Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Διεκδικεί το θετικό πρόσημο το αμερικανικό χρηματιστήριο

Τα θετικά σήματα που έστειλε η στεγαστική αγορά των ΗΠΑ αλλά και η δράση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας βάζουν τους βασικούς δείκτες της Wall Street σε τροχιά για την έκτη τους άνοδο τις τελευταίες επτά ημέρες συναλλαγών.

"Υπάρχουν πολλοί λόγοι να αισθανόμαστε καλά για την αγορά στέγασης, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων που είδαμε σήμερα", σχολιάζει η Elizabeth Ptacek, αναλύτρια του κλάδου real estate της KeyBank. "Δεν υπάρχουν και πολλά θετικά στοιχεία εκεί έξω και η στέγαση είναι ένα φωτεινό σημείο".

Η ελκυστικότητα της Ανατολικής Μεσογείου

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού, Α. Φώσκολου
 

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Τουρκία με την Κύπρο, δεν είναι θεωρητικές και αυτό είναι το παράδοξο, αφού δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη αυτού του κράτους. Αυτό σημαίνει ότι δέχεται τις πιέσεις της στρατηγικής της Κύπρου λόγω της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Κι όπως οι μεγάλες εταιρείες δεν θέλουν να εμπλακούν σε τουρκικές προσφορές, όπου οι παραχωρήσεις δεν γίνονται σε τουρκικά οικόπεδα, αναγκάζεται η ίδια να ασκεί πιέσεις πάνω σε αυτές. Σε γενικότερο πλαίσιο η Τουρκία πιέζει για να μην γίνουν συμφωνίες εδώ και χρόνια απλώς, αναγκάζεται να το αποδεχθεί τουλάχιστον σε στρατηγικό επίπεδο ότι δεν καταφέρνει να πετύχει ουσιαστικά αποτελέσματα, ακόμα κι αν λέει διάφορα σε προφορικό επίπεδο.

"Δεν θα επιτρέψουμε να διαλυθούν οι E.Δ.. Υπάρχουν και στρατοδικεία και αποτάξεις"...


"Εκτιμώ ότι υπερέβησαν τα εσκαμμένα και πλέον είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε μέτρα και μάλιστα αποφασιστικά μέτρα".
Με αυτά τα λόγια ανώτατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων περιέγραψε στο defencenet.gr την αντίδραση της στρατιωτικής ηγεσίας στην ανακοίνωση των εν ενεργεία στελεχών των ΕΔ της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ και φαίνεται ότι "τα μέτρα" για τα εν ενεργεία στελέχη που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση αυτή δεν θα είναι απλές επιπλήξεις.

Στο Αιγαίο κάνουν πάρτι, στο Κουρδιστάν τους "ξεπατώνουν": Κατάρριψη τουρκικού HERON

Ακόμα ένα χτύπημα στην εικόνα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί η κατάρριψη ενός UAV HERON από τους μαχητές του PKK σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες που παρέχει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων  FIRAT.  
 Πιο συγκεκριμένα χτες 18 Σεπτεμβρίου 2012 στην περιοχή Sirnak όπως αναφέρει το πρακτορείο Κούρδοι μαχητές κατάφεραν να καταρρίψουν ένα από τα 9 UAV HERON που διαθέτει η τουρκική Αεροπορία.  
Οι μαχητές του PKK πραγματοποιούσαν επίθεση στο φυλάκιο Uludere στην περιοχή Sirnak κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. Μετά από αυτή την κατάρριψη η τουρκική Αεροπορία διαθέτει συνολικά 8 HERON ενώ τα προβλήματα για την αξιοποίηση τους δεν έχουν ακόμα επιλυθεί.

Η επιστροφή της ΤΗΚ στο Αιγαίο – 12 παραβιάσεις, 4 παραβάσεις σε 24 ώρες!


Μετά από ένα σχετικά ήσυχο καλοκαίρι η τουρκική Αεροπορία αλλά και το τουρκικό Ναυτικό ξεκίνησαν τις μαζικές παραβιάσεις και παραβάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ), αμφισβητώντας –για άλλη μια φορά- Εθνικά Κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο.
Μόνο εχθές και σήμερα, η τουρκική Αεροπορία πραγματοποίησε 16 παραβιάσεις και παραβάσεις του ΕΕΧ. Εχθές 4 μαχητικά και σήμερα 4 (2 F-16 και 2 F-4) και 1 CN-235 οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις φρόντισαν να υπενθυμίσουν ότι θα περάσουμε ένα "θερμό" -τουλάχιστον- Φθινόπωρο.

