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που υπέβαλε εναντίον του το γνωστό μοντέλο πριν από περίπου δύο χρόνια.

«Ζήτησα να αρθεί η ασυλία μου και επιμένω σε ό, τι είχα πει στη Βουλή στις 15 Απριλίου 2010. Πέρασαν πάνω από 2 χρόνια για τη διαβίβαση του σχετικού φακέλου στο Κοινοβούλιο. Ακόμα μεγαλύτερη βραδυπορία παρατηρείται για μεγαλύτερα σκάνδαλα όπως αυτό της Siemens», είπε ο κ. Παπαδημούλης, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Η αιολική ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει ολόκληρο τον πλανήτη

Οι άνεμοι που πνέουν στη Γη είναι ανεξάντλητοι και θα μπορούσαν να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες ολόκληρου του πλανήτη, σύμφωνα με δυο ανεξάρτητες μελέτες Αμερικανών επιστημόνων.

Ειδικότερα, οι έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι με την υφιστάμενη αιολική τεχνολογία θα μπορούσαν να παραχθούν εκατοντάδες τρισεκατομμύρια watt ενέργειας, δηλαδή ποσότητα δεκαπλάσια από αυτή που καταναλώνει σήμερα ο πλανήτης.

Πράσινο φως από το συνταγματικό Δικαστήριο

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας έδωσε σήμερα την άδειά του για την υιοθέτηση από το Βερολίνο των μηχανισμών διάσωσης της ευρωζώνης, αίροντας την αβεβαιότητα για την διαχείριση της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Με την απόφαση αυτή οι οκτώ δικαστές του δικαστηρίου της Καρλσρούης έδωσαν το πράσινο φως στον πρόεδρο της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ να επικυρώσει τους νόμους που έχουν ψηφισθεί από το γερμανικό κοινοβούλιο στα τέλη Ιουνίου για τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και για την εισαγωγή του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας, κατά των οποίων είχαν κατατεθεί προσφυγές.

«Αντάρτικο» Μανιτάκη για τις απολύσεις

«Βόμβα» στα θεμέλια της τεράστιας και πολυσύνθετης προσπάθειας που επιχειρείται για τη διοικητική μεταρρύθμιση, αποτελεί «η απαίτηση της τρόικας για απολύσεις στο Δημόσιο», αλλά και όσων υποστηρίζουν τις απόψεις των εκπροσώπων των δανειστών ή προκαλούν θόρυβο πάνω στο «καυτό» αυτό ζήτημα, σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνη Μανιτάκη.

«Υπό τη δαμόκλειo σπάθη των απολύσεων, μεταρρύθμιση και σημαντική βελτίωση στη δημόσια διοίκηση δεν μπορεί να υπάρξει», τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε κοινή γραμμή Βενιζέλος – Κουβέλης

Σχεδόν σε... κοινή γραμμή προσέρχονται απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, που επιμένουν στην ανάγκη πολιτικής διαπραγμάτευσης.

Οι επικεφαλής των δύο μικρότερων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση φέρονται αποφασισμένοι να ζητήσουν από τον Αντώνη Σαμαρά διαπραγμάτευση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, μεταξύ εκείνου και των Ευρωπαίων ηγετών – δανειστών μας. Αντιλαμβάνονται άλλωστε, τη δυσκολία στην ψήφιση των μέτρων, στο βαθμό που η τρόικα δεν υποχωρεί από τις απαιτήσεις της για οριζόντιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα, αύξηση κατά δύο χρόνια του ορίου ηλικίας στη συνταξιοδότηση κτλ.

Σε εξέλιξη η συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας

Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιείται η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα, καθώς το μισό πακέτο μέτρων βρίσκεται «στον αέρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής της τρόικας εμφανίζονται να τηρούν σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις και να εγείρουν ακόμη και θέμα απολύσεων στο Δημόσιο. Πιο συγκεκριμένα, η τρόικα δεν έχει πειστεί για τα μέτρα ύψους περίπου 6 δισ. ευρώ που προτείνει η κυβέρνηση από το συνολικό πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, ενώ έχει δώσει το πράσινο φως για μέτρα περίπου 5,5 δισ. ευρώ.