Ετοιμασίες της Ρωσίας για αντιβαλλιστική άμυνα–Ενεργοποίησαν ραντάρ και σιλό

Με πυρετώδεις ρυθμούς η Ρωσία προετοιμάζεται την άμυνα της για ένα ιδιαίτερα επιβαρημένο προσεχές εξάμηνο σε ότι αφορά το διεθνές περιβάλλον ασφαλείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την ενεργοποίηση του ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης βαλλιστικών πυραύλων στο Καλινινγκράντ στην Βαλτική ένας ακόμη σταθμός ραντάρ αυτού του είδους πρόκειται να ενεργοποιηθεί στις αρχές του 2013 στην νότια Ρωσία στο Αρμαβίρ στην περιφέρεια του Κρασνονταρ.

"Άρχισαν τα όργανα" στην Ευρώπη: Απειλεί με Κίνημα ο πορτογαλικός Στρατός!


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οδηγείται η Πορτογαλία καθώς για πρώτη φορά μετά την "επανάσταση των γαρυφάλλων" οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας απειλούν με Κίνημα και επέμβαση στην πολιτική ζωή αν συνεχιστεί η πολιτική του Μνημονίου που έχει εξαθλιώσει (και...) τους Πορτογάλους και καλούν τον πρωθυπουργό της χώρας Pedro Passos Coelho σε παραίτηση (για την ακρίβεια του ζητούν να "μεταναστεύσει")!
Στην ανακοίνωσή της η Associação de Praças (AP) κατηγορεί παράλληλα την πορτογαλική κυβέρνηση συνασπισμού ότι «καταστρέφει τη χώρα» και πως «έχει μετατρέψει τον λαό της χώρας σε ινδικά χοιρίδια για κοινωνικά πειράματα  με τα νέα μέτρα λιτότητα;».

Διώξεις για τα ψευδή πιστοποιητικά τυφλότητας στη Ζάκυνθο

 Διώξεις για τα ψευδή πιστοποιητικά τυφλότητας στη Ζάκυνθο
Ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζος άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα επιδόματα-«μαϊμού».
Την τιμωρία των υπηρεσιακών παραγόντων που μετείχαν στο «πάρτι» με τα πλαστά πιστοποιητικά τυφλότητας στη Ζάκυνθο ζήτησε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Ο κ. Λυκουρέντζος, όπως είχε προαναγγείλει το newsbomb.gr, άσκησε τη Δευτέρα τη διαδικασία των πειθαρχικών διώξεων κατά παντός υπευθύνου που διευκόλυνε την έκδοση «μαϊμού» επιδομάτων από την υγειονομική επιτροπή Ζακύνθου.

Στη Βουλή κατατέθηκαν τα στοιχεία για τις «μαϊμού» συντάξεις

Στη Βουλή κατατέθηκαν τα στοιχεία για τις «μαϊμού» συντάξεις
Έκθεση με αναλυτικά στοιχεία για τις αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις ανά Ασφαλιστικό Ταμείο, απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιάννης Βρούτσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ειδικά στο ΙΚΑ και στον ΟΓΑ οι «μαϊμού» συνταξιούχοι, ανάμεσά τους και …οι «ομογενείς» ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Η  κατάσταση αναλυτικά έχει ως εξής:
ΙΚΑΜ-ΕΤΑΜ: Οι αναπόγραφες συντάξεις είναι 6.600. Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προέβη σε διασταύρωση στοιχείων, από την οποία προέκυψε ότι από το σύνολο των περιπτώσεων, περίπου 2.500 αφορούσαν σε συνταξιούχους που είχαν αποβιώσει και από αυτές έχουν διακοπεί προς το παρόν 2.250 συντάξεις, λόγω θανάτου των δικαιούχων.

Ποιοι θέλουν να «τελειώνουν» με την Ελλάδα και γιατί!

Ποιοι θέλουν να «τελειώνουν» με την Ελλάδα και γιατί!
Tου Λουκιανού Κάλλιμπαν από το  newsbomb

Ο υπόγειος πόλεμος στον Ελληνισμό από ύποπτα αμερικανικά παράκεντρα για να χτυπηθούν η γλώσσα, η θρησκεία και ο πολιτισμός.
Τον αποκαλούν νεκροθάφτη της ενιαίας Κύπρου κι όχι άδικα. Χάρη σ’ αυτόν τα ασκέρια του «Αττίλα» με κάθε λογής αγαρηνό επέδραμαν στη Μεγαλόνησο για να επιβάλλουν την πιο πρόστυχη Κατοχή και προσβολή του Ελληνισμού στη νεώτερη ιστορία. Τώρα, παρά τα 89 χρόνια του εξακολουθεί να απασχολεί τον Τύπο με ιδεοληψίες περί παραδειγματικού αφανισμού ο,τιδήποτε ελληνικού.

Η έρευνα προχωράει επικίνδυνα: Φάε τον «Μεσάζοντα» και φόρτωσέ το στην Τρομοκρατία...

Του Γιώργου Ανεστόπουλου

- Κύριε Γενικέ θα μπορούσατε να δείτε αυτό σας παρακαλώ;
- Καλά, άφησέ το κύριε Συνταγματάρχα.
- Τώρα αν δεν σας πειράζει.
- Είναι τόσο επείγον;
- Θα καταλάβετε. Διαβάστε το....

Τον έστελναν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και πέθανε στο δρόμο!

Ένας 48χρονος από την Αμαλιάδα κατέληξε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, καθώς λόγω των ελλείψεων στα νοσοκομεία τον έστελναν από το ένα στο άλλο προκειμένου να πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες εξετάσεις.

Σύμφωνα με το patrsinews.com, ο 48χρονος που εργαζόταν στο δήμο Ήλιδας με το πρόγραμμα πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας, τα ξημερώματα της Κυριακής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας από τους οικείους του, με πρόβλημα στις αμυγδαλές και κοιλιακό άλγος.

Τρόμος στη Δύση προκαλούν τα σκίτσα του Μωάμεθ

Λουκέτο σε πρεσβείες και σχολεία σε 20 χώρες βάζει την Παρασκευή η Γαλλία, υπό το φόβο νέων διαδηλώσεων οργής στον μουσουλμανικό κόσμο, μετά τη δημοσίευση σατιρικών σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ από το γαλλικό περιοδικό «Charlie Hebdo». Στα γραφεία του περιοδικού έχουν ήδη σταλεί αστυνομικές δυνάμεις για να αποτραπούν τυχόν επεισόδια.

Όπως επεσήμανε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λορέν Φαμπιούς, το κλείσιμο των πρεσβειών και των γαλλικών σχολείων γίνεται για προληπτικούς λόγους.

«Silver girl» λένε την πρέσβειρα Τίνα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Στην Ολομέλεια της Βουλής έφτασε η αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για τους μισθούς και την αριστοκρατική διαβίωση της κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη στο Παρίσι ως εκπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ με αποτέλεσμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας να ενημερώσει ότι η κυβέρνηση μελετά την κατάργηση των συνδρομών προς αρκετούς διεθνείς οργανισμούς.
Ειδικότερα, το θέμα έθεσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς ο οποίος αναφερόμενος στην αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» χαρακτήρισε την κυρία Μπιρμπίλη «silver girl»  και πρόσθεσε πως οι εισφορές της Ελλάδας προς διεθνείς οργανισμούς ανέρχονται σε 119 εκατομμύρια ευρώ.

Η ΝΔ έδωσε ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες, λέει το ΠΑΣΟΚ

Τη δυσφορία του ΠΑΣΟΚ για το μείγμα μέτρων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση προκειμένου να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες κατά 11,5 δισ. ευρώ εξέφρασε ανοικτά η Φώφη Γεννηματά.

Με μία στοχευμένη δήλωση, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ καλεί τον κ. Σαμαρά έστω και τώρα να μην επιμείνει στην υλοποίηση οριζόντιων μέτρων, ζητά από την κυβέρνηση «να βρει τώρα έστω 2 δισεκατομμύρια από τα ισοδύναμα μέτρα των 18 δισεκατομμυρίων, που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο» και επισημαίνει ότι η ΝΔ που δεν προσέφερε καμία βοήθεια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδωσε ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες...