Διαμελισμό της Συρίας φοβάται ο βασιλιάς της Ιορδανίας

Ο βασιλιάς Αμπντάλα 2ος της Ιορδανίας δήλωσε σήμερα, σε αποκλειστική συνέντευξή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο, πως φοβάται ένα "διαμελισμό" της Συρίας, στην οποία μαίνεται εδώ και σχεδόν 18 μήνες μια αιματηρή εξέγερση κατά του καθεστώτος.

"Φοβάμαι πραγματικά ένα διαμελισμό της Συρίας, όπου παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες μια αύξηση των θρησκευτικών βιαιοτήτων", δήλωσε ο βασιλιάς, η χώρα του οποίου φιλοξενεί περισσότερους από 200.000 πρόσφυγες από τη γειτονική Συρία.

ΠΑΤΡΑ: Ανύπαρκτη η καταγγελία για ξυλοδαρμό γιατρού από Χρυσαυγίτες

Το δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΛΛΑΓΗ ανέφερε πως μέλη της Χρυσής Αυγής έδειραν γιατρό που ζήτησε φακελάκι από συγγενείς ασθενούς. Μάλιστα εγράφη πως το φακελάκι ήταν 2.500 ευρώ. Το γεγονός όμως διαψεύδει τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος όσο και η Ενωση νοσοκομειακών γιατρών...
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η καταγγελία έγινε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ακόμη όμως και ο εκπρόσωπος του κόμματος θεωρεί ανύπαρκτο το θέμα...

Στην Κύπρο την Παρασκευή και το Σάββατο οι επικεφαλής της Τρόικας

Λευκωσία: Οι επικεφαλής της Τρόικας θα βρίσκονται την Παρασκευή και το Σάββατο στην Κύπρο για να συμμετάσχουν στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Ευρωζώνης.

Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής προεδρίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στο Συμβούλιο θα παραστούν η Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνεχίζει το σερί ανόδου το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Σημαντικά κέρδη σε ποσοστό 2,95% καταγράφει την Τετάρτη το Χρηματιστήριο, συνεχίζοντας το σερί ανόδου από την περασμένη Παρασκευή, στον απόηχο της απόφασης της ΕΚΤ για απεριόριστη αγορά κρατικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά.

Με κινητήριο μοχλό αποκλειστικά τους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου, ο Γενικός Δείκτης στις 14:15 βρισκόταν στις 130,9 μονάδες, παρουσιάζοντας κέρδη σε ποσοστό 2,95%, ενώ ελαφρώς μικρότερα κέρδη, σε ποσοστό 2,74%, παρουσιάζει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 50,21 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 2,44 εκατομμύρια ευρώ.

"Εκρηκτική" άνοδος στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr


Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται την Τετάρτη η άνοδος στο Χρηματιστήριο της Αθήνας μετά από έξι διαδοχικές κερδοφόρες συνεδριάσεις.

Ο Γενικός Δείκτης «σκαρφαλώνει» πάνω και από τις 770 μονάδες και «γράφει» νέα υψηλά 6 μηνών, ενώ κέρδη έως 15,85% καταγράφει ο δείκτης των τραπεζών, με ώθηση από το «άλμα» έως 29,81% της Eurobank και τα διψήφια ποσοστιαία κέρδη των Τρ. Πειραιώς (+21,87%) και ΕΤΕ (+17,14%).

Υπενθυμίζεται ότι τα αθροιστικά κέρδη του Γ.Δ. στις προηγούμενες έξι συνεδριάσεις διαμορφώνονται σε 13,88%, ενώ στο ίδιο διάστημα, ο δείκτης των τραπεζών ενισχύεται συνολικά κατά 30,44% και ο FTSE20 κατά 16,75%.