Από 216 έως 900 ευρώ η επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο

Μέχρι 3.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης το πολύ θα «επιδοτεί» τους πολίτες το Δημόσιο, με βάση τα νέου τύπου κριτήρια χορήγησης του επιδόματος που συζητούν στο υπουργείο Οικονομικών.

Την ώρα αυτή γίνεται νέα σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη με εκπροσώπους των κομμάτων. Τα κριτήρια θα γνωστοποιηθούν σήμερα το βράδυ στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που υποστηρίζουν την κυβέρνηση, αύριο θα γίνει η επίσημη δημοσιοποίησή τους ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα θα κατατεθούν στη Βουλή με τη μορφή νομοσχεδίου, προκειμένου να ισχύσουν από 15 Οκτωβρίου 2012.

Παζάρι για λιγότερα μέτρα με «όπλο» το ΙΟΒΕ

Σε μια νέα προσπάθεια για να περιοριστούν οι πιέσεις της Τρόικα επιδίδεται το υπουργείο Οικονομικών, στην σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και της Τρόικα.

Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου που μετέχει στις συσκέψεις, τα 2 δισ. ευρώ που «κλείδωσαν» και κάλυψαν μέρος του «δημοσιονομικού κενού» των 4 δισ. προήλθαν από περικοπές σε Υγεία, Άμυνα και ΟΤΑ.

Γελοιότητες και Απαιτήσεις

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού, Α. Φώσκολου

Έχουν μεγάλο ενδιαφέρον αυτοί που έσπευσαν να ασκήσουν κριτική ενάντια στην Τουρκία, εφόσον δεν πέτυχε τη γελοία προσπάθεια να παραχωρήσει οικόπεδα που δεν της ανήκουν. Βέβαια θα θέλαμε πολύ να δούμε την αντίδρασή τους, αν οι μεγάλες εταιρείες είχαν αποδεχθεί την παράνομη πρόταση. Οι περισσότεροι δεν θα είχαν πει τίποτα και θα μας είχαν εξηγήσει μάλιστα ότι οι μεγάλες εταιρείες δεν ασχολούνται με εθνικά θέματα και λειτούργησαν ορθολογικά, αφού το μόνο που τους απασχολεί είναι το κέρδος κι η οικονομία. Τώρα βέβαια δεν θα φωνάξουν, όπως πάντα, ότι η οικονομία είναι πάνω από όλα αφού θα είχαν ένα ωραίο και χειροπιαστό αντιπαράδειγμα, αν το είχαν καταλάβει.

Νοητικό μοντέλο


Του Ν.Λυγερού 


Δεν αναζητήσαμε ποτέ αλλού από τον χρόνο, το νοητικό μοντέλο της ανακάλυψης, διότι είναι απαραίτητη η στρατηγική επένδυση της ώρας της σύλληψης της καινοτομίας που επιλύνει το πρόβλημα. Ο χώρος ακόμα κι αν είναι γεωμετρικός δεν εμπεριέχει ανάλογες ικανότητες κι εκτός αν θέλουμε να οπτικοποιήσουμε μια λεκτική φάση, δεν υπάρχει λόγος να προσφύγουμε σε αυτόν. Η κλασική αναπαράσταση μπορεί να γίνει μέσω νοητικών σχημάτων που έχουν αντέξει την πάροδο του χρόνου και ως δυναμικά στοιχεία δεν έχουν καταρρεύσει μετά την κρυσταλοποίηση που έχουν υποστεί. Το νοητικό μοντέλο όμως δεν είναι εύκολα μεταβιβάσιμο σε άλλον ερευνητή που λειτουργεί διαφορετικά ακολουθώντας μια γραμμική σκέψη. Χρειάζεται να ενσωματωθεί σε μια πολλαπλότητα και να γίνει χρήση ενός άτλαντα ικανό να μεταφέρει σύμμορφες απεικονίσεις, δίχως να αλλοιωθεί η αρχική δομή.

Αποδοκιμασίες κατά του Π.Καμμένου

Την ώρα που ο Πάνος Καμμένος προχωρούσε σε χειραψίες με μερίδα απόστρατων, πίσω του το πλήθος τον αποδοκίμαζε με έντονους ρυθμούς.

«Λωποδύτες» και «κλέφτες», ήταν τα συνθήματα με τα οποία «έλουσαν» τον επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο Πάνος Καμμένος απαντά στο enikos.gr αλλά και σε όσους «φιλοξένησαν» τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του κατά τη διάρκεια της σημερινής διαμαρτυρίας των απόστρατων.

Εισαγγελική παρέμβαση για 33 βουλευτές

Ο αρμόδιος για το οικονομικό έγκλημα, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελής, παρενέβη σήμερα στο θέμα της λίστας με τα ονόματα των 33 νυν και πρώην βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι εμφανίζουν περίεργο πλουτισμό, όπως προέκυψε ύστερα από πολύμηνη έρευνα, που διενήργησε το ΣΔΟΕ.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των βουλευτών που έχει μπει στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ έχει περιοριστεί στους πέντε.

Η απάντηση του Παπανδρέου στον Μιχελάκη

Με μια σκληρή ανακοίνωση το γραφείο τύπου του Γιώργου Παπανδρέου απαντά στο Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος ζήτησε από το βήμα της βουλής να παραδώσει ο πρώην Πρωθυπουργός την βουλευτική του έδρα, από την στιγμή που θα διδάσκει στο Χάρβαρντ.

«Ο κ. Μιχελάκης, προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες και στην Ελλάδα και στην Κυβέρνηση συνεργασίας υποτίθεται ότι στηρίζει με την ψήφο του. Είναι κατανοητή η θλίψη του που γεννά την παραφροσύνη. Δεν είναι για όλους εύκολο να στηρίζουν συνειδητά σήμερα αυτά που λυσσαλέα μάχονταν χθες».

«Να τριτώσει το καλό για το λαό και τον τόπο»

«Προαποφασισμένα εδώ και πολύ καιρό», χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ  τα μέτρα για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ. «Τελειώνει αυτό το θέατρο του παραλόγου και βρίσκει το κατάλληλο περιτύλιγμα για να σερβιριστούν στο λαό τα προαποφασισμένα μέτρα κατεδάφισης της κοινωνίας». Σε ότι αφορά το θέμα της επιμήκυνσης έκανε λόγο για: «μπαγιάτικο δωράκι», καθώς όπως υποστήριξε το ζήτημα είχε προταθεί και επί κυβερνήσεως Παπαδήμου πριν από ένα χρόνο, αλλά τότε, όπως επεσήμανε, είχε απορριφθεί.

Το πρωί παίρνουν στα χέρια τους τα μέτρα

Τον μακρύ κατάλογο με τα μέτρα θα πάρουν στα χέρια τους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αύριο το πρωί λίγες ώρες πριν από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου στην 1 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Όπως όλα δείχνουν, το κείμενο θα συμφωνηθεί σε γενικές γραμμές, στην απογευματινή νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα.

Το έως τώρα κείμενο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, περιλαμβάνει πέραν της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη κι άλλα πολλά σκληρά μέτρα, όπως η περικοπή των εποχικών επιδομάτων ανεργίας, η μείωση των κύριων κι επικουρικών συντάξεων πάνω από 1.000 ευρώ αλλά με κατεύθυνση να πέσει στα 700, η ολική περικοπή των δώρων κ.λπ. Το τελικό κείμενο θεωρείται ότι θα είναι ακόμη σκληρότερο.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας

Περίπου 2 δισ. υπολογίζεται ότι λείπουν προκειμένου να κλείσει το πακέτο των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας. 

Πιο συγκεκριμένα, σύφωνα με πληροφορίες, περίπου 2 δισ. ευρώ βρέθηκαν από περικοπές στην Υγεία, την Άμυνα και τους ΟΤΑ και αναζητούνται μέτρα ακόμη 2 δισ. ευρώ. 

Η τρόικα αφήνει περιορισμένα περιθώρια ελιγμών στο οικονομικό επιτελείο και επιμένει ότι περίπου 8 δισ. ευρώ του νέου πακέτου μέτρων θα πρέπει να προέλθουν από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Αιχμές Στουρνάρα κατά Βενιζέλου

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Οικονομικών μετά την κριτική που δέχθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Κύκλοι του Γιάννη Στουρνάρα τόνιζαν με νόημα ότι «δεν καταλαβαίνουμε τη γκρίνια και τις διαρροές. Τα μέτρα έχουν δοθεί αναλυτικά. Προτείναμε στους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν τη κυβέρνηση να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και αρνήθηκαν. Τα μέτρα που έχουν καλυφθεί μέχρι στιγμής είναι 9,5 από τα 11,5 δισ. ευρώ και παλεύουμε για τα υπόλοιπα. Δεν βλέπουμε όμως χείρα βοηθείας παρά μόνο κριτική και γκρίνια»

Ανοδικά κινείται την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο την Τετάρτη, συνεχίζοντας το ανοδικό σερί που κατέγραψε την Τρίτη.

Με οδηγό τους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας, ο Γενικός Δείκτης (στις 12:58) κατέγραφε άνοδο σε ποσοστό 1,10%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 122,79 μονάδες. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίαζε άνοδο σε ποσοστό 0,86% και βρισκόταν στις 47,87 μονάδες.

Οσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, τέσσερις κινούνται ανοδικά και δύο πτωτικά. Κέρδη παρουσιάζουν οι Τράπεζες με 1,19%, η Κύρια Αγορά με 1,18%, οι Επενδυτικές με 1,15% και τα Ξενοδοχεία με 0,13%. Ζημιές παρουσιάζουν η Εναλλακτική Αγορά με 1,17% και η Παράλληλη Αγορά με 0,11%.

"Αναταράξεις" στο Χ.Α. εν αναμονή των νέων δημοσιονομικών μέτρων

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Μετά από αλλεπάλληλες εναλλαγές προσήμου και με τζίρο που ξεπέρασε εκ νέου το «φράγμα» των 100 εκατ. ευρώ, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. έκλεισε την Τετάρτη με μικρές απώλειες.

Στο «φόντο» των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και της τρόικας για την οριστικοποίηση των νέων δημοσιονομικών μέτρων, διαδικασία που σύμφωνα με δηλώσεις από επίσημα χείλη αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του σαββατοκύριακου, η ελληνική αγορά αποπειράθηκε αρχικά να δώσει συνέχεια στη χθεσινή άνοδο.

Οι μεγάλες ωστόσο πιέσεις στη μετοχή του ΟΠΑΠ, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας Δημοσίου-Ε.Ε. για τη φορολόγηση του Οργανισμού, αλλά και πιέσεις στον κλάδο των τραπεζών, δεν επέτρεψαν στον ΓΔ να «κρατήσει» τις 770 μονάδες, όπου και σημείωσε το υψηλό ημέρας.

Ήπιες μεταβολές στη Wall Street

Dow13.564,6411,54 0,09%  



  Nasdaq3.177,80-0,87 -0,03%  

Η Wall Street χθες
Με μικρές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο κλίμα που διαμόρφωσαν σήμερα η καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της FedEx για την κερδοφορία της και ενώ η προσοχή των επενδυτών στράφηκε και πάλι στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Η έλλειψη προόδου στο Eurogroup της Κύπρου όσον αφορά τα επόμενα βήματα για ένα ενοποιημένο χρηματοοικονομικό πλαίσιο και οι ανησυχίες για τις εξελίξεις στην Ισπανία όσο η κυβέρνηση της χώρας δεν ζητά επίσημη βοήθεια επανέφεραν την επιφυλακτικότητα στην αγορά.

Η Ισπανία κατάφερε να αντλήσει από τις αγορές νωρίτερα σήμερα ποσό μεγαλύτερο από το μέγιστο στόχο καταβάλλοντας χαμηλότερα επιτόκια παρά τις νέες πιέσεις που δέχονται τις τελευταίες ημέρες οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων.

Ειδικότερα, η χώρα άντλησε συνολικά 4,576 δισ. ευρώ σε δημοπρασία 12μηνων και 18μηνων εντόκων, ενώ στόχος της ήταν να πουλήσει έντοκα ύψους από 3,5 δισ. ευρώ έως και 4,5 δισ. ευρώ.

Η αντιπρόεδρος της χώρας, Soraya Saenz de Santamaria δήλωσε παράλληλα ότι η Ισπανία είναι σε συζητήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους της για τους πιθανούς όρους που θα συνοδεύον ένα σχέδιο χρηματοοικονομικής στήριξης